• Smazaný účet

    Zdravim. Takze mam jeden taky problem, mozno nie som sam, a mozno poradite ako na to. Ked idem nejaky zjazd poriadne rychlo – teraz myslim rozbity zjazd kamene, prekazky a tak, tak samozrejme vidla nie vsetko dokonale vyhladi a trasu sa rajdy (dost rychlo). Zatial nic nenormalne – ale z tohto trasenia ma neskutocne bolia clanky prstov co drzia gripy (teda vsetkych okrem ukazovaka). Najviac to boli na krajnych 2 prstoch a najma ten clanok co je najblizsie k ruke. Este aj teraz ked to stlacim citim bolest. Je to dost neprijemne a mnohokrat musim pri zjazde aj na chvilu zastavit lebo to strasne boli. No a potom ked gripy pustim po zjazde tak prsty sa chvilu nechcu same vystriet (zrejme su v takom krci) tak im obcas pomozem druhou rukou :( . Potykal sa niekto s podobnym problemom? Ak ano ako na to?

    0 0
    • mr.antik  

      asi ne tak extrémně ale je to normální – zkus jiný průměr gripů jestli nebudou prsty trošku v lepší poloze. Zkus jestli by ti nevyhovovala i jiná poloha vůči gripu – natočit řidítka, jiné úhly apod, brzdové páčky aby byly v poodlnější polze (blíže ke gripu) abys prostě držel všemi třemi prsty… je možný že všechno držíš na malíčkách.

      0 0
    • Přezdívka/nick  

      Po sjezdu me boli paze i ruce, cim delsi sjezd, tim vice. Ale nemam vylozene krece do clanku prstu jak popisujes, boli tak celkove z toho jak tlumi narazy a castecne drzi vahu tela. Nedrzis s riditek nahodou uplne na krev? Pak bych ty krece chapal. Ja se ve sjezdu nekdy pristihnu, ze se drzim az moc pevne a sevreni mirne povolim, coz mi dost pomuze. Nemas nahodou povolani, pri kterem hodne vyuzivas pohyb ,,rukou,,?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ešte študujem tak tým to asi nebude

        0 0
      • mr.antik  

        ještě to křečovité držení řidítek – u sebe jsem se přistihnul, že to dělám u měkčích gripů… proto si nemůžu zvyknout na esiny a asi je brzo shodim

        0 0
        • novas752  

          Mé naopak tlustší a měkčí pomohly. Míval jsem stejnej problém na prsteníčku (mám Véčka, kde musim brzdit i dvouma prstama, někdy i třema :D ), po 30–40km v tvrdšim terénu to byla neskutečná bolest. Koupio jsem Bontrager RaceLite+, o 12cm (ano 12) širší řídítka a o 2 cm kratší představec a od té doby zcela bezproblému. Ještě pro jistotu seženu lepší rukavice než ten Lidl, co mám teď. :)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Ja som tam mal najprv od výroby kellysy trošku tvrde a skusil som esi a nepomohlo

      0 0
    • t29  

      Co zkusit jiné rukavice?

      0 0
    • Mr.Duck  

      Vetsinu toho vyjmenoval antik. Je to uplne normalni, i kdyz jezdis denne, da se to natrenovat ale tezko se toho uplne zbavit. Velky vliv ma urcite tlak v plastich a vidlice – jen po prechodu z Boxxer WC 2014 na 2015 se to u me zlepsilo na uroven, ze to temer neresim az na opravdu dlouhe sjezdy ( treba 10+ minut). Zaroven s tim jsem teda nasadil carbon riditka, otazkou je jestli i to ma vliv nebo ne. Jinak ten uhel riditek hodne ovlivni, jakou casti dlane se o ne opiras, chce to si hrat, stejne tak i s uhlem brzdovych pak nahoru/dolu a jejich vzdalenst od gripu jak uz psal antik vys.

      0 0
      • Smazaný účet  

        tlak mám okolo 2–2,5 bar, vidlicu rock shox yar 160mm.

        nad tými rajdami som rozmýšlal aj ja že či náhodou 785mm nie sú namňa moc priveľké moja výška 176cm

        0 0
    • Fidži_CZ  

      Tady nemáš dost odpovědí v tvém předchozím tématu? http://www.bike-forum.cz/…olest-prstov

      0 0
    • Smazaný účet  

      myslíte že skrátenie rajdov pomôže? zo 785 na 760mm

      0 0
      • Carloss  

        Nee

        0 0
      • Atilla  

        Víš co ti pomůže? Dolít olej do vidlice, upustit tlak v na předku pod 2bar, jezdit a cvičit, cvičit, cvičit.

