• JurixD

    zdravím,

    chci se zeptat jestli má cenu kupovat starší kola MAVIC včetně brzd. kotoučů a kazety za 3200 Kč.

    Nemám peníze abych si našetřil na celý kolo, tak si to nakoupím postupně..

    cena celýho kola by měla být 25 – 30 tis.

    tady je odkaz http://www.cyklobazar.cz/…-kola-mavic/

    dík za názory

    0 0
    • Pedro RB  

      Na kolech nešetři. Radši si kup tužší a lehčí, je to při jízdě hodně znát. Tyhle tak na kolo do 20.

      0 0
    • jachymk  

      Tyhle crossrajdy nejsou nejlepší, navíc jsou celkem předražený. Buď něco od Hnoje a nebo RM5

      0 0
      • roud  

        co je na tom předraženýho pokud jsou v ceně ještě brzdy a kazeta docela bych chtěl vidět co lepšího mu za tu cenu hnoj vymyslí osobně si myslím že nic :O)

        0 0
        • Seky  

          Jako sorry, ale na tom inzerátu něco smrdí. Kola ročník 2009 jeté 500km ženou po silnici, tomu uvěří snad jen blézen. To že k tomu je i kazeta neznamená vůbec nic, ta může být klidně pěkně sjetá, chtělo by to lepší foto. Jo a když si přečteš pozorně ten inzerát tak to neprodává včetně brzd, ale pouze včetně kotoučů a tady platí to samý co s kazetou. Takže moje rada pro kupujícího pokud to chceš risknout tak max. za polovinu cenu, za 3190,– je mají na Kupkole a nový se zárukou http://www.kupkolo.cz/…er_2145.html

          to roud: nechtěl bych tě nějak urazit tvejch komnetů si vážim hlavně ohledně pneumatik si hodně beru, ale tohle promiň to si hodně ustřelil.

          0 0
          • roud  

            moje chyba čet jsem co psal zakladatel a ustřelil jsem v tečce mezi slovama (myslel jsem že tam má čárku) jinak samozřejmě v týhle sestavě neni moc co řešit vzal bych kola buď z kupkola nebo kolokrámu ¨…

            0 0
    • jIrI___  

      Záleží, jak moc je sjetá kazeta a kotouče. Pokud by bylo všechno včetně kol v pořádku, tak bych vyzkoušel ukecat ještě nějakou tu stovku slevu a nebál se toho. Taky mám Mavicy z bazaru s „neuvěřitelně“ malým nájezdem a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by původní majitel lhal :)

      0 0
      • Seky  

        Jinými slovy chceš mu poradit, že je to ok a ať klidně riskuje, velmi pochybnou bazarovku. Cena novýho: Crossridy – 3190,– kazeta SLX – 567,– kotouče dostane jako součást novejch brzd vceně. Takže reálná uspora oproti novýmu s dvouletou zárukou, je celých 467Kč tak tomu říkám kauf.

        0 0
        • Seky  

          Dopr… neumím počítat úspora není 467, ale 557,– i tak to na věci nic podstatnýho nemění.

          0 0
        • jIrI___  

          Ty jsi ta kola viděl, když tady říkáš, že jsou pochybná? Osobní převzetí s prohlídkou beru jako samozřejmost. a taky záleží na tom, jaké brzdy kupuje nebo jaké doma má. Kotouče vždycky nedostane. Já vystřídal čtvery různé kotoučovky a kotouče byly jen u jedněch :). Když to chce komplet, tak předpokládám, že kotouče nemá.

          0 0
          • Seky  

            Ano kotouče můžou a nemusí být. Všechny inzeráty typu jeté pár kilometrů, ženou po silnici zní VELICE, VELICE podezřele, zvlášť u bajkovejch komponentů. Osobní převzetí bych v tomto případě viděl jako naprostou podmínku (další věc je jestli se v tom kupující vyzná a vý na co se podívat a jak se pozná sjetá kazeta a kotouč), ale pokud mu to prodávající ze Žďáru nad Sázavou nepřiveze do Ostravy, tak opačně projede víc než, když si koupí všechno nový.

            0 0
        • Vilém  

          Nevim co na tom stale vidis velmi pochybneho. Cena sice nic extra, ale pokud jsou OK, tak proc ne?

          0 0
          • Seky  

            Mám už celkem dost vlastních zkušeností s „rekreačně jetýma komponentama, ženou (nekteří neslušní ještě udávají váhu), po silnici“ téměř ze 100% jsou to největší šunty prakticky odježděný ve stavu v jakým si to majitel už na kolo nehce dát, ale je natolik schopnej, že dovede pár lacinými triky (vyčistit, naleštit) zamaskovat skutečný stav.

