Brno - modra TZ od Drasova na Stanoviska

25 nepřečtených
  • jerrry

    jen takovy dotaz na mistni bajkove „bohy“ ;-) Onehda jsme, potupne tlacic nase kola tim silenym, hnusnym, strmym, kamenitym :-) ouvozem nahoru po modre znacce co vede od Drasova na Stanoviska upadli do zasadniho sporu … zda se tohle da vyjet.

    Ja, ovlivnen prispevky mistnich supermanu a nedostiznych vzoru a popisem jejich hrdinskych skutku (vice o nich ve foru MTB bonbonky Brno a okoli I az MCXIV :-) ) jsem tvrdil, ze tu je urcite nekdo kdo to vyjede. Muj liny a nesikovny synek oponoval, ze tohlecto vyjet nejde ani za prase.

    Takze by me zajimalo, zda je tu nekdo kdo tuhle cestu vyjel. Na obrazku je znacena modre, smer vyznacen cervenymi sipkami. Fakt jsem zvedavej :-)

     
    0 0
    • pegas  

      ja neco jel..a kousek tlacil…ale uz je to nejakou dobu…

      0 0
    • RomanH  

      Diky za tip. Mam to tu celkem projete, ale tento kousek jsem nikdy nejel. A pritom se na to koukam skoro kazde odpoledne z auta. Pokud mi to o vikendu vyjde, prubnu to.

      BTW Kvetnici po zelene vyjedu.

      0 0
      • Howgh  

        pche – po zelené na Květnicu vyjedu dokonce i já. To je malina. (Ten kopec od Drásova na Stanoviska se objektivně vzato nedá vyjet.)

        0 0
        • RomanH  

          Z ktere strany ? Nahoru od male skaly to ma 24–26 %

          http://www.mapy.cz/#…

          Jestli to tudy das, tak smekam. To vlastne i tak. Pojed nekdy s nama na Buk nebo do Bitysky, bude alespon hezke vypraveni na dlouhe zimni vecery.

          0 0
          • Howgh  

            nojo, tá zelená má dva konce. Mínil jsem od nádraží. Jsu pouhej rekreant.

            Sleduju domluvy ohledně střed / čtvrtků – někdy snad dojedu na Šmelc. Zítra mám dia-besedu v klabu důchodců v Jehnicích, 15.11. v Měníně, 22.11. v Přerově,  29.11. v Kuřímě…ale čtvrtky jsou volný.  V listopadu bude volnějc.

            Spatříme se na Soběšické muldě.

            0 0
            • RomanH  

              Dolu po te zelene k Tisnovu je to peknej singlovej sjezdik.

              Jasne. Jen s tim Smelcem nevim. Posledni dobou (od prazdnin) jsme v podstate pokazde chte nechte zkoncili v Bitysce. Ja uz tam pomalu odmitam i volat. No ale treba se to ted pres zimu zlepsi, az jim tam nebude chodit tolik lidi. A nebo budou radi, ze maj klid – ja se v nich proste nevyznam.

              0 0
          • Loner  

            ..kluci; vrchol Květnice je jinde než mnohem navštěvovanější Velká Skála a vrchol Květnice je ze strany od Lomničky dostupný suprprudkým úvozem, a navíc v listí – neyetelno. To máte jak s Babím Lomem, ten je taky jinde než rozhledna.

            0 0
      • RomanH  

        Tak jsem to v sobotu zkusil a nepovedlo se. Poprve mi podklouzlo kolo pred tou prvni odvodnovaci kladou, po druhe (musel jsem se vratit dolu, pac se mi na tech sutrech nepovedlo naskocit) jsem se dostal kus nad tu prvni kladu. Ten sklon tam neni tak strasny, vyjet by to slo, ale musel by mit clovek stesti na kameny (cista stopa).

        0 0
    • Paja  

      Posleme tam Splintu a uvidime:o)

      0 0
    • kolobrnda  

      no, ja to jel vzdy dolu, ale co se tak zamyslim tak to urco nekdo da. spis si myslim ze nez na pevnaku, tak tady full bude do vyjezdu lepsi, ale bude to sakra drina .-)

      0 0
      • jerrry  

        on ten kopec je celej docela vyzivnej – i kdyz ten kus protlacis tak pak sednes a jedes, a on svina nekonci a nekonci. Uz to neni nic extra, alepo tom tlaceni to neprida. A kdyz si myslis ze uz ses nahore, tak jeste na 99% nejses. Divim se, ze tam nekdo z Brna neporada „Krale lezcu“ – proste zmerit vyjezd – jen ten kopec az na Stanoviska – to by byla dobra opicarna :-)