        Od té doby co dělám shyby na okraji futer prsty prsty skoro nebolí. I když první jízda v parku, než se ruce zahřejí, taky trochu bolí. Nebo pořiď extra tuhý kroužek na posilování, pevně ho stiskni, podrž několik sekund a opakuj:)

        0 0
        • Carloss  

          +1 Mam v aute krouzek na posilovani a pri jizde do parku prsty rozcvicuju.. kdyz to neudelam, tak jsem odvarenej mnohem rychleji

          0 0
    • Smazaný účet  

      dnes ked som si chytil trošku užšie rajdy tak som to necítil tak neviem čo teraz

      0 0
    • Smazaný účet  

      A mal niekto zvás alebo má tú istú bolesť???

      0 0
      • novas752  

        Jak už jsem psal, já něco podobného míval. Při jízdě v těžším terénu mě bolely články prsteníčků nejblíže u dlaně. Po takových 30–40ti km to bylo až nesnesitelný. Od doby, co jsem vyměnil řídítka (za širší 600 > 720), představec (100>80) a gripy za měkčí, je bolest pryč.

        0 0
    • Lachtis  

      Ahoj, mohu potvrdit, že jsem to míval taky a nyní se to aktuálně objevilo znovu. Jezdím ročně cca 5tis. km a cca 15 závodů, takže úplný začátečník nejsem. Cvičím vršek těla pravidelně, plavání apod. Při koupi nového kola v roce 2013 jsem měl taky problémy s brněním prstů (ačkoliv u předchozího nikoliv), vyměnil jsem Gripy a nějaké pěnové od Sramu a ejhle bylo po problému. Teď jsem si nově pořídil všemi oplývané gripy ESI Chunky a bolest v prstech je tu :-(. Takže třeba u mne to bylo způsobeno gripy a zřejmě mi vadí silikonové (např. ty od ESI) a nebo gumové (což jsem měl ve standardu kola), naopak pěnové se zdají být pro mne ideální… Tak se zkus poohlédnout po jiných gripech :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        no ja som mal štandardné čo boli na bicykli, vymenil som ich za esi ale stále cítim, tie penové aké sú také lepšie? poprípade aké máš?

        0 0
        • Lachtis  

          Ahoj, s kolem jsem kupoval gumové od Specialized – stály za prd, bolely mně dlaně, prsty… Přes kupkolo jsem vzal pěnové od SRAMu ( http://www.kupkolo.cz/…taci_z92280/ ). Byly perfektní, okamžitě jsem měl po problémech. Vydržely mi dva roky, pak už se pěna „vytlačila“ a už nesplňovala svoji funkci a lehčí bolest se vracela. Chtěl jsem zkusit nové, jinou značku a všude jsem četl, jak jsou ESI suprové, navíc pro tento fakt hrála i vyšší cena, říkám si OK, zkusím. No výsledek už znáš, stojí za prd a už jsem si objednal opět SRAMy a ESI půjdu prodat přes bazar.

          Tím nechci propagovat SRAM, to rozhodně ne, vyzkoušej klidně jiné, jen je možné, že budeš mít stejný problém, jako já, a u mne to vyřešily pěnové gripy.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ja som mal na bicykli od kellysu KLS lock on, začali ma bolieť…pred nedávnom som kúpil esi a nič moc tiež v bikeparku to zase bolelo.

            tak asi skusím tie penové

            0 0
            • Atilla  

              TVL zeptej se někoho v parku jestli ho bolí ruce. A víš co ti řeknou? Že bolí, je to normální a časem si zvykneš , sjezd není pro slečny a bolest k tomu patří.

              0 0
          • Qulck  

            Měl jsem je taky, jednou jsem spadnul a roztrhly se do čtvrtky délky, což se mi u silikonových nikdy nestalo…

            0 0
    • Jirka24x  

      Jdi k doktorovi, ne na bajk forum :)))

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse