• Radari

    Ahoj ,

    byl uz nekdo v bikeparku Kouty Jeseniky ? Nahodou jsem na to dnes narazil a nenasel jsem nic v historii .

    Nejake srovnani treba se Spicakem ?

    Diky

    0 0
    • d69  

      Včera jsem byl v loučné/koutech: je tam od zimy nová lanovka pod vrchol Dlouhých strání – berou nahoru i kola, v odlesněném svahu pod lanovkou je „bikepark“ – je tam několik tras – černá přímo pod lanovkou míněno asi jako DH + pak inzerují 2 spíše lehčí turistické + půjčují kola (Specialized asi za 700–800 na den nebo tak nějak).

      Já sám jsem si to vyjel nahoru na Dlouhé stráně po asfaltu kolem dolní nádrže a zpátky jsem se vracel druhou stranou po lesních cestách na Vernířovice takže bezprostřední dojmy nemám.

      0 0
    • Dan.45  

      :D:D, se špičákem se to srovnat rozhodně nedá..

      0 0
    • cat  

      klopenky, klopenky a zase klopenky, ale jako celkem dobry. Lanovka je rychla a hlavne to nezavesujou za predni kolo, ale za ram.

      0 0
    • Radari  

      nasel jsem nejake video

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ja se v tom sice prd vyznam, ale prijde mi to jako solidni plocha draha.

        Mimochodem, ten svach ma extra erozni povrchovou upravu?:)

        0 0
        • soc  

          Houby plocha draha, dalnice…

          P.S. ale taky s v tom prd vyznam, nicemene zlate DH z 90tych let…

          0 0
      • c0d3r  

        lol tomu rikam paradni DH single :-D hahahaha .. clovek ma co delat aby nevyjel ze stopy asi :-D

        0 0
        • beeker  

          tohle taky není DH trail, ale chápu že pro tebe to není, ty seš nejlepší jezdec na světě a sjedeš cokoliv s prtem v nose :D

          0 0
          • c0d3r  

            jn, pro me je tech vasich ceskych „kopcu“ skoda… nez se poradne rozjedu tak uz je konec.. ale tak pro vas niemandy je to v pohode ;-)

            0 0
            • beeker  

              chtěl bych tě vidět jet do kopce, asi bych se smál

              0 0
              • c0d3r  

                to bych se chtel videt taky :-D to me uvidis jen malodky :-D

                0 0
      • blisterexist  

        oničem s klínovcem se nedá srovnat:-)

        0 0
    • goofy  

      Byli tam znami ted o vikendu… jako stavi se ve velkem. zatim jsou postavene spis jenom FR lajny, a i na tech se jeste porad prcuje. V brzke dobe by se mela zacit stavet DH lajna, na ktere se pristim rokem pojede pohar. Je to hodne cerstvy projekt, takze se Spicakem to je zatim nesrovnatelne…

      0 0
    • KarY.1  

      Bikepark je tedka uplne novej, trate jsou z vetsi casti hotove, spise se jedna o FR trate, Primo pod lanem vede trasa, kde na zacatku jsou nejake skoky , dale jen klopky, dalsi trat je primo na sjezdovce , kde jsou taky nejake klopky a v prostedni casti skoky a lavky.

      Samo je tu i pujcovna , pujcuje se tu hlavne Specialized Big Hit II 2010 , maji tam aji ochranný věci ( vestu, chranice na holene, igtegralku) . cena je za toto vsechno 790 kc. Urcite se vyplati koupit celodenni permica za 390kč (350kč active klub) . Do budoucna se tu trate urcite budou rozsirovat, zatim je to vsechno ve fazi vystavby.

      0 0
      • marcus.ss  

        Na tomto bikeparku je ideálně zase ideálně vidět o kolik zaostáváme za sousedy za hranicema. Určitě to spolklo hafo peněz a je tam takovejch chyb, že to až hezký neni. Zoufalost nad zoufalost. Začíná to tim, že člověk musí tlačit kolo z náměstí do krpálu k lanovce, čili absolutní nemožnost si pro něco odskočit např do auta. Systém odbavování taky děs.Nejdřív posílaj lidi pak kola, takže když dole někdo naskočí na kolo a odjede na něm tak ho můžete pozorovat tak leda od horní stanice. Chybí díra na prostrčení kola okolo turniketu.Vlekaři na mě čuměli jak na blázna, cože by to tam mělo bejt. 4 jízdy hledám ty tratě co sou na mapce u nástupu. Pak mi organizátor kouteckýho maratonu vysvětlil, že vlastně nestihli nic postavit, takže tam nic neni. Že by se obtěžovali to někam napsat taky ne. Mytí? taky sem nenašel. FAKT DÍKY ale ne.

        0 0
        • KarY.1  

          Tak podle me nemuzes vedet kolik se do toho ´´nalilo´´ penez. Co sem se bavil s lidma tak jako rikaj, ze ten park ma nejakou budoucnost, jde videt ze proste nepochopis ze tohle je prvni sezona a chyby tam jsou a ukaz mi na neco kde ne??Ty trasy tam jsou udelane,ale ne vsechny,bohuzel hodne tomu nepreje pocasi, Beru ze nejakou vapku by tam mohly mit,ale pokud otevres pusu a optas se v prodejne , tak ti ji pujci,ale chce se to OPTAT a ne vsechno VEDET.

          0 0
          • marcus.ss  

            Sice nevim kdo to investuje, a hledat se mi to nechce, ale asi dojde každýmu, že ta lanovka, celý to náměstí s restaurací a shopem nebylo za milion, Tak proč sakra když je to jediná ,,atrakce´´ v okolí už to nemůžou dělat pořádně.Potkal jsem tam ještě další 4 dhlisty, který byli taky nehorázně ********, protože někde zabloudili a hodinu to tlačili k lanovce. Když už vyšlo zaplacení všeho tohodle, tak proč ne na těch pár blbostí, který sou ale nejvíc podstatný? Od dementního číšníka, kterej dělá jako že hosty nevidí, natož aby je musel obsluhovat po to, že by stačil kus papíru na kterym by bylo napsáno, sou otevřený ty a ty tratě a že kolo mam dát tam a tam. To se může stát zase jen v ČR

            0 0
            • goofy  

              Jezisi.. Dalsi uremcany s komplexem

              0 0
              • jIrI___  

                :-D napadlo mě něco podobného a vzpomněl jsem si na známého, který dělal velkou aféru z toho, že v IMAXu nemohl platit kartou, nepustili ho dovnitř se zmrzlinou a nakonec musel odcházet spodním východem i přesto, že seděl v horní polovině hlediště :-))

                0 0
                • gazman  

                  Na druhou stranu, být se vším smířen, nepoukázat na chyby, radši ohnout hřbet a přizpůsobit se, vede k tomu, že si na tobě dovolí všichni štípat dřevo. Je to typické české přizdisráčství ve stylu: **** s tím, že sedím v kině na zemi a zezadu mi furt nekdo okopává ledviny, hajzly jsou posrané a voda neteče, držím hubu, hlavně že vůbec hraje film. Nic se ale nesmí přehánět, to je fakt a stěžovat si furt a na malichernosti je taky ujeté, ale pokud necháš všechno plavat, nic se nezlepší.

                  0 0
                  • goofy  

                    Jasne. Nerikam, ze to vsechno nechat plavat. Ale kdyz uz, tak by to chtelo nejak vecne rict a nejlepe tomu, kdo s tim muze neco udelat, a ne si jenom zanadavat a ulevit si :o)

                    0 0
                    • gazman  

                      Tak to jo, to je jasné řešit to později u píva nemá jaksi smysl.

                      0 0
                    • hctr  

                      cca za 3 tydny se na parku zacne pracovat daleko vice, jedou tam kamosi z Ostravy pomahat se stavenim apod tak uvidime:)

                      0 0
                  • KarY.1  

                    ano, naprosto s tebou souhlasim, ze proste kdyz se neotevre huba a neco se nerekne tak se clovek a nebo nejakej projekt nikam neposune. Nic nerikam, pozitivni kritika je super vec, ale vsechno spravit nejde najednou,holt je to uplne nova sezona. Jak cat pise ohledne tech duchodcu,tak nekteri lidi jsou jeste tak hloupi, ze cekaji na tom dolnim vleku ( kde v zime je kotva) a nebo chodi tim bikeparkem nahoru na dlouhe strane a vubec je nezajima, ze je nekdo muze srazit. Pro Marcus.ss – ano areal je postaven na penize a velke,bohuzel je to spise delane pro zimni sezonu, proto tam neni ZATIM zadny prulez, co vim od lidi tak vlekari jsou v pohode. a ty klopky delaj kluci, kteri s tim maji dlouholety zkusenosti ale furt se to zlepsuje.

                    0 0
                  • Blackbiker  

                    Gazmane se bavím:-) super Jurovo pravdivý koment

                    0 0
              • Blackbiker  

                ale houby Goofy, marcus.ss má pravdu a může srovnávat s Evropou. Do pytle, jsou pryč doby, kdy Ti vše muselo stačit, zasranej komunismus, teď je to prostě kapitalismus(de­mokracie) a zákon trhu prostě funguje. Marcus.ss zkusil park Kouty, zjistil co je špatně a už ho tam nikdo neuvidí. A já se mu nedivím. Taky jezdím tam, kde je to lepší a špatnýmu se vyhýbám, je to logické.

                0 0
                • goofy  

                  Samozrejme.. A ty parky kde jezdis vznikly behem noci na zelene louce a byly hned top a super…

                  0 0
                  • Blackbiker  

                    měl bys taky vyjet z lidma od polskejch hranic někam do Evropy, bejt jen doma je nuda…taky nejezdím jen v Nejdku:-)Peace:-)

                    0 0
                    • goofy  

                      Ale jasne… Vyrazim, ale ted je otazka s kym. :o) Kazdopadne bych se chtel mrknout tam k vam do Nejdku na traily, a poceste bychom se mohli treba sklouznout na Spicak. Uvidime ;o)

                      Na zapad, ikdyby me to lakalo, nemam momentalne prachy

                      0 0
                      • Blackbiker  

                        njn, musíš ty prachy ušetřit na ženskejch a vrazit je do zážitků na bajkových akcích s kamarády, my zejtra jen po ČR. Sobota Žihle, neděle Downtown u Cerwa v Rakovníku. Tvl, prej musím závodit-já totální nezávoďák a pomalík-muhehe. I když tady se ty nášlapy a xc šlapavý zkušenosti mohou hodit-uvidíme:-)

                        0 0
            • weekend warrior  

              :))))) komiku, co chudaci v kaprunu, v soldenu, saalbachu a jiste i jinde, kteri museji ujit desitky metru v preskacich, po schodech, vystat fronty…?

              0 0
        • cat  

          Je to nova stavba tak to chce trochu shovivavosti. Jak bys to chtel delat s kolama, kdyz lano je pro 6 a jeden drzak,kdyz ho poslou driv, tak ti snim nekdo ujede na vrchu. Navic sou tam vlekari, lyze si taky nechas pred hospodou. To ze si musim slapnout cca 200 metru… no tak, sportovce:) Kdyby to slo postavit, tak to az dolu udelaj. Me osobne drobnosti nevadi, jen bych uvital vic tras lesem, prece jen jezdit na louce furt klopky omrzi.

          Spis to co me fascinuje jsou duchodci, kteri se cpou na lano po osmi, nebo nasedaji na sklopenou sedacku:)

          0 0
          • marcus.ss  

            Ano, pokud to budu brát tak, že můžu bejt rád za to že tam vůbec nějaká lanovka jede a nemusim jít pěšky tak ano můžu psát, super, bezva resort. Souhlasim z gazmanem, když nikdo v tomle státě nebude nic chtít a bude se všim spokojenej tak kam se za chvíli dostanem? Samozřejmě, že nějaký chyby se najdou všude. Byl jsem první kdo se vlekaře zeptal proč tam nemaj průlez okolo turniketu, prej ho to nezajímá a že je to prej super vymyšlený, když chci jet tak si to mam obejít. Když vyrazíte do kamkoliv do Rakous, tak vám ještě vlekař popřeje pěknou jízdu s úsměvem od ucha k uchu, proč by to nešlo i u nás, když za to chtěj taky prachy a ne málo.

            0 0
            • cat  

              tak to mam opacny zkusenosti, me poskrabali nebo spis zbavili laku pul kola, kdyz jsem vysedal a pak me vzal vlekar permicu za to ze sem jel mimo trasu. takova jedna fajn jizda…

              0 0
      • Neron  

        Mám v tom guláš jako sviň, takže na mapě černá by měla být DH, ale je to samá klopenka a ty dvě červený, ty jsou na Endurko či co, zkoušel někdo ?

