• Divebull

    Máte někdo zkušenosti s bezdrátovou jednotkou Shimano SM-EWW01 ? Jde mi o umístění. Na zadní stavbě je to hnus, ale na zahraničních forech jsem se dočetl, že to dávají i do sedlovky nebo do sedlové trubky a údajně je to bez problémů.

    0 0
    • André Vebr  

      Zrovna jsem před chvílí jednu nacpal do rámu (připojil k „centrální“ jednotce) a asi to fungovat bude. :)

      0 0
      • Divebull  

        Díky. Používáš to s jakým počítačem? S Garminem? Zajímá mě, pokud máš Duru 9070, to přepínání obrazovek z pák (to je asi hlavní důvod proč jsem to chtěl).

        0 0
        • André Vebr  

          Já bych si nic podobnýho na kolo nedal, montoval jsem to zákazníkovi, používá Garmin.

          0 0
          • Mountain_biker  

            Ahoj, André, prosímtě, nemáš náhodou k dispozici diagnostickou jednotku SM-PCE1? Asi bych potřeboval udělat upgrade firmware. Nechci to samozřejmě zadarmo, ale zároveň se mi nechce dávat za ní zhruba pět litrů, když jí až tak často nebudu využívat…

            0 0
        • Mountain_biker  

          No mělo by to normálně fungovat, viz. video:

          http://www.youtube.com/watch…

          Že to ale trvalo, než to do přišlo do republiky (objednával jsem to v lednu)… :-( Nicméně – u mne to na zadní stavbě bude, páč to tam patří :-)

          0 0
          • Lada,s  

            No ty voe, to jsem myslel že samotná Di2 je technologický vrchol toho co jde na kolo namontovat :-D a vidím že ne

            0 0
            • Mountain_biker  

              No za sebe Ti můžu říct, že jsem z toho unešený :-P Fakt luxus a užívám si to. A v kombinaci s kotoučovkami co na žiletce mám, je každá vyjížďka takměř jako orgasmus :-D :-D

              0 0
              • romanholy  

                Jakou kombinaci computeru a Di2 mas? Premyslim to poridit, kdyz uz mam Garmina 510 a 6870Di2. Info o zarazenem prevodu a stav baterie, nic vic neziskam, nepletu se?

                0 0
                • Mountain_biker  

                  No já mám G 1000 a Di2 Ultegru – jako Ty a myslím, že se nepleteš, tyto základní dvě funkcionality navíc, pokud si nepořídíš ještě jiné páky s těmi tlačítky na přepínání těch obrazovek.

                  0 0
          • Divebull  

            A proč na zadní stavbě? Protože to doporučuje Shimano, nebo protože se ti to líbí? Já to chci co nejvíc schovat, nejlépe dovnitř rámu. Vyhodil jsem i čidlo rychlosti a kadence ( nahradil jsem to wattmetrem, který kadenci samozřejmě má ) protože mě ten bazmek štval. Garmin má navíc nové čidlo rychlosti na nábu, které tak neruší. Ale zatím asi nebude potřeba, GPS snad postačí, tunelů okolo Boleslavi moc není:) Jsem holt detailista, ale v mém věku už to jde s výkonem z kopce a tak si hraju s technikou…

            0 0
            • Mountain_biker  

              Tak jasně,že je jedno kde to je, je to zkrátka vysílač, můžeš ho dát kamkoliv. Jediné negativum při cpaní do rámu je shánění delšího kablíku na protažení skrz stavbu. Tím že to dáš dle doporučení SH ti bude stačit nejkratší, ale zase – kabel finančně uneseš. Mně to zkrátka venku nevadí, mám černé kolo a nijak rušivé to není (a to jsem sakra puntičkář) stejně jako nevadí řídící jednotka pod představcem. Co jsi zvolil za watmetr? Přemýšlím o těch Vectorech, ale jednak se mi nechce se zbavovat Maviců pedálů a jednak si říkám, jestli hodnota informací generovaných další hračkou bude úměrná ceně? Hmmm?

              0 0
              • Vilém  

                A plati to i u kovovych ramu? Jako jestli pak ram nepusobi jako faradayova klec a pekne to neodstini.

                0 0
              • Divebull  

                Jsou i další možnosti.Viděl jsem to přidělaný pod sedlem s vytaženým kabelem sedlovkou od baterky a také na držáku garmina ze spodní strany s napojením na jednotku na představci. Když je v držáku garmin tak to není ani vidět. Wattmetr jsem koupil Stages, víceméně kvůli váze. Je to jen 20g navíc (katalog. údaj, vážit teprve budu) a cena je také příznivá (a SKY to funguje:)). Vectory jsem nechtěl. Přijdou mi těžké ( s kuframa 413 g Vestor S vs. 248 g Kéo Blade 2 TI) a ten vysílač nepraktický.

                0 0
    • l.bily  

      Aj ja take nieco chcem, kde to kupim co to vie vsetko, co to stoji?

      0 0
      • Mountain_biker  

        Musíš si koupit pořádný kolo :-D (jen legrace, promiň), já si koupil krásnýho SUPíka a vyjma toho čidla tam mám všechno :-)

        0 0
      • Divebull  

        No u nás to bude asi bída. Já to objednal ve čtvrtek na eshopu v Německu a v úterý jsem to měl na stole. S poštou 75 éček. Jo a kabel není v balení, takže ještě asi 400 stovky za kabel. Jo a váha je 4g čidlo a 3g kabel:)

        0 0
        • Mountain_biker  

          Ahoj, prosímtě – podařilo se Ti to spárovat? Já ho konečně včera večer namontoval, a ne a nechce se to spárovat… :-(

          Nemáš náhodou k dispozici diagnostickou jednotku SM-PCE1?

          0 0
    • Divebull  

      Konečně řádně otestováno a tady jsou poznatky. Jednotku jsem umístil do sedlové trubky pod sedlovku. Signál bez problémů. Mírné problémy při párování vyřešil update jak Garmina, tak DI2. Zobrazení převodů bez problémů, je tam i statistika kolikrát se řadilo. Víceméně ale zobrazení zařazeného čehokoli nepoužívám. Zobrazení stavu baterie DI2 je fajn. Co je opravdu super je přepínání Gramina z pák. Tlačítku na každé páce lze v konfiguraci Garmina navolit požadovanou funkci. A to ve dvou režimech, krátký stisk a dlouhý stisk. Tlačítka na pákách tedy mohou spustit čtyři akce. Garmin registruje také dva rychlé stisky tlačítka a k tomu je přiřazena funkce start/stop. Tato funkce se nedá na garminu definovat. Ale je to je tedy pátá akce.

      0 0
      • Pedro Ramirez  

        Trochu to tady oživím a podělím se o svoje zkušenosti. Předně doba trochu pokročila a aby to nebylo tak jednoduché, bezdrátové jednotky už existují ve dvou provedeních. První starší typ: SMEWW01 – je levnější, umožňuje bezdrátový přenos ANT+ do vhodného computeru, možnost ukazatele zařazeného převodu a úroveň nabití baterie, to je vše. Druhý, novější typ: EW-WU101 – je dražší, vysílá data o zařazeném převodu a stavu baterie do vhodného cyklocomputeru, umožňuje bezdrátové spojení pomocí Bluetooth s programem Shimano E-Tube. – POZOR, má to jeden háček, musíte mít nový typ baterie – BT-DN110 (interní), nebo BM-DN100 (externí). Se staršími bateriemi (SM-BTR2 – interní, SM-BTR1 – externí) nebude jednotka (alespoň dle informací na netu fungovat). To si myslím, že se Shimanu moc nepovedlo, dát 2000,– za jednotku, 500,– za kabel a 3000,– za novou baterii mi přijde trochu mimo … Vše jsem pouze načetl, pokud někdo máte jiné zkušenosti, prosím opravte mě :)

        0 0
        • radek3  

          Ahoj zvažuji pořízení tohoto bezdrátového příslušenství. Co se týče přepínání na pákách pro Garmin 520, umí to i Ultegra Di2? Teď jak to čtu, tak si nejsem vůbec jistý, jestli nějaká tlačítka na Ultegře mám…?

          0 0
          • Divebull  

            Ne.

            0 0
          • milan.v  

            Jenom napravím zde vyřčené – nové řady Di2 jak Dura Ace 9100, tak i Ultegra 8000 MAJÍ tlačítka v horní části pák, kterým lze nastavit různé funkce, včetně přepínání obrazovek Garmina, Wahoo…

            0 0
      • Pedro Ramirez  

        X

        0 0
    • Ali.g.i1  

      Ahoj, zeptám se tady ve vlákně, nezůstala někomu navíc po změně na interní typ externí baterka?

      Kdyby někdo napište cenu, rád odkoupím.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse