• banton

    Prosím o radu a pomoc…rozhoduji se mezi véčkovými brzdami Avid SL nebo Shimano XT 08 a nebo ještě Avid SD7 08…prosím o radu nebo jestli má už někdo zkušenosti...­...Děkuji

    PS: doporučení na kotouče nepotřebuji

    0 0
    • tomaschek  

      Mám AVID SL a plná spokojenost. Na čelistech z pohledu funkčnosti asi moc nezáleží, větší roli hrají kvalitní špalky a páky pro bezztrátový přenos tahu lanka. Vozím červené koolstopy (barva jezdí :-) a oproti starým véčkům XT s paralelogramem, které jsem měl předtím, nepozoruju ve funkčnosti celku žádný rozdíl – kromě mínus cca 200 g na váze a mnohem snadnějšího čištění. Super špalky jsou taky tříbarevné BBB, stejně jako ty koolstopy neničí ráfky a dlouho vydrží.

       Teď jsem na SL v pohodě objel Silesii včetně sem tam bláta a několika brodů – absolutně bez problémů. Už jsme byl nalomený na kotoučovky, ale pomalu se ujišťuju v tom, že zůstanu věrný véčkům.

      Jinak porovnání s novými XT – ty jsou ještě o cca 20 g lehčí, ale (můj názor) tuctovější. SL-ka vypadají moc hezky, mají všechny šrouby z nerezu (kromě těch maličkých imbusů na oddalování špalků od ráfku, po ostříkání vodou rychle reznou, ale stačí prostříknout olejem). Tož tak…

      0 0
    • Gorgov  

      napsal sem ti icq…

      0 0
    • felix.org  

      Mám zatím jen 1000km na kombinaci čelistehc SD 7 a pákách SD 7, obojí 08, plus trojbarvené špalky BBB a nemám si na co stěžovat. Předtím jsem měl SD 3 plus FR 5 plus BBB. Taky nebrzdily špatně, ale sedmičky jsou na tom o poznání lépe. SL jsou nad moje možnosti a co se týče XT 08, přemýšlel jsem nad nima, ale Avidy mi přišly hezčí :-)

      0 0
      • poiko  

        to je opravdu takový rozdíl mezi SD 3 a SD 7 ve funkčnosti? Spíš ve váze bych si tipnul?

        0 0
        • felix.org  

          Mi připadá, že jo :-D Ve váze je rozdíl každopádně. Jako rozdíl ve funkčnosti tam je, to každopádně. Nikterak závratnej, ale subjektivně hodnoceno je :-) Třeba to bude vyšší cenou :-D Každopádně mají hezčí barvu než SD 3, lepší uchycení lanka a dají se přesněji nastavovat. Ale s dobrýma špalkama budou SD 3 i SD 7 brzdit podobně. Ale ten, pocit, že vozíš minimálně „papírově“ lepší brzdy, který se ti i víc líbí, ten je nejdůležitější :-D :-D

          0 0
          • poiko  

            tj, věřim. jak se řiká: víra tvá tě uzdraví:) asi to bude v těchhle třech věcech. zajímavý. dík

            0 0
    • tomfree  

      Avidy sl jsem jszdil,funkčně v poho,jen mají vůli v čepech,takže mi přední nepříjemně pískala,zkoušel jsem několik druhů špalků a žádná změna,po namontování xtr brzdy už nevydává žádné zvuky.

      0 0
      • Seadat  

        Obecne plati, ze Shimano dela silnejsi pruziny u celisti nez Avid. Muzu to objektivne posoudit mel sem oboji. tedka bych sel spis do XT s pakama nez do avidu, i to vyjde levnejc :-) jinak paky v porovnani  Avid Shimano se mi lepe drzi Avid i lepe vipada, ale novy XT ma paky hezky a drzet se budou rozhodne pekne :-) kombinace je taky mozna , ale ja bych ty dve znacky nemichal :-)

        0 0
        • Vilém  

          Nejak nevim k cemu je dobra silnejsi pruzina? osobne ji nastavuju na minimum, jen tak aby utahla lanko s packou zpet.

          0 0
    • banton  

      to jsem zapomněl dodat žhe páky už mám…teda dualy si nechávám…ty bych nemělnil…jsem na ně hodně zvyklý a přijdou mi zatím nejlepší ze systemu co jsem jezdil takže chci jenom nové brzdy

      0 0
      • Seadat  

        Tak jdi do novejch XT pak :-) nemichal bych Avid Shimano ani ve snu! ale funkcne problem neni. ja pokud si ted budu chtit koupit brzdy pujdu do XT nebo LX jak sem psal kuli pruzine :-)

        0 0
    • yodock  

      Mám Avid SD 7 + špalky BBB Vee stop a plná spokojenost. Shimana jsem ale nikdy nezkoušel.

      0 0
    • Daf  

      Mam SD7, coz je to same jako SDSL, ktere ma navic Ti srouby. Jsem spokojenej. Brzdi pekne. Kazdopadne stejne jako Shimana potrebuji temer okamzite vymenit brzdove spalky, protoze puvodni dost nici rafky. Myslim ze Avidy budou lehci, ale zase na rozdil od shimana mam pocit, ze ta prachovka na kolinku vubec nefunkuje. Kup si ty , co se ti vic hodi ke kolu, nebo sezenes za lepsi cenu. Funkcene tam nebude rozdil.

      0 0
      • Seadat  

        Dej tam treba deorka taky brzdej :-) a je to stejny jako LX,XT a este usetris :-D

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce