• marian1

    zdravim,

    pred casom som si kupil novy kotuc Avid clean sweep 185mm. Po namontovani sa ukazalo, ze je krivy. Stretol sa uz s tym niekto, alebo ide o nahodu? Skusal som ho povolit a znovu dotiahnut, vysledok bol vsak rovnaky. Doteraz som jazdil s kotucom Shimano XT 160 mm, bol ber chyby aj po 8000 km. Chcel som kotuc vacsi, Shimano uz 6-dierove kotuce prakticky nerobi. Ocakaval som, ze Avid bude bez problemov tiez.

    P:S: utahoval som to na predpisany moment, potsupne do kriza na 3 krat.

    0 0
    • djano  

      S Avid kotucom Ti neporadim, ale co sa tyka Shimano kotucov IS nad 160mm, skus poslat mail na cyklomarket, mozno zozenu.

      0 0
    • MlokCZ  

      To že je koupený nový kotouč křivý se stane každou chvíli. Mě u více než poloviny kotoučů, které jsem kupoval (a jedná se celkem asi o 10 kusů). Stejně se kotouč dříve nebo později někde trošku ohne. Takže začni s rovnáním (stejně to jednou budeš potřebovat), pokud je křivý jen trošku, tak to jde rukou a je to srovnané během pár minut.

      0 0
      • MlokCZ  

        Pokud by byl křivý nějak extrémně, tak bych ho možná i reklamoval.

        0 0
        • marian1  

          Vdaka, prave som dnes nad tam rozmyslal, ze si vyrobim jednoduchy pripravok na rovnanie s hodinkami.

          Nevies nahodou ako je to s kvalitou kotucov obecne? ako je tento avid zrovnateny s XT? a co ostatne znacky (a2z a pod)? Cenovo bol teda jeden z najdrahsich.

          Mimochodom nestretol si sa nahodou s tym, ze Ti kotuc chytil rezonancie – vibracie pri urcitej rychlosti pri jazbe na volno, bez brzbenia? Je to tak pri 24–27 km/h kedy to rezonuje, potom je klud. Je to ozaj neprijemny zvuk. Ked trochu pribrzdim, tak to prestane.

          0 0
          • ota  

            19,5 km/h,téměř vždy.ani nekoukám na komp,vím,že musím přidat,jinak se té zvonkohry nezbavím. ± 3 km podle pláště a asfaltu

            0 0
          • MlokCZ  

            Klasické cinkání kotoučů způsobené hrubším vzorkem pláště. V závislosti na plášti a konkrétním kotouči to dělá při různé rychlosti. Kvalita kotoučů není nijak moc rozdílná, pokud nemáš s konkrétním kotoučem problém (třeba vibrace při brždění). V takovém případě ale neplatí žádné obecné pravidlo, že nějaký je obecně lepší (maximálně obecná doporučení, že kulatý kotouč a kotouč s větším počtem menších děr jsou většinou více bezproblémové).

            Na malé rovnání není třeba žádný přípravek, stačí zatočit kolem a dle destiček vidíš a pak rukou srovnat.

            0 0
    • MaPa  

      Já ho měl v pohodě, teď 160-ku taky. Ale po ohnutí jde v poho srovnat :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.