Author Cup 2006 - poraďte prosím

31 nepřečtených
  • arutha

    Zdravím, letos jsem se rozhodl zkusit svůj první závod. Prosím poraďte jak na masový start, vyděl jsem několik fotek startů a je to sadomaso. Existuje nějaký recept na tyto typy startů? Pak bych byl vděčen za radu jak vyjet ten šílený kopec z Josefova dolu na Josefodolskou přehradu. Dnes jsem ho jel, kopce nevadí, ale ten terén. Loni jsem viděl, že spousta závodníků to nejspíš šla pěšky. Předem dík.

    Anketa: Jak jezdíte z Josefova Dolu na Josefodolskou přehradu?

    0 0
    • kubad  

      To je jednoduché – buď vystřelíš z první vlny s chrtama, nebo pojedeš někde zezadu pro radost. V tom druhém případě doporučuju zařadit kašpárka a dobrou náladu v kopci při konverzaci s ostatníma co tlačí a ty jedeš jejich rychlostí. Pokud nemáš ambice na první 50ku tak s usměvem je přeci jedno jestli budeš 500 nebo 1000 v pořadí.

      0 0
    • grafik  

      budes tlacit stopro na to se priprav, razeni na startu je podle cisel do vln po 500-ti, do prvnich vln se zrejme legalne nedostanes. Ikdyz budes prvni kopec tlacit tak se hlavne nikam zbrkle nehrn hlava nehlava, protoze tim naseres nejednoho bikera a setri sily, opri se do pedalu tesne pod prehradou na asfaltce a pak uz jen upaluj do cile. Jen si dej bacha na spoje mezi panely, kde muzes narazit na slusnou diru a pak jeste na cca 25–35 km je pravotociva zatacka na skvare po sjezdu jede kolem 50 nejden biker se tam natahl … a uzij si posleni sjezd do cile, je to jedine vzrusujici misto :)

      0 0
      • grafik  

        levotociva

        0 0
      • kubad  

        Tak jak píše grafik – přes tu spoustu lidí se neprocpeš, takže buď půjdeš pěšky nebo pojedeš jejich tempem.

        Závod má dobrou atmosféru – je to obrovská masovka asi díky reklamě na Nově, ale jinak asi nejnudnější závod sezony.

        0 0
        • Astmatik  

          Jediný nenudný místo je před cílem ten sjezdík lesem,zajdi se tam podívat,to bys nevěřil,co lidi všechno dovedou.A ten přejezd lávky,tam taky perlej.Tím nechci někoho podceňovat nebo se posmívat,ale když jedu na „závod“,tak se aspoň trochu rozjezdím.

          0 0
          • kubad  

            To máš pravdu, ale ten les je hodně krátký. Ta lávka je super loni na ní byl nějaký potah asi aby to dřevo neklouzalo a vítr ho pěkně zvedal, bylo to zajímavé. Z jistých důvodů jsem si ji musel loni přejet 2×. :-))

            0 0
    • Meesha  

      Jestli jedes poprve, tak budes startovat nejspis od nekud ze zadu. Ja jel loni z posledni vlny, takze po zacatku kule co to da abych byl pod kopcem sam. Tam uz ale zacal strudl lidi z predchozich vln. Pak nezbyva nez rvat a lidi si trosku dirigovat a jde to v pohode vyjet bez slapnuti :-)

      0 0
    • Astmatik  

      Tak na tenhle masovej start snad ani rada není.Jestli jedeš prvně,tak budeš startovat někde z šesté vlny.Musíš se postavit hned na začátek té vlny(což znamená tam čekat už hodinu předem)a rychle po startu vyrazit,aby se ti tam nepletli pomaleji jedoucí bikeři.Ten výjezd se normálně vyjet nechá až na hráz,ale když kolem tebe padaj lidi jeden přes druhého,při řazení trhaj řetězi a tak dále,tak to je opravdu něco.Jednou jsem to šel deset minut pěšky,protože nešlo vůbec jet.Nešlo ani předcházet,jak to bylo zacpaný.No a pak dál dle tvé kondice.Jakmile dojedeš ty nejpomalejší z předešlé vlny,tak tě čeká podobně náročné předjíždění.

      0 0
      • arutha  

        Díky za rady, mám ještě jeden dotaz: jaké pláště jsou vhodné?

        0 0
        • kubad  

          Pokus dáš uzké hladké a tvrdé – které nejlíp pojedou po těch betonových panelech a asfaltu – tak budeš trpět jak zvíře protože to bude hrozně drncat.

          0 0
        • grafik  

          sem jel speedmaxy (ritchey) a stacilo to, urcite bych nenasazoval vetsi nez „2.0“ s hrubym vzorkem – neni totiz potreba :)

          0 0
    • jakub  

      zeptam se taky, ma smysl za to vyhazovat penize??? letos jsme byli na Sele, Sudetech, Jestrebkach, Krkonosich a Okolo Hradce… este bychom chteli vyjet na neco ale nevim kam.....

      0 0
      • grafik  

        jo proc ne, taky uvazuju ze pojedu. Jizerky jsou nadherne a zakoncit sezonu v teto masovce mi problem nedela, rozhodne sem si to posledne uzil … :)

        0 0
      • Astmatik  

        Je to fakt,proč ho nejet.Hrozně lidí ho krityzuje,ale stejně tam jezděj.A projetí jizerek to je pěkné.

