• Zekon

    chicht teď uvažuju jestli na převezení věcí (hlavně hader) je lepší taška na kolo nebo vozík. Na tašku musím mít nosič a to na svím novím kole nechci protože by to nevypadalo tak pěkně a pro to abych montoval nosič tašku jel několik desítek kilometru a pak to celí zase dolů mno to se mi nechce uvažuju na vírobě jednokolovýho vozíka zhruba něco jako : www.cyklo-online.cz/…bozi-252.htm Že by se dal rychle upnout hodit tam tašku a po dojezdu tašku zhodit a rychle odepnout.. no nevim má někdo s něčím podobným skušenosti???

    Anketa: Brašny nebo Vozík?

    2x
    18%
    9x
    82%
    0 0
    • zed  

      Nauc se cesky…cist to po tobe, to je na bliti.

      0 0
    • krhac1  

      Nosič máš smontovanej za chvilku.Než jezdit s vozíkem…

      0 0
    • ok-ondra  

      Porid si nosic na sedlovku s rychloupinakem a mas to sundany/nandany za par vterin (driv nez odpojis vozik). Jinak souhlasim se zedem!

      0 0
    • Patar  

      Přestaň „prasit“ mateřský jazyk. Kdo Tě učíl vúbec mluvit?

      0 0
      • Rychlej turista  

        O mluvení ani tak nejde, ale když se podíváš na věk, tak je to snad jasné. Knihu viděl možná v muzeu.

        0 0
        • mufir  

          Mám zhruba stejně starou dceru, a tak vím, jak se vyjadřuje např. na icq. Přitom nosí z Č.j. dobré známky. Oni prostě nějaký pravopis na chatu absolutně neřeší. Nedávno jsme skoro slavili, když odepsala kámošce na papírový dopis :-)

          0 0
          • Rychlej turista  

            Pokud to máš v sobě, tak pravopis řešit nemusíš a určitě i v rychlosti a třeba i s nějakou chybkou vše napíšeš tak, aby to dávalo smysl i po prvním přečtení. Internet to snese, ale pochybuji, že někdo píše úmyslně s hrubkami a tak, aby to dávalo smysl jen po velikém úsilí a s obrovskou fantazií.

            0 0
            • mufir  

              No jasně. To nahoře je extrém a úmysl v tom určitě nebyl. Problém je v tom, jak píšeš, že tahle generace prostě nečte.

              0 0
        • cekanka  

          Tak pozor! Neházej nás všechny „mladé zajíce“ do stejného pytle!

          0 0
    • Jogador  

      Ahoj, mám najeto s bagáží takových 5000km, pak jsem přešel na vozík, a sním mám tak 3000,–. Oboje má své plusy i mínusy, rady nosič na sedlovku je fajn, ale když na něj můžeš dát max 8 kilo, tak na delší cestování zapomen, tam dáš stan a spacák a končíš. Nosič má lepší průchodnost terénem, já jsem vozík tak dvakrát denně převrhl, ale v mých fotkách uvidíš fotky, kde jsme snim jezdil… Vozík mi přijde je pomalejší. Takže abch to shrnul, Nosič: je rychlejší, užší, lepší průchodnost teréném, ale vypadá to hůř, když máš lepší kolo tak ho dost ničí, mě odešlo zadní kolo… Vozík: Na kolo skoro nenáročný, můžeš odepnout, nechat ve stanu a udělat si s kolem na místě projíždku. Já zůstanu věrnej vozíku, nemusim si každé ráno hrát s uklidem a skládáním věcí na kolo, a nemám vše promočený, když prší…

      0 0
      • jecnak  

        Dvoukolak nebo jednokolku? Jestli jednokolku nechapu jak jsi ho mohl prevrhnout. Jinac souhlas.

