• Freeky

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli u brzdových třmenu BR-RX820 mají být keramické pístky jako u BR-RX815. Musím měnit třmeny z 815 na 820. A překvapilo mě, že mají černé pístky (keramika by měla být vždy bílá, nebo se pletu?) Všude na netu jsem našel že i 820 mají keramické pístky, ale jsou černé.

0 0
    • Vilém  

Osobne bych byl pouze rad, kdyby to bylo neco jineho, nez ta bila keramika.

0 0
      • Freeky  

Právě mi před rokem jeden ten keramický píst prasknul, tak jsem si koupil sadu na výměnu, ale teď po roce to zase teče a to jsem na tom kole moc nejel. Proto teď raději řeším výměnou celé brzdy a překvapilo mě, že to není keramické. Ale jak píšeš, možná je to tak lepší. I tak se tam podle mě nevytvoří takové teplo, aby tam musela být keramika.

0 0
        • Kouba_2005  

Keramický pístek je tam kvůli přenosu tepla od destiček do třmenu potažmo brzdového média, je to dobrý izolant. Jestli ti přijde, že tam není takový teplo, tak si zkus po klidně kratším sjezdu flusnout na kotouč :-) U vyšších řad je to zároveň úspora na váze oproti třeba oceli.

0 0
          • kubad  

pístky se dělají z plastu – Fenolická pryskyřice tam moc úspora váhy není :D

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.