• rosa

    Je výborný doplňkový sport. Kamarádi organizují Lysacup. Cyklisté jsou mnohdy do kopečků rychlejší než běžci specialisti :-)

    0 0
    • smallbrother  

      …tak to by mě zajímalo kteří cyklisté to jsou :D

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Ha, příští týden na LysaCup jedu. Loni jsem odběhl pár etap, zato na mistrovství jsem vybojoval 2. místo … ;)

      0 0
      • bikerxc  

        Tak to se tam uvidime, snad si polepsim oproti lonsku..

        0 0
        • Biker jak Pes  

          No, ještě uvidím, jestli to budu běhat čistě ze závodního důvodu nebo chodit z tréninkového důvodu … :P

          0 0
    • HockeyBiker  

      Pred casem sem zakladal thread o behani jako doplnek k cyklistice a mnoho jedincu mi tvrdilo ze to dokonce bikerum skodi chodit behat a ze profici to maj dokonce zakazany:-D ja teda zadnej profik nejsem ale muzu rict ze kdyz si pred prvnim jarnim vyjezdem parkrat zajdu zabehat tak se cejtim na kole celkem dobre, kdezto kdyz sem vlezl na jare rovnou z fleku na kolo tak me po 15 kilometrech uz zacali chytat krece.

      0 0
      • Brouk_Pytlik  

        Kdo má prachy jede do tepla, profík tam bude klidně celou zimu. V nejhoršim se jede na běžky. Dřív možnosti nebyly takové, tak se běhalo. Nemůžu říct že by to škodilo, spíše naopak. Sám velký Miguel běhával v zimní přípravě do vrchu.

        0 0
        • HockeyBiker  

          Prave, beham doma celkem pravidelne 4 kilometrovou trat do kopce a kdyz to delam tyden kazdej den a srovnam to s tim kdyz kazdej den jedu 20 kilaku, tak se citim po tom bezeckym tydnu lip…ale jako mimo tema klobou dolu pred profikama, musi to bejt svym zpusobem masochisti a blazni:-D ja osobne si to nedovedu predstavit.

          0 0
          • Brouk_Pytlik  

            Týden každej den bych to zase asi nedělal, přeci jen jsi cyklista a kolo by mělo mít pořád přednost. Běhánim zapojuješ jiný svaly a ty cyklistický se budou „flákat“. Do kopce se běhá kuli kloubum a hlavně to je nejvíc efektivní.

            0 0
            • HockeyBiker  

              Ja vim i to behani prinasi jiny problemy, kolena, kycle atd. to je vyhoda kola ze tolik nezatezujes vsecky ty klouby…jinak cyklista sice jsem ale vicemene rekreacni. a je to pro me zaroven doplnkovym sportem.

              0 0
      • Gorgov  

        tohle je kousek pravdy, v pripravnym obdobi neni spatny behat, profici nebehaj – snazej se i pokud mozno co nejmi choit v sezone, hlavne pred zavodem nebo behem etapaku. Pri chuzi otejkaj nohy a pak to tolik nejede.

        0 0
    • Lister  

      Je výborný doplňkový sport.......

      no to určitě…blééé.­......vždyť se při tom musí vyvíjet činnost i z kopce dolů…ani náhodou :oP

      0 0
      • Zbyněk  

        Při běhání jsem se vždycky nadřel míň než na kole.

        0 0
        • hribik A1  

          tak, no…do kopca mozno hej. ale keby som mal do ziliny dobehnut, asi by som sa nadrel viac nez to do ziliny doslapat na hajtre.

          0 0
          • Zbyněk  

            A kdybys jel autem nebo na motorce, tak to bude ještě rychlejší a pohodlnější. Je blbost porovnávat, jestli je lepší jet z Prešova do Žiliny na kole nebo to běžet. Spíš jsem chtěl říct, že běhání jako pohyb a fyzická aktivita je pro mě jednodušší a méně náročnější než kolo.

            0 0
            • hribik A1  

              ked myslis…bolo to myslene tak ze sa mi to nezda jednoduchsie a lahsie, ale aj na jednotku casu urcite naopak. za den dokazem aj 10 hodin slapat do pedalov (teda s prestavkami medzi tym) ale urcite nie 10 hodin bezat ani s obdobnymi prestavkami. alebo po polhodine behu som viac unaveny nez po polhodine jazdenia. takze lahsie sa mi to rozhodne nezda, mozno tak v porovnani s busenim naplno do kopca. ale je to asi vec subjektivneho dojmu… za tu zilinu som chcel uz potom dat smajla, len som na to zabudol

              0 0
        • HockeyBiker  

          Tak to ses asi celkem unikat ne?:-D

          0 0
      • kolda  

        Listere, ty máš úžasnou schopnost vyjádřit se naprosto ke všemu…

        k věci – v tohle roční období je běh ideální aktivita. dá se provozovat i po tmě (téměř) za každého počasí a na rozdíl od kola hodinka úplně stačí. ale těším se na běžky, ty mě baví podstatně víc.

        jestli běh zhoršuje/zlepšuje výkony na kole fakt neřeším. jde mi o pohyb venku.

        0 0
        • Lister  

          Listere, ty máš úžasnou schopnost vyjádřit se naprosto ke všemu…

          od toho tu jsem…aneb neúnavný zasévač oftopiků :oD

          0 0
        • Zbyněk  

          Naprosto souhlasím se vším, co jsi tady napsal. A na běžky se těším moc. Jen aby byla pořádná zima!

          0 0
    • favorit.  

      cyklokrosari behaj celkem pravidelne. No a na biku taky pri zavodech obcas musis kolo popotlacit…

      0 0
    • ferda  

      jednou jsem se taky zucastnil podobne „zabavy“ 7× za den vybehnou na milesovku a zpatky dolu k hospode, s batohem a musim rict,ze dolu se lip beha nez jde… kolena odpocivaj.
      ..skoda ze nemam cas

      0 0
    • jerrry  

      jen takove prvni dojmy – dneska mi to na kolo nevyslo a protoze se mi na ergometr zoufale nechtelo, tak jsem z niceho nic vymyslel nahradni reseni – sel jsem si zabehat :-) Predesilam ze : a) behat neumim b) nikdy jsem poradne nebehal – pred x lety jsem jsem tim obcas trapil c) behani vyslovene nesnasim, aspon do ted jsem to tvrdil

      vysledek – byla to naprosta pecka. Zmena, uleva od stereotypu a bavilo me to (v ramci moznosti) a byla tam rada prijemnych prekvapeni, ktere bych tu rad zkonzultoval se zkusenejsimi. Poprve jsem pri behani pouzil tepak

      • tepovka sla nahoru vyrazne rychleji nez na kole
      • tepovka sla pri oddechu (pri zmene na chuzi) vyrazne rychleji dolu nez na kole
      • ackoliv vyssi tep, pocitove jsem to nevnimal zdaleka tak hrozne jak na kole. Na kole kdyz se dostanu pres 90% MaxTF tak mi jde krev z voci. Tady jsem bezel v pohode a tepak ukazoval kolem 95%. Kdybych ty numera nevidel a nekdo se me zeptal na to jak to vidim, rekl bych tak 80–85%, rozhodne ne 95. On mi tepak taky docela pomohl, protoze kdyz jsem videl tech 95, vedel jsem ze jdu nekde u svyho stropu. Kdybych ho nemel, asi bych pocitove pridal na rychlosti – proste bych se hnal jak debil (mnohem rychleji = za chvili by bylo po mne a po nalade). Predesilam ze MaxTF mam stanovenej podle svyho veku (44) a nasledne mi ho Polar trosku zvedl podle tech svych testu.

      je to normalni nebo to byla nejaka vyjimka zpusobena tim ze jsem bezel po mnoha letech ? Protoze ac jsem beh az dosud zatracoval, tak po tomto zazitku ho s radosti obcas zaradim jako zpestreni do meho „treninku“.

      0 0
      • Zbyněk  

        Zatížení kardio-vaskulárního systému je při běhání větší než na kole a naopak kolo je zase vytrvalostnější sport, takže to, co popisuješ je normální. Já běhání a kolo střídám (obojí ale jen na rekreační úrovni) a vyhovuje mi to. Především tedy ta změna pohybu. Díky běhání se mi taky líp dýchá na kole, hlavně v kopcích. V zimě ale, pokud je sníh, mají přednost běžky. Při nich se zapojují skoro všechny svaly a nezatěžují se tolik klouby.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.