• Pedro404

    Tak teda založim svoje první téma, když je už zase kosa:)

    Včera sem si čtyřikrát sjel Všenory a zaznamenal to, co se mi v sezóně stávalo prakticky pokaždý, když sem delší část dne drtil rozbitý sjezdy – začaly mě dost bolet prsty (první kloub od dlaně, hlavně prsteníček a prostředníček) a dneska ráno už sou i trochu klobáskovitě napuchlý. Vim že do zejtřka, max. pozejtří to sleze, ale stejně je to nepříjemný kdybych chtěl třeba jezdit dva dny za sebou.

    Má s tím někdo zkušenosti, nebo sem jedinej komu se to děje? Dá se nějak urychlit ta regenerace a splasknutí otoku (fastum gel?)? Pomohly by třeba měkčí gripy?

    Dík za reakce.

    0 0
    • fousek  

      Myslim ze pomuze posilovani prstu (gumovej krouzek) a pak bud lip nastavit tlumeni na vidli nebo vidli s lepsim tlumenim, pripadne kolo s vetsim zdvihem.

      0 0
    • Volf  

      Myslím si, že je to spíše ukázka nějakého zdravotního problému / třeba náběh na karpály, ale to ber s rezervou, protože diagnózu musí dělat doktor a ne laik jako jsem já / a raději bych zašel za svým doktorem.

      0 0
      • Pedro404  

        Karpál je v zápěstí a předloktí, ne?

        Ale doktora se na to zeptam až tam zase pudu.

        0 0
        • Volf  

          Moje žena má určité drobné problémy s karpály spojené s malými změnami v zápěstí, které byly způsobeny chladem a také jí občas otékají prsty.

          0 0
    • Baba-Ji  

      mě se zase dělají, i po půldenním ježdění EN/FR, na rukách mozoly, jako kdybych týden házel lopatou

      0 0
    • Mr.Duck  

      Kup si hydrauliky ;) Mě to na ruce pomohlo strašně moc, řek bych že teď udržim řídítka o půlku dýl..no a pak samozřejmě sjezdovější kolo no…řek bych, že jestli HT nebo full na ruce velkej vliv nemá, ale zdvih a chod vidlice dost..

      0 0
      • Pedro404  

        S těma brzdama nevim, jako že nemusíš páku mačkat takovou silou a tim pádem ostatní prsty líp držej rodla? Hydrauliky na tohle kolo nechystam, zkoušel sem na různejch kolech asi troje a chod páky byl sice příjemnější, ale všechny pocitově brzdily hůř než moje BB7. A jednim prstem brzdim tak či tak. Akorát když už se ty prsty ozvou a jedu nějakou extra rozmrdanou pasáž, tak někdy musim sundat i ten ukazovák z brzdy abych se řídítek udržel, ale to už pak je o hubu a asi to neni záležitost mechanik jako spíš odpružení.

        0 0
    • Nimrod  

      spíš než nějaký zdvih (to bys musel všenory fakt lítat jak kráva, aby ti nestačil pevňák se 140) bych to viděl na špatné zúhlovaná řídítka, gripy, úhel brzdových páček a podobný věci

      0 0
      • kali222  

        .

        me neskutecne mrtvely ruce z mechanik – a jestli je trat, na ktere jsem kdy jezdil opravdu hodne, tak to jsou Vsenory :). muj osobni rekord na pevnaku je prave tam – 12 jizd s vyvozem za odpoledne. jaro 2000 nebo 2001, kde ty snehy jsou, ale samozrejme uznavam, ze se to neda vubec povazovat za DH trat.

        0 0
        • Nimrod  

          tý jo, já tam byl s shimanama 475, což nebrzdí vůbec, ale zvládl jsem to bez nějakých bolestí rukou… ale je to už dost let a už tehdá jsem jezdil jak připosraný :-) ale je fakt, že jsem nikdá neměl takovýhle problémy, akorát zápěstí mi občas bolívaly…

          0 0
      • goofy  

        Taky tak

        0 0
      • Nimrod  

        ještě dodám, že můžou pomoct i jiné brzdové páčky. avidy jsou pro mé ruce ergonomičtější jak shimana

        0 0
    • DaSnail  

      vymenil by som gripy

      0 0
    • gazman  

      Tenhle problém mívám taky,ale jen na levé ruce a ještě horší je to když jezdím po chlastu(počínající dna?). Regenerace po dvou až třídenním (třetí den už skoro nešlo jezdit) ježdění mi trvala dycky tak týden, takže od víkendu do víkendu mi to vyšlo.Koncem sezony, když jsme jezdili fakt pravidelně mi to nba chvíli přestalo dělat.Moná mi pomohl power ball se kterým jsem začal točit.Uvidím co to poví letos.