        0 0
        • goofy  

          Pokud vim, tak DH tam jeste vystaveno neni

          0 0
          • marcus.ss  

            No a to je právě ono, kolik času by asi zabralo napsat na net – ne nestihli jsme postavit černou lajnu, takže funguje jen červená, tak jí nehledejte. Ono by stačilo postavit jednu ale pořádně, zatim to tam vypadá jak na xc okruhu

            0 0
    • Burizon  

      Já bych na svah nahnal Poláky, to by bylo najednou tras :-) Takhle z videa to vypadá celkem nezajímavě, klopky, klopky, klopky a pak v lese rovná lajna. Ale potenciál to tam musí mít velkej. Takže držím palce!

      0 0
      • marcus.ss  

        jo to by mě taky zajímalo kdo to stavěl, sice nejsem odborník přes dh lajny, ale dost těch klopek mi přišlo uplně debilně naklopenejch, ohlejch atd.

        0 0
        • JohnyDoe  

          Hehe bud ticho a drz krok. Bud rad, ze mas kde jezdit.

          Jo takhle se to rika v CR:)

          Na mne taky vsichni koukaj jak na blazna, kdyz si dovolim kritizovat Bikepark na Spicaku, holt je to asi nejaka nedotknutelna modla:)

          0 0
          • marcus.ss  

            no to je právě typické čecháčkovstí – jsem rád že mam kde jezdit a to mi stačí, ale chtít něco víc to už ne. Proti špičáku nic nemam, tam si mysli že to funguje celkem dobře. Taky uznávám, že už to tam nějako dobu funguje.

            0 0
    • Blackbiker  

      hele sice jsem tam nebyl, ale dle helmet cam fakt nuda-ježdění po sjezdovce a když to vede konečně do lesa tak rovně…Za mne: je fajn vidět, že něco roste na sv. moravě, ale raděj bych viděl, kdyby to stavěli lidi, co maj zkušenosti se stavbou bikeparků. Jenže takovejch v ČR prostě není. Špičák je dle mého nej. park v ČR, ale stejně je tam chyb dost. Komplexně však má park co nabídnout. Vynikající zázemí a atmosféra vyvažuje chyby na trati. A koho to přestane bavit tak 40 km je Geisskopf.Ten je skvělej-tratěma. Jsem moravák sice žijící v Čechách, ale prostě s bikeparky to je na moravě holt slabé.. nevidím důvod se přetvařovat že super, realita je taková, že za své vydělané peníze chci adekvátní ježdění a zázemí bikeparku, když toto není, nevidím důvod jezdit ať v Koutech, nebo třeba na Bílé.

      0 0
      • marcus.ss  

        Velkej souhlas s blackem!

        0 0
      • Burizon  

        Bílá by tě asi narozdíl od Koutů něco naučila… ;-)

        0 0
        • Blackbiker  

          akorát by mne nasr…, že vezu kolo 500 km:-) Myslím, že se učím v Geissu na DH dostatečně:-)Ps: na velký DH nemám, ani mne nebaví-myslím styl svěťáků jako Leogang a pod. Ty ale naučí-to jsem si jistej..

          0 0
          • goofy  

            No a pak by sis mohl skocit na Stozek, Ustron… Ale ja vim… mistni parky nejsou fríkůlin, pac je holt nestavi skopcak a porad jsou ve vystavbe.

            0 0
            • marcus.ss  

              jj přesně tak, nejsou kůůl, protože skopčák je 1000× inteligentější a ví jak nalákat turisty, ne jak ty naši všichni myslitelé v ČR, který myslej hlavně na svoje peněženky

              0 0
            • Blackbiker  

              řekl bych, že pro mne jsou spíš daleko:-) Žít na sv. moravě tak asi Stožek jezdím, čert ví co by bylo-třeba bych jezdil furt dokopca na Lysou a dolu by mne to nebralo. Takže každý zlo je k něčemu dobrý..

              0 0
              • goofy  

                Ja myslim, ze byt zavisly jenom na parcich musi byt taky smutne :o))) Vsak ja se tam u vas nekdy ukazu ;o) Videl bych to predbezne na konec srpna asi

                0 0
                • Blackbiker  

                  na parcích fakt závislý nejsem-to spíš jsem závislý na Krušných horách:-)

                  0 0
              • gazman  

                Čecháčku zženštilý, běda ti,skopnu tě z kola, jestli tě potkám u nás v kopcach:-)

                0 0
                • Blackbiker  

                  Ps: tím zlem jsem myslel to čím jsem prošel a proč odstěhování voe:-)

                  0 0
                • Blackbiker  

                  psanej text je nanic-teď vidím, že to co jsem psal jde pochopit dvojmo, kdysi jsem prostě nesnášel jízdu zkopce a jedině horekopcom bylo to pravé..priority se změnily:-)

                  0 0
      • pitos  

        Máš pravdu že na moravě je to s těma parkama slabé a teprve se to asi vše rozjíždí.Je tady pár projektů a začínajících parků,některé zaniknou a něco se třeba ujme…vše ukáže čas.

        Osobně jsem třeba ještě v Koutech tebyl ale v nejbližší době návštěvu určitě plánuji.Chci se přesvědčit na vlastní oči jak to tam vypadá a jaké tam jsou třeba do budoucna možnosti.

        V blízkém okolí máme zatím jediný park který dokáže konkurovat jiným a ten ještě k tomu neleží na našem území(malino brdo) plus parky v polsku kde se sice zajezdit dá ale ty jsou dělané prostě tak nějak po polsky:)

        Parky v čechách máme daleko,takže se tam dostanu jednou,max dvakrát za sezonu.Třeba tady zmiňovaný Špičák je super a líbil se mi více než Geisskopf(jsem ale možná ovlivněn pádem co se mi tam podařil)

        No nic…tohle se tady stejně nevyřeší.V srpnu plánujem nějakou návštěvu západních parků(určitě špičák),tak se ti ještě ozvu.

        0 0
        • Blackbiker  

          jasný Pitos, ty mne chápeš a víš, že nesmysly fakt nemluvím a ani do větru…Ozvi se, sice tam plánuju opět rakouské bikeparky, ale snad se sejdem. Ukážu Vám kulturní život na Špičáku. Jinak jsem v Geissu a na Špičáku byl mockrát takže srovnávat můžu: Tratě-lepší Geiss, kultura a zázemí-lepší Špičák. Tzn:nejlepší je kombinace obého-muhehe-což děláme:-)

          0 0
      • gazman  

        Když je všechno připravené, vymazlené atd. tak je to zábavné, ale mě víc posunou parky, kde klopky občas moc extra nenavazují, dopady nejsou rovné,v ose a odpaly chcou přesnou rychlost, občas se objeví šutr tam kde ještě minulou jízdu nebyl, některé věci nejsou dokonale postavené a vyžadují si víc soustředění atd. Mám rád když je třeba jezdit a né se jen vozit, přemýšlet u toho a soustředit se, proto mě baví polský punk a naopak né příliš třeba vymazlené Lipno.

        0 0
        • marcus.ss  

          Hm tak já se radši vozim, 95 % všech dalších bikerů taky. A nevim kam by mě mělo posunout to, že jedu plnou rychlostí a pak najednou musim jak idiot brzdit skoro do nuly abych se někde vytočil nebo už takle při strachu ze skoku se ještě musel bát že dopadnu na nějakej volnej kámen na kterym zrušim ráfek a ještě si rozbiju dršku. Todle jsem ochotnej tolerovat na černý čistokrevný dh lajně ale ne na flow trailu.

          0 0
          • gazman  

            Nevíš kam by tě to mělo posunout? Tak třeba by ses naučil lépe brzdit a v druhém případě rychle reagovat na dané podmínky a řešit krizovky. A ano, DH a bikros bych dohromady nepletl a těmi 95% bych si tak jistý nebyl.

            0 0
        • Burizon  

          Tak tak… Taky mám rád, když je to z kopce „boj“ :-) Škoda jen, že na takových velkých DH lajnách jako Malino nebo Špindl si to musíš sakra najet, aby to k něčemu vypadalo a nevymlíval jsi tam každou díru, ale fyzicky i psychicky je to hrozně náročný a z toho má pak člověk nejhlubší zážitky (i když to třeba po první i druhé jízdě jen „slaní“).

          A jinak: Ať žijí ochranáři v naší kotlině… :-/

          0 0
        • PjSky  

          +1 a proto nejezdim do bikeparku vubec. misto toho jezdim do lesa, kde o prakvapka, adrenalin a zataty zuby, nehty atp. neni nouze.

          jinak podle toho videa to bylo pekny, cely rozcourany a nedodelany, takze proc ne. schvalne bych tam zkusil vlastni XC kolo, to je pak zazitek :p

          0 0
          • PjSky  

            ten novej trail pod lanvkou se mi libi, tam uz bych si pucil jejich kolo… :p

            jinak jedno Kouty maji lepsi:

            http://www.pivovarkout.cz/…vanactka.pdf

            0 0
            • goofy  

              Ale to jsi uplne na jinem pohori :o))))

              EDIT: Jinak muzu potvrdit, ze je moc dobre ;o)

              0 0
          • gazman  

            No jo, to toho ale pak s kopce dolů moc nenajezdíš, pokud nepoužíváš lanovku,to je málo užívačky moc té tupé dřiny a pomalý progres a těch pořádných přírodních poletů taky moc není, nemluvě o lidech a psech co se na né vyhrazené trati může motat.

            0 0
        • Blackbiker  

          holt tady bychom asi polskej punk nepochopili:-) tedy na Lipno bych ani nejel…Prostě stylově DH Geiss sedí třeba mi-jsou tam logické odpaly a logické dopady-jen si vybereš obtížnost k rychlosti co jedeš, skákat z dropu, posíláku na nedopad na to už jsem starej:-)

          0 0
          • gazman  

            Jo jo Stožek si dám zítra, bude tam bahna po *****, to mám rád;-)

            0 0
            • Blackbiker  

              nesnáším bahno a roz..bané tratě ad polskej styl:-)Jura ty seš prostě jinde:-)muhehe

              0 0
              • gazman  

                Kde v polsku si jezdil? Jinak bahno je v pohodě, přestaň se mu vyhýbat a začni ho jezdit jedině tak se stane, že z něho nebudeš mít stihy a nakonec tě to začne i bavit a nebude ti znepříjemňovat ježdění.Mám ho rád jako každý jiný terén, je to fajne.

                0 0
                • Blackbiker  

                  v Polsku jsem nejezdil ani moc neplánuju tam jezdit, raděj Alpy-jsou blíž:-)-nemám důvod, Slovensko stačilo:-)Z bahna nemám fobii, ale nechápu, proč bych se v něm měl rochnit, když to akorát dojebává bajk a platit bikeparku za tuhle možnost fakt ne, děkuji. Mám rád mokrej povrch, ten tě školí, ale bahno? Dej pokoj:-)

                  0 0
            • goofy  

              No ja to videl na nedeli, ale to ma zase cely den chcati.. Asi taky zkusim zitra nekde zdrhnout

              0 0
    • Burizon  

      Jsem se jen tak juknul na převýšení lanovky v Koutech – 508 metrů. To je v českých podmínkách krásná hodnota. To zdaleka není ani na Špičáku… Bohužel to ale nebude alfa a omega úspěchu bikeparku :-(

      0 0
      • Blackbiker  

        kámo přijedeš do Geissu – mrkneš na lanovku(1 sedačka) a mírný sklon místního svahu a řekneš-tady jako? bikepark? Jste se zbláznili. Dojedeš nahoru po neúměrných 20ti minutách a pak pochopíš:-) Jo, tohle je boží:-)

        0 0
    • pitos  

      Jelikož jsem byl na ty Kouty zvědavý,tak jsme si tam dneska udělali výlet.

      Od parku jsem moc nečekal ale celkem mě zajímalo co se tam vůbec tvoří.Reakce na netu všelijaké, takže nejlépe to bude třeba vyzkoušet osobně…

      Příjezd na parkoviště a tlačení k lanu těch 300m nás už nemohl rozhodit.Není to nic hrozného,základní věci se dají vzít do batohu a ten jsme nechali pod lanem(byla nám nabídnuta i uschovna k vlekařům).Oběd ve spodní restauraci také dobrý.

      Vlekaři ochotní,poradili kde se všechny tratě nachází,co je a není doděláno,jak je vše označeno.

      Byl jsem podle reakcí tady připraven na jednu lajnu,případně nějakou další rozkopanou,takže mě překvapilo že těch tras je více.Sice to někde není dotaženo do konce ale dá se jezdit.Jediné co zatím není, je sjezdová trať(a ta tam opravdu chybí)

      Přeprava lanem není zatím nejlépe řešena,prvně vyvezou lidi,poté kola.Nevím jak to budou řešit jak jim tam přijede více bikerů…Také sezení na sklopené sedačce aby se nezašpinila od našich věcí bylo nic moc.

      Trať pod lanem kde jsou nadělané skoky a klopky nebyla ještě úplně dodělaná a moc se mi nelíbila, byly tam pro mne zabavnější traily.Zejména ten nazvaný Strará Medvědice byl celkem povedený,vedl celý lesem,klopky a celkově to působilo dost přírodním dojmem kdy jsem se necítil jako v někde v parku ale jako někde na domácích trailech na horách.

      Bylo tam ale mezi jednotlivýma trailama dost přesunu, které byly celkem nudné.Prej tam jsou i nějaké zkratky ale neměl nám je kdo ukázat.

      z parku mám takový smíšené pocity.Je tam ještě dost práce a co jsem pochopil tak to tam kluci dobrovolně staví pomalu sami(tedy asi žádná velká investice)Možnosti tam jsou ale obrovské,kopec je to fakt velký.

      Líbí se mi zejména ty přírodnější pasáže,nic extra náročného,prostě jezdivé pěšinky v lese.Chybí tam ale alespoň jedna opravdu těžší,techničtější trať.Čitokrevný sjezdař si tam moc zábavy neužije.

      0 0
      • gazman  

        No tak konečně komplexnější info, takže jak to tak čtu, nemá to zatím smysl, páč Malino je blíže. Jediné co hovoří pro kouty bude asi cena permice co?

        0 0
        • pitos  

          Tak permice 390kč celý den.Otočil jsem to za celý den myslím 12× s tím že lano jezdí co půl hodiny a dal jsem pauzu na oběd.

          Kouty mi vychází 145km(malino 150km) ale do těch Jeseníků jedu o 15min déle.Nicméně srovnávat tyto dva parky nelze,Kouty jsou teprve na začátku a navíc tam žádná, alespoň prvotní větší investice není,kopou to tam kluci sami.

          Až postaví sjezdovou trať co povedé celá z kopce a nebudou tam hluché místa,tak se tam určitě podívám znova.

          Nicméně i tak jsme si dobře zajezdili,jen trošku jinak než v klasickém parku.Zase tady v okolí tolik možností nemáme a pokud dostanež chuť na změnu, tak ten výlet za to stát bude:)

          0 0
          • jIrI___  

            Jak je to na Malinu s obtížností tratí? Dalo by se tam najít i něco lehčího pro FR nováčka? Nějaká půjčovna biků tam předpokládám je.

            0 0
          • gazman  

            150 km,tys jel přes opavu? To musela být hrozná ********, přes Mohelnici to bude sice delší, ale rychlejší cesta ne?

            0 0
            • pitos  

              Rychlejší to asi bude ale nemám dálniční známku,takže jsem to bral přes Opavu.

              0 0
              • gazman  

                Já dva dni Stožek a sám. Mohl ses ozvat, do těch Koutů bych se taky rád mrknul. Stejně je to paradox, za barákem kopce jako sviňa a člověk musí 150 kiláků aby si zajezdil. To je na hlavu postavené, zajebaný kraj, zajebaní lidé.

                0 0
                • Tomínos  

                  Tak sa odjeb někam do *****.

                  0 0
                • pitos  

                  Bavil jsme se s jedním vlekařem, staví tratě a říkal že také to není s ochranáři jednoduché a jde to pomalu.Nelíbí se jim asi stavění trati podel sjezdovek v lese.Ty co už jsou tak dobrý ale s novýma se musí pomalu.

                  Potom mi řekl že vedle na kopci se v nejbližší době postaví další lanovka ,bude se tedy kácet a podobně a už je to schválené…Kouty areál jak prase a vadí jim tam pár chodníků v lese podel sjezdovek…jsou to komediandi:)

                  Nicméně,pokud tam budeš chtít zajet tak se klidně ozvi.My nestihli vrátit permice,tak se tam rádi někdy podíváme znova.

                  0 0
                  • goofy  

                    No ja bych se tam mrknul az bude dokopana ta DH lajna nebo neco vic.. Vys nekdo psal, ze tam jede banda kopacu z Ostravy za 3 tydny… mam v planu to spojit s Rychlebkama druhy den, at se necoura porad tam a zpatky :o)

                    0 0
                    • pitos  

                      Také by šla určitě vymyslet nějaká pořádná vyjížďka přímo po kopcích v okolí Koutů.Vypadá že možností tam bude plno,jediný problém bude možná omezení pohybu kol na hřebenech, ale to by se určitě nějak rozumně pořešilo.Koupím mapu a mrknu na to.

                      0 0
          • PjSky  

            ola, tak pokud bych tam vzal XC kolo a kamarady co nedavaji moc kilometru a kopce jim smrdi, (ano, lamy) tak si uzijeme krasny den.. myslim ze to neni vubec blby.

            0 0
            • pitos  

              Určitě to není špatný nápad.Ten park může vyhovovat(alespoň co jsem tam byl) i někomu, kdo jezdí převážně xc.

              0 0
      • Blackbiker  

        potvrzeno že tam jet nemá cenu…zatím…třeba jednou..ale na to se nehraje..prostě teď je teď a sezona a štýlo se musí hrotit holt jinde…

        0 0
    • beeker  

      Ahoj, v nejbližší době tam jedu, a chci se zeptat, jestli je sjízdná ta Stará medvědice a Hřebenovka.

      Potom je tam nějaká modrá, lze to po ní vyjet nahoru, popř.je nějaký jiný výjezd terénem než z Loučné po Uhlířské cestě?

      Jo a žádné divočiny nejezdím, takže aby to bylo sjízdné na HT..:-))

      0 0
    • Radari  

      Tak jsme tam taky zajeli na navstevu , potvrdit si nazory BF

      • bikepark solidni velikost , velky potencial staveb
      • zazemi pod lanovkou super (parkoviste + jidelna )
      • rychla lanovka
      • prijezd na lanovku s tlacenim .. to mrzi ale jen trochu
      • lanovka jezdi po pulhodinovych intervalech !!!!!! clovek je furt ve stresuaby se to stihlo .
      • system nakladani kol a odbaveni cestujcich : naprosta HRUZA
      • jeden vlekar byl ocividne ve spatne nalade, mozna mel spatny den . Takprotivneho vlekare jsem nepotkal :)
      • trate neprehledne znacene

      Takze celkove to na me pusobilo jako do budoucna skvely Bikepark , ale musi se tam poradne zamakat na systemu lanovky.

      A dodelat ty trate … ale jestli tohle vzniklo za jeden rok , tak klobouk dolu .

      0 0
      • logoman  

        Ja muzu vicemene souhlasit, az na lanovku. Ta se mi zdala docela v poho a vlekari taky. Nejvic mi asi vadilo znaceni kdy sem si jednou zajel kamsi a pak musel slapat po lesni ceste zpatky. Nejlepsi byl trail stara medvedice. Skoda, ze nemam poradny gumy, v sobotu bylo vlhko a dost mi to klouzalo.

        0 0
        • Baba-Ji  

          No v sobotu jsem si na medvedici vzpomnel na Champery, sjel jsem ji jednou a stacilo mne, taky jsem nebyl dobre obuty;).

          ne ze by byla cela blato-peklo, ale byly nektere pasaze, ktere zneprijemnova­ly jizdu.

          …btw. podle kola si te asi pamatuju :)

          0 0
          • logoman  

            hehe na oranzovy rb si vzpominam :) jezdil jsi tam s holkou na bilym iron horsu ne? Neptal jsem se vas na mont paky? xD A kdyz se divam tak myslim, ze sem tam videl i radariho pitche :)

            0 0
            • Baba-Ji  

              Na montpaky si nevzpominam, a jo, slecna na bilym ironhorsu byla v nasi grupe s Radarim:).

              Ja jsem tam pujcoval tipovi na peknem cervenem Dragsteru nytovacku :), coz ho docela prekvapilo, kdyz jsem ji na svahu vytah z kapsy :D.

              0 0
            • Radari  

              Jo jo , tys jsi pichl to predni kolo co ?

              Ja jsem taky pak vymenoval zene dusi a druha montpaka me chybela .)

              Ta medvedice byla drsna ..

              0 0
      • beeker  

        „prijezd na lanovku s tlacenim“ tím myslíš jaké tlačení???

        0 0
        • Baba-Ji  

          tlaceni kola z parkoviste k lanovce

          0 0
          • beeker  

            to někomu dělá problém vyjet????? to nějak nechápu…

            0 0
            • Radari  

              Tak vyjet se to da . Ale jak jiz nekdo psal vise.

              Jet treba do auta + na jidlo a pak se strachat nahoru , to je trochu otrava .

              0 0
            • pitos  

              Ty jsi ale chytrolín.

              Vyjet ten kopec samozřejmě velký problém není, ale zkus si to s komplet výbavou chráničů po půl dni ježdění z kopce kdy tě čeká ještě dalších 6jízd a to vše na fr/dh kole a potom se můžeme bavit.

              Prostě výjet to lze, ale je škoda si zbytečně tímto ubírat energii.

              0 0
              • Baba-Ji  

                asi tak

                0 0
              • c0d3r  

                prosim Te… Tys necetl co psal Karliner nebo kdo? u DH/FR/Dirt se nemas sanci zadychat kdyz jezdis jenom dolu… tak se tu nevymlouvej na nejake ztraceni energie :-D

                0 0
              • beeker  

                No jo, holt sou asi lidi zdechlí…

                0 0
                • Atilla  

                  Ale ty máš určitě objetý kde co a lítáš všechny skoky v každém parku:)

                  0 0
                  • beeker  

                    :DD co to tu valíš, já sem nic o skokách nepsal… zkus si to ještě jednou přečíst :DD

                    0 0
                    • Atilla  

                      No, ale reaguješ na situaci, kterou neznáš. Až dáš několik jízd na rozbité trati, budeš tlumit, nebo tahat skoky a drcat se po kořenech atd. Tak už se ti na 1,3kg pláštích s extra měkkou směsí nafoukaných na 1,5 a 2 bar, obalenej chráničema a integrálou nebude chtít šlapat do kopce.

                      0 0
                      • c0d3r  

                        tomu oni nikdy neporozumi.. zbytecne hazis perly svinim kamo ! ;-) pro ne je DH/FR jen vozeni si ****** z kopce.. vubec nechapou o co tam jde ;-)

                        0 0
                      • beeker  

                        Nevím co byste chtěli, asi mít lanovku až k autu… můžeš být rád že tam něco takového je… jinak já tam byl a lanovku sem nepoužil, vyjížděl jsem navrch pěkně na kole, ale beru že na dh/fr kole je to nejde, ty sou určené na něco jiného…

                        0 0
                  • Tomínos  

                    Jo a teď je nasranej, protože jsi ho podcenil a zapoměl jsi napsat, že on to všechno jezdí a skáče směrem nahoru a to větší rychlostí než ty dolů.

                    0 0
    • Radari  

      Byl tam už někdo na letošní otvíračku ? Nějaké novinky na trati ?

      0 0
      • Radari  

        nikdo nebyl ?

        0 0
        • LukasSY  

          nebyl, ale jel jsem dnes kolem směr Rychlebky a nahoře byl ještě sníh. Lidí podle aut málo

          0 0
      • Kacik  

        Dnes jsme tam byli a bylo to ohromné zklamání.

        U pokladny jsme dostali plánek s trasami, ale podařilo se nám najít tak 2.

        Vzhledem k tomu, že byl nahoře místy ještě sníh, tak nebylo možné vyzkoušet všechny trasy (pod lanovkou a Starou Medvědici).

        Začátek po sjezdovce ještě není vůbec postavený. Jsou tam klopky jen u lesa, ty klopky na sjezdovce asi museli ustoupit zimnímu provozu :-(

        Modrá – úzká cesta lesem dolu plná klacku, listí. Pak šlapání 2 kilometry zpátky a na závěr trochu zábavný sjezd v lese.

        Červená – Hřebenovka – pár klopenek a lavic. Asi nejzábavnější. Akorát zas bylo vidět, že toho tam loni bylo víc a kvůli zimě se to rozbagrovalo. Navíc od rozcestí Obrázek je třeba jet po modré. Když jsme vyrazili po cestě, kde měla vést červená, tak jsme skončili v Desné, tj. šlapání 4 km do kopce :-(

        Nakládání kol je velmi neorganizované. Kola se nechávají dole volně, pak se člověk musí vrátit k turniketu. Vyjede nahoru a časem mu snad dorazí kolo. Vzhledem k tomu, že park už funguje 2.sezónu, tak aspoň tohle by mohli nějak vyřešit.

