• Aštar Šeran

    Ahoj,

    nemá tady někdo z vás najeté okolí Znojma? Chystám se tam se studenty na cyklo/golfo kurz a rád bych se vyhnul nějakému nesmyslnému plácání se po asfaltu. Jak to vypadá třeba v Podyjí? Je možné tam jezdit na kole, nebo je tam cyklista škodnou? A co sousední Rakousko? Dík za vaše typy.

    0 0
    • Pytlik  

      Moc ti nepomuzu ale: Byli jsme na kvetnove volno na Vranovske prehrade – na Bitove – neni to uplne v blizkem okoli Znojma. Na biky pekny s jednou drobnou zradou – oproti mapam KCT (i tem vylepenym ve vesnicich) bylo celkem dost znacek preznacenych jinak a jinam – coz prinaselo zvlastni situace – nekolikere brodeni po kolena, pruchod zarostlymi trnitymi „stezkami“ apod.

      0 0
      • Aštar Šeran  

        Brody nevadí :o) Problém bude spíš ta vzdálenost od základny v Těšeticích, což je asi 10 km severovýchodně od Znojma. Akční rádius vidím tak v okruhu 40 km. Bojím se, že delší trasy by zaváněly rebelií a lynčováním mé osoby.

        0 0
    • Corbett  

      Dá. Jezdil jsem po turistických, ale Vranosko je propletené i cyklocestami. Přehradu objedeš celou, ale asfltu se nevyhneš. Národní park Podyjí je krásný a pro kolo zajímavý. V Rakousku jsem nebyl, ale jezdí se tam. Ale pozor, když jedeš s obce Čížov po červené do Vranova nad dyjí, tak je tam značka zákaz vjezdu cyklistům. Divil jsem se, ale pak jsem pochopil. Prolízáš tam pěšinkou ve skále na Dyjí a to na bikování moc nebylo. Aspoň mám pocit, že to byla tato červená.

      0 0
      • Matony  

        V první řadě doporučuji, jet ze Znojma na Kraví horu a pak na vyhlídku sealsfieldův kámen, tam je úžasná vyhlídka na kaňon dyje. Odtud vede žlutá, kde je zákaz ciklistů, úžasný sjezd několikakilometrový dolu k Dyji na visutý most.

        Vyhlídka

        Od mostu můžete přes světoznámou vinici Šobes do Podmolí a zpátky do Znojma. Dále bych určitě nezapoměl na hrad Hardeg na rakouské straně Dyje, cesta s Čížova dolu z kopce na Hardeg, hlavně nezapomenout obočit ještě skoro nahoře na hardegskou vyhlídku. Další trasa může být ze Znojma přes Podmolí do Čížova a odtud do Vranova nad Dyjí, je tam nějaká nová cesta udělaná, uválcovaná v lese po červené, krásně se to dá sjet a je to fičák, dole u mostu se pak dá jet po obou stranách do Vranova, po turistické a po cyklistické. Další tip na pohodovou trasu je ze Znojma přes Hnánice a pak mezi vinicema do rakouského Retzu a tam navštívit věrný mlýn.

        0 0
        • Svět videa  

          z podmolí do znojma jsi to vzal příliš rychle, doporučil bych se ještě cestou zastavit na králově stolci, z něho uvidíte přes řeku i vyhlídku sealsfieldův kámen, kde jste byli před tím

          0 0
    • JudyN15  

      Ahoj, prosim o radu, chystáme se s manželkou pod Znojmo k NP Poddyjí a nevím, jestli si vzít HT, nebo endurko – to byxh radeji. Budu tam jezdit spíš sám a rád bych ho tam využil – místňáci, poradíte, kam a jestli tam má endurko smysl brát? Díky!

      0 0
    • hons  

      Jako skoro mistni:spise ht,vetsinou lesni,polni cesty,prevazne roviny,sem tam kopecek,vetsinou cyklo+pesi dohromady.Celo pero asi jen okoli Hnanic,Granicke udoli,ale opravdu jen minimum

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.