• Danikklotz

    Ahoj,potřebuju poradit, jaké pláště mám nahodit na 29" kola. Mám ZTR Arch, chci rozhodně bezdušové. Bude to na ocelového celopevňáka a ideálně lehká (jezdivá)guma, ale ne moc hladká :)Do terénu jezdit budu. Minimálně 2,1, spíše víc…

    Schwalbe bych moc nechtěl… :)

    Varianty – Maxxis Ikon, Aspen; Conti X-king/Race King, WTB Nanoraptor/Wol­verine,Geax Saguaro tnt …??

    Moc jsem se o bezdušovém použití na 29" nedočetl, tak předem díky za zkušenosti a postřehy.

    Dan

    0 0
    • tonik666  

      Budu výhledově nahazovat Panaracer Rampage 2.35 a Geax Saguaro 2.2 (místo kterých časem půjde Maxxis Adrednt 2.25). Oboje by měly na bezduších fungovat.

      0 0
    • Polka  

      No tak zrovna balony Schwalbe RR 2.25 jsou na celopevnaka good.

      0 0
    • MlokCZ  

      I když Schwalbe nechceš, přesto 2,25 RaR snake skin doporučím (bude fungovat i obyč verze, těch gramů dolu to ale moc není a snake skin bych bral nejen kvůli odolnosti, ale i kvůli lepšímu těsnění boků).

      Jen bych už určitě vzal nový 2012 vzorek.

      A konkrétně jsou už skladem zde

      http://www.bike24.com/1.php…

      A ty 29tkové jsou přepracované pro 2012 více. Nejen, že mají upravený vzorek stejně jako 26tkové, ale navíc i přizpůsobený pro větší kola (vzorek má oproti 26tkové verzi o cca 10% větší mezery ve směru rotace).

      Contíky u 29 hodně ztrácí. Race king má nízké tpi + navíc ještě nemá black chili, takže jede i drží o třídu hůře. Tomu bych se určitě vyhnul.

      A pro x-king koukám, že platí bohužel úplně to samé (u race kingu to bylo i změřené, valivý odpor hodně špatný).

      0 0
      • Danikklotz  

        No jo, čekal jsem to :)

        Uvidím, pokud nebude lepší alternativa…a zatím jsem ji nenašel, tak možná do nich půjdu, ale dost lidí na kvalitu Schwalbe nadává…

        Mloku, ty máš samozřejmě právo o tom, psát, protože na Scwalbe asi i spáváš :)takže to beru…

        Uvidíme…

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak budou i jiné alternativy, jen bych je nehledal u Contíků (i když u 26tky to tam alternativa je).

          Třeba ty Geax Saguaro? Já je nejezdil, ale co jsem kde viděl, tak možná to bude taky možnost.

          0 0
          • Danikklotz  

            ještě ten geax má cca 800g a pokud RaR mají 600g ,tak je to 400g na obou a to není málo…ale vypadá slušně…

            0 0
            • MlokCZ  

              Co jsem vážil ty 2011, tak měly ve snake skin verzi spíše k 650g (už si to nepamatuju přesně), 2012 možná pár gramů dolu bude. 800g je ale už fakt hodně. Možná na fulla pro větší odolnost, ale na celopevňáka by to i mě přišlo fakt moc (a to jsem na pláštích nikdy moc negramařil, i když teď i kvůli váze přecházím na snake skin verze všude).

              0 0
          • tonik666  

            Jedna zpráva o Geax Saguaro je, že Medunka při poslední vyjížďce je měla obuté (v 26) a říkala, že drží výrazně lépe, než RR (Ralfy). Na druhou stranu, když rvu něco na SS do kopce, přijde mi, že moc nedrží. Stejně tak v terénu, zejména záběr bočních kolíků je nulový (cornering;protože tam taky téměř žádné nejsou:)

            0 0
            • MlokCZ  

              Tady test 2011 a srovnání s x-k. RaR v testu nebyl. Dle testu ten Geax nic moc, grip horší než x-k (RaR je hodnocený podobně jako x-k) a valivý odpor taky už mírně vyšší.

              Sám jsem ho nikdy nejel, tak nehodnotím.

              0 0
              • Sibstr  

                Mám na 29" Geax Saguaro 2.2 najeto cca 8k s poznatky jsou takové, že to jsou velice rychlé pláště, v terénu drží obstojně, nicméně jakmile s nimi člověk vyjede na mokrý asfalt, tak je to neskutečně o hubu, nejednou jsem se proletěl. Jo a k váze, jeden má 698g a druhý 702g. A za těch 8kkm jeden defekt. Jsem spokojen.

                0 0
                • L.u.k.a.s.4  

                  Ahoj, taky mám na 29eru Saguara a jsem s nimi spokojen, jsou to držáky, s kolem se příliš nemazlím a ani jednou jsem za zhruba 2500 km nepíchnul. Jen ta hmotnost mě trochu zlobí, přemýšlím jestli jednou nevyzkouším přeci jen RaR, hmotnostní úspora je totiž celkem výrazná, jen nevím jak dobře pojedou..

                  0 0
                  • Sibstr  

                    Tak na 26" RR mám najeto přes 25k. Saguara mi přijdou rychlejší jak v terénu, tak na silnici. Nicméně na tom mokrém asfaltu drží lépe RR. Co se týče defektů, tak jsou na tom Saguara mnohonásobně lépe než RR, také co se týče opotřebení, tak Saguara vydrží o cca 30% víc.

                    0 0
                    • L.u.k.a.s.4  

                      Dík za názor, právě pořád váhám :( Saguara opravdu působí neprůrazně, ale ta váha mě trochu zlobíí, zase na druhou stranu mi vyhovují svým projevem a ty gramy navíc musí být někde znát, jsou zkrátka bytelnější.

                      0 0
        • MlokCZ  

          Jinak já měl trošku obavy když jsem začínal jezdit snake skin verze, jestli to bude tak dobré jako UST. Tím myslím spolehlivost a odolnost.

          A právě na 29tce mám na snake skin verzích nejvíce (tam UST nejsou, takže tam jiná možnost ani nebyla) a ten rok (a kolem 2500km, co jsem letos měl na 29tce) mi přesvědčil, že snake skin verze ano a už 2 měsíce zkouším i na fullech (teď jsem doplnil i o nové 26 2012 RaR snake skin; u 29 mám teď zadní nedávno měněný a přední vydrží ještě hodně, takže tam 2012 budou až někdy v polovině-koncem příštího roku).

          0 0
      • PatrikL  

        2012 continental 29" majú už aj verzie s black chili – racesport a protection

        0 0
        • MlokCZ  

          Opravdu? Možné je vše, na stránkách ale zatím nic nemají (a ani jinde jsem takovou informaci ještě neviděl, nějaký odkaz by nebyl?). A 2011 ve 29" ani racesport a protection verze nebyla, prostě jen jedna jediná verze ve 29".

          0 0
            • MlokCZ  

              Díky, to se tedy opravdu dost polepšili ve 29" verzích. Ty papričky v těch tabulkách v přehledu verzí jednotlivých modelů jsou zajímavé :-)

              Akorát nechápu, proč když mají katalog, že to nemají aktualizované i na webu přímo u jednotlivých modelů.

              0 0
              • PatrikL  

                web majú na starosti asi iní ľudia :D

                Ono by to bolo dosť úbohé keby nechajú iba tie lacné verzie, teraz to je už fajn konkurencia. Ak nedajú nejakú stupídnu cenu a vyrobia dosť kusov :)

                0 0
    • Peslezedirou  

      Také máš varinatu Ruben, teď jezdím scylly, ale nemám dost km, abych hodnotil.

      Jednoho jsem si ale všiml, mám takový pocit, že ne zadku bude scylla ko už kole 800 – 1000km :-(

      0 0
    • jan.vitek  

      V neděli jsem poprvé projel Specialized Fast Trak 29ery (nová verze) a naprostá spokojenost. Na blátě jsem nejedil, ale jinak určitě dobrý držáky.

      0 0
      • šlapatko  

        Pláště specialized jsou poctivé, na ráfku AC myslím 19mm.Má renegade 1,95 hezkých 51mm.Crossmark 2,1 na stejném ráfku 50mm.Širší plátě by snad mohly dát 55mm.

        0 0
    • venabch  

      Zkus Hutchinson python nebo treba rubena scyla kdyz chces jezdivy ono v ty 29 ty siroky gumy zas tak potreba nejsou. Ja bych spis chtel koupit nejaky 2.0 nebo 1.95 do mokra jak je 29 siroka guma tak jak je blaticko tk se nehnes

      0 0
    • Reed  

      Nebo nové ONZA CANIS 29×2,25 TL Ready – už se k nám i dováží

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.