        Pak mě taky zarazilo, že i na bodové jízdenky mají časovou prodlevu, takže každý člověk musí mít svoji permici. S tím jsem se ještě v žádném bikeparku (Špičák, Ještěd nesetkala).

        Celkově jsem z toho měla pocit, že někomu přišlo, že zřídit Bikepark je dobrý nápad, jak využít lanovku v létě. Ale takové ty detaily, aby to fungovalo a jezdili tam lidi, už nikdo neřeší. Proč se nejeli inspirovat někam, kde už to funguje??

        0 0
        • Burizon  

          Se pos*rou, až jim tam na MČR přijede 200 bajkerů…

          0 0
          • goofy  

            Letos bude v Koutech? No ty kraso…

            0 0
          • Senoy  

            Aspoň se z toho pos..ou a dají to do cajku. Čekal jsem, že oproti loňského roku se poučí a napraví zmatené nebo chybějící značení, dořeší sběr kol na lanovce a dodělají novou FR dráhu. Jak to čtu, asi bude lepší se tam nyní nevydávat.

            0 0
        • davor  

          Byl jsem tam také. Bavil jsem se s klukama co tratě staví a na jejich obhajobu, na tratích ještě roztával sníh. Neměli ani kdy tratě opravit po zimně a už vůbec ne na sjezdovce, kde jezdily rolby ještě nedávno.Podle informací na sjezdovce se v nejbližší možné době postaví nová lehčí trasa (pod úrovní terénu aby přežila zimu) a začne se budovat trasa na sjezd.Včera ji tam byli trasovat kluci co jsou špička u nás (P. Čep a pod.)taky ji co nejdřív zprovozní. Vzhledem k podmínkám (datumu), které mi dopředu sdělili u kasy i nahoře u lanovky jsem si já, ale i ostatní se kterýma jsem mluvil, zajezdili poměrně dobře. Ještě k turniketu, na ten jsem se ptal taky, měl by být do 14 dnů osazen sólo pro bikery s kolem, přibudou také háky na kola.

          0 0
          • Radari  

            Jee takze stejny jak minule.

            Trasy chápu takhle po zimě, ale ten systém nakládání je děs běs :(

            Snad to daj do června do cajku …

            Takovej potenciál … :(

            Takže první rozjdez bude směr lipno …

            0 0
    • Burizon  

      Tak se na netu ukázalo první helmetcam nové DH lajny v Koutech… Na tu rychlost, v jaké vznikla, by nemusela být vůbec zlá… Uvidíme v reálu :-)

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • goofy  

        Jo taky uz jsem omrknul. Asi se tam bude treba vypravit to omrknout. :-)

        0 0
        • Burizon  

          Jeden den Kouty, druhý den Rychleby, super spojení :-)

          0 0
          • goofy  

            Jo uz me to tak taky napadlo :o)

            0 0
            • Blackbiker  

              Přesně tak, 2 dyn 2 destinace, tohle je přesně můj styl a když už mě jeden moravskej kamarád překecá na Rychleby tak chci rozhodně druhej den zažít i něco víc dolekopcom s lanem-Kouty jsou jasnou záležitostí při návštěvě Rychleb..

              0 0
              • khenia  

                Přesně tak, ideální kombinace. Ale doporučoval bych nejdříve objet Rychleby a až pak do Koutů protože po celodenním ježdění naplno v koutech jsi rád, že si zuješ boty :D

                0 0
      • Senoy  

        Pěkně to pospojovali. Vrch FR tratě, pak část podlanovkové a Medvědice. Místy to vypadalo docela gravity, škoda toho zkreslení kamerou. Jel to někdo osobně? Přirovnání náročnosti třeba k Chopoku?

        0 0
        • khenia  

          Jo jezdil jsem tam na moravsko-slovenském DH CUPu. Jednoduchá, dynamická a zábavná trať. Akorát se tam po závodě vybrzdily pěkné rolety takže místy je to pěkné ródeo :D

          0 0
    • jachymk  

      Byl jsem se tam podívat vzhledem k pobytu v sousední Loučné. Na stránkách jsem si přečetl, že se bikepark hodí na horské kolo s odpruženou vidlicí a na celoodpružené horské kolo. Pouze černá na DH speciál. Fajn tak jsem tam vyrazil. Koupil jsem 5 jízd. 1. jízdu jsem vlastně vůbec nevěděl kudy dolů značení mizerné. Šlapal jsem tam i asfalt :). Po dojetí dolů jsem byl zatraceně vyklepaný. Na trati mě překvapilo hafo napadaných větví a taky všude i na modré (vhodná pro děti od 10-ti let) kořeny.

      Co do obsluhy vleku. Byli to takový ty nepříjemný machýrci. Nedokážou odpovědět na slušný pozdrav.

      Co dodat. Silně nedoporučuju pro lidi na kolech jako mám já (XC HT 26"). Sjet se to dá, ale neužijete si to ani trochu. Odpálíte tam desky, ohnete kotouče a bude Vás všechno bolet! Nejhorší je čipová karta, kterou musíte bezpodmínečně vrátit do pokladny jinak záloha (100 Kč) v kelu. Takže pokud si místo poslední jízdy dáte vyjížďku třeba směr Dlouhé stráně jako já, budete se muset vracet zpět do Koutů :(. Pro mě nikdy víc. Ani v zimě mě středisko nenadchlo. Předimenzovaná 6-ti sedačka. Prostě škoda toho lesu co tam dřív byl.

      0 0
      • jIrI___  

        Kořeny na MTB trati? Nestraš! :O

        0 0
        • Smazaný účet  

          to posrali no…ani to neumi vysypat sterkem, vysekat koreny a vybudovat odpocinkove zony s lehatkama aby se ti nespalily desky:)

          0 0
      • Lister  

        Zrovna o víkendu jsem tam kolem 4× projížděl a všiml si, že se tam pohybuje nějak podezřele moc bajkerů, tak mi došlo, že se tam asi staví něco jako bajkpark. Akorát prakticky všichni měli kola minimálně se zdvihem cca 150mm, chrániče kam se podíváš, integrála žádná výjimka, takže se stala chyba asi ne tvém přijímači.

        Asi se tam budu muset zajet podívat, když to mám přes kopec.

        0 0
      • Burizon  

        Nesmíš brát obsluhu až tak vážně :-) Muset každou půlhodinu usměrňovat ty davy, tak bych asi na pozdrav taky neodpověděl :-) Nevzpomínám si, kde by v bikeparku byla obsluha radostně naladěna… Ale pitivo jsem si u nich mohl nechat, informace podali, neměl jsem s nimi problém. Ale jestli slyšeli pražštinu, tak se nediv :-) Problém jsme měli jen v té restauraci. Totální nestíhačka…

        0 0
      • Blackbiker  

        nechapu co chceš dělat v bikeparku na XC kole, ale tak nic…dle mýho jsou Kouty teprv ve výstavbě a prachů se do toho nevalí tolik jako třeba na Špičáku.Rozhodně men to zajímá a třeba v roce 2013 se tam podívám-tehdy to už bude mít smysl…

        0 0
      • pavlik6022  

        zdá se mi že si z toho trochu děláš prdel, alespoň doufám, protože to co jsi napsal nemůžeš myslet vážně

        0 0
      • pavlik6022  

        zdá se mi že si z toho trochu děláš prdel, alespoň doufám, protože to co jsi napsal nemůžeš myslet vážně

        0 0
        • jachymk  

          Pokud si přečtu doporučení typu vhodné pro děti od 10-ti let a mám co dělat s tím abych se udržel na kole a ubrzdil to tak je asi někde problém. Ne u mě to nebude :)

          0 0
          • nox159  

            proč nehledaš problem u sebe? :)

            0 0
          • goofy  

            Ono je treba cist do konce, a nesvadet pak vinu na areal. Od 10 let je samozrejme vhodna jenom modra. Kdyz se ti nelibi jezdit zkopce dolu, tak co vubec do bikeparku lezes a pak se divis, ze to drnca.

            0 0
            • pavlik6022  

              přesně tak

              0 0
            • jachymk  

              A myslíš si, že jsem se vydal hned pod lanovku kam moje kolo ani síly nestačí. Samozřejmě jsem se díky značení až napodruhé na celou trasu modré dostal. Pak jsem jen odstraňoval na čemkoli nepřejetelné větve z cesty. Jako sory, ale tohle by teda mohli v bikeparku dělat místo nás, když už za to platíš! :)

              0 0
          • konarider1  

            Uff, máš problém se udržet na kole? Říká ti něco pojem BIKEPARK ? A tací mají RB, asi zruším objednávku :-D

            0 0
          • Carloss  

            tam, kde začínají problémy s udržením se na kole a s ubržděním, tam začíná ta pravá zábava..:)

            0 0
    • Burizon  

      Tak píšu pár hodin od posledního sjetí lajny v Koutech a můžu říct, že je to zase mnohem lepší bikepark, než byl vloni! ;-) Tratě se už dají jakžtakž kombinovat, takže spokojenost. Vrchní nové DH mě nadchlo, na lesním úseku DH jsem ale skoro zavařil brzdy a šel v zatáčce zase ven, takže pak jsem tuhle trať nechal pro jistotu být :-) Nejvíc bodů ale stejně dostala červená Medvědice… Dlouhé a dobré.

      A lanovkáři? Naprostí pohodaři, pokecali, prima.

      PS: Od větví uklizeno :-) Ale bacha, v celém areálu jsou asi dvě kaluže, tak raději tam na XC kole nejezdit… ;-)

      0 0
      • Burizon  

        Jo a vrchní bar s terasou je luxusní :-)

        0 0
      • pitos  

        Po loňsku opravdové překvapení, ježdění jsem si opravdu užil.

        Medvědice je prostě luxusní, technický dlouhý trail,parádní a hravé FR.Sjezdová lajna také překvapila,není nějak extra náročná, ale bavila hodně.

        Osobně hodnotím dosti vysoko a už se těší na další návštěvu.

        A ten bar nakopci je opravdu super, to se povedlo:)

        0 0
      • logoman  

        Souhlas, je to tam zase lepsi, na te sjezdove uprostred v lese jsem teda uz zacal premyslet, ze mozna by se integrala misto kokosky hodila, ale pak dal za tou silnici to uz zas bylo v poho.

        Jinak kombinace minion st 2ply vpredu a 660g ardent 2.25 byla paradni :) Teda az do posledni 10 jizdy kdy jsem prvni pichl predni a pak rovnou rizl uprostred trate zadni, tak jsem ji musel sejit :(.

        Mel tam testday spesl pro obchodniky, novy carbon demo neni vubec spatny :) a novy modro cerny enduro je porno :D

        0 0
        • pitos  

          V poho jako znamená, že už nemůžeš spadnout při Xté jízdě na hubu?

          0 0
        • Kubiczech  

          Taky musím souhlasit. Byl jsem před měsícem, byl jsem včera a i za ten měsíc je vidět pokrok a spoustu rozestavěného. Viděl jsem asi dvě rozestavěné varianty na trailech, dole přípravu dřevěné lávky s dropem, transfer přes šutr a možná ještě něco. V kombinaci s Rychlebkama to vidím na skvělou bikovou dovolenku.

          A že je karbonové Demo zajímavé můžu potvrdit… (:

          0 0
    • MrCloud  

      Chystá se/ jede někdo na enduro kouty příští neděli 1.7?

      0 0
    • Haruky  

      jedete testovat spešly 2013??

      0 0
      • jIrI___  

        Nebudu přeci „podporovat“ výrobce. který určité modely bude dělat jen v ovčích 29" (po přečtení posledního čísla Vela bych se nedivil, kdyby v tom vymýcení 26" měl prsty i pan Hronza :D )

        0 0
        • Haruky  

          já tam 29 ignoruji :o) a hlavně ta smrš později odpoledne stojí za to,chi

          0 0
      • Coffin Corner  

        O co a kdy, jde, jestli se můžu zeptat?

        0 0
        • Haruky  

          7–10.8.je VIP testing,pokud máš nějakého známého prodejce,tak ho přemluv,at tě vezme

          0 0
          • Coffin Corner  

            Aha, díky.

            0 0
          • hctr  

            Ty to rikas hrozne zjednodusene, neni to jen tak se tam dostat, nezapomen, ze veskere naklady hradi spesl a neexistuje, ze si tam kazdy vezme svoje kamose a ten zas svoje kamose.

