• saab

    Ahoj. Mám takovou otázečku, která by mě zajímala a to obzvlášť na vás na cyklistech.. Já osobně běžky zbožňuju nadevše, ovšem v momentě, kdy roztaje poslední zbytek sněhu, sednu na kolo a celé léto lítám. Na běžkách miluju obzvlášť atmosféru a zcela určitý pohyb (především bruslím), navíc mám zimu možná nejradši ze všech období.. Pro kolo zase hraje jakási volnost, prostě můžu se sbalit a jet, kam se mi zachce.. Třeba do Portugalska. Nebo si řeknu, že teď pojedu „tady do lesa“. To na těch lyžích nikdy nezažiju, tam prostě potřebuju nalajnovanou cestu, popřípadě stopu. Přesto bych kolo klidně oželel, kdybych měl na vybranou po celý rok jezdit na běžkách.. Je tu ještě jedna ne úplně zanedbatelná věc – a sice, že top běžky, které jezdí prostě perfektně, k nim super vázání a hodně slušné hůlky seženete do 15000,– Kolo za 15000,– je zoufalství, ten pocit z jízdy prostě nikdy nebude tak precizním to kolo tak krásně nejede. Když sednu na opravdu dobré kolo, mnohem víc si všímám krajiny, mnohem víc „nasávám“ vzduch a atmosféru okolo sebe.. Jenže takhle dobré kolo prostě pod 60000,– prakticky nejde pořídit (leda na cyklobazaru, jenže do toho většinou se musí zase vrážet, takže..). To například pro mě jako studenta neni neopomenutelný faktor… Ale není to rozhodující, kolo nakonec mám rychlé a takové to, na kterém mohu „dýchat“ atmosféru, ale stejně ty běžky jasně vedou. Jak jste na tom vy? Máte to podobně? Nebo máte běžky/kolo jako trénink na to druhé (popřípadě ještě na jiný sport. V profilu mám vášnivý cyklista, což pravda je, propadl jsem běžkám :-))

    0 0
    • mr.antik  

      V zimě propadám běžkám a ve zbytku roku kolu.

      0 0
    • Daf  

      Miluju oba sporty, nicmene na kole stravim nesrovnatelne vic casu nez na bezkach. A taky mi to na nem jde o hodne lip :) Je to taky dano tim v jake lokalite ziju, takze se jim nemuzu venovat tolik, kolik bych chtel. Bezky jsou pro me uzasny relax. Na bezkach bruslim a kdyz mi to zrovna jde je to pocit srovnatelny s jizdou na kole.

      0 0
      • saab  

        Bruslení se naučit neni žádná legrace, sám to dřu už čtvrtou sezonu. Už je to sice dobré, ale já jsem na sebe dost pes, takže ještě úplně spokojen nejsem. Vydrž a myslím, že tě běžky dostanou..

        0 0
        • BOBEK  

          Mám za sebou 2 sezóny běžkařských začátků, výhradně bruslení, samozřejmě je pořád co zlepšovat. To ale i na kole, na kterém trávím, stejně asi jako většina místních, neporovnatelně víc času. Takže hlavu nevěším ;o) I u mě je problémem lokalita, z Pardubic to není na nejbližší rozumné bruslařské tratě zrovna co by kamenem dohodil. Běžky mě ale každopádně dostaly, řekl bych, že mi tím zimu posunuly do úplně jiné dimenze ;o) Z hlediska vhodnosti doplňkových sportů je prý snad vhodnější klasický styl, já ale jednoznačně preferuji skate.

          0 0
      • mr.antik  

        U mě běžky relax rozhodně nejsou, na nich se rozhodně dokážu zřídít víc. Krokonošská 70ka je tak na hranici života :-))

        0 0
    • Lucke  

      mno ja v zime bezky a kolo..kdyz moc snehu enom bezky..a pres leto kolo.a in-liny..:)..ale hlavne bika

      0 0
    • Beeda  

      myslim, ze uz hodne kvalitni kolo je uz kolem 30–40K…

      0 0
      • saab  

        jj, ale v porovnání s běžkama za 8–10k… Ty běžky za tuhle cenu jedou jako kolo za těch minimálně 60k (a to ten bike ještě musí být ve slevě..).

        0 0
        • Beeda  

          na „mnohem víc si všímám krajiny, mnohem víc "nasávám“ vzduch a atmosféru okolo sebe" na to musi stacit normalni fukcni kolo, a ne zavodak za 60+, samo pokud nejsem imigovka a nesledu spis jak okoli sleduje me:-)

          imho, i na ukrajine tohle muzes zazit…

          a ne vzdy plati, ze nejdrazsii top model bude nejvhodnejsi pro kazdeho, a trebas u bezek/sjezdovek to plati dvojnasob..

          0 0
    • boo  

      chacha…tak to mas jednoduche. u me se bije bike, bezky, prkno, lezeni a skate ; )

      0 0
      • saab  

        koukám, že panáček má v hlavě galimatiáš… :-)) Já samozřejmě provozuji i jiné sporty a taky se mi líbí (například voda), ale tyto dva naprosto a především upřednostňuji. O té již zmíněné vodě bych ani chvilku neuvažoval, jako o sportu, kterému jsem podlehl.. U kola (nebýt běžek) tomu tak je..

        0 0
        • boo  

          proc…na biku prijedu pod skalu tam dam climb, vecer si skocim za barak rozbit hubu na skejtu, no a v zime je to stejne… akorat na chalupe mas bezky na cesty po hospodach kdyz neni dobry snih na freeride na prkne. mam v tom celkem jasno ; )

          0 0
    • Cryzyy  

      kolo za 30k bude fungovat stejne jako to za 60, jenom bude vazit o 1,5–2 kg vic, pujde na nem jezdit stejne dobre… Jezdim hlavne na KOLE, zavodim na kole, na KOLE muzu jezdit skoro porad. Kdyz nasnezi jezdim na bezkach jenom o vikendech, protoze se jindy nekam kde jsou stopy na brusleni nedostanu, ale bezkovani je fajn… i kdyz KOLO je KOLO, ale kolo taky neni spatne :)

      0 0
      • saab  

        já netvrdim, že nebude fungovat hůř, jen povídám, že se na tom kole prostě líp jede. Je lehčí a tužší, takže rychlejší.. Jinak by samozřejmě závodníci neřešili kolo za 150000,–…

        0 0
      • saab  

        jaký je rozdíl mezi KOLEM a kolem? Jsem asi úplně mimo, to se tady na b-f zavedly dva různé pojmy? Jde o dva různé sporty? CYKLISTIKA a cyklistika?

        0 0
        • Cryzyy  

          Tuhost kola nijak moc neresim, protoze ji nepoznam, lehci kolo jede lepe, to kazdopadne ano, ale co udelaji treba 2kg pri maratonu na 100km ? 10–15 minut ? vubec si netroufam odhadnout… takze pokud nezavodis o bednu, nema cenu to resit. KOLO je silnicni KOLO a kolo je bahnak :)

          0 0
          • saab  

            Vyzkoušej si 2 rámy, stejně těžký. Jeden bude tužší, než druhej. Oba dva jsou modré, bez znaku, vypadají stejně, ale na tom jednom se ti pojede prostě líp. Nedřeš se tolik. Anebo když jo, tak jedeš podstatně rychleji – o tom já mluvím, že při zachování stejné průměrné rychlosti se člověk mnohem míň dře a o to pak víc sleduješ přírodu..

            Na KOLE já nejezdím, ikdyž bych občas asi zašel, ale není to má vášeň. Po silnici já pokudmožno co nejmíň. Ne že by mi vyloženě až tak vadil asfalt, mě spíš štvou auta. Strašně. V tu chvíli je úplně nenávidím…

            0 0
            • saab  

              Ještě něco, rozdíl ceny těchto dvou rámů bude obrovský…

              0 0
            • Cryzyy  

              Tak to mam proste smulu, ja takovej rozdil v kolech nepoznam, letos jsem jezdil na zimaku, co vazi 12,5 kg, odjel jsem na tom Malevil (do padesateho mista), pak jsem si poridil to co mam v profilu – jasne, ze to jede lepe, ale ze by to bylo rychlejsi treba o 1km/h to teda nepoznam. Taky jsem si letos poridil novou silnicku – karbon vaha 7,3 kg, do te do by jsem jezdil ocelaka co vazi cca 9kg a myslis, ze jsem nejak podstatne zrychlil ? Podle toho co letos jezdim tak jezdim o cca 1–2km/h rychlejsi prumery, ale ono to mozna bude i tim, ze mam letos najeto o tretinu vic, nez loni :) Tvoje rada na vyzkouseni dvou ramu – jeden tuzsi, nez druhej je super, ale kde je mam asi vzit, osadit je uplne stejne a jak mam vedet, kterej je tuzsi ? A co je u Tebe podstatne zrychleni a mnohem min dre ? Treba jako ze pojedu pri stejne rychlosti o 10 tepu jinak ? Cena ramu je jenom o tom kdo na tom chce co trhnout. Ze radeji nedelam neco jineho, nez ze tady pisu plky uplne k nicemu…

              0 0
              • saab  

                prostě to poznáš, tuhost kola je snad ještě víc znát, než váha.. Když budeš mít sice lehoučkej rám, ale bláto, co se kroutí, tak budeš 30 i více % zbytečně šlapat do rámu, gramy jsou fajn, sám do jisté míry gramař jsem, ale jde mi hlavně o rychlost kola, čili o výhodný poměr váhy a tuhosti celého kola…

                0 0
                • Cryzyy  

                  Kolik toho tak za rok najedes ? ja jenom abych si Tvuj pohled na jezdeni na kole ujasnil… ono tech 30% co pises mi pripada vazne trochu moc, pokud by jsi napsal 3% tak nereknu ani pip, ale 30% :) Pokud mi nekdo rekne, ze kdyz vymenim kolo a tim zrychlim o 10% tak se mu reknu, ze to je totalni pi… :)

                  0 0
                  • saab  

                    Najedu okolo 5tis. Víc není čas. Profík sice nejsem, ale zato se vyznám v materiálech (ikdyž ne totálně dopodrobna).. Propámakrále, vyzkoušejte si to někdy.. Rám, brzdy a vidlice. Pak kola¨a střed, ostatní není důležitý. Budeš-li mít kolo na altusu, ale rám Scott Scale limited, kola mavic crossmax, Sid World champion vidlici a XTR brzdy, budeš mít mnohem větší raketu, než když budeš mít třeba GT Avalanche 2,0 rám, Crossride kola, Axel vidlici, Deore brzdy, ale komponenty XTR (nebo XO).. To druhé kolo bude pomalá sračka, sice ne o tolik těžší, ale bláto. Fakt to neni rozdíl 3%, ale až desetkrát takovej.. A to se bavíme zatím jenom o chování na silnici, další rozdíl přijde v terénu..

                    Když už jsme u té silnice, na Crossovém kole, bez vidlice za nějakých 13000,– se dřu mnohem víc, než na Mtb za 60000,– Průměr na silnici na mtb o 3km rychlejší… Kolo do terénu… Takže to není jen teoretické plkání o ničem, já to mám vyzkoušeno… Mimochodem ten treking má slicky..

                    0 0
                    • Tomahomo  

                      A ještě tu o Smolíčkovi…

                      0 0
                      • saab  

                        na 107 let vypadáš nějak mocmocmoc mladě, nezdá se ti? Navíc v tomto věku už se pohádky nevypráví…

                        0 0
                    • pavelm  

                      Já myslím, že o tom materiálu (kolo/lyže) je to do určitý míry. Kolo z Kauflandu za 5tis Ti radost neudělá. Jezdil jsem (a jezdím) na kolech v ceně kolem 30–35tis. Radost z jízdy mám, rád si dám do těla a nevěřím že bych jezdil výrazně líp na kole jednou tak drahém. U lyží (mimochodem brousím Jizerské stopy jako Ty) je to jiné, ale taky neplatí čím dražší tím mi to líp pojede. Do lyží vstupuje další prvek jako mazání, teplota, struktura sněhu a někdy je to alchimie – zvlášť pro nás klasiky. Na druhou stranu i když mi to zrovna nejede a objedu si to své kolečko jsem happy. Ještě poznámka – mám doma starý závodní kneisle s voskovou kluznicí a na určitým sněhu jedou líp než moderní Atomiky za desítku :) takže asi tak.

                      0 0
                      • saab  

                        u lyží s tebou souhlasím s podmínkama, ovšem i zde ta technologie hraje velkou roli. Ale co se týče kola, za 35 tisíc už se ti nejspíš jezdí slušně, ale když si sedneš na kolo za 80000,– tak se ti pojede líp. Ne 2×, dokonce nevím kolikrát, ale prostě líp. Záleží na tom, co na tom kole máš.. Do těla si samozřejmě člověk může dát i na S-Worksu od Spešla, má to jedno ale, pojede výrazně rychleji jak ty, při úplně stejném výdeji energie.. Nebo pojede stejně rychle jak ty a přitom se třeba ani moc nespotí…

                        Když už jsme z jizerek, nahoru po silnici (přes Harcov) jsem jezdil na tom trekáči pořád 12–13km/hod, zadejchanej, spocenej, mnohdy se mi nechtělo jet z maliníku dál a vrátil se, když tam jedu stejně rychle na současném kole, skoro se nezadejchám, na maliníku jsem krásně rozhýbán a užívám si krásu jizerek.. Opravdu se mi teď jezdí neskutečně líp…

                        0 0
                        • pavelm  

                          jj, malinik :) – ted uz tam snad jezdis lesem ne? :) takovej peknej kopec z Lidaku nahoru. Ja jsem se tedka vratil z Holubniku a reknu Ti ze jsem stastnej ze mame ty kopecky hned za barakem a mame kam jet at uz na bezkach nebo na kole :). K tomu kolu – vis co me cyklistika nezivi, jezdim pro radost. Kolo za 80tis uz by pro me byl prepych jehoz mozne kvality nevyuziju (ne ze by se mi jako fandovi do kol nelibilo jej mit doma:)).

                          0 0
                          • saab  

                            když víš, jak to kolo sehnat levněji.. Já to postupně obměňuju, prostě věčně stavim.. Do kola za 30 bych asi ještě tak 10 musel vrazit, holt jsem asi už rozmazlenej.. Ale je to pak nádhera, když to jede skoro samo..

                            Lesem jezdim taky, ale ne vždycky nañ mám chuť. Liberec je jediné město, které má kopec minutu za městem.. Docela je mi líto lidí, kteří vlastně nevědí, co to je, jezdit do kopce. Pak přijedou k nám a nestačí zírat.. Ještě lepší to pak je, když je tu mlha a prší..

                            0 0
                            • pavelm  

                              to Saab: sice to nepatri k tematu, ale kdyz uz jsme oba z liberce, zeptam se: znas stoupani z Bileho Potoka nahoru na Predel po turisticke Sindelovym dolem? na tu cestu se dostanes odbockou ze silnice vedouci na Smedavu (za Sedmitramovym mostem). Krasny kopec :) jel jsi jej? pokud ne, doporucuji :)

                              0 0
                              • saab  

                                Nn, sice o ní vím, ale zatím jsem nenašel dost odvahy… :-)) Na předěl, když už, tak po zelené z Jizerky a pak odbočit po červené, ale z bíláče nahoru jsem takhle ještě nejel. Ale dík za typ, někdy se tam musím vypravit..

                                Mimochodem jsem včera zašel v tom slejváku na kolo. Naneštěstí začalo pršet tak, že jsem se musel vrátit, ale na Černé Nise bylo opravdu skvostně a nahoru lesem se jelo perfektně (jel jsem z liďáků po červené)

                                0 0
                        • Tomahomo  

                          Tak aspoň tu o Krtečkovi…

                          0 0
                        • babajara  

                          ahoj, mozna takovy maly prispevek k tem cenam, rychlosti a kvalite…Kolo kdyz koupim treba za 30, tak si uz opravdu slusne zajezdim. U bezek mas riziko, ze i kdyz koupis spickove zavodni bezky, tak ti nemusi vubec jet. Ja bezky fasovala primo z vyrobny, v te dobe 1998 jenom bezky bez vazani meli cenu 12 litru a tri pary mi jezdili a jeden mi normalne brzdil a nebylo to mazou…

                          0 0
      • acc  

        …a když jedeš na běžkách, tak myslíš na kolo :))

        0 0
    • prvniodkonce  

      Co jsem četl, tak cyklisti by se měli vyvarovat bruslení na lyžích, neboť to není vhodné na kolena :-). Běžky jsou jeden z nejkrásnějších sportů na světě. Nikdy je nemyju od bláta, můžu si za málo peněz dovolit vysokou kvalitu vybavení, nikdy se na nich nevytřískám do krve. A ten pocit při jízdě zasněženou krajinou je prostě nádera. Bez běžek nežiju a žít nemůžu. Jezdím hlavně skate (turistický šmajdák), ale problém je, že v Praze neni sníh, takže kolo má přednost.

      0 0
      • saab  

        Nestává se ti náhodou teď v létě, že úplně šíleně zatoužíš po běžkách? Mě se to z ničehož nic stává.. Často dokonce po nádherné vyjížďce na kole, kdy si už myslim, že kolo snad u mě už nad těma běžkama vítězí, ale najednou úplně zatoužim po svých skatech a po sněhu.. Teď už asi 14 dní právě.. Jsem z toho docela nervózní..

        Ohledně těch kolen – tak na kole jsem si koleno tak narazil, že téměř rok po úraze to při sportu radši fixuju stahovákem, občas ještě mírně pobolívá – to se mi na běžkách nikdy nestalo :-)))) tak teď ti nevim, který z těch sportů je pro ta kolena víc nebezpečný… :-))

        0 0
        • prvniodkonce  

          Přesně to se mi stává docela často. Jedu třeba na kole po hřebeni Orlických hor a štve mně, že neni sníh a nejedu tam na běžkách. Nejhorší je, že já nemám v Praze moc sníh ani v zimě :-(. Jsem ale závislý a jeden z posledních zoufalců, co na jaře na Horních Mísečkách šoupou po posledních zbytcích sněhu při 17stupních v krátkym tričku mezi bajkerama :-) V létě se pak nemůžu dočkat zimy, ale kolečkové lyže namám a ani po nich netoužím. Asi bych se na tom zabil se svou motorností :-) Snad už brzy napadne (a sakra, vždyť je srpen).

          0 0
          • saab  

            Poradím ti, jezdi na Jizerku, je tam úchvatně a sníh se tam drží snad úplně nejdéle.. Když jsem se letos v lednu poprvé dostal na běžky už úplně zoufalý a dozvěděl jsem se, že už od listopadu se na Jizerce jezdí (snad jen s vyjímkou jednoho týdne), myslel jsem, že mě omejou…

            0 0
            • saab  

              P.S.: někdy v březnu jsem byl s máti na jedné z posledních výprav na běžkách nahoře na Hrabětické louce jsme zaparkovali a tam už cyklisti, tak jsme na ně zahulákali ať jdou s těma kolama v řiť :-)) naštěstí to pochopili..

              0 0
    • burnout/syndrome1  

      :-)

      0 0
      • saab  

        jak jsi na tom ty, kamaráde? jezdíš na běžkách? Já jsem se tentokrát do debaty o prokopovi moc nemohl zapojit, páč to nevím, tak Tvé bádání asi nerozluštím…

        0 0
        • burnout/syndrome1  

          Na běžkách jsem nebyl hrozně dlouho.O jedny jsem kdysi přišel a v době,kdy jsem o nich později zase uvažoval,jsem potkal sněžnice.Jsou mnohem pomalejší než lyže,ale je tam právě to,co jsi popisoval s kolem-ta volnost.A je to taky celkem sportovní výkon.Krom toho taky rád jezdím na těch,no,jak se to jmenuje,no ten DH na lyžích,jo už to mám na sjezdovkách.Nicméně proti běžkám ani 1/2 slova,něco na nich určitě je

          0 0
          • saab  

            DH lyže, to zní perfektně, akorátže nemají zadní tlumič.. Na sněžnice mě pořád přemlouvá kamarád, jenže já když je sníh, tak mizim, popadam běžky a svištim..

            0 0
            • saab  

              P.S.: proč jsi hlasoval do toho posledního chlívu? ten byl určen pro ty, co nás oba nemají rádi, doufám, že tě to neurazilo, nebylo to myšleno proti tobě..

              0 0
              • burnout/syndrome1  

                Hlasoval jsem tak,protže jsem zkoušel pokus o vtip,prostě jsem si taky chtěl jedenkrát zkusit zavtipkovat.moc to asi nevyšlo,ale třeba se budu časem lepšit.Já vím,že nebylo,viz muj smajlik.žadné strachy

                0 0
              • burnout/syndrome1  

                někdy to schvalně zkus,ale když je hodně sněhu,chce to i hole

                0 0
              • burnout/syndrome1  

                ty sněžnice

                0 0
                • saab  

                  jasný, jen jsem se lekl, tak se ujišťuju :-)

                  Chci to zkusit, ale pak když se dostanu do Liberce, chci si co nejvíc užít běžky.. Takže to je věčně začarovaný kruh…

                  0 0
                  • saab  

                    P.S.: kdyby tak hlasovaly známé firmy, tak se tomu od srdce zasměju, u Tebe ve mě fakt hrklo, jestli to nevemeš špatně a že jsem to trochu přehnal..

                    0 0
                    • burnout/syndrome1  

                      v poho,kamaráde.Mě může rozesmutnět jen Lister,teda vlastně Rimmer .-)

                      0 0
                      • saab  

                        To se necháš od pana Rimmera, který je vlastně jistým způsobem dost k zasmání, vlastně k popukání, díky své omezenosti, rozesmutnit? Neber si všechno tolik k tělu..

                        0 0
                        • saab  

                          omezenost je vlastnost pana Arnolda, ne Tvoje..

                          0 0
                          • burnout/syndrome1  

                            Díky,díky,já myslím,že není zase tak špatný pán,jenom jsem mu prostě nepadl do oka,čož mi je zvláště líto,protože dave Lister byl až dosud znám napříč mnoha galaxiemi jako velký pohodář

                            0 0
                            • saab  

                              já ho neurážím, ani neříkám, že je špatný, jen mu chybí jistá dávka porozumění – proto říkám, že má jistou omezenost v této oblasti..

                              0 0
    • Mathaus  

      Neni nic jako bezky x kolo. Je to nejlepsi doplnkovy zimni sport pro cyklistiku. Takze bezky a kolo je nej kombinace.

      0 0
      • saab  

        Asi jsi mě dost dobře nepochopil, já spíš myslel osobní zaujetí, subjektivní cítení, zda má ten či onen radši běžky, nebo kolo. Prostě co je mu bližší. Jestli se víc těšíš na zimu, až zase pojedeš na běžky, nebo spíš na jaro až budeš moct vytáhnout kolo…

        0 0
        • burnout/syndrome1  

          jaro,léto.Hlavně proto,že je déle vidět,ať děláš cokoliv

          0 0
          • saab  

            Burnoute a co urputné předsoumrakové bitvy hemisfér???!!!??? :-))) Teď nevím, zda jsi to myslel vážně :-) Nebo ty se nerad rozhoduješ, zda doprava či doleva?

            Já třeba na běžkách večer a v noci jezdím děsně rád..

            0 0
            • burnout/syndrome1  

              Tmu taky mam rád,ale raději po zapadlých silnicích nebo mě známých šterkovkách,žádný těžký terén.a na pohodu,z vlastní vůle,nemám rád,když se ve tmě musím někam na kole nutně dostat a ještě k tomu třeba spěchat

              0 0
    • matts1  

      já to mám tak, je toho moc, ale převažuje v létě prostě kolo, se kterým můžu jezdit po lese a tak, no a v zimě, když je moc sněhu a na kole se nedá, tak do toho lesa jedu na běžkách, a když nechci po cestách, tak na sněžnicích, všechny tyhle varianty jsou super, protože se člověk dostane tam, kam by normálně nedošel :o))

      0 0
    • MirkoCarver  

      Na konci zimy se těším na kolo, na podzim se těším na lyže… Tedy myslím na lyže sjezdové, prostě carving je carving… Na běžkách mám vždy takový pocit, že bych byl raděj na sjezdovce… Běžky jednou za rok stačí… Střídání zima / léto mi vyhovuje… Ideální kombinace je sobota lyže neděle bike…

      0 0
    • audiac  

      mno v lete kolo a na zimu snowboard. bezky me nejak nenadchly. mozna je to tim, ze me otec cely detstvi nutil hopsat s nim… ale hlavne na bezkach to s kopce tak nefrci a skakat na nich taky neni uplne ono…=)

      0 0
      • saab  

        by ses divil, jak to někdy frčí až to není mnohdy hezké.. :-)) Na běžkách neni nic, jako Magura Marta..

        0 0
        • burnout/syndrome1  

          Pro tento případ doporučuju mít v záloze v batohu padák,podobně jako mají nebo měli letouny na letadlových lodích

          0 0
        • MirkoCarver  

          To není rychlost, to je jen zdání způsobené neovladatelnos­tí běžek…

          0 0
    • myki  

      Když jsme u těch běžek , nemáte někdo tip, kde by se dali teď v létě levněji koupit loňský modely běžek, Chci kupovat celej komplet, lyže, vázko, boty. Uvažoval jsem o Fischerkách. Díky

      0 0
      • babajara  

        to by mne taky zajimalo, ja hledala na jare a klasicky, kombi boty a hulky neco tak ve stredni kategorii ani zavodaky ani turistaky jsem si zaridila za 7500sk ale nejak to pak padlo…

        0 0
      • mr.antik  

        dobrý lyže jsem moc ve výprodejích neviděl. Jenom na jaře nezávodní RCSka z hudysportu…

        0 0
    • Maadaf  

      Bezky a kolo se vyborne doplnuji, vetsina lyzaru ma kolo jako doplnkovy sport, a podle poctu lyzaru v cyklo obleceni je tomu i naopak. Jako jeden z mala tady jsem „puvodnim povolanim“ lyzar, cili bych se oznacil jako lyzar jezdici na kole nez cyklista jezdici na lyzich. Takze uz aby nachumelilo. A uznejte sami, neni to nadhera?

      0 0
    • dancing dog  

      Kolo mám rád, trochu jezdim i v zimě, když to de… na běžky sem asi moc línej, aspoň si to říkám, když si rok co rok nejdu koupit…v zimě rád jezdim sjezdovky a myslim, že jen ten kdo neví, co to je, může říct, že to je jen ježdění z kopce aproto to nemůže bejt fysicky náročný..ale je mi jasný, že na běžkách něco bude, když na tom tolik lidí jezdí, ale taky se na mě trocha podepsal v dětství přílišný tlak běžkofilního táty…

      0 0
      • audiac  

        njn, ty bezkofilni otcove, to je trauma na celej zivot. nedavno jsem si rikal, ze by to nemuselo bejt az tak strasny, ale kdyz si vzpomenu na muj plac, ze mi je zima, ze se mi lepi snih na skluznici a ze uz nemuzu a nasledny postuchovani hulkou at neknucim a jedu… mentalni blok na celej zivot. a to byl slastnej pocit, kdyz jsem po letech zatapel na chalupe starejma drevenejma bezkama z pudy xD

        0 0
        • saab  

          Já mám běžkofilní máti. Ten brek a jelita od hůlek znám moc dobře. Taky jsem běžky asi na deset let odložil, ale najednou něco přišlo, sem si řekl, že bych šel na běžky, tak mi máti půjčila svoje závodní Madshusky – a to neměla dělat, od té doby jsem do běžek zamilovaný..

          0 0
      • Maadaf  

        Sjezdovky dokazou bejt makacka, a to pekna. Sam je mam hodne rad, bohuzel posledni roky kvuli koleni zustaly hodne zanedbany. Jinak „bezkofilni tata“ je pojem, se kterym musim jenom souhlasit. Jako dite jsem tuhle jeho zalibu proklinal. Dneska, kdyz diky nemu na bezkach umim (troufam si rict hodne dobre) jezdit, mu za ten dril vdecim.

        0 0
    • wendak  

      v létě kolo, v zimě sjezdovky, běžky mě moc neba, užil jsem si jich kdysi dost a jediný pozitivní byly Krkonošský boudy a grog nebo svařák :-)))

      0 0
    • hribik A1  

      nemam rad sneh a nic co s nim suvisi, ked uz ten biely sajrajt napadne, tak sa docasne venujem pesiakovaniu po kopcoch v blizkom okoli tn

      0 0
      • saab  

        lidí, jako ty, je mi dost líto, páč zimu protrpí místo aby se radovali a lítali ať užna běžkách, sněžnicích, prkně či sjezdovkách.. hlavně to neber špatně..

        0 0
        • hribik A1  

          smola, no, ono je viac dovodov preco zimu nemam rad: sneh, sustavne odhadzovanie snehu spred baraku, chripkova sezona, najhnusnejsia cast skolskeho roka, fakticky polarna noc (aspon pre mna, lebo vzdy 5 dni v kuse mam vsetok volny cas len ked je tma, kdezto tu kratku chvilu svetla presedim v skole pod umelym osvetlenim). asi jedina vec co mi na tom nevadi je samotne to ze je –5 alebo 0 stupnov, praveze sa lepsie citim ked je chladnejsie nez ked je 35 stupnov. ale ja tu zimu pretrpim bez ohladu na to ci budem lietat na bezkach, zjazdovkach, alebo len chodit pesi po pustych lesoch, pripadne jazdit na hajtre ako tuto zimu. v tomto si nepomozem nic, proste to zatial vidim tak.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.