• VojtaXY

    Čaute,

    hledám batoh na kolo do práce(cca 15 km) a párkrát do roka na hory. Měl by být trošku větší s dobrým větráním. Cena ideálně kolem 1000 až 1500. Můžete mi nějaký doporučit?

    0 0
    • wladis  

      Zalezi,na co ten batoh do hor chces a co vsechno v nem budes tahat…

      0 0
    • Cray  

      Na loňské dovolené jsem řešil podobné dilema. Větší batoh s pláštěnkou a místem pro vak s vodou, který přežije tůry po horách i pojezdy na kole.

      zvolil jsem tento a jsem spokojený. Ventilace zad mě osobně vyhovuje víc, než u klasických cyklobatohů, uveze všechno co potřebuji (i s 1,5l vakem v něm vozím pumpu, duše, lepení a do velké kapsy složím i šustku a sváču)

      http://www.crossroad.cz/…ad-22/79361/

      0 0
    • mr.antik  

      v tyhle ceně bych mrknul na Doldy nebo Pinguin. Je toho mraky, preferuju radši pevný rám se síťkou na záda, pokud to bude 25 až 30 litrú

      0 0
      • jIrI___  

        Pevný rám má jednu velkou nevýhodu – většinou se nedá z batohu vyndat a kvůli tomu nejde batoh vyprat v pračce.

        0 0
    • Marlenka696  

      Já jsem ve slevě pořizovala tento camelbak za 1400,– Obrázek Větrání má opravdu na vysoké úrovni. Byl k tomu i vak na vodu. Nevím jak moc bys ho využil. I bez toho vaku jsem s tím batohem moc spokojená https://www.bike-components.de/…sack-p42042/ Stránka je pouze ilustrativní kvůli fotkám. Batoh jsem kupovala v kamené prodejně.

      0 0
    • wladis  

      Jinak Doldy a Pinguin,taky nejsou spatny. Jeste u tech Deuteru pozor…maji zvlastni litraz,takze moje 24 je objemove stejne velka jako pritulkin 30l batoh.

      0 0
    • MaPa  

      Decathlon

      0 0
    • TeryPV  

      Řešil jsem podobný problém. Batoh na dojíždění do práce, na MTB výlety případně dovolenou. Riskl jsem to a vzal http://www.ergon-bike.cz/…seda-zelena/ a musím říct, že je to nejlepší batoh co jsme kdy měl. Parádně sedí, i když do něj hodím něco těžšího, naposled jsem vezl 2KG brambor :D, tak sedí na zádech a ani se nehne a není skoro na zádech cítit. Jsem z něj opravdu nadšený a nelituju jediné koruny co jsme do něj dal. Co se týče odvětrávání tak je taky super, cítím jak mi záda pěkné profukují. Nenutím, jen píšu zkušenost, která je po měsíci více než parádní :) Původně měl být hlavně na MTB a dojíždění do rachoty, ale už ostatní batohy ani nevytáhnu :) Jinak je i parádně řešený co se týče místa na nářadí pumpičku atd.

      0 0
    • SnyX  

      Na hory a dlouhé tůry mám velký Camelbak, ale na dojíždění do práce a výlety do 50km mi bohatě už druhým rokem slouží TOTO za tu cenu je myslím bezkonkurenční a nemusím vozit 15L batoh. Na zádech sedí jak přibitý. Některým ta velikost ale nemusí stačit.

      0 0
    • Mirec.K  

      Ahoj, nebudem zakladať nové vlákno, v podstate ten nápis sedí :)

      Tiež vyberám batoh na bicykel a občasné „túrovanie“, v pomere asi 50:50. Na turistiku tak 4–8 hodinovú (viac denné výlety isto nie), klasika: 1–2 dvojlitrové fľaše, prípadne namiesto fľaše termoska, nejaké žuvanie, náhradné tričko, schovať budnu (jarnú/jesennú, v zime sa nechystám), zavesiť palice, občas tam zobrať vodu aj milej. Na bicykel v podstate batoh nenosím (výjazd do 4 hodín si pobalím do dresu a podsedlovky + fľaša/e v ráme), ale plánujem občas zájsť na bicykli do práce (cca 40+40 km) a tam nebudem celý deň v cyklistickom, takže pobaliť tam nejaké oblečenie, topánky, a tiež občas na víkend za milou využiť bicykel miesto auta (cca 60km jedna cesta) a pobaliť sa tam na tie dva dni (iba oblečenie, stravu a pitie netreba).

      Bol som otestovať Deuter ACT Trail (žiaľ mali iba 30 litrovú verziu, mne postačí 24) a Deuter Trans Alpine (to isté, v obchode iba 30 litrovka, postačí 25), na bicykel je priamo určený Trans Alpine, ale mne sedel viac ACT Trail (nevylučujem, že som Trans Alpine nastavil zle, ale keď som sa v oboch zohol, tak ACT pekne kopíroval chrbát, kdežto Trans bol stále rovný ako doska a teda ostal opretý iba na hornej časti chrbta; tiež to môže robiť to, že bol prázdny). Nemá tu niekto skúsenosti s podobným chrbtovým systémom? Či ten prínos vetrania na Trans Alpine bude dostatočný?

      Nevyhýbam sa ani iným batohom (odhadujem že ten objem okolo 25 litrov postačí, tie 30 litrovky mi prišli už obrovské, na druhej strane, tam by som sa už zbalil aj na dovolenku :D ), celkom sa mi páči Salewa Summit 24BP, ale tá sa tu nikde nedá „ošahať“ a ani podrobnosti k chrbtu nikde som nenašiel.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.