        0 0
        • rasto  

          taky kritizuju. byl jsem tam 2×. naposled snad pred 5 lety. nikdy vice :-/ me drti ta cenu, jakou chtej za takovy „maraton“ :-(

          0 0
      • Meesha  

        Teren necekej, ale jako „zavirak“ a pohodovy projetí je to fajn. Loni jsem jel poprve a letos jedu znovu. Start z posledni vlny je taky celkem zajimavej – celejch tech 60km jen predjizdis a je to zabava :-) Zajisteni je OK.

        0 0
    • petebike  

      pro prvni zavod bych si vybral nejaky jiny zavod, pokud jde o Author Cup tak ten sem nikdy nejel a nikdy ho ani neplanuju jet…

      0 0
    • vladah  

      kopec z JD na přehradu není problém vyjet, když máš trošku prostor a můžeš zvolit vhodnou stopu, ale v těch vlnách to jde špatně, protože drtivá většina kolo tlačí po celé šířce stezky a není kudy projet. Nejlepší je opravdu být na startu v popředí vlny z které startuješ. Když na přehradu půjdeš pěšky tak stejně ztratíš minimálně a budeš mít dalších 55 km na to abys předjížděl, především na občerstvovačkách. Jizerky jezdím na 1.9 Continental Twister (drát) a jsem spokojenej.

      0 0
    • Tosa  

      Loni sem se přihlásil pozdě a jel z poslední vlny, stoup sem si dopředu a po startu za to vzal abych byl mezi prvníma z tý vlny pod kopcem a zacpaný to nebylo , šlo to v pohodě vyjet. pauza mezi vlnama byla loni šest minut a celkem to pomohlo, dalších asi 15 km to bylo dost ucpaný, že sem musel i místama brzdit do kopce, ale nakonec to šlo a letos jedu z první,

      0 0
    • goood  

      z webu zavodu

      Pro letošní ročník jsme připravili několik změn. Pojede se opět pouze jedna trať v délce 61 km se startem i cílem v Josefově Dole. Startovní pole bude opět rozděleno do šesti startovních vln dle výkonnosti. Vypuštěním části trati k hrázi přehrady se vyhneme místu, které bylo většinou ucpané a museli jste sesednout z kola.

      Nově trasa povede po silnici na Hrabětice a odtud teprve na hráz přehrady, což umožní hromadný start všech vln a plynulejší průběh závodu.

      0 0
      • goood  

        Start závodu proběhne pro všech šest vln hromadně v 10:00 hodin z náměstí v Josefově Dole.

        tak to bude dobry maso, tech 2500 lidi najednou. Ale je fakt, ze tech 5 minut pauza mezi vlnama taky nebyla nic moc…

        0 0
        • McBlacky  

          chvíli jsem uvažoval že pojedu, ale na tohle nemám. Nemyslím že bych neuměl se cpát od startu dopředu, ale všechno má svý meze, 2000lidí bych si asi nedal…

          0 0
          • goood  

            Myslim, ze bys to dal, ta trasa je celou dobu dost siroka, takze se da celkem dobre predjizdet. Ale myslim, ze lip jak 100 misto by asi neslo zajet…

            0 0
          • Darkson  

            mě stačilo cca 200 lidí na P50 v prvním kopci. tohle už si ani nedovedu představit

            0 0
          • Greyhound  

            Já to jel před 2 lety, kdy mě k účasti překecal kamarád, kterej tam nechtěl jet sám. Startoval jsem z poslední vlny, v předtuše jak to bude vypadat jsem se proto večer před startem psychicky posilnil 10 nápojema, ale skutečnost mě stejně dostala. Miliarda lidí, který navíc neumí moc jezdit takže se špatně předjíždí. Nejvíc mě dorazilo, když jsem před sebou uviděl dětskou sedačku. I s dítětěm :-O K tomu bylo k vidění pár neuvěřitelnejch jackass pádů vyplývajících z nedostatku/ab­sence techniky. V příjemně pozvnesené náladě jsem si vychutnal tento nevšední zážitek, předjel asi 1500lidí, ale znovu už mě tam nikdo nedostane…

            0 0
          • JancA  

            ty vogo,tak to bude masakr, ale docela se tesim:)…Posledni dobou sem si zvykla lezt dopredu, myslim, ze nikoho neblokuju,protoze po startu jedu vcelku svizne, nez se to roztrha, navic pri kraji silnice…I kdyz ty fotky me pak bavej, stat hned vedle Korinka a kluku ze Sporky bych asi nemela:))))).Citim se asi tisckrat bezpecneji nez vzadu, kde ty lidi jezdej po startu neuveritelne nebezpecne…

            0 0
      • náčelník  

        Jestli se to do Hrabětic neroztrhá, tak bude zajímavý hromadný sjezd od kapličky na hráz.

        0 0
      • Meesha  

        to bude dobrej mazec :-) hlavne ze sem se loni hnal abych mel tu prvni vlnu. takhe je to uplne fuk :-)

        0 0
      • Meesha  

        ha, tam se jim rozsvitilo a hromadnej startu zrusili! Huraaaa! B-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.