            0 0
            • Haruky  

              no já tam jezdím s člověkem co obchoduje se spešly,s co jsme tam loni viděla,tak tam bylo docela dost lidí,co tam drandilo,ačkoliv to byly šílené podmínky

              0 0
              • hctr  

                Ja tam loni byl a takove pocasi teda nebylo :o nebylo to nekdy jindy?:d

                0 0
                • Haruky  

                  bylo to loni 8.8.,od ráno mrholilo,pak vysvitlo sluníčko a pak zase chcanec,mlha,se to střídalo,jsem tam klouzala po kořenech,jako krasobruslařka,od oběda pršelo kontinuálně až do večera a na vleku nás jezdilo asi jen 10,velmi příjemná záležitost si sedat na mokrou sedačku v cyklo kalhotech…nakonec mě museli celou osříkat wapkou,cák jsem to v tom posledním lesíku zaryla do stromu a následně do bahna,chi

                  0 0
            • jeniiiik  

              Na osobu se platí 150,– v ceně je prohlídka kol, testování a večeře. Je jasné, že to Specialized dotuje, za některé VIP zákazníky platí i těch 150,– prodejce. Já tam jedu 9.8. taky přes jednoho známého. Test a představení kol pro prodejce je myslím víkend nebo týden předtím.

              Jinak byli jsme v Koutech včera a bylo to perfektní, obsluha lanovky super, klobouk dolů celý den sundávat ze sedačky sjezdové potvory, tvářit se příjemně a říkat prosím při předání kola na horní stanici. Na dolní stanici nám zase řekli, kde si můžeme po jejich zavíračce pustit vodu na umytí kol (po poslední jízdě nahoru jsme se jeli podívat až k Dlouhým Stráním). Zázemí super, tratě perfektní na to, že je to druhá sezóna. No a překvapil mě jeden blázen, který tam drandil bez helmy…

              0 0
              • Haruky  

                taky nic neplatím :DDD

                0 0
                • jeniiiik  

                  Moc podařená akce, best of je karbonové endurko…

                  0 0
                  • Haruky  

                    enduro jsem viděla jen na place,borečci ho točili celý den a nepustili je z ruky…trochu nepochopili princip testovačky

                    0 0
                    • lodyh  

                      hele ty nejdřív napíšeš že je to akce pro prodejce, pak napíšeš že prodejce nejsi a že se svezeš na kontaktech a pak si ještě stěžuješ že ti ty prodejci, pro který to bylo, nepučej bajka cos chtěla. to je dobrý, to chci taky umět!

                      0 0
                      • Haruky  

                        prodejci to měli před námi,tohle bylo pro VIP,což jsou lidi od prodejců,vesměs se tam kola točily,nebyl problém,až na pár kousků…ale jako,že bych z toho měla blbou náladu celý den,to se říct nedá…

                        0 0
                        • lodyh  

                          tak aspoň že tak;) kouty sou boží, byla by škoda timhle si kazit den:)

                          0 0
                          • Haruky  

                            jj,bylo to tam ok

                            0 0
                            • KarY.1  

                              Tak tohle jsem mel taky.. Pracuji vedle v obchode a mel jsem den volno a tak jsem si to sel zkusit. Na carbonovem Stumpu jsem se 2× vyvalel na medvedici , ktera moc chyby neodpousti a pak jel takovej okruh. Jen na konci celeho vyletu jsem urval lanko na razeni. Stump byl fajny, hravy a pohodlny bajk, vidle je super a celkove geometrie taky,ale vice pro me me nadchnul Epic i kdyz jen a jen na hline,ale je to krasna raketa.. Testovani bylo super a lidi dostavali i super darky od Speslu. Pokud nekdo proda batoh, tak bych mel zajem..

                              0 0
                              • KarY.1  

                                jeste pridam foto testovanych kol.

                                0 0
                              • Haruky  

                                mě už ten stump ale nějak lupal ve vidlici..epic s-works na mě přišel na řadu až na konci testovačky a teda to fakt bylo žihadlo

                                0 0
                                • KarY.1  

                                  tak to me ne, spise me tak neprijemne lupal ten epic, ze jsem mel nekdy i trochu strach, jestli to vydrzi, protoze co jsem s nim sjel co bylo pekne. Bohuzel jsem se nedostal na Enduro, ktere si hodne lidi chvalilo..Ale nevadi.

                                  0 0
                                  • Haruky  

                                    taky jsem se ho ndoškala,ale loni mi dost nesedělo,tak nevím..loni jsme nemohla rozdýchat i 29 a letos mi seděly,tak nevím,jak bych na něho reagovala

                                    0 0
                    • jeniiiik  

                      Já na něho taky čekal skoro celý den… Ale zase jsem si nezkusil karbonové Demo, furt bylo volné jen ve velikosti S.

                      0 0
                      • Haruky  

                        mě přišlo,že tam byly jen S…já dokonce z nouze jela jednou statuse-po červené…ale ne tu pod lanovkou,ale co se mlela s modrou…moje nervy

                        0 0
                        • jeniiiik  

                          Byly po jednom S, M a L. Statuse-toho lepšího jsem projel taky a konečně jsem si troufnul na dvojáky ze kterých jsem měl na svojem RB respekt:-) Příští rok zase a na dva dny…

                          0 0
                          • Haruky  

                            no kola tam byly vybrakované,ale na trati jsme kolikrát nepotkali nikoho

                            0 0
                            • Kubiczech  

                              Na trati ne, ale nahoře u stánku jich parkovalo dost, což mě trošku štvalo.

                              0 0
                              • Haruky  

                                jj,jsme tam dokonce byli,že by jsme rádi se dostali na enduro a se zlou jsme se potázali..nu což…vyzkoušela jsem díky tomu poprvé v životě silničku..mazec

                                0 0
                                • jeniiiik  

                                  A jo, silničky jsme dali taky. Asi to vypadalo docela vtipně když jsem v bajkových volných kraťasech, dlouhém dresu od bláta a s dlouhoprstýma rukavicema tlačil silničku k lanovce:-)) Ale kdo má na ty Stráně šlapat celý kopec…:-)

                                  0 0
                                  • beeker  

                                    :)) tak silničku na lanovce jsem ještě neviděl

                                    0 0
                                  • Haruky  

                                    tak velmi podobně jsme na tom byla já,ale já ty stráně chtěla vyšlápnout,ovšem byl malý problém s spd,tak jsme to kouek pod tou spodní nádrží otočili…měla jsem smrt v očích,uf

                                    0 0
                                    • beeker  

                                      jak je to s tou domluvou u prodejce? já tam v loučné byl zrovna jak byla ta testovačka, i minulý rok mi to tak vyšlo, pro příště bych to zkusil někde domluvit… myslíš, že když bych se zeptal třeba tady ve valmezbiku, kde spešly prodávají, tak by se to dalo domluvit??

                                      0 0
                                      • Haruky  

                                        tak já tě přibalím s sebou,ju :DD umím dělat na prodejce dobré cukrblíky,chi no valmezáci možná jezdí taky,ale to nevím

                                        0 0
                                        • beeker  

                                          nevim jestli bych se do báglu vlezl :))

                                          já jenom že už mi to podruhé tak vyšlo, že jsem tam jel v době testovačky, tak by byla škoda to nevyužít… ten s kým si to měla domluvené je někde tady z okolí??

                                          0 0
    • zuzabrno  

      ahoj,

      zvazuji navstevu bikeparku.

      Da se tam jezdit i na HT? Jak je to s cenou (na webu jsem nasla zvlast cenik pro lanovku a zvlast pro bikepark). Ty ceny se scitaji?

      Diky moc,

      Zuzka

      0 0
      • Baba-Ji  

        Jet na HT se tam asi da, nektere trate urco, ale bude to stat za starou backoru a dotycny(a) si to vubec neuzije.

        Jestli mne pamet neklame, celodenni permice vychazela na 450,–.

        …koukam na to Tve zelene GT a rikam si, ze jsem Te v okoli Brna snad jeste ani nezahlid

        0 0
      • goofy  

        Jestli FR/DH HT, tak proc ne. Jestli XC HT, tak to bych osobne nebral. Dotycny si to dle me moc neuzije

        0 0
      • jeniiiik  

        V bikeparku je půjčovna kol, myslím, že to je lepší varianta než se tam trápit na HT. A jak píše goofy, FR/DH HT v pohodě.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Tak v nedeli se tam ukazem, snad se bude libit:)

      0 0
      • Baba-Ji  

        co jsem koukal na Fb Koutu, tak se to tam docela zajimave rozrusta, vyslovene zklamani bych asi necekal :)

        0 0
      • bosmilan  

        Ne že se mi tam budeš motat pod koly,jak to tam budu projíždět při celodenním výletu :-D

        0 0
      • Smazaný účet  

        nakonec navsteva padla…s lidma je desna domluva:DD..ale prochcane rychlebky taky staly za to:D

        0 0
    • goofy  

      Furt se tu resi nejake testovacky XC-cek, tak neco k tematu

      0 0
      • pitos  

        jj park se rozvíjí,vylep­šuje,udržuje a to je dobře.Jestli jim takové tempo vydrží, tak se máme v budoucnu ještě na co těšit.

        0 0
        • KarY.1  

          tak jeste neco k tematu :-) . Mam vyhodu ze v podstate pracuji v arealu tak vim co a jak. Trate jsou v podstate postaveny z minuleho roku, jen se resili nejake drobne odskoky a vylepseni trate + dostavbu cerne trati, ktera sice byla zakreslena,ale nebyla vubec postavena. Soucasny stav je zmena u modre trati na zacatku trasy a dale od obrazku k vysilaci + cerna trat, ktera je nova. Co vim tak tu 25,26.8. budou zavody na Cross-country ( stavi se nova trat o delce cca 6km) tak i downhill (pojede se nejdpise na cerne – Koutikuv sen). S nejakyma dalsima vylepsenima asi pocitame do pristiho roku, kdy opet budeme moct navazat na soucasnou a celkem uspesnou sezonu..

          0 0
    • Smazaný účet  

      Ozivim zdechlouse.

      V nedeli 5.10. vyrazi parta tri tragedu z Ovy do Koutu a hledaji ctvrteho pro srazeni nakladu na benal. Nastup v nedeli v cca sest rano v Porube nebo po domluve. Kdo by mel zajem, tak se mi ozvete na email. Vidime to na cely den, navrat nekdy vecer.

      L.

      0 0
      • wilda81  

        V sobotu se vám nechce?

        0 0
      • pavlik6022  

        pokud nás přestanou bavit Rychleby (jedeme tam už zítra)tak bych rád v ne odpo taky do Koutů tak se třeba uvidíme

        0 0
        • logoman  

          Tak ja se tam k vam pridam, mam v planu tam v nedeli jet :-)

          0 0
          • pavlik6022  

            pokud přesvědčím zbytek grupy k zastávce v Koutech – což nebude nic jednoduchýho , tak samozřejmě můžeš

            0 0
            • logoman  

              Asi jsi tam nebyl co? Od minuleho roku tam dost potunili, cerveny trail asi hrebenovka se jmenuje, no laskomina pro me snad jako superflow2. MEdvedice taky dost upravena. Perfektni.

              Moc se mi tam zase po roce libilo.

              0 0
              • pavlik6022  

                protože naši milí silničáři zase rozkopali cestu na ČH sedlo tak jsme z rychleb valili do Ol přes Ramzovou, zajíždět do Koutů se nám už nechtělo, jinak co píšeš zní lákavě, asi pojedu next víkend k rodičům do Šumperka tak zvažuju že bych si Kouty ještě letos projel. Nevíš kdy se zavírají?

                0 0
                • wilda81  

                  Dnes jsme se ptali. Do konce října prý pojedou a pak se uvidí. Máme se prý raději mrknout na web, než vyrazime.

                  A bacha po cestě z Bruntálu je uzavírka a musí se to objíždět přes Jeseník a Branou.

                  A jinak červená „medvedarna“ je super.

                  0 0
        • Smazaný účet  

          Ja tam budu na dragsterovi, kamos na novym monstrovi a jeden ja mem starem GT..kdyz nas uvidite, klidne houknete:)

          0 0
          • pavlik6022  

            ok

            0 0
          • Burizon  

            Nějaké RBčko tam sletělo včera z lanovky, nebylo to to tvoje? :-D

            0 0
            • Smazaný účet  

              Si pis ze to bylo to moje:DDD Blbe utazena sedlovka…trikrat vydrzela, poctvrte uz ne:D No *****:D

              0 0
              • Burizon  

                :-D Vůbec to nebyl trapas :-) Ale měls vidět, jak všichni ve frontě začali kontrolovat :-D

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Nahore se taky lidi bavili, kdyz jsem vystoupil se sedatkem v ruce:)

                  0 0
                • wilda81  

                  Já byl hned za Lukášem takže už jsem ve frontě utahovat nestihl. Celou cestu nahoru jsem čuměl na sedlovku a byl nachystaný tygřím skokem chytat kolo :))

                  0 0
      • Smazaný účet  

        Vyletek se podaril, pocasi paradni, krasne jsme se odpanili na stare medvedici.

        Pro pobaveni davam pytel hoven na dopadu pri blbnuti pred odjezdem:)

        0 0
        • mr.antik  

          plášť v rámu?

          0 0
        • logoman  

          Tohle kolo jsem tam videl, solidni motorka :-))

          0 0
          • Burizon  

            Tolik lidí z BF včera v Koutech? :-)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Ty sam byl na zlutem ementalu, ze?

            0 0
            • logoman  

              Jasny, jsem uvazoval jestli te oslovit, ale pak sem se na to vykaslal.

              Kdy jsi ztratil to kolo z lanovky, ze mi tam poprve nevesili kolo za sedlo ale za ram :-/

              A to burizonova kolo jsem tam videl taky :-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                No ja si vsiml akorat kola, ale komu z BF patri se mi nespojovalo. Treka jsem tam taky zahlidl, ale stejny pripad.

                Kde jste jezdili? My na Medvedici a fakt mne to nadchlo…prvni jizdy docela krec, parkrat jsme si fuknul na doraz, ale pak jsme si nasel stopu a uz to bylo fajne:) Asi nejvetsi prekvapko byl dropik pres potucek na posledni casti medvedice (pod lanovkou). Jel jsme za kamosem, ktery to tam poslal z prvni a jenom jsem pod sebou videl tu duru:D

                0 0
                • logoman  

                  Parkrat medvedici, ale tam mne vzdycky dole uz boleli ruky :-D, pak hodne tu cervenou hrebenovku, ta mela perfektni flow. Cernou asi jen jednou, ta na me byla uz moc, na tu jsem nemel sily …

                  Jmse slabej bych potreboval posilnit ruce …

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    My dali na zacatku modrou a zjistili, ze uz vice ne. Pak jsme najeli medvedici a na hrebenovku nebyla kolektivni vule.Takze aspon motivace pro priste…asi pristi rok…

                    Jako vkuse jsme to nedali nikdy, vzdycky tri prestavky…

                    0 0
                    • logoman  

                      Modra byla na h*vno. Tam jsme taky jednou jeli …

                      Tohle byla jina trasa, na zacatku se jelo po cerne, pak se zatocila do leva po sjezdovce zde bylo par klopenek a pote se zahucelo do lesa kde se jelo skoro jen rovne po peknych vlnkach, to bylo zabavny propumpovavat telem aby clovek neodletel :-) Pak zas kousek po lesni ceste z kopce, opet do lesa na klopky a vlnky. Oproti minulymu roku to bylo o 200% lepsi, to sme jezdivali jen medvedici … :-)

                      0 0
                      • Burizon  

                        Je fajn, že všichni víme o těch kolech, se kterými tam lidi byli, pamatuji si RB i „ementál“, ale ksichty vůbec :-)

                        Včera to byl ale zrádný povrch, místy slizké tvrdé bahno. Mordor na černé zas prověřil :-)

                        0 0
                        • wilda81  

                          Jen LVčkáři zase jen leštili a psali na B-F :)

                          0 0
                          • logoman  

                            A co jsi jezdil ty? Protoze toho canyona co mas v profilu bych si urcite pamatoval :-)

                            Mne se tam dost libil modry commencal meta am s bilym pikem a stribrnyma rafkama.

                            0 0
                          • pavlik6022  

                            LV čkáře jsem potkával v Rychlebech :)

                            0 0
                    • pavlik6022  

                      na jaře jsme byli v Koutech naposled a lano pouštěli jen každou půlhodinu, přestávky jedině na pády :) většinou jsme to dolů prali bez pauzy a lano stíhali tak akorát

                      0 0
                      • wilda81  

                        moc brzdíš :)

                        0 0
                        • logoman  

                          No ja stavel co chvila, nekdy aji 6× za jizdu :-D, vyjizdel mezi poslednima a stejne jsem dole cekaval …

                          A rychle jsem teda rozhodne nejezdil, spis dost opatrne.

                          0 0
                        • pavlik6022  

                          asi jsem to sletěl dolů tak rychle že zrovna zastavili lano který mě tam vyvezlo :)

                          0 0
                      • Smazaný účet  

                        My si dali ty tri pauzy a dole bylo akorat pet minut na osvezeni, kratky pokec a zase se jelo.

                        Prestavky na pady jsem si ale daval taky:)))

                        0 0
        • goofy  

          Ani nevíš jak jsem vám záviděl, když jsem v neděli střízlivěl… :-D

          0 0
    • MichaelSimek  

      Starší téma, ale jel jsem se do koutu podivat a byl jsem moc spokojenej, tak akorat pro me a i ja neskokan jsem neco poskakal i na pujcenym 20kg statusu

      0 0
      • wilda81  

        Jaká trasa se ti líbila nejvíc?

        0 0
        • MichaelSimek  

          asi medvedice, cerna byla taky paradni, ale bylo to uz moc dh a ta cervena me prijde hravejsi a min o tom jen palit pres tezkej teren hodne z kopca

          0 0
          • nomecz  

            medvedice je super, na podzim to bylo ale uz hodne rozmlacene

            spravili to na sezonu ?

            0 0
            • MichaelSimek  

              par kratsich rozbitejsich useku tam bylo, ale jako celek to rozbite urcite nepusobilo a kdyz to obcas zadrnca tak to nevadi, naopak

              0 0
              • nomecz  

                myslel sem jako že tam třeba chyběla půlka klopenky a podobně, ne že to drncá :-)

                0 0
            • wilda81  

              Bylo tam jen pár rolet, ne? Nic víc se mi nevybavuje.

              0 0
          • wilda81  

            Jj ta mě též baví nejvíc. Černou párkrát sjedu na zpestření a pak se přesunu zpět na červené.

            0 0
      • AleZ80  

        To jsi se z Prahy celkem nacestoval. Jestli se při této vzdálenosti už nevyplatí jet radši někam do Rakouska.

        0 0
        • MichaelSimek  

          tak zase dam pulku za ubytko, jidlo, vleky, pujceni sjezdaka a fakt jsem si to uzil, takze nejaky vyplati/nevyplati neresim … a zase tak moc daleko to taky neni

          0 0
          • Fredos  

            V jakým stavu byl sjezďák? Co sem na ty půjčený kola vloni koukal tak celkem bída..

            0 0
            • MichaelSimek  

              asi by se to bidou skoro nazvat dalo, ale ja sedel an sjezdaku poprve a bavilo me to, tak si nestezuju

              0 0
      • Carloss  

        Trosku me nasrali s cenou jizdnoho pro studenty.. skok ze 300 na 420 je docela pecka..

        0 0
        • -ONDRA-1  

          No jo, i senioři to máme za 420. To abych začal splachovat jenom po velké…

          0 0
    • Kremen  

      Oživím úplně mrtvé vlákno. Byli jsme teď o víkendu jezdit a změna oproti loni je že parkoviště je za poplatek. Na den to vyjde 200 Kč, jinak se platí 40 Kč/h. Když člověk drandí celý den tak je to limitováno těmi 200 Kč.

      V půjčovně (brácha měl rozbité svoje kolo) mů půjčili sjezďáka Kona a na první medvědici se málem vysypal protože ty Sramy jednoduše nebrzdili. Kotouče zapečené a vyleštěné tak že to nešlo. Kolo mu vyměnili za jiné s jinými kotouči a čerstvýma deskama ale to první si prý měl umýt protože to mají v podmínkách. Za 1600 Kč by člověk čekal stroj na kterém se nezabije…

      Byli jsme tam tentokrát bez dětí ale platit vstupné (nevím kolik) do dětského hřiště kde se baví děti aby dospělí mohli utrácet na lanovce a v restauraci kolem mi taky nepřijde úplně košér.

      Stará medvědice je nicméně skvělý trail a ten kopec máme moc rádi. Gravity zdar!

      0 0
      • david25  

        A kasirujou jen to asfaltove , nebo i ty sterkove co jsou nize? Jinak dalsi duvod na ne *****.

        0 0
        • jeniiiik  

          I ty štěrkové dole, celkem jsou tři. Platba přes nějakou pojebanou aplikaci, která mi ukázala, že moje auto stojí v Pardubicích. :D :D Nakonec jsem to parkování měl k ubytku zdarma, tak jsem víc neřešil. Nicméně rýžovna na prachy dobrá.

          0 0
          • david25  

            No takze si je skrtam zidy.

            0 0
            • XNeo  

              Na západ od nás pochopily, že zákazník lépe snese zaplatit sice víc, ale jen jednou a zbytek je v ceně (parkoviště, hříště, apod.). Na východě se Vás snaží zkásnout každej kdo může a zákazník je akorát nasranej. Dnes se ví, že výdej peněz je spojen s nepříjemným pocitem, proto je lepší ho prožít jen jednou a ne několikrát. I kdyby jste v obou lokalitách utratili stejně, tak z té druhé (víc menších plateb) budete mít horší pocity. Např. Klínovec, Plešivec – parking zdarma.

              9 0
              • Kremen  

                To je dobrej postřeh se kterým musím souhlasit. Když pípnu kartou za pass na celej den tak jsem v hypu bo se těším na ratata na kole a neřeším. Vydělávat ale na dětech mi přijde za hranou.

                A parkování je tak elementární věc! Když někam přijedu tak nechci dělat turistu hovado takže neparkuju na předzahrádkách domorodců a podobě i když místo se vždycky najde. V Koutech jsem byl nahnětenej hned ze startu.

                A to musím ještě dodat že tam není – nebo jsem nenašel – místo kde umýt kolo. Půjčovna kol tam má místo ale ta zavře asi hodinu před lanovkou a s tím i hadici s vodou. Výsledek je že každej normální biker který si přijel zajezdit si může hodit kolo leda do potoka.

                Suma sumárum, víc nepříjemných než příjemných detailů. Ještě že ten kopec drží hubu a jezdí se tam skvěle :)

                0 0
                • jeniiiik  

                  Tyhle věci mě v Koutech serou taky. Už i tím jak se cena za jeden den jezdění blíží ceně v Leogangu atp.

                  A třeba na Enduroserii se k tomu přidalo zázemí pro závody, pro mraky lidí jedny hajzly v hospodě, voda z umyvadla. Parkoviště bylo plné až po to spodní a je problém dovézt pár TOIEK. Hlavně rýžovat. Ale tohle je zase věc pořadatele.

                  A mezitím v Rakousku máš na každém rohu mytí s přípravkama zadara, na spodních stanicích lana voda přímo u nástupu k lanu atd. A mraky trailů a lanovek za jednu permici.

                  0 0
                  • theedge  

                    No hlavně za mne tam není co jezdit. Medvědice je flowčko, Hřebenovka je flowčko s jump sekcí a jediný zajímavý tam je Koutíkův sen a to teda nejsem sjezďák. Na takovej kopec a možnosti je to ostuda. Za mne celkově dost slabota.

                    0 0
                    • jeniiiik  

                      Za mě je to furt jeden z nejlepších parků v mém okolí. Kopřivná je po půldni nuda a stejně tam jezdíš jeden trail na kopci s 130m převýšením.

                      0 0
                      • theedge  

                        Tak Kopřivná je fakt malinká, ale přitom je rozmanitější než ty Kouty. Na to jakej je v Koutech potenciál, tak je to zabitý. Ten kdo miluje klopku za klopkou tak asi dobrý, ale nějaký techničtější ježdění nebo ofiko enduro lajna je tam naprosto nula.

                        Přitom enduro lajna jim se stavbou dá nejmíň práce.

                        0 0
          • Kremen  

            Zaplatit můžeš v automatu u kasy. Po zaplacení máš 50 minut na odjezd. To jde.

            0 0
            • jeniiiik  

              Jojo, vím. Jak jsem psal, měl jsem parkování pak v ceně ubytka, tak mě to bylo celkem jedno a víc jsem nezkoumal. Bábovka na recepci předělala lístek na free a neřešil jsem. Jen jim ta apka prostě nefungovala. Kámoš třeba projel otevřenou závorou dovnitř, asi zrovna taky nějaká chyba, vyjíždět musel hned za mnou, jinak ho to nechtělo pustit. :-D

              0 0
              • JakeF  

                Ta zavora je nejaka vadna, jednou jsem jel kolem na biku a zavora otevrena a nikde nikdo. Po par hodinach uz zase zavreno, takze kdo projel dovnitr tak problem jak pises…

                0 0
                • BTom1  

                  Těch problémů je tam víc.Padající kola z lanovky..atd..

                  0 0
                  • JakeF  

                    Nevis, jak se to pak resi? Ja to videl na DM a prave jsem premyslel, jestli jsou na to pojisteny, nebo “sorry jako”.

                    0 0
                    • BTom1  

                      Hele Kouty jsou v mým revíru takže už jsem tam pobral nějaký zkušenosti..