        0 0
    • jerrry  

      no ja jedu docela kus, nez se to opravdu zvedne a pak zacne „peklo“. Je to strmy, vsde se valej volny sutry a zacne to bejt i na techniku. Tam me to dycky zlomi – pohled na Polara jak se zvesela blizi (ne-li prekracuje) 100% HRmax a pohled nahoru do ty strze kera nekonci ale spis se jeste utahuje me dostane … nakonec sem rad ze aspon vycvaknu nohy a nesvalim se jak debil :-) asi nejdal sem dojel tam kde pres cestu jsou takovy klady/klacky … je jich tam povicero, nekery sem i prejel ale ty vetsi uz ne = ty zmnovany sou v takovy zatacce. Ale ja nejsem zadnej echt biker .. :-)

      omouvam se za pripadne preklepy, ale pisu 1 1/2 rukou, protoze prava nejak neslouzi … :-( Byl sem na Babe vyvencit psa a z nudy sem se ve sjezdu rozhodl ze preskocim takovej pidikminek .. skoicl sem primo do nej a let pres rodla ukoncil primo n a pravym rameni. Ted se snazim presvedcit sam sebe ze to neboli a ze ta boule co mi tam nahore na rameni zvesela jezdi nejni zadna zlomena kost :-) nebo spis :-( jezis ja sem debil a navic i lemra :-)

      0 0
      • overkill  

        Já jsem si tam rozbil hubu i když jsem jel dolů.Dá se to krásně objet,když pojedeš zespodu a budeš se držet takové pěšiny co vede zleva.Jezděj tama koníkáři,ale obvykle se to dá jet bez sesedání.Napojí se to nahoře na MTZ.

        0 0
        • jerrry  

          to je dobrej tip … zkusim to. Snad to najdu. To tlaceni taky jednoho prestane bavit :-)

          0 0
        • m.k.2  

          Můžeš tu objížďku líp popsat nebo hodit mapku? Vím o jedné pěšině, která zhruba v 1/3 odspodu odbočuje vlevo, ale je dost zarostlá a tím i blbě průjezdná.

          0 0
        • Loner  

          ..no jenom esli nekončí u chaty na okraji lesa nad cyklospojkou Drásov – Železné nebo u toho včelínu pod lesem – nad křížkem. Dej mapku a jedu tam, dyť ten tankodrom se prostě nedá vyjet na jakýchkoliv pláštích, to až ze Železnýho je to yetelný za ideálních podmínek po ZTZ.

          0 0
          • m.k.2  

            Ta cesta co vede k tomu včelínu se pod ním rozděluje a doprava odbočuje cesta, která se nahoře napojuje na MTZ. Jel jsem to jenom dolů, ale mohlo by to jít i nahoru :-)

            0 0
            • Loner  

              OK zítra si tam zajedu umřít ať včely mají do koho píchat

              0 0
              • jerrry  

                :-)

                0 0
                • Loner  

                  ano, potvrzuju pro všechny – teprvbe dnes po G.F. vyjížďce: před včelínem nahoru, sice taky v dolní části těžké (22 % a šutry), ale jetelné i za mokra, s pár člápnutíma pro mne ale pro sokolíky bez šlápnutí, nahoře v seníku před  MTZ si můžeš chvilku zdřímnout, je otevřený, Dál doporučuju MTZ k silnici a k pomníku partyzánům, je teď pěkná – nad Skaličku.

                  0 0
      • stanin  

        Dneska jsem to byl schválně znova zkusit a i napodruhé musím konstatovat, že pro mě je to utopie :-). Končím ještě pod tím nejprudším úsekem. Pokud to někdo dá, tak hluboce smekám.

        0 0
    • Běžec  

      Neznám, někdy vyzkouším a podám zprávu.

      0 0
    • Krutor  

      Jel jsem tam letos poprvý. Vždycky když takhle „potupně“ tlačím, přemýšlím kdo to může vyjet :-). Ale už mě to dávno nesere, to je tím věkem. Jezdím, co jde, holt když to nejde, tlačím. Ale protože nerad tlačím, někreý výtlače už podruhý objíždím :-).

      Asi tak :-)

      0 0
      • overkill  

        Z MTZ odbočíš pod kopcem doleva,jsou tam nějaký zahrádky,nebo i včelín,cesta se zužuje a  tvoří širokej oblouk doprava skoro po vrstevnici,stačí mrknout do Shockarťácké mapy…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.