• awse

    Ahoj, v létě plánuju s přáteli trochu náročnější cyklo dovolenou po horách Albánie. Mám jen starší a ne moc kvalitní crossové kolo, tak jsem si řekl, že při této příležitosti koupím nové MTB kolo.

    Zaujalo mě toto:

    http://www.sterba-kola.cz/…nstinct-2011

    Model 2011 stojí 17 900, což je o 11 000 míň než model 2013. Vzhledem k tomu, že nový model asi nebude o moc lepší než ten starý, zdá se mi, že koupí staršího modelu bych mohl docela dost ušetřit.

    Co si o tom myslíte? Případně neznáte jiné dobré kola v této cenové kategorii?

    Díky.

    0 0
    • Azmir  

      Za tu cenu slušné kolo, těžko budeš hledat něco lepšího.

      0 0
    • Suntour  

      pred rokem jsem poridil Instinct 2010.

      Z ekonomickych duvodu a po delsi uvaze…

      za ty prachy je to dobrej kup.

      ikdyz barva 2011 se mi nelibi, v realu kolo muze vypadat jinak…

      0 0
      • awse  

        Mne se i docela libi … ale vzhled pro me neni moc dulezity.

        0 0
    • šimlos  

      Za tu cenu solidní kolo a Author je dobrá značka.

      0 0
    • michomin  

      Ty brzdy 445 jsou docela tragický, obzvláště na náročnější cyklo dovolenou po horách Albánie. U tohoto kola jsou jako pěst na oko. Odmontuj je, prodej, kup Deore a vyraž do hor.

      0 0
      • awse  

        Ahoj a díky za reakci.

        Omlouvám se za svou neznalost, snažím se v tom trochu zorientovat, ale ze začátku je to docela těžké.

        Co v praxi tyto horší brzdy znamenají? Předpokládám, že budou prostě slabší, ale má to i nějaké jiné nevýhody jako třeba nižší spolehlivost? Na netu jsem také četl, že destičky jsou z nějakého jiného materiálu (resin – pryskyřice?) a víc opotřebovávají kotouče. Možná jsem to ale špatně pochopil.

        Radíš koupit Deore, docela mě ale mate, že i tyto 445 jsou na netu označované jako Deore (http://www.bike-eshop.cz/…eore-br-m445). Je to jen chyba nebo jsou ještě jiné „Deore“? Mohl bys prosím navrhnout nějaký konkrétní typ, který by byl vhodný?

        Díky moc.

        0 0
    • laversa  

      Já jsem před rokem kupoval edici 2010 za podobnou cenu a je to dobrý kolo. Za ty peníze je to fajn :)

      0 0
      • Jakobo  

        Jenze Instinct 2010 bylo uplne jine kolo jeste osazene Rebou, razeni X9, Fizik, snad jen ty brzdy Ryde, kola a kliky casem vymenit za lepsi. Ta 2011 uz mela jen Recona a 2012, 2013 je uz za tu cenu uplna tragedie, to musi fakt koupit jen nejaky vlastenec.

        2011 za 18000 jeste ujde, ale stejne bych se podival na bike-discount, jestli nenajdes ve sleve nejakeho Radona v tvoji velikosti.

        0 0
        • laversa  

          Kdepak, na 2010 je First Air jako tady(pokud s Rebou šlo o vidlici;)), řazení a smyk X7 a přehazka X9. Kliky nějaký dutý Truvativy a A brzdy Hayes Ryde. Vím, na čem jezdím ;) Třeba jsi narazil na jiné osazení, ale toto bylo též u Štěrby a navíc myslím, že to mají i na ofiko webu. Myslím, že je to ekvivalentní tomu osazení, co je na 2011. A kupoval jsem ho myslím za 15 990.

          Já mám docela slušný FSA kliky a na té 2011 jsou SLX, takže s těma myslím není problém.

          Na ty Radony jsem koukal, je to docela zajímavý, ale prodává to někdo v ČR? Řešit záruku by asi byla otrava, kdyby to kupoval v německu.

          Z mé zkušenosti se na webu stěží hledají líp osazená kola. Ale možná by mu tady někdo něco postavil, S tím ale nemám zkušenost.

          0 0
          • Jakobo  

            Mylis se, Instinct 2010 byl osazeny ± jak jsem uz napsal, viz stranky Author Tu M29 mely nizsi modely a rocnik 2008, 2009. To, zes ho koupil „upraveny“ Sterbou je vec druha. Ja jsem to kolo chtel kupovat, protoze rok 2010 byl nej co se tyce pomeru cena/osazeni, od te doby mam pocit to jde trvale dolu. Ve vyprodeji se prodavalo v puvodnim osazeni jen za 20 000.

            A s bike-discountem je to spise o neschopnosti lidi zjistit si par informaci. Staci si konecne procist BFko, zkusenosti veskrze pozitivni. Urcite jednodussi, nez reklamovat praskly rafek od Remerxu.

            0 0
            • Vilém  

              Nevim jestli ti neuniklo, ze se tu resi 26ka instinct.

              0 0
            • laversa  

              Ty mluvíš o 29, my o 26. Tam je zakopaný pes :) Je to docela vtipný, když jsi mluvil o neschopnosti lidí ;)

              0 0
              • Jakobo  

                Aha sorry, mam Instinct automaticky spojeny s 29. To o te neschopnosti bylo mysleno obecne a myslim si to furt, protoze to tak proste je.

                0 0
                • laversa  

                  No jo, rozumím, jen že se to tak nabídlo. ;) Ono se těžko hledá, když nevíš, že něco takového vůbec existuje. Já jsem na ty kola třeba narazil úplně náhodou a třeba o tom bike-discountu jsem se dozvěděl až od tebe. Když nevíš co hledat, tak se blbě hledá :) Ale vypadá to teda dost zajímavě, kdybych to věděl před rokem.. Jinak dík za tip, já to tady kvůli tomu určitě prolezu

                  0 0
        • awse  

          Tak jsem zkoumal toho Radona Team ZR 7.0 a čtu na něj samou chválu. Stojí sice $799 (tedy bez slevy), ale asi půjdu do něj.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.