bezdušové pláště - výměna

10 nepřečtených
  • aktimel

    Potřebuji vyměnit ojeté bezdušáky Hutchinson Cobra na ráfkách Mavic a ještě jsem to nikdy nedělal. Mám kolo s bezdušema teprve dva roky. Ale jezdím dlouho, dříve jsem si samozřejmě měnil pláště a duše běžně. Co k tomu potřebuji, jak se to dělá, zvládnu to sám…atd??? Není někde na netu návod, nenašel jsem? Děkuji za rady

    0 0
    • Vilém  

      Budes potrebovat pumpu.

      0 0
    • novas752  

      Tak hledej dál, třeba na YT zadej „GMBN tubeless“. Pokud už tam bezduše máš, budeš potřebovat navíc jen tmel. Postup je skoro stejnej, jen před úplným nasazením pláště naliješ tmel a pak to chce větší pumpu nebo kompresor (benzinka) na první nahození, aby se utésnil ráfek-plášť. Jo a taky nový pláště by měly být „tubeless ready“.

      0 0
      • Vilém  

        Treba ma normal UST, takze zadny tmel potrebovat nebude.

        0 0
        • novas752  

          Co ja vim co ma. :D

          0 0
          • Mr.Duck  

            Mavic snad dela jen UST a nebo rafky uplne nepouzitelne na bezduse, takze tipuju, ze budou UST :)

            0 0
            • aktimel  

              mám opravdu UST. Možná se prostě blbě ptám, ale ty staré pláště mi nějak nejdou sundat a bojím se použít násilí, abych nezničil ráfky. Plastovou montpákou mi to prostě nejde „podebrat“. Nikdy jsem to nedělal, když jsem měnil klasiku s duší, sundal jsem to normálně jen rukou. Tak jak na to?

              0 0
              • novas752  

                Neboj, přinejhoršim zlomíš montpáku. Zkus patku natřít mulýdlem aby líp klouzala.

                0 0
              • Mr.Duck  

                Silou. Potrebujes to dostat z patky, v tom podle me montpaka moc nepomuze, jen to silou tahni gumu od kraje rafku na jednu stranu. Ted tu o tom bylo vlakno, nejak neco kolem lepeni gumy nebo coze :) Kdyz to jde blbe, je to dobre :)

                0 0
    • Doktorzet  

      Nechci zakládat nové téma tak to hodim sem. V týdnu jsem nahodil svoje první bezduše. Plášť mitas scylla textra na ráfky dt swiss spline 1900. Přední kolo jsem nahodil v pohodě pumpou, přez ventilek nalil mlíko a pohoda. Se zadním jsem musel na benzinu ke kompresoru(rozbila se mi pumpička). Nalil jsem mliko přez ventilek, trochu to zapěnilo a pohoda. Ujel jsem s tím asi 80 km, a u zadního kola se objevilo téměř po celém obvodu mlíko. Mezi ráfkem a pláštěm. Udělal jsem něco špatně ? Nebo je to normální jev ? Jsou to moje první bezduše. Přední je v pohodě. Tlak mám cca 2 bary. Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.