• honza.bajk

    Ahoj, vozite nekdo boty Shimano AM5? Premyslim o nich, ze je koupim na bezny jezdeni na platformach (o dire na kufr vim, ten mi nevadi). Myslite, ze to je rozumna volba, nebo sou jen ultra dh spcific?:)

    0 0
    • MirosPikos  

      Pokud na platformy, tak přece dělá Shimano i bez díry na kufr. Tak jako tak, jestli chceš botu, která spolehlivě drží, raději bych zvolil jinou značku. Nejvíc budou držet Five Ten. Jen ta cena nebude tak příznivá. Ale věř mi, že se vyplatí. Chtěl jsme ušetřit a tak jsem na podzim koupil Shimana AM7. Ujel jsme s nimi 1 km a okamžitě jsme se jích musel zbavit. Měl jsem pocit, že mám mokrou botu na klasických pedálech bez pinů.

      0 0
      • Breakpain  

        A jako to byly? Já uvažoval o těhle – AM7 , ale jestli je to „klouzačka“, tak alternativně jsem si našel 5.10 Freerider :-) … a tohle mi asi pomohlo v rozhodování které :)

        0 0
      • honza.bajk  

        ja vim… ale ty se mi nelibej, jak maj prekryty tkanicky:) a o Five Ten vim, ale ta cena je silena :), tak se snazim hledat alternativy.

        0 0
    • TheJD  

      AM5 maji nejakou „normalni“ podrazku. AM7 jsou delane na platformy a maji Vibram podrazku, ktera by mela byt vyrazne lepsi.

      e: tady je dobre zakladni porovnani: http://www.shimano-lifestylegear.com/…31sh_am5.php

      http://www.shimano-lifestylegear.com/…30sh_am7.php

      0 0
      • honza.bajk  

        aha, tak v tom pripade budou am5 na platformy na prd, kdyz am7 jsou delany na platformy a jak pise koelga vyse, tak klouzou…

        0 0
        • goofy  

          Ale houby klouzou… Jedine, ze by u Am7 nejak silene zmenili smes, ale to si nemyslim.

          0 0
          • MirosPikos  

            Ještě bych to upřesnil. Možná že v kombinaci s vhodným pedálem můžou fungovat více méně dobře. Ale nesmíš zkusit něco lepšího. Já zkusil něco lepšího a zhoršení pro mě bylo tak výrazné, že jsme je zkrátka okamžitě dal pryč.

            0 0
            • goofy  

              Není spíš taky vhodné upozornit, že na platformách jsi před tím nejezdil, a tudíž jsi nebyl naučený na pedálu nohu držet? Protože tady na b-f docházím k závěru, že kromě 5.10 nejde na platformách v ničem jiném jezdit, což tak nějak nekoresponduje se zkušeností jezdců z okolí. Ano 5.10 mají dobrou podrážku a určitě to nejsou špatné boty, ale ta vydrž je poslední dobou čím dál nižší a cena v opačném spektru…

              0 0
              • MirosPikos  

                Jezdil jsem celkem dlouho platformy na Agang 24:00 vs. obyč skejtové boty (adios apod.). Pak jsem jezdil nějakou dobu SPD a pak jsme potřeboval volnost a přešel jsem zase na platformy.

                Nedělá mi problém držet nohu na pedálu. Sám jsem psal, že jsou 5.10 drahý. I jinde jsem psal, že moc nevydrží. Rozlepují se apod. Ale co se kontaktu týká, tak je to propastný rozdíl mezi AM7 a třeba VXi Freerider, co vozím ale už se mi celkem rozpadají na noze :) Takže asi tak.

                Neznám moc bikerů, co by laborovali s něčím jiným než Five Ten. Jednoho znám, ten má AM7 a právě sám to hodnotil, že je grip horší, ale jemu to zřejmě stačí.

                0 0
                • goofy  

                  Tak to jsem si tě asi s někým spletl. Tím pádem se omlouvám. :-)

                  0 0
              • honza.bajk  

                dokazal bys doporucit nejakou alternativu?

                0 0
                • goofy  

                  Nevím. je to celkem problém, protože levné alternativy prakticky zmizely. Teď co boty, tak se to blíží 3000. Soudruzi asi vycítili korunky, tak přitlačili. Osobně bych se nebál těch Shiman a vydrží myslím déle než 5.10. Ale taky ti třeba vůbec nemusí sednout na nohu.

                  Každopádně levnou alternativou jedině hledat v jiném segmentu. Kdysi jsem úspěšně jezdil na skate botkách s pevnější podrážkou, ale těch je teď taky pomálu, jelikož nevím proč se teď vyrábějí samé papuče. Každopádně by to chtělo něco s rozumně rovnou a tuhou podrážkou ve stylu skate boty. Akorát to bude asi chtít vyzkoušet, protože dost bot má teď podrážky z papíru nebo nevím čeho. Já teď vozím nějaké polotrekové adihaše.

                  0 0
                • Strakááč  

                  Plno typku vozi nejaky ty najky do meste se silnejsi podrazkou staci jen vybrat zajimavejsi podrazku.. ono fiveten treba contacty co mam drzi neskutečně a jsou strasne pohodlný a lehoucky zaroven se da pak podrazka vyriznout a vlepit nova.. ale jak rikam, koupil.bych naky najky a nebo jeste treba na bazaru kdyby byli parkrat jety freeridery levnejs.. :)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.