      0 0
      • goofy  

        S tou dnou nestras… Me boli pracky uz po par jizdach. Nedej boze po par dnech za sebou. Ja to ale pripisuju sve chabe fizicke kondici :o) No nic. Jdu radeji mackat kolecko

        0 0
        • pitos  

          Kup si power ball,ten je zábavnější a snad i účinější:)

          0 0
      • vlasto  

        podobny problem, pokud je dna(coz je naprosto bežny problem:mnoho sladkosti,tuku), muzu poradit mineralne vody Bilinska kyselka, nebo Zajecice(s tou opatrne), a uprava jidelnicku. Celozrno, co nejmene cukru, tuky jen lehky. Pokud se neulevi, lekař a ledviny a cukry prohlednout. Jde o krystalky kyseliny mocove, co se ukladaji v kloubech a takhle to zacina.

        0 0
        • gazman  

          Sladké skoro nežeru, tuky taky nic moc, moje vaří myslím docela zdravě, potrpí si na to, jiné než celozrné pečivo prakticky nežeru, problém bude asi jinde, limituje mě to v ježdění, což mě dost sere. Sezona začíná uvidím co se bude dít, často powerbaluju tak 30 min denně.

          0 0
    • ravag3r  

      Netuhne ti spíš zápěstí?:D

      0 0
    • mates-rider  

      chci se zeptat, přišel jsi na něco? už jsem psal v jiném vláknu že mám problémy halvně prostředníčky mezi kloubem na dlaní a prvním kloubem dost blbá bolest trvající 3–7 dní podle toho jak dlouho jezdím..dřív jsem problémy neměl a fyzická kondice dobrá. Gripy..jiné brzdy..? nějaké tipy..? díky moc. Snažím se dostat informace od lidí se stejným problémem..ne zápěstí mě opravdu nebolí vidlice je nastavená dobře tímto vším jsem již prošel teď zbývají měkčí/případně tlustší gripy a pak jedině problém v hlavě, že to držím moc křečovitě.. Díky!

      0 0
      • pítrs  

        nemáš páčky nastavené moc daleko od řidítek?

        a zároven moc dolu?

        0 0
      • machozs  

        Mám ten samej problém s bolavými články prstů. Zdvih 160 nastavenej hodně do citliva. Mám to všude daleko, takže jezdím jak to kdy vyjde. Druhý den to je hodně o překonání té bolesti z prvního dne. Rolety nebo kořenové sekce ve větší rychlosti už jsou dost sadomaso. Dole kolikrát nenarovnám prsty. Trochu to zmírnily hodně vyztužené rukavice gelem od spešlu. Připisuju to taky slabší fyzičce a křečovitémů držení gripů, proto mě taky napadlo gumové kolečko na cvičení stisku. Nebo trénovat se sbíječkou v kamenolomu. Máte nějaký typ na cvičení těch článků prstů jinak než přímou praxí na kopci?

        0 0
        • LM  

          Přijde mi že ty řídítka držíš moc silně a co jsem koukal do profilu tak máš brzdové páky dost dole.

          Kde přesně ti to vychází na brzdovou páčku? Poslední článek prstu, mezi posledním a předposledním článkem nebo předposlední článek? Dřív jsem vozil páky na poslední článek prstu (největší páka), teď mám lepší brzdy, takže jsem to dal trochu nahoru a vychází mi to mezi poslední a předposlední článek – a je to lepší co se únavy týče.

          To co popisuješ s nenarovnáním prstů se mi stalo akorát když jsem zkoušel pěnový gripy. Rukavice na tom pořádně nedržely a jak to navíc trochu pružilo, tak sem to musel držet fakt fest abych se udržel ve stopě. Normální gripy stačí držet „přiměřeně“ (asi jako sklenici na pivo:-))

          0 0
          • machozs  

            Asi zkusím laborovat s úhlem natočení řídítek a ty páčky taky zvednu. S endurem jsem začal objíždět BP od konce minulé sezóny, takže ještě pořád ladím, hledám ideální polohy a zvykám si na novou zátěž na různé partie, protože za celej den už to tělo pozná. Není to jako před tím, když jsem jezdil XC. Teď po posledním štelování mám brzdové páky o něco výš než na foto, držím je mezi posledním a předposledním článkem ukazováku a zabírají až u gripu (cca 2cm od)

            0 0
          • Píďa303  

            To šílený rovnání prstů dole pod kopcem mam taky, to pak sundávám z řídítek ruce bokem :-D (ale mívám s tim problém, když celej den drtim bikepark – tak po 10tý jízdě), ale mam špatný klouby, podle mě na to platí asi jen jezdit a jezdit … a v lehčíh sekcích pouštět brzdový páčky

            0 0
        • Pedro404  

          Mně už se to neděje, těžko říct proč přesně, ale mám podezření, že tomu pomohlo nastavení vzdálenosti brzdovejch pák co nejblíž gripu (když nemusim brzdící ukazovák tolik natahovat, můžu ve větší pohodě svírat grip zbylejma prstama).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.