• Jetson

    Chci jezdit v současném počasí a rád bych se vracel domů relativně čistý. Nabídka na trhu je sice široká, ale na 26er, takže na větších kolech to lítá vesele okolo na záda i kolena. Už jsem si to prošel s crossem a na fulla bych rád koupil na první pokus něco, co bude opravdu fungovat, bez ohledu na vzhled. Máte prosím nějaký ověřený tip?

    0 0
    • Jetson  

      Dodatek pro češtináře. Ověřený tip na ověřený typ.

      0 0
      • Jetson  

        A už jsi s tím vlítnul do bahýnka? Já měl záda nahozená celkem dost.

        0 0
        • Seky  

          Tak když se nechceš umazat, tak proč s tím jezdíš do bahna? … Správnej bajker musí přijet domu z vyjížďky zasranej od hlavy až k patě.

          0 0
          • Jetson  

            Ano a taky to vypadá hnusně. To všechno jsem se tu už dočetl, ale nějaké doporučení na opravdu funkční blatníky veškeré žádné…

            0 0
            • Seky  

              Aby blatním měl maximální účinost musí být co nejvíce u pláště a širší než plášť. Ideální na krosových kolech kde je plášť širokej 35–40mm je blatník šířky 45mm a hezky celej co nejvíce po obvodu kola. U 29" je problém, že asi nikdo nevyrábí nic tak dostatečně širokýho, aby to pobralo 2,25 gumu a ještě to nějak rozumě prošlo zadní stavbou, nebo vidlí. Problém taky jak to namontovat co nejblíž plášti. Oni ty celopéra nemaj montážní otvory pro uchycení blatníků. Jediný co mě napadá, ale nemám to ozkoušený je Zefal No Mud

              0 0
              • Jetson  

                Bohužel. Zefal mám na crossu k plné spokojenosti, ale na 2,2 je jednak úzký a druhak nelze dozadu použitelně namontovat.

                0 0
                • Seky  

                  No tak potom všechny blatníky na sedlovku na tom budou ± stejně. A nic jinýho mě taky nenapadá. Pak už leda nějaká domácí výroba.

                  0 0
              • Michal z Hradce  

                SKS x-blade se vyrábí pro 29" se šířkou 95mm (standardně 70mm) ale nejsou moc k sehnání – asi to na kole vypadá už moc monstrózne. A navíc je podle mě stejně krátký – podle mě je dobrý ho posunout co nejvíc do zadu a za tlumič si dát Bender Fender XL – http://aukro.cz/show_item.php… – a jakoby ty blatníky na sebe navázat.

                Chci to taky tak rešit – kombinací X-Blade (standardní šířka) + ten BF XL na své 29" HT MTB.

                0 0
            • Bobesss  

              Souhlas :-D

              0 0
        • Bafoon  

          tak nějak vždycky přijedu zajebanej takže to až tak moc neřeším – nemám mokrou prdel, spokojenost :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            +1…je zcestne ocekavat ze nebudes spinavy nebo mokry…ale blatniky snizi mnozstvi borela ktery se na tebe dostane…

            a vubec, predni blatnik je pro bezpecnost, zadni pro pohodli…

            0 0
        • Michal z Hradce  

          Chtěl bych se tě zeptat, jestli máš zkušenosti přímo s tím SKS X Blade 28/29" o kterým se zmiňuje Bafoon před tebou, na 29" MTB? Mám totiž v plánu si ho taky koupit (na 29" HT) tak abych nešlápnul vedle. Je mi jasný, že není dokonalý, ale většinu sajrajtu pobere, ne?

          Přemýšlím to skloubit s – http://www.muckynutz.cz/…-1–0-Novinka – možná by ti to taky pomohlo.

          0 0
          • Jetson  

            Zkoušel jsem ho na crossu a záda to schytala. Potom jsem zkoušel x-tra dry a ten byl na 26er a ještě horší. Nakonec mi funguje Zefal NoMud, ale na 29er už to vypadá úzké. Ale nevyzkoušel jsem ho, protože na full není vzadu jak namontovat.

            0 0
          • sharkeeCZ  

            mám v zdau taky SGS blade http://www.vseprokolo.cz/…zadni-110641?…

            a zatím spokojenost. Dle mého je spokojenost i otázkou toho, jak si to uživatel nastaví. Rozsah je velký. Mně se líbí i ta jednoduchost montáže a demontáže. Škoda, že pro přední kola není podobné řešení (nebo o něm nevím)

            0 0
    • Jetson  

      Nezkoušel někdo Topeak Defender XC11, nebo SKS Grand M.O.M.?

      0 0
    • Bobesss  

      29 a vrátit se domů čistý za mokra tak nějak nejde dohromady :-) vyzkoušel sem co šlo efekt nula, vozím jen ten kus plastu co se strčí do sedla ať nemám mokrou prdel a na zbytek je třeba si zvyknout :-))))))

      0 0
      • lemon  

        Ozivim starsi tema. Ze jsem zahnojeny sam preziju, vozim za mokra nepromok gate a vzadu na 26 delsi blatnik neni problem. Na klasickem prednim MTB blatniku mi ale vadi ohozeny prevodnik, coz devastuje retez a prat jej denne neni chut, hlavne v zime. Nemate nekdo tenhle, nebo podobny set? https://www.koloshop.cz/…latniky.html Pokud ano, jake nejvetsi gumy 29 se tam vejdou?

        0 0
        • Metrick  

          Dobrou zkušenost mám s SKS Velo 65 Mountain 29" Mudguard Set https://www.bike24.de/1.php?…

          Možná to jde sehnat i v CZ, lehké z plastu a funkční, na pneu 2,25" zcela dostačující. Pravda uchycení na přední kolo bylo třeba trošku upravit pro mtb vidlici.

          0 0
          • lemon  

            To vypada dobre, jenom se asi budu muset vzdat pluskovych gum, tam asi nebude sance, leda dat pluska na mensi rafky. Jinak narozdil od zakladatele vlakna to mam naopak na celopevny bike, tam predpokladam uchyceni nebude problem.

            0 0
            • Metrick  

              Že se to původně týkalo FS a ne HT jsem si nevšiml :o) Taky to mám na HT. Jestli se nemýlím, tak výrobce udáva max 2,35" pro velikost pláště. Zadní blatník byl v pohodě, starý SUP byl na to celkem dělaný (závity na zadní stavbě pro blatník/nosič). Přední blatník je uchycený dole na vidli páskama a nahoře, jelikož jsem nechtěl vrtat do podkovy tak jsem z plechu vystřihl jakýsi forychtung, který je zasunutý v blatníku a současně přidělaný páskama k vidli. Výhoda je, že to není plechové a nevyluzuje to při jízdě žádné pazvuky.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.