            Nedávno tu proroběhlo vlákno http://www.bike-forum.cz/…6/forum.html celekm nový kola, a velice doře zamaskovaný, nezkušený uřivatel by si toho ani při osobním převzetí nemusel všimnout.

            0 0
            • scret  

              Pokud si ty danou vec prohlidnes, tak se da zjistit dost, samozrejme vzdycky clovek musi pocitat s tim ze bude neco potreba na vymenu – holt bazar… Nerni problem si koupit prece novou vec se zarukou – zas lae samozrejme drazsi:)

              Ohledne tech CMaxu, myslim ze kupujici je bral postou… Tam je bohuzel vzdycky velke riziko ze koupis sunt…

              0 0
              • Seky  

                Jo souhlasim, že u bazarovky s nějakou tou opravou musíš počítat, ale když si to spočítáš, tak už seš na větších penězích, než je pořízení nových věcí se zárukou.

                Jo ty Cmaxy bral poštou, ale člověk co se v tom nevyzná a případně neví na co se podívat, tak by na něco takovýho nemusel ani přijít.

                0 0
                • scret  

                  no pokud tomu clovek nerozumi v tom pripade nemuze nadavat ze koupil spatne:) a musi kupovat nove veci se zarukou… Kdyz kupujes kola, musis se prece podivat na rafky… To je snad zaklad…

                  0 0
    • DAWE25  

      Při ceně biku kolem 25–30 tis by sis možná mohl dovolit lepší kola. Udělej si rozpočet celýho biku ať víš kolik ti na co zbývá. Občas se na bazaru objeví velice pěkný kola za slušnou cenu. Tohle by se muselo vidět, asi špatný nebudou, ale cena je nic moc.

      0 0
    • karliner  
      1. tvrzení jeté jednu sezónu holkou po asfaltkách u modelu 2009 se jen

      směju a nevěřím ani písmenu

      1. nepřikládá k nim brzdy, jen kotouče
      2. kazeta může být (ale nemusí) sjetá

      Resumé – nebrat a raději koupit nové, jak radí Seky. Nebo mu navrhni, ať ti je pošle, že si je na týden vyzkoušíš a pak je buď vrátíš nebo zaplatíš.

      0 0
      • roud  

        Hoši vy buď máte všichni ženy brutál cyklistky nebo jste strašně paranoidní já mám doma taky tři roky starý kola na kterejch moje žena najela max 300km :oD pokud má možnost osobního převzetí a kola kazeta i kotouče jsou ok klidně bych do toho šel :O)

        0 0
        • Seky  

          Osobně jsem paranoidní :-)

          0 0
          • roud  

            Taky když vidím inzerát typu lehce jeté dívkou tak se mi tomu moc nechce věřit je to prostě taková ohraná lest ale nic to nemění na tom že se i takovýhle komponenty skutečně prodávaj a když na to narazíš tak bejvaj ve stavu uplně novejch věcí takže když je možnost osobního převzetí proč to nezkusit maximálně pak toho prodávající pošleš někam :O)

            0 0
            • karliner  

              No, já ti nevim, podívej se na to z druhý strany, proč holky, co nezávodně jezdí několik desítek km ročně a po asfaltkách prodávají jednotlivé komponenty, většinou několik sezon staré? Myslíš, že na jejich ježdění po asfaltkách přestaly Cridy (nebo doplň jiné prodávané komponenty nebo kolo) stačit a chce něco lepšího?

              0 0
              • Vilém  

                Protoze jim treba jejich partner ladi kolo, nebo si partner poridi lepsi kola a svoje puvodni da slecne. Tim padem jsou pak jeji crossridy na prodej. Teda aspon u me to tak funguje.

                0 0
                • karliner  

                  No dobře. Každé zboží má svého kupce, ale jakmile vidím v inzerátu tuhle formulaci, stává se pro mne nabízené zboží klumprem, které nekoupím ani náhodou.