                      Dříve se tam kola věsily pouze z boku a mají tam takovej dvouhak a na ten ti to vesila obsluha za předek rámu a nikdy se nestalo že by kolo spadlo.Na tento dvouhák se kola věsí za sedlo ale u toho kdo měl málo utaženou sedlovku, nebo špatný lyžiny u sedla tak kolo mohlo taky spadnout.

                      Potom z kapacitních důvodů přepravy(4kola/jed­na sedačka) nechali namontovat zadní věšení kola za přední kolo.Držák nemá sevření předního kola, ale kolo tam drží jen rozepřením mezi opěrnou plochu a váleček a mají to blbě navržené pro 29"kola kdy je to pro ten průměr 29" málo hluboké.Samozřejmě přední 29" kolo když ho tam zatlačíš a plašť se rozplácne tak tam drží, ale spolehlivé to není a kola mohou vypadnout a taky padají.Tím że si tam kolo dáváš sám a nedělá to obsluha jako dřív tak to se jim hodňe hodí!

                      0 0
                      • JakeF  

                        Ja vim, jak to tam funguje. Ale prave me zajima, jak se resi, kdyz to spadne. Tenhle typ drzaku je nejen v Koutech, ale i treba v DM nebo na Plesivci.

                        A protoze prave mam 29 a navic celkem tezkou a drahou, tak me zajima, co se bude dit, kdyz by to spadlo.

                        0 0
                        • BTom1  

                          „ale i treba v DM nebo na Plesivci.“

                          Ano a ty jsi měříl v jaké pozici je ten rozpěrný váleček jinde?Nevím kdo jim to vyraběl ,ale stejné to mít nemusí..

                          Můj kamarád měl od obsluhy lanovky poškozené kolo ale jen drobnosti a vyrovnali se s ním ale trvalo to rok a musel být ke konci hodně tvrdej.

                          Mě kolo v Koutech při enduroserii spadlo před první sloupem.Zacvakl jsem ho tam jako vždy a ještě jsem se přesvědčil, že drží.Beztak vypadlo..Měj jsem ale totální štěstí.Kolo se ve vzduchu přetočilo a dopadlo na kola a probralo to odpružení a kolu se krom ohnuté patky a rozbitýho řazení nic nestalo.Nikde ani škrábnutí nechápu.V závodě a po závodě jsem to s nima neměl síly řešit.Rsal jsem jim ale samozřejmě nikdo nic.Až tam zas budu sú zvědavej co z nich vypadne.

                          0 0
                          • JakeF  

                            Na DM jsem z toho taky videl spadly kolo, tak predpokladam, ze to maj od stejnyho dodavatele, zvlast kdyz se to vsude rozsirilo behem poslednich par let, kdy jsou uz 29 v podstate standard.

                            0 0
                            • BTom1  

                              Když jsem se díval na zapadnutí 27,5" kola za ten váleček tak je to ok.Připadne mi že to konstruoval někdo pro tento prumer-coz je možný ten kdo to konstruval ani nemusí vědět o 29" kolech a bůh ví jaký měl zadání.

                              0 0
                              • XNeo  

                                Z těch držáků mi nikde (Plešivec, DM) nikdy kolo ani ekolo nevypadlo. Obě 29" Spíš se s nedůvěrou koukám na ty dva háčky co jsou na Klínovci a věší se to za sedlo. U kola důvěru mám, ale u ebiku vzhledem k váze na to koukám s nedůvěrou.

                                0 0
                                • BTom1  

                                  Hele ok beru.Mě se to taky nikde nestalo.Až teď v Koutech a vím že jsem nebyl sám.. Samozřejmě nás budou jednotky a zbytek napíše, že v pohodě, ale já už v to moc důvěru nemám a o to víc mě to mrzí, že jsem tu důvěru stratil tam kde chci často jezdit.

                                  0 0
                                • JakeF  

                                  Tak kdyby vypadlo kazdy druhy, tak uz to davno zavrou :)). Ja zatim neslysel o zadnym jinym vypadlym kole nez z tohohle typu drzaku, kde jsem jedno videl nazivo a o druhym pise BTom.

                                  Ale taky bych tipoval, ze to mohlo byt spatnym nasazenim, necha se to tak zacvaknout jen tak napul. Na Plesivci to treba poctive kontrolujou.

                                  0 0
                                  • BTom1  

                                    „Ja zatim neslysel o zadnym jinym vypadlym kole nez z tohohle typu drzaku, kde jsem jedno videl nazivo a o druhym pise BTom.“

                                    Jak píšeš až z toho typu mi kolo vypadlo.Dříve nikdy žádnej problém a vím že v Koutech sem nebyl letos sám.

                                    Špatně zacvaknutím ze své strany odmítám – poctivě jsem to zatlačil a zkontroloval.Ob­sluha taky nic neřekla, že by to nebylo ok.Obsluha když věší kola sama tak jen na boční háky.Zezadu nikdy!Myslím že už trošičku tušijou,že jim to potom dá možnost říct že sis to tam špatně zasunul a je to dobrá obrana proti čemukoliv.

                                    0 0
                                    • Kremen  

                                      Mě.to teď o víkendu jednou zpravil. Pak jsem si dával víc záležet.

                                      0 0
                    • BTom1  

                      K tomu jak přistupují když chceš něco nárokovat tak to by bylo nadlouho to se mi nechce ťukat.

                      0 0
                      • JakeF  

                        Odnasim si z toho, ze spokojenej bych urcite nebyl :))

                        0 0
                        • BTom1  

                          Mám tam ty lajny rád, ale ta obsluha je občas čudná.Taky si asi neuvědomují, že když nějakým buchtaám chcou z lanovky udělat houpačku a z rychlosti ji zabrzdijou a rozhoupou tak můžou kola popadat…

                          0 0
                        • BTom1  

                          „A protoze prave mam 29 a navic celkem tezkou a drahou, tak me zajima, co se bude dit, kdyz by to spadlo.“

                          To by mě taky zajímalo jak by k tomu přistoupili, když může být enduro kolo klidně za 300 a po pádu to může být na kašu.Jako dojebat si kolo při jízdě mi nevadí je to sportovní náčiní, ale zničit si kolo při přepravě vinou jejich špatně navrženým zařízením mě štve.Taky když někde lanovkare jen trochu slušně upozorním tak mě vždy odpálkovali něco jako" co vymýšlím".

                          0 0
                          • JakeF  

                            Prave… Kdyz si za ten vyvoz kola platim, tak pocitam prebiraj zodpovednost, ze se nahoru dostane cely…

                            0 0
                            • Bafoon  

                              Na DM mi hakem poskrabali vnitrni nohu u Pika, tak 2cm pod korunkou. Vsiml jsem si toho doma, nafotil, poslal mail, pak jsem tam byl s klukama na nastupisti na lanovce to dokladat, ze fakt od haku, dalsi fotky, vyjadreni, zapisy, cestne prohlaseni atd. Mailu az po provozniho reditele dost…- vysledek tusim permice na den zdarma a poukaz na ubytko na vikend pro dva. (Souhrne cca 4tis, je to uz asi 6let)

                              Od te doby na sedackove nejezdim, leda ala Peklak, stacilo :)

                              0 0
                              • jeniiiik  

                                To je dobré… V reálu je to zaplacení škody nestálo téměř nic. :-)

                                1 0
                              • JakeF  

                                Tak poskrabanej kluzak se blbe dokazuje, zvlast kdyz si vsimnes az doma. Ale kdyz to kolo spadne v pulce cesty nahoru, tak je to celkem jasny a cekal bych, ze sepisou papir a zaplati to z pojistky bez kecu. Ale jestli to je tak i v realu, to me zajima…

                                Jinak zrovna proti odreni kola by tyhle drzaky mely fungovat super. Pokud v nich teda dojede az nahoru :)).

                                0 0
                                • Bafoon  

                                  Chtelo by to vyzkouset..... :-D taky by me docela zajimala realita…

                                  0 0
                          • XNeo  

                            Odpovědnost za vypadnuté kolo bude na provozovateli. Ohánět se tím, že jste si to tam dali sami moc neobstojí, od toho tam je obsluha, která má provést kontrolu nasazeného kola. Dohadovat se pak s nima je na jinou diskuzi.

                            0 0
      • Sistematicx  

        Parkovne prekvapilo i me. Kdyz jedes ve 4 lidech tak OK. Proste 50 na kazdyho jeste tak nejak jde. Ale kdyz jedu sam tak dalsi 200 uz me dost sere.

        Voda na umyti kol je u spodni stanice lanovky. Alespon pred 3 tydnama tam byl stojan a hadice.

        Preprava kol, zalostna kapacita drzaku. Bike hook je na kazde 4 sedačce a jeste jenom po dvou….tohle je fakt mega malo.

        Ta jejich slavna obedova pauza kdy si to vypnou. Pak se tam udela fronta na 30 minut i pri navsteve 50 riders na celem kopci…

        Vsude zvladaj tocit lanem celej den jen tady proste musej mit 30 minut off, to fak nechapu.

        Trate letos jsou hodne v šejpu zas ale. DH proti lonsku krasne prohrabane. Zadne rozmlete koryto od vody.

        Cena permnice, na kase uz podruhe letos se me snazili obrat o prachy. Mam tu jejich Activen club kartu. Na tu ma byt podle ceniku u pokladny cena 600. Nejdriv mi to buchta za plexi naparila za normalni cenu. Na moji reklamaci ze mam mit jinou cenu rekla ze to na moji kartu neplati. Rek jsem se plati. Tak druhej pokus za 650. Zkusila mi dat navic 50 zalohu. Takze zase reklamace ze tech 50 urcite jako ne a at hezky napocita tech 600.

        0 0
        • BTom1  

          Na sedačce je věšení zezadu pro 4kola..

          Ta buchta(pokud tam byla ta co myslím) tak má zase jiný přednosti;-)to musíš,ale uznat.

          0 0
          • Sistematicx  

            Jako ted bych dal ruku na špalek za to ze ty haky zezadu jsou jen na kazde ctvrte sedačce a jeste jenom pro dve kola, plus jeden z boku.

            Ale jako dost jsi me znejistel, Plešivec to ma po dvou na kazde sedačce, Koprivna po 3 kolech (tam je zas tusim kazda ctvrta sedacka bez haku jen pro pesi jinak jich je 80% pro bike).

            Ale ty Kouty si nejak proste pamatuju, tejden pred enduroserii jsem tam byl, ze dva haky na kazde čtvrté sedačce. Tak jestli mi to uz vsechno se mota nejak ty bike parky kde co maji…

            0 0
            • BTom1  

              Jako ted bych dal ruku na špalek za to ze ty haky zezadu jsou jen na kazde ctvrte sedačce a jeste jenom pro dve kola, plus jeden z boku.

              Tak teď nevím přesně kolikátá sedačka má úchyty zezadu, ale ta co má tak po 4..

              0 0
            • BTom1  

              Blbě sem to napsal ta co má věšení zezadu tak tam 3ks + 1 ks z boku=4ks jedna sedačka..

              0 0
            • kycis  

              Na Plesounu maj jeste i haky ze strany, vesi tam maly kola co nepasnou do tech zaklapavacich drzaku. Jinak mi prijde ze tam moje 29 celkem drzi, nahore musis hodne skubnout. A dole to vetsinou jeste obsluha kontroluje jestli je to tam poradne nacpany.

              0 0
              • BTom1  

                Kouty= není zaklapávání..

                0 0
                • Sistematicx  

                  Ty ale me prijde ze Kouty, Plesivec, DM, Koprivna. Vsichni maji uplne stejnej ten drzak. Ze i v Koutech to v tom drzi uplne stejne. Ono to funguje na principu sevreni kola. Vaha kola tlaci na to spodni rameno a pomoci tech bocnich pasovin to sevre horni rameno. Nikde jsem si nevsim ze by tam byla nejaka aretace navic.

                  V Avoraize (Morzine) maji tyhle drzaky jeste vic takove podomacku delane. Tam je jen kolibka kam zapadne kolo. Nic uz ho pak nesvira.

                  0 0
                  • BTom1  

                    Nic se tam nesevre.Jen hmotností kolo západne a ztěžka ven jde jen protože se rozplacnul plasť o ten váleček.

                    To je jedno..

                    0 0
                    • JakeF  

                      Mně teda přijde, že to funguje jak píše Sistematicx a že je to i na tý fotce vidět.

                      Což ale nic nemění na tom, že to evidentně není optimální, když z toho kola padaj…

                      0 0
                    • jeniiiik  

                      Samozřejmě že to svírá. Jinak dvakrát se mi podařilo kolo málo domacknout a upozornila mě obsluha, že je to blbě. Tak jestli to není i ten případ vypadávajících kol. Na první pohled to nešlo moc poznat.

                      1 0
                      • BTom1  

                        Aby to svíralo silou musel by to mezi rameny být stahování silou( na tom spojovacím ramenu).Takto to jen kolo minimálně rozevře..

                        0 0
                      • BTom1  

                        Vždy jsem to zacvakl ok.Třeba si na mě jednou vzpomeneš-ale nepřál bych ti to=zkažený ježdění.Mělo by to být absolutňe blbuvzdorný..

                        0 0
                        • jeniiiik  

                          Absolutně blbuvzorny není nic.

                          Kopřivná lanovka zase kdysi lámala zadní stavby. :D

                          0 0
                          • JakeF  

                            Neskrabala i kluzaky vidlic, nebo to byla jina?

                            0 0
                            • jeniiiik  

                              Máš recht. Je to už dávno. Náhrada škody taky šla vyřešit. Ale sakra složitě.

                              Ale furt lepší než Kluzskowce Polsko kde si kolo držíš na klíně nebo zahaknes pod sedačku. To byl punk. A domrdal jsem si tam horní ramovku.

                              0 0
                              • david25  

                                Takhle jezdime na lokalu na javochu furt vy princezny. Beskydy sou tvrdy kraj a na polske strane to maj na vice mistech :D

                                3 0
                                • my_dudesty  

                                  Namátkou třeba Stozek, Palenica… :D Já si vždy hodil přes sebe kolo na krovky – sedlem na područku a rodla na sedačku vedle mě a ani mě netlačilo.

                                  0 0
                                  • david25  

                                    Ta palenica je i vtipna jak to chvili jede jeste po zemi nez naberes trosku vysku :D

                                    1 0
                          • BTom1  

                            Jo to vím, že to bylo takový zařízení na testování zadních staveb..

                            0 0
                          • BTom1  

                            Ono se před horní stanicí ta sedačka dosti zhoupla a kolo jak bylo zboku se při zhoupnutí oddálilo od konstrukce sedačky klidně i o 50cm a pak svou hmotností bouchlo zadní stavbou do konstrukce.Nikdy mi to s Nicolaiem nic neudělali(samoz­řejmě to nic neznamená), ale pamatuju si že tam někteří dosti plakali..

                            0 0
                            • jeniiiik  

                              Vím o třech co to řešili. 2× Intense a jeden Lapierre od lidí okolo mě. Dohadovali se s Kopřivnou, jedna z nich tam dokonce dříve pracovala. Picovali na sebe tak dlouho, dokud se něco nenechalo opravit a druhé vyreklamovalo u výrobce.

                              0 0
                    • Sistematicx  

                      Nemas pravdu. Celej ten mechanismus ti to kolo sevre. Kolo ti zapadne do spodniho ulozeni ktery dokaze chodit hore dole. Vaha kola to tlaci dolu a ty dva plochace zboku co to svazuji funguji jako sverka pro to horni rameno. Kdyz to kolo tam nandavas a nezatlacis mirne nahoru do toho ramene tak se to nasazuje hur. Ale jak zatlacis proti tomu hornimu rameni, celej drzak se otevre a kolo ti tam krasne zapadne. To jak dobre tam drzi 29” kolo uz je dano pozici rolny v tom drzaku kera dela jakoby tu kolibku kam to kolo spadne. Pokud maji ty rolny moc blizko k sobe tak 29” to sevre malo a nemusi v tom drzet idealne.

                      Me treba letos vypadlo kolo na Koprivne v horni stanici. Jak najizdi sedacka do stanice tak maji hozene žiněnky. A jedna byla vyhrnuta moc ven. Zadni pneu mi najelo na tu zinenku a jak cele kolo nazvedlo hore tak se drzak otevrel a kolo vypadlo ven. Kdyz do kola zatlacis od spodu smerem nahoru tak ty drzaky se oteviraj.

                      2 0
                      • Kremen  

                        To perfektně korespunduje s mýma pocitama když tam to kolo dávám. Takhle to bude na tuty.

                        0 0
                      • BTom1  

                        Aby to pořádně svíralo tak by na těch spojovacích táhlech museli být prvky který by to trvale stahovali.Funguje to při vkládánií kola jak píšeš.Horní rameno jde přizvednout ale níž nemůže je tam oska, která ho nepustí níž.

                        0 0
                        • JakeF  

                          Tak kdyz se tam vejdou 27,5 kola, tak tezko se 29 muze byt horni rameno v nejspodnejsi pozici, kde uz by ho oska nepustila… To by tam 27,5 bylo na volno.

                          0 0
                          • david25  

                            Prave kdyz sem tam normalne daval jeste loni 26 a drzely jak zidovska vira.

                            0 0
        • jeniiiik  

          Hele fronty se nedělaly ani teď při enduroserii kdyz tam byl kotel lidí. Jen pokud jsou před tebou asocialove, kteří potřebují jezdit na laně max po dvou protože k cizímu nesednou, tak se občas udělala menší ,,fronta,,. Ale to je vina blbu a ne lana. To že čekáš dvě tři minutky jako frontu neberu.

          0 0
          • Sistematicx  

            Ano 2–3 minuty to ani nepocitam jako frontu. Ale my byli tejden pred enduro serii. Na tom kopcu bylo tak 50 riders. A v kontextu te jejich pauzy ve 12. Se dole udelala fronta na 30 minut. A nevim proc, jsem si fakt jistej ze haky na kola jsou po 2 na kazde 4 sedačce.

            0 0
            • jeniiiik  

              Tři a boční hák… Třicet minut na laně jsem čekal snad čtyři roky zpátky při enduroserii kdy tam jezdilo 500+ lidí a fronta byla do půlky cesty k parkovišti. Takže padesát jezdících bikeru tohle fakt udělat nemůže.

              0 0
        • Kremen  

          Tak té vody u spodní lanovky jsem si nevšiml protože jsem to prohrčel rovnou dolů přes ty poslední skoky. Moje vina.

          To že by mohla kola padat jsem teda neměl ani páru a naštěstí se to nestalo mě ani nikomu koho bych viděl.

          Obsluha dole u lana byla úplně v pohodě. Když tam brácha poslal kritiku kola z půjčovny že to nebrzdí tak dostal návod „totálně je zj.bej my jim to říkáme pořád“ a ještě pro něj chtěli přijet dolů autem aby stihl další lano. Za to velký pacel nahoru.

          Traily udržované normálně, holt to není dolní morava kde se každý pohoršuje na jednou dírou na 7km trailu. Teréní nerovnosti tříbí techniku a ducha :)

          0 0
          • BTom1  

            „To že by mohla kola padat jsem teda neměl ani páru a naštěstí se to nestalo mě ani nikomu koho bych viděl.“

            Kolikrát jsi tam za rok?Nemyslím to nijak povýšeně jen bydlí kousek od Koutů..

            0 0
            • Kremen  

              Moje frekvence návštěvy Koutů je 1× za rok. Není to můj revír. To nebyla negace faktu že to padá, jen konstatování z téhle návštěvy.

              Co tam ale padá (asi) jsou 55 letí páni. Jeden si tam prorafl žebra až do plic a proletěl se helikoptérou. Smutná to věc.

              0 0
              • BTom1  

                Ano úrazu tam bývá dost..i daleko horší než ty žebra..možná ještě víc úrazu je z koloběžek při sjezdu po asfaltce z horní nádrže tam se dějou věci…

                0 0
                • Kremen  

                  Já bych na koloběžku nevlezl. A když tak prvně někde na rovince abych se na tom naučil hlavně sebejistě a fest brzdit a pochopit jak se na tom bezpečně zatáčí atd.

                  0 0
                • XNeo  

                  To věřím, většinou na kolech jezdí lidi, co ví k čemu ty chráníče slouží a většinou je používaj. Na hlavě integrálu, takže zuby ok. A hlavně většina riderů má nějaký skill a nesedí na kole poprvý a ví jak kolo ovládat v terénu. Koloběžku si půjčí kdejakej jouda co na to v životě nejel, neví jak a kdy brzdit, jak se chová v zatáčkách a ideálně si ani nevezme helmu (alespoň na DM většina koloběžkařů jí neměla). Pak stačí i nevinně vypadající crash a už je veze houkavý auto.

                  0 0
                  • theedge  

                    To vůbec nejsou nevinný pády … lidi to rozjedou, neumí zavčas brzdit, vůbec neodhadnou rychlost a v rychlosti v zatáčce je to vynese do lesa a tam se nabodávají na stromy. Na Pustevnách je to samý. Jezdí na tom rodinky s děckama – daj si zmrzku a jedou se dolámat.

                    0 0
          • XNeo  

            letos DM celkem ok, na Klínovci je Rubin pěkně rozjeb.nej. V některých pasážích už to není flow, ale spíš enduro.

            0 0
            • JakeF  

              Nepletes si to s Baronem? Cervenej Rubin mi minulej vikend prisel v pohode a libil se i pritelkyni na HTcku, ktera na kole letos sedela tak potreti.

              Cernej Baron byl misty rozbitej fest.

              0 0
              • XNeo  

                Ne, červenej. Neříkám, že je rozbitej celej, ale některé pasáže jsou fakt enduro. Osobně mi to nevadí, když budu chtít jet „bobovku“ tak DM.

                0 0
                • JakeF  

                  Kdyz to sjela moje pritekyne na XCcku, tak to nemuze bejt ani XC, natoz enduro :))

                  Ale mozna to stihli vysejpovat mezi tim, co jsi tam byl ty a kdyz my minulej vikend.

                  0 0
                • theedge  

                  Tak evidentně pro někoho v pohodě flow a pro někoho už enduro :-)

                  0 0
                  • JakeF  

                    Hele, objektivne moje pritelkyne fakt neni zadnej velkej biker a cervenou nejen sjela, ale dokonce ji to bavilo.

                    Ja bych tipnul to sejpovani. S tim provozem, co tam je, to musi sejpovat v podstate non-stop, takze zalezi jak to zrovna trefis.

                    0 0
                    • XNeo  

                      No jel jsem to asi 2 dny po tom co jsem jezdil DM :)

                      Na to vyhlazený koryto si člověk zvykne :)

                      Jasně je to jetelný bez problémů, jen jsem si na DM zkreslil vyhlazenej trail :)

                      0 0
                • Radek Broz  

                  blbost.

                  0 0
    • Sistematicx  

      Byl nekdo ted o vikendu? Je porad zavrenej ten usek na Hrebenovce jak se podjede lano a smeruje to ven ke Kareši. Najizdi se tam na te spojivaci sjedovce smerem vlevo do lesa, byla to takova prijemna palba hrabankou. Asi pred 3 tydnama tam byla nejaka tezebni technika. Novej usek s mensima lavicema byl misto toho v pravo. Nebyl ale jeste zhutnenej tak se to propadalo.

      Na foto jsem oznacil zavrenej usek cernou barvou,novej usek modrou.

      0 0
      • theedge  

        Ten úsek je zavřenej dost dlouho. Byl jsem tam v půlce června a už to bylo zavřený a těžaři tam měli natažený lana na stahování dřeva.

        0 0
        • Sistematicx  

          Aha ja myslel ze to je jen nejaky prokaceni a daj to rychle do pucu. Tak to uz asi nikdy nebude v provozu ten usek. Tam to bylo hezke. Ted jsou naproti ty boule a to je docela nuda.

          0 0
          • jeniiiik  

            Vedlo tama enduro celkem pěkná lajna, ta už je zaházená?

            0 0
            • Sistematicx  

              Nevim jestli je zahazena. Byl jsem tam 14 dni pred serii naposledy.

              Ta cerna cara co jsem oznacil je i podle mapy arealu ofiko trasa. A loni to tam bylo tama aji normalne znacene. Kdyz jsem byl naposled tak bylo znaceni pryc, nebyl tam ani plutek. Nejaci polaci nas smerovali na protejsi stranu, jak mam tu modrou caru ale tam zas nevedlo zadny znaceni. Nikde jsem se nedocetl ze by byla zmena trasy. To jejich info na webu a fcb je uplna traga.

              Jejich fcb kouty ma pod palcem asi nekdo kdo tam vzivote nebyl nebo sedi nejde v kanclu 300km daleko. Pod jednim postem se tam rozciloval nekdo z park crew ze maji prave na nejaky lajne tezbu a ze by ten co laka lidi na to mohl upozornit a ne furt psat jak jsou vsechny trate open. Byl to docela ostrej koment. Za par hodin ten koment pak smazal nekdo.

              0 0
    • Sistematicx  

      Aktualne Kouty dnes.

      Da se rict ze velice dobry stav na pulku sezony.

      Vsechny trate otevreny.

      Na Medvedici trocha rolety na par mistech.

      A ta propojka na Hrebenovce uz je otevrena a krasne vycistena.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.