Author Instinct 08 vs. Merida SUB 60-D 08 vs. jsem úplně vedle?

5 nepřečtených
  • Kosta

    Zdravím všechny bajkery!

     

    Takže doteďka jsem si toto fórum jen pročítal, ale teď jsem byl okolnostmi donucen se zaregistrovat :) ;

     

    Těma okolnostma je fakt, že jsem na svém 9 let starém krossovi zlomil rám vejpůl, a jelikož jsem od své 3, 4 třídy změnil své požadavky na kolo, svou váhu, styl ježdění a prostředí, ve kterém se pohybuju, tak jsem se rozhodl pro nové MTB.

    poslední týden jsem prošel snad všechny příspěvky tady na fóru s výrazy nové, kolo, mtb, a taky jsem viděl hodně kol různě na netu.

     

    Zaujal mě Author Instinct 2008(tento), dále pak Merida SUB 60-D(odkaz tu). A t toho vyplývají moje dotazy. Zaprvé, jsou eventuelně modely z roku 2008 k sehnání? Z internetových obchodů mně to tak nepřipadá. Zadruhé, v čem je mezi takovými modely rozdíl? tzn. je to třeba jen váhou, značkou, nebo by se mně mělo na kopci na levnější Meridě něco dřív pos**t? Nebo jsem úplně vedle a měl bych jít do nějakého jiného modelu, značky? Uvítám jakékoliv tipy, rady…

     

    Na konec ještě pár info: Co se týče kol jsem celkem laik, ročně najezdím tak snad kolem 2 tis. km,  váha 65kg, kolu bych dával při jízdě z kopce asi pořádně  zabrat.

    Ps1: jak je to třeba u té Meridy s vidlí? Zdvih 80 mm mně nepřijde moc… co jsem měl na krossu nějakého Suntoura 63mm tak byl celkem často nadoraz… a vůbec s kvalitou vidlic u těchto kol?

    Ps2: Cena max. do 20 000, spíše míň..

    Ps3:Budu vděčný za jakoukoliv pomoc od Vás zkušenějších :) a nekamenujte mě plís, já se časem „dobrému chování“ tady přiučím…

    Poslední PS: omlouvám se za větší délku příspěvku :)

    s pozdravem Kosta

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.