                  0 0
                • roud  

                  přesně tak to dělám přeci jen když si chlap chce koupit něco na kolo tak nejlepší způsob jak umlčet drahou polovičku je jí taky něco koupit :O)

                  0 0
              • McBlacky  

                stane se, sám někdy prodám komponent co mám jen pár dní v provozu, protože to nesedne. Nebo jsem stavěl anthema Šárčinýmu otci a věci z původního kola co nepasovaly šly na bazar a byly jetý tak 1000km, ikdyž ročníky starší.

                ono model 2009 může znamenat, že si to někdo koupil v roce 2011 v nějakém výprodeji a hned je to jiný uvažování. Loni se dali koupit SLR model 07 například.

                pokud to při osobním předání je ok, nevidím u bazarového prodeje problém. Často je to lepší než koupit po závodní sezoně sice model 2011, ale jetý od podzimu 2010 bez ohledu na materiál. Pár takových expertů na barazu prodává, dost z nich přes někoho nebo pod anonymními nicky. Pak se divíš, že máš rám po eliťákovi, který je jetý 3 mesíce ale už reklamovaný, protože v půlce sezony původní zlomil apod…

                0 0
              • scret  

                to je strasne jednoduchy, vetsinou zatim stoji pritel te slecny/pani… Stejne tunim kolo pritelkyni… Takze jsem nedavno prodaval cca 200 km jety damsky sedlo, prakticky funglovka – bohuzel nesedlo:( a taky jsem psal ze je jete divkou, 20km:))

                0 0
                • Seky  

                  Sedlo a zapletený kola jsou, ale něco jinýho. U sedla bych taky nikomu bazarovku nerozmlouval. To, že se prodává sedlo jetý 20km je celkem běžná věc to samý gripy a podobný věci, prostě nesedne, ale u zapletenejch kol tohle jaksi nepaltí, nebo znáš holku co vymění záplety po pár km, že jí nesednou? Já jich znám asi nějak moc na aukru jich je plno, cca každej 2–3 inzerát :-)

                  0 0
                  • McBlacky  

                    holka si koupí -nebo ji je koupeno- nové kolo. V drtivé většině se uvažuje o mnohem menším rozpočtu než u cyklistů. Tedy kola a vidle na takovém kola jsou celkem šrot a jdou na výměnu co nejdřív. Takže to chvíli jezdí než jsou prachy a pak se upgraduje.

                    velmi častý scénář

                    0 0
                    • Seky  

                      Možný to je, ale jen blázen upgraduje celkem slušný kola, když za 3 roky najede 500km. :-) To asi bude celekm bohatá paní, že 500 km vyhazuje ty šitky Crossridy a dává něco lepšího. Taky bych potřeboval něco na dojíždění do hospody, asi si koupim nějaký SLRka.

                      0 0
                      • scret  

                        jak jsem psal niz, treba jeji pritel jezdi UST a nechce se drbat s predelanim na bezduse u CRidu, tak ji proste koupi napr. CTraily… Proc ne…

                        0 0
                      • McBlacky  

                        Lidí co mají drahá kola a najedou málo je víc než si myslíš.

                        Pracující lidi ve středním věku mají často doma top výbavu na více sportů, přestože se dostanou ke sportování jen párkrát za rok.

                        0 0
                  • scret  

                    pardon, bylo mysleno 200km:)

                    Muze to byt tak, ze CRidy mela slecna na biku pri koupi, neco malo najela, ale pritel ji chce poridit napr. UST kola nebo lehci kola…

                    Nebo treba uz nechce tovarni zaplety, ale klasiku…

                    Moznosti je vic…

                    Samozrejme zkusenost nas nuti, ze je to klasickej prodejni odrb… Presto okamzite nejde napsat, ze je to podvod…

                    0 0
                    • Seky  

                      Nenapsal jsem, že je to podvod, ale že bych bych u tohodle typu inzerátu byl dvakrát tak ostražitej jak u jinejch bazarovek. Krom toho ta cena je příšerná, za to bych do toho nešel i kdyby bylo vše co je napsané pravda.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      ..nebo uz nechce pritelkyni…

                      0 0
                      • Seky  

                        V tom případě je to, ale zcele špatně napsaný inzerát :-) Když bych nechtěl už přítelkyni tak bych se rozhodně nezbavoval zánovních Crossridů, ale snažil bych se přednostně prodat expřítelkyni :-) když už do ní narval takový prach tak ať se to aspoň z části vrátí.

                        0 0
            • Seky  

              Ale jo, dyť jsem tam taky udělal smajlíka. Letos jsem taky kupoval silničku co mám v profilu za 16. Měla najeto 1300 km a všechno max půl roku starý. Na všechno jsem dostal od prodávajícího platný potvrzený doklady a na vše mám ještě tedy rok a půl záruku. A součet maloobchodních cenna dokladech za co to kupoval, byl prakticyk dvojnásobnej za co jsem to koupil. Takže ano, občas se povede koupit na bazaru něco opravdu super.

              0 0
    • scret  

      ja bych je za tu cenu nebral…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.