        0 0
    • Zekon  

      Jeje tak se omlouvám za pravopis a tak… mně čeština nikdy moc nešla dokonce sem nějakej dis… něco já nevím jaký pro to mají šílený názvy na psaní nemám čas doma mi odešel komp takže čas sou pro mně peníze… Když na tom tak záleží tak si dám příště bacha

      0 0
      • šlapatko  

        Pravopis neřeším,sám píšu jako prase:-D Bral bych tenhle,je tam odpružení a na delší výlety musí být super.Myslím tím tři dny a více.Párkrát jsem si na záda naložil batoh,cca 15kg.Ujel s ním kolem 100km,na druhý den to bylo horší a třetí den jsem myslel,že to přes záda nevydržím.

        0 0
    • šlapatko  

      detail

      0 0
    • Zekon  

      No přesně o tomhle mluvím ofšem vzhledem k tomu že za 10 000 si chci kupovat kolo a na nic víc nemám tak si ho vyrobím :D sice bez odpružení ale aspoň budu vědět co si s ním můžu dovolit a bude o to věčí radost když to bude podle mích představ i fungovat

      0 0
    • Zekon  

      jo a F jako Fčela proto oFšem :-D

      0 0
      • hribik A1  

        buzeruje policajt svojeho podriadeného:

        „pozri sa sem, čo sa hrubicu si do toho protokolu napísal, šak tu máš napísané Fčela!“

        „panebože, to je pravda, šak tam malo byť Fčera“

         

        zasadá vláda a po rozprave o tom, že sa znižujú príjmy v štátnom rozpočte, a treba zvýšiť nejaké dane, sa rozhodli, že budú zdražovať podľa abecedy. takže schválili spotrebnú daň z komodít: Alkohol, Benzín, Cigarety, Drogéria, Elektrika, a potom došli po F, a nevedeli, čo by ešte zdanili. nakonec financ navrhol zdaniť a tak sa to aj schválilo: Fšetko

        :-)

        ale nic v zlom, ja si na pravopis nepotrpim, len si mi tie vtipy proste pripomenul…

        0 0
        • Smazaný účet  

          to ty vtipy sypeš z rukávu nebo to odněkud kopíruješ? máš jich teda slušnou zásobu :)

          0 0
          • hribik A1  

            vacsinu pisem, niektore kopirujem. tieto som pisal. a Fcul vidim, ze som tam tiez napisal chybu…

            0 0
    • romachain  

      Nechce se mi zakládat nové vlákno, proto bych to napsal sem. Jezdíme s přítelkyní cykloturistiku „natěžko“. Já vozím vozík, kopie B.O.B. Yak, perfektní věc, nedám na to dopustit. Dřív jsem vozil nosič a jediná výhoda je při cestování vlakem, že vozík je zavazadlo navíc. Jinak prostupnost, nosnost, obratnost, vše je lepší pro vozík. Vozím většinu věcí pro nás pro oba, přítelkyně vozí nosič s brašnama s lehčíma věcma, většinou veze spacáky, therm-a-restky a stan, dohromady cca 10kg. No a teď má „nový“ kolo na který nejde přidělat normální nosič (absence navárek nahoře i dole). Takže přemýšlím, jak to vyřešit. Zatím nejlepší nápad se mi zdá nosič na sedlovku s bočnicema. Author má model o kterým tvrdí, že uveze 15kg. Tak se chci zeptat kdo máte zkušenosti s nosiči na sedlovku, co na nich vozíte, kterej model vozíte, kolik to uveze, jestli jste  někdy něco zničili (sedlovku, nosič, rám) používáním nosiče na sedlovku. Ideálně přikládejte prosím i fotky vašich řešení.

      0 0
      • romachain  

        Ještě jeden obrázek toho Authora.

        0 0
      • Martin  

        podobnýho authora, hliníkovej, jsem vozil na cesťáku, na něm brašny Sport Arsenal a bylo to v pohodě. ten můj má nosnost 9 kg. nemám zváženo, kolik uveze v reálu, já tam vozil kolem 7 – 8 kg a v pohodě. měl jsem dost těžkou ocelovou sedlovku. rám to přežil bez jakékoliv újmy.

        fotku nemám. nebo mám? nemám.

        0 0
        • romachain  

          7 – 8 kg i v terénu? A brašna jen nahoře nebo i postranní? Škoda té fotky, kdybys aspoň našel nějakou jen toho nosiče pro představu…

          0 0
          • Martin  

            v terénu ne, na silnici.

            pokud si vzpomenu, tak ti to večer vyfotím

            0 0
          • Martin  

            tak jsem to vyfotil :-)

            0 0
            • Martin  

              a kecal jsem, brašny nejsou od sportarsenalu, ale author

              0 0
      • romachain  

        No tak lidi! To nikdo nejezdíte občas natěžko? Všichni pořád jen sportovní výlety? Podělte se o svoje zkušenosti s nosičama na sedlovku!

        0 0
        • romachain  

          Tak jsem to vyřešil řekl bych dost dobře… Mrkněte na fotky:

          http://romachain.rajce.idnes.cz/nosic/

          0 0
          • flegmaa  

            Buď rád, že tvá přítelkyně má tak vysoko sedlovku, jinak by měla plochu nosiče zároveň se sedlem. Ale aj tak bude těžiště batožin hodně vysoko.

            Proč jsi nepoužil stejné objímky jak máš na vzpěrách nového nosiče na přidělání normálního nosiče, který vozila doposud. Objímky pro tento účel seženeš běžně v cykloprodejnách a to na různé průměry trubek a s ochranou proti poškrábání laku.

            0 0
            • romachain  

              Protože když se normální nosič dá na 4 takovéto objímky (dvě dole a dvě nahoře), tak to prostě nemá ani zdaleka tuto nosnost. Klasický nosič nese většinu zátěže na spodních úchytech a horní jsou už jen aby to drželo kde má… Mám to všechno vyzkoušený i se zátěží na víkendových i delších akcích. Na těch objímkách se to kroutí, sjíždí to, dře to rám. Zatímco při tomto řešení je nosnost sedlového nosiče jen podpořena těmi vzpěrami. Tohle se nebude mít tendence nikam kroutit ani sjíždět, právě díky tomu masivnímu uchycení za sedlovku.Snad:-D

              Těžiště je o něco výše oproti klasickému nosiči, ale bude vozit zátěž prakticky jen v bočních závěsných brašnách, nahoře budou jestli vůbec něco, tak jen dočasné drobnosti. Tím pádem by měla být ovladatelnost stále na přijatelné úrovni. Se zátěží to budeme testovat v červnu, teď není čas. A pak v srpnu se chystáme na cca třítýdenní výlet na kolech z Brna na jih, tak doufám, že se to osvěčí.

              0 0
              • flegmaa  

                No já nemyslel objímky i dole, tam jsem předpokládal že snad úchyty (dírky) v rámu jsou. Z těch fotek co máš na „rajčeti“ to totiž není vidět, všechny končí nad oskou.

                0 0
                • romachain  

                  Píšu to někde vejš že tam nejsou, to bych přece tohle vůbec neřešil:-) Ani použití adaptéru pod upínák není možné.

                  0 0
                  • die.catana  

                    Pokud nejsou díry dole v rámu, tak se tam dávají objímky, co se chytnou do rychloupínáku a je po problému.

                     

                    Ale nic proti originalitě:))))))

                    0 0
                    • romachain  

                      na mým rámu toto nejde!!! rám je Author Sector 2000. Patky mají takovej tvar, že rychloupínák je v nich zapuštěnej. Uchycení pod upínák tedy nelze provést!

                      0 0
    • redhotrock  

      Dlouhou dobu jsem jezdil s nosičem, ale pak mě jisté okolnosti donutili změnit na vozík, jak už bylo psáno v jinde.. dneska už bych asi s nosičem necestoval. Vozík je pohodlnější, možná snad občas potřebuje opatrnější jízdu aby se neotáčel kolem své podélné osy…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.