• Black knives

    Jedu na dovolenou pod Broumovské skály. Dáte mi tipy, kde na půl dne vyrazit na kolo? Půl dne se nějak budu vždy věnovat rodině, a půl můžu zmizet…Byl jsem tam dávno, a to jsem akorát nějak protlačil po červené k Hvězdě, ale i když pěšky krásné, na kolo moc ne. Jak si každý ví, preferuju lesní stezky, nesnáším asfalt.

    Je to tak, že místní vždy více ví, než co já vydumám z tur.mapy.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Tohle vlákno se mi hodi, chystam se do Broumovska na týden 26.7–1.8.

      S rodinkou se určitě podívejde na přehradu Les Království

      0 0
      • Black knives  

        Moje rodina je velmi nesportovní. Jak tím trpím, to je škoda slov. Ale i když je ta přehrada stavební dílo moc hezké, je zajímá jen ta voda, pokud se tam dá koupat.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Koupat se tam bohuzel neda, je tam naplaveno dost bordela. Da se trochu pochodit po okoli. Taky je hezka prochazka na hrad Jiraskovy Skaly Sice je tam trochu stoupani do kopecka, ale mezi piskovcovyma skalama je to fajne. Taky se tam hezke jezirko s kacenama (opet neni vhodne na koupani).

          Nemas to lehky:-/

          0 0
    • Hombre85  

      mě se nejvíc líbí trasy Rally Sudety http://www.redpointteam.cz/…t/index.html pokud máš sebou mapu, tak to můžeš kombinovat s turistickými trasami (po červené se Broumovskými stěnami opravdu moc neprojedeš, jen postrkování a přenášení přes kameny)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Prosimte, myslis tu cervenou ktera vede z Janovic do Ardspachu, nebo ten usek z Adrspachu do Teplice? Nerad bych pritelkyni otravil uz prvni den:))

        My budem startovat z Jivky, tak kdybys mel nejaky tip kam zajet, ocenim:))

        0 0
        • Hombre85  

          ne, měl jsem na mysli červenou turistickou ze Slavného na Hvězdu.Ta je vkuse nesjízdná, jen poponášení kola mezi kameny.

          Nevím jak je to s jízdou na kole po turistických trasách, ale zatím (ťuk, ťuk) jsem žádnou stráž nepotkal.

          0 0
          • Black knives  

            Je tam nějaký problém s lesní stráží, nebo ochránci přírody při jízdě na kole skalama? Mám moc rád skály, a určitě se budu chtít s kolem po tur.značkách podívat.

            0 0
            • Black knives  

              Určitě si pamatuju, že jsem jel z Hvězdy po modré dolů, tzv, „Laudonovy valy“. A pamatuju si na žlutou tur.značku, tam se mi líbilo.

              0 0
            • natureman42  

              Ac jsou to NPR, tak kupodivu v Broumovkach to – mozna i diky Rallye Sudety? – problem neni, neslysel sem, ze by tam nekdy nekdo delal nejakymu cyklistovi problemy. (pokud by to nebylo nejaky naprosty hovado jedouci mimo cestu skrz les)

              Oproti tomu v Adrspassko-Teplickych skalach je bajk naprosty tabu a tam na kolo zapomen. Ty se daj pouze objet po obvodu.

              0 0
              • d69  

                přesně stejná zkušenost,jde spíš o to,že některé turistické ve skalách fakt nejsou tak úplně na kolo :)

                0 0
    • Axisak  

      Kde budeš bydlet, takhle se radí blbě. Určitě zkus druhý okruh Sudet ten je nářez (ale to je skorem na full day), je celoročně značen.

      0 0
      • Black knives  

        Budu mít s sebou fula. Tak tam zajedu. Já maratony nejezdím, tedy neznám, jak to Čada natrasoval. Já jej znám jako horolezce. Jen jsem jako servisák opravoval ta kola po Sudetech…různě poničená…

        0 0
        • Axisak  

          Jezdím je skorem každý rok (v Božanově máme chatu takže musím) a druhá část ke koruně (skvělej singl) a kolem k ní je super. Stoupání na Machov a Bor jsou sice smrtelný ale je to nádhera. Pokud gbys byl blízko božanova tak si dej trať k Božanovskýmu Lomu a nad něj. Pokud potřebuješ poradit na půl denní trip a bydlíš v Teplicích tak zaběhni do krámu Redpointu 100% ti poraděj na nějakou zábavnou stezku.

          0 0
          • Black knives  

            Už jsem to zkoušel před časem, a nějaký mladý z prodavačů mi už před lety radil..ale je to dávno, to jsem ještě zvládal DH. Je to pryč. Zůstala ta turistika po singlech. Stoupání mně neserou, mám na to svou filozofii. „Co nevyjedu, vyjet nechci“. V pohodě s platformama se procházím. A vytlačit, či vynést jde všechno. Kdysi, před 20 lety jsme tomu říkavali „Procházkovo XC“. Taky jsme furt někde nosili kola po Beskydech..A co vím, tak furt jezdí, jen se vykecává na Outdoor foru.

