• smith22

    Lidičky prosím Vás potřeboval bych poradit nějaký botičky který bych využil jak nakolo tak i na chůzi.Nemyslím samozřejmě že v nich budu podnikat nějaký turisticky výšlapy ale jde mě o to že když slezu s kola a pujdu se třeba podívat na nějakej hrad nebo se budu chtít vyškrábat na nějakej kopec tak aby se mě v nich pohodlně šlo a nebolely mě z nich nohy.Ale zas chci aby vypadaly trochu normálně.Jenže většinou sem našel jen nějaký těžký hnědý a to se mě zdálo že se moc ke kolu nehodí.Byl bych rád kdybyste napsali Vaše zkušenosti s různýma botama na toto dvojí využití.Předem díky za příspěvky.Co říkáte na tyto?

    www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…

    0 0
    • smith22  

      Nebo pak tyto ale ty už sou poněkud dražší.Co říkáte?

      www.kola-radotin.cz/…zed-taho.htm

      0 0
    • MlokCZ  

      Já bych se toho nebál a klidně koupil normální klasický pořádně tuhý tretry. Při chůzi totiš mezi turistickými tretrami a hodně tuhými sportovními není vůbec mov velký rozdíl. Prostě v obojich se chodí o něco hůře než v normálních botech kvůli tvrdé podrážce (a jestli je tvrdá nebo hodně tvrdá na tu chůzi nemá až tak moc vliv). A v obojich se chodit dá ne tak špatně, nejhorší jsou hodně prudký svahy do kopce, kde se nejvíc projeví, že se bota vůbec neohne. A na druhou stranu na kole při ježdění je ten rozdíl v tuhosti turistický a tvrdších sportovních treter znát hodně.

      Kdysi před x lety jsem na turistických taky začínal až teď mám hodně tuhý Spešly comp carbon 05 a na chození je to pořád téměř stejný. Ježdění je ale pak těch tuhých úplně o něčem jiném. A nachozene v těch carbonových Spešlech nemám zrovna málo, jsem totiž specialista na vybírání nesjízdných úseků :-)

      0 0
      • mosquito  

        no jo ale neni tam ten rozdil v oslapani podrazky? ty turisticky maji gumovou celou podrazku a nez to klasicky tretry maji vicemene jen male plosky, z toho logicky usuzuju ze kdyz casem ujdu par km v obou typech tak klasicky tretry uz budou na vyhozeni? klidne me vyved z miry .. ale v tomhle sem doted videl zakladni rozdil

        0 0
        • MlokCZ  

          Rozdíl tam v tomhle určitě je, ale i u jedněch Vittorek, které jsem jezdi nejdéle a nachodil v nich taky dost se mi stejně dříve bota prošlápla z ježdění, že už začaly tlačit kufry přes podrážku, než bych ochodil podrážku (samozřejmě už to na podrážce bylo znát, ale nic hrozného). Navíc pokud nebude kupovat nějaké výrazně dražší a koupí něco ve stylu Spešlů sport, tak ty stejně zas tolik najetých km nevydrží než se prošlápnou u kufrů. Pokud se nechystá v tom chodit opravdu nějaké delší štreky, tak bych se toho nebál.

          0 0
      • poiko  

        asi s tímhle souhlasím, i když mám pořád svoje první turistický tretry Scott Trail. Příště půjdu do klasických. s kamarádem (má Specialized Sport) vyjdeme obvykle to samé. Pokud bys uvažoval o těch Scottech, jsou dobré, jen bych chtěl, aby lépe držely nohu pod kotníkem. tam mi ta bota přijde volná a nízká

        0 0
      • petrun  

        S tou tuhostí máš pravdu. Mám 3 páry turistických a 2 páry treter. Podrážka je neohebná u všech. Rozdíl je ale když jdeš například po mokré dlažbě nebo kamenech. Ta umělá hmota prostě klouže víc než guma. Já díky tomu vyhodil kopyta a dopad na krovky na jednom hradě. S kolem se tam nesmělo, a na tretrách to po mokrý žule jelo jak po ledu.

        0 0
        • MlokCZ  

          S klouzáním máš pravdu. Na mokrých šutrech to je s menším množstvím gumy na podrážkách opravdu horší a už mám taky letos jeden pád při chůzi (v úseku, který jsem nedal a kde jsme tedy tlačili na Tisovský vrch v místě s nějvětšími šutry a největší sklonem a bylo to hodně mokrý už od dříve a ještě k tomu lehce pršelo). Na rovině se mi to ale nestává, zas tolik to neklouže, přeci jen nějaká guma tam ze spodu je.

          0 0
      • MlokCZ  

        Jinak v tretrách mám rekord na jedné vyjížďce, kde to bylo pěšky těsně přes 10km a šlo to.

        0 0
    • Kubiczech  

      Me osobne se libi SixSixOne Tiburon – dole na www.katmar.cz/…op/index.htm

      0 0
      • saab  

        Taky bych se přikláněl spíš ke klasickým tretrům, mám lake, v podstatě úplně základ, ale mají perfektně tuhou podrážku – ta jízda na kole je dost dobrá a při chůzi to ani tak nevadí..

        0 0
    • cabbage  

      jestli jde o vzhled tak nevim, ale docela dobře se chodí v tretrách Lake – narozdíl od ostatních mají gumovou podrážku(vibram) a trochu ohebnou špičku – to dost oceňuju při tlačení do koppce.

      jinak na chození po městě sou blbý jako jakýkoliv jiný tretry na který namontuješ kufry..

      0 0
      • džony  

        mám též „lejky“ a plná spokojenost zde se sešlo několik atributů najednou:dobrá cena(tuším že jsem se vešel do 2k), značková a kvalitní podrážka Vibram, kožená a dobře provzdušněná bota, zapínání na 2 sucháče ( tkaničky jsem vyhodil a spoléhám pouze na suché zipy)a chodí super ( navíc je zde možnost našroubovat do špičky 2 ocelové hřeby pro lepší záběr v terénu ( součást balení bot )-takže vivat Lake

        0 0
    • vla  

      No tak já mám tyhle Adidas a spokojenost vziměvlétě.:-) www.cyklosvec.cz/index.php?… Ale jsem jen rychlejší turista, tvrďárny bych nechtěl. Podrážka má vysoký vzor a skvěle chrání kufry, podšívka s molitanem chrání proti otlakům. Jsou skoro nad kotník a skvěle mi ho ochránily, když jsem sebou jeb*ul. Když prší není špatné vzít návleky proti sněhu, jinak se z nich stanou vaničky plné dešťové vody.:-)

      0 0
      • vla  

        Ještě bych chtěl dodat, že jsem přes vložku cítil úchyt kufrů, trochu. Dal jsem pod vložku ještě jednu plastovou, co jsem kdysi nafasoval do kanad. V kanadách to bylo utrpení, šly hned ven, ale věděl jsem, že jednou se budou hodit.:-) Je to taková plastová mřížka, pamětníci znají. Boty jsou s trochu tužší a vyřešilo se poslední co bych jim mohl vytknout. Takže spíš nedoporučit? Být bos, asi bych zatoužil po těch Spešlech Taho (odkaz v první odpovědi).

        0 0
    • Filltos  

      ja mam tyhle a chodi se v nich dobre www.bike-eshop.cz/…y-lake-mx-90

      0 0
    • Martin  

      od jara tahám Northwave Kameleon. cena trochu vyšší, ale najezdil jsem v nich asi 4000 km, docela dost i nachodil a jsem spokojený. samozřejmě že pohorky to nejsou, ale chodí se v nich dobře

      0 0
    • DaveBury  

      Ja mam universaly Shimana MT-40 a jsem spokojen.. Obcas potrebuju si vzit k botum na kolo i normalni obleceni.

      0 0
      • 4.ever1  

        Kde se dají sehnat „Gumové krytky kufrů“ na kufry shimano SPD v Ostravě a okolí.

        Na internetu jsem našel pouze toto : http://www.s-shop.cz/…a-p-158.html

        Máte někdo zkušenosti s těmito krytkami – nechci to na dlouhou chůzi , ale pouze jako nouzovku.

        0 0
    • ceo  

      Northwave dělá „sérii“ Bike'n'walk

      Jezdím tyhle http://www.northwave.com/…hoes_det.php?…

      Měl jsem stejné požadavky jako ty (včetně aby vypadaly jako normální boty a ne jako tretry)

      0 0
    • Lenka.05  

      No taky sháním nějaké nové tretry. Zkoušela jsem ty nové Specialized Taho 08 a přijdou mi hrozně měkké. Aspoň oproti mým Adidaskám, které jsou taky turistické, ale fajnově tuhé a i chodit se v nich dá dobře.

      0 0
    • bad_nickname  

      ja ackoli budu mozna virtualne ukamenovan ti poradim jednoduse kup si boty na pohodlnou chuzi kolo imho snese vsechno:-P mozna podle par(hodne) snobu budes vypadat jak buran ale aspon projdes vsude a nebudes mit puchejre

      0 0
    • miklios  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Yura  

      Ja muzu znovu doporucit obycejne nizke trekove boty jako třeba tyhle merrellky. Mam je ctvrty rok. Chodim v nich celorocne a na kolo dostatecne tuha podrážka…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.