            0 0
            • Black knives  

              Spát budu tady: http://www.malydum.penzion.com/

              0 0
              • potápěč  

                Ahoj, dle mého názoru ti bude těžko někdo radit kudy na Broumovsku jezdit. Jde o hornatý kout a asi těžko bych si troufl tě někam posla když nevím jak a co jezdíš. Po sudetech jet můžeš ale počítej s tím že je to velice těžké a jestli nemáš najeto tak se budeš docela trápit. V Ruprechticích, to je tam kde budeš bydlet je Ruprechtický špičák cca 2 km po silnici. Podél tohoto špičáku vede cesta až na Janovičky z Janoviček se můžeš dát na Šonov tam se otočíš a pojedeš po hranicích zpět. Když to budeš chtít protáhnout začni už ve Vižňově. Z Ruprechtic na pasa je to asi 7km po silnici tam můžeš najet na sudety jmenuse se to honský špičák. Hodně zdaru a ne že mě někde přejedeš :o)

                0 0
                • Axisak  

                  Souhlas s výběrem potápěče, tohle je nádhernej pojezd a ještě se to docela napohodu jet i když nemáš naježdíno. Safra musim tam zase někdy zajet. Broumovsko a Náchodsko je totiž kraj Biku zaslíbenej, žádný zákazy a bohovskej les.

                  0 0
              • Black knives  

                Tak jsem tady již čtvrtý den. Polopenze je OK, ale uzamčení kola neexistuje. Normálně mi tvrdili, abych to dal naproti do nějaké klubovny, že prý má klíče jen obsluha u baru. Prd, dneska celý den otevřeno, a chodí si tam celá vesnice. Takhle si hlídaný uzamčený prostor pro kolo opravdu nepředstavuju.

                0 0
                • d69  

                  To mě taky dokáže nas…,proto se vždycky dopředu ptám,jak je to s kolama,ale občas se taky divím.Vzpomínám jak jsem kdysi v Srní na Šumavě platil dokonce extra poplatek za „úschovu kol v uzamčené kolárně“ a pak jsem zjistil že tam není místo kam si kolo zamknout,a místost byla běžně otevřená, protože „to prý lidi nechávají otevřené a nezamykají“ a nikdo to nekontroluje.To je pak dost na h…

                  0 0
                  • jakub  

                    jojo, když by jsi přijel k nám, jsme na to zařízení včetně dílny na opravu kol apod…

                    0 0
                    • Black knives  

                      Přijedu, ale ne s rozmazlenou rodinoou, ale s partou bikerů. Já dříve hodně lezl po skalách, a tak je jasné, co se mnou dělá pohled na skály, kterých je na Broumovsku nepočítaně.

                      0 0
                      • Black knives  

                        Jídlo bylo ovšem suprové, polopenze fungovala. Kolo jsem si dal nakonec na pokoj. Ale mít tam s sebou celopéro, tak trnu, co je s kolem, když na něj nevidím.

                        0 0
    • jakub  

      ahoj dám sem svůj příspěvek: http://www.penzionmtb.ic.cz/

      Je tam na mne kontakt, když by jsi chtěl poradit, ozvi se nebo dej vědět, zastav se a poradím ti cokoliv budeš potřebovat… nebo tě někde protáhnu

      0 0
    • Kaufi  

      Z Ruprechtic přez Rupr.špičák na Janovičky a pak sjet do Olivětína,doprava na meziměstí a seš zpátky v Ruprechticích.

      Na ten Honský špičák to je taky pěkný.

      Taky to není daleko směrem na Teplice,Adršpach,kde se můžeš napojit na tu pohodovější část sudet.Je tady hodně míst kde se dá pojezdit.Chce to mapu.Vyšla tady přímo mapa Kladské pomezí kde sou i trasy do Polska.

      0 0
    • Krutor  

      Přidám se taky: (jedeme s kámoši v týdnu do 1.8. možná se tam Black Knivesi potkáme :-) )

      Sice jsem tam byl před cca 5 lety, ale protože týden doslova prochcal, že i skály byly zavřený, nějak si to moc nepamatuju.

      Jsou tam nějaký zákazy pro bike na turistických značkách ?

      Díky

      0 0
    • Hombre85  

      ještě jsem našel http://www.broumovsko.ochranaprirody.cz/index.php…

      jinak trasa č.4004 Pelovka- Božanov je fakt masakr, včera jsem to jel a chvílema jsem se bál, ale dobrý adrenalin

      0 0
      • potápěč  

        pokusím se ti popsat cestu jak bych to jel já být na tvém místě. Od tvého bydliště se dáš na Meziměstí tam u zámečku uhneš a pojedeš do Vižňova. Vižňovem pojedeš až k lesu neustále po silnici nikam neuhýbat. Jak přijedeš do lesa, tak se dáš do prava a neustále podél lesa až do Ruprechic. Sjedeš u lomu a dáš se podél kopce neustále po okraji lesa až přijedeš k rybníku. Za rybníkem uhneš a dáš se na Heřmánkovice. V Heřmánkovicích na otáčce autobusu znova šupky dupky do lesa a vyjedeš na Janovičkách. Tam najdeš hospodu a vypiješ si tam 3 pivka :o) Potom dál podél lesa do Šonova. V Šonově se můžeš vrátit podél hranice.Já bych pokračoval dál a projel přez celej Šonov až dolů na hranice tam bych přejel do Polska. Polskem bych projel a vyjel zpět do Otovic. Tam na hranicích u Bartošů si můžeš dát další 2 pivka. Tam se zeptáš kudy přez pole do Božanova. Přijedeš do Božanova na spodní konec a projedeš celej Božanov až k lesu. Tam je tábor a za táborem uhneš podél lesa do Mártínkovic. Z Martínkovic budeš dál pokračovat až do Křinic. Křinice hospůdka Amerika další 3 pivka, nemůžeš minout jedeš kolem. Od Ameriky pojedeš kolem kapličky u Huberta až na pasa podél lesa zeptej se v Americe oni tě pošlou. Na pasách vyjedeš z lesa a pojedeš dolů a asi po 200 m uhneš na Jetřichov tím projedeš a vjedeš zpět do Ruprechic domů.

        0 0
      • Kaufi  

        Tak to sis vybral supr trasu.Občas tam projíždíme,ale je to dost o hubu.

        0 0
    • Kaufi  

      Jinak sem se nesetkal s někým kdo by prudil že jedeš po turistický na kole.Všude tady sou značený trasy,pokud budeš mít mapku tak není co řěšit.

      Až pojedete přez Polici nad Metují tak se stav na náměstí v infocentru a chtěj „Policko Turistický průvodce“

      Je to pěkně zpracovaná brožurka s informacema odtud.

      Sou tam jak pěší tak i cyklo stezky i po Polsku.

      0 0
    • d69  

      pro inspiraci pár fotek z Rupr.špičáku – ta hřebenovka je fakt super!:)

      Přeju hezký ježdění!

      0 0
      • hawrda  

        Neni to nějak lehce odlesněný?Ta široká cesta byla v před pár lety v lese jestli si to dobře pamatuju.

        Ta pohraníční cesta opravdu nemá chybu.

        0 0
        • jakub  

          ahoj odlesněné to je hodne… kopec je skoro holej… no vypadá to že se bude v kácení ještě pokračovat..je to totálně napadlý kůrovcem… chjo…

          0 0
          • d69  

            to je jen posledních pár set metrů pod vrcholem (stav léto 2009)- kde jsem i tlačil,protože cesta byla fest rozježděná.

            Jinak hřebenovka je spíš travnatá,jako na posl.obrázku.

            0 0
    • Black knives  

      Dneska jsem byl se synkem na kolech v Broumovkách. Měl jsem jen své kolo. Tak jsem se zeptal v Teplicích v Redpointu, jestli je půjčují. A jo, půjčují. Takže super den, potahal jsem mladého po Stěnách. Kapku držkoval, že na kole se jezdí, a ne aby se furt nosilo, ale myslím, že má zážitek dost dobrý.A já tohle mám rád.

      A v Redpointu všichni ochotní, holčina za pultem i poradila, prostě tak to má být. Trochu na mně koukali, když viděli, že v batohu mám tu svou kosičku…ale nebyl čas na práci. Ale teda začátek ye sedla po modré nahoru byl hezký, ale pak po trase Sudet se mi to vůbec nelíbilo. Kopec jako prase nahoru, a ještě porytý těžbou stromů. Raději mám cykloturistiku s kolem na rameni, než rozbité polní cesty.

      0 0
    • blatofilka1  

      Ahoj. Chci se zeptat, jestli máte někdo projeté okruhy na polské straně pod názvem Strefa MTB Sudety. „Strefa MTB Sudety je síť značených cest za našimi hranicemi s Polskem. Jedná se o největší systém značených MTB tras v Polsku – k dispozici je více jak 500km v oblastech Bielawa, Dzirzoniow, Gluszyca, Mieroszow, Nowa Ruda, Pieszyce, Srebrna Gora a Walim. Některé z nich vedou bezprostředně na hranici Bikeresortu Broumovsko.“ – jehož by měl být tento projekt partnerem. Je to oblast Sovích hor a Sudetow Walbrzyskich. Odkazy zde: znáte, doporučíte?

      http://www.bikeresort.cz/…a-mtb-sudety

      http://www.strefamtbsudety.pl/tt/trasy/

      Dík!

      0 0
      • blatofilka1  

        Tady ještě nějaké ty mapky

        http://www.strefamtbsudety.pl/tt/mapy/

        0 0
        • PolsondeSide  

          takový výstup po červené na chatu Hvězda není k zahození. Cyklonavigace bez servítek Vás nasměruje na kamené schody, jenž vedou až na úpatí, takže všudy všeho nějakých 45 minut s kolem na rameni. Na hoře jsme sklidily potlesk od turistů jenž absolvovali cestu s námi pěšky :-)

          0 0
          • blatofilka1  

            Díky za reakci, ale vyloženě ses neSTREFil do toho, co chci vědět :) Co to Polsko teda?

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.