• Leo

    Vím, že skalními cyklisty to není moc oblíbená akce (poměr cena – zajištění), ale já ještě nikdy nic podobného nejel a myslím, že jako moje první akce by to nemuselo být špatné. Jede se mnou také moje přítelkyně a tak si představuji, že pojedu s ní pohodově někde v zadním poli soutěžících (hlavní cíl dojet). Prosím toho kdo to jezdí jak vypadá trasa (podle toho co jsem zatím vyděl se jedná pouze o asfalt a zpevněné cesty)? Kolik je tam podobných cyklistů, kteří tam jedou pouze pro tu atmosféru společného zájmu o cyklistiku? Máte nějaké dobré rady po zkušenostech z předchozích ročníků? Na jaře se chystám na Author Šela marathon.

    0 0
    • Martin  

      Což takhle si na začátek vybrat něco menšího? Nova Cup je strašný maso, mraky lidí, spousty bezohlednejch, bohužel. Mám obavu, že taková ta hezká idea, dojedu v klidu na konci a hezky se projedu, se nemusí úplně povést.Ale nakonec – každý svého štěstíé strojvedoucí.

      0 0
      • Luka  

        Halo, taky s tim souhlasim, vyhlidnmi si neci mensiho. Me novacup dokonce muj muz zakazal, protoze je to docela maso, hodne lidi a ja mam malo najeto na neco takovyho, on chce zavodit a akorat bych mu kazila dojem, protoze by se o me bal, takze letosni novacup jedu jen jako podpora a fotograf.

        0 0
        • mosquito  

          heh ty ze mas malo najeto ?! podle fotek na webu soudim ze ani ne, no jinak podle toho tvyho meritka si montuju pomocny kolecka a vracim se na parkoviste za barakem :)))

          0 0
          • Luka  

            Koukam ze tu mam desivou reputaci :))) Kolecka si nemontuj, trikolka je pohodlnejsi :))))) Ne, vazne, letos je to zoufaly, ale oproti lonsku o 1500 vic :) Vim, ze na tyhle zavody nemam, mam svy tempo, jezdim pohodove a prvni kopec (viz treba drtic, jistebnice, transbrdy) me rozseka na maderu, me by vic vyhovovalo jet zezacatku po rovince tak 20km a pak nasadit kopce :D Ale to jsme my, chudinky z Prahy.

            0 0
            • fousac  

              ano… povestna Luka – bikerka.. ;) si to mysli uplne vsichni… teda do doby nez te poznaji ..... no nic..

              jtm: kdy se hodlas ukazat s novou vyladenou formou?? (predpokladam ze se stale zlepsujes.. )

              0 0
              • mosquito  

                tak to nechapu .. Luka je jedna z tech co si koupi pekne vypadajici a kvalitni kolo skoro na DH a pak s tim jezdi do prace a po drobnych lesnich cestach ?!

                0 0
                • Luka  

                  Fous je na me nastvanej, tak do me ryje… jo, ale snad se konecne ukazu… je to trochu lepsi nez na jare, to je pravda, ale neni to nic zavaznyho, a vzhledem k tvejm vykonum, Fousku, bych mela nasadit ty pridavny kolecka na Vizlika ja :)

                  0 0
                  • fousac  

                    nemam jediny duvod byt na Tebe nastvanej…

                    koukej sundat kolecka a objevit se.. ;)

                    0 0
                    • Luka  

                      Snad o vikendu, vcera mi to vylozene prijemne jelo, tak se vam tedas novou formou ukazu :)))

                      0 0
            • MartinXC  

              No však Drtič byl prvních skoro 20km po rovince a po asfaltu … ;-)

              0 0
            • mastihuba  

              20km a pak kopec… to bylo přeci na Drtiči. :)

              0 0
    • mosquito  

      nevim proc se tak zenes tak na zavody, kdyz hodlas jet pohodovym tempem v posledni rade ?! Na zavody prece jedou ti kteri hodlaji zmerit sily s ostatnima a v lepsim pripade rict byl jsem treba 3. z 1500. :) a ne rict byl jsem 1499 a manzelka 1500 z 1500 u­castniku. Zkus treba nejakou akci poradanou Klubem Ceskych Turistu … startovny mas 20kc je nekolik tras na vyber, celkem jede kolem 1000lidi ale treba po 5ti trasach, takze pohoda, a urcite se tam najdou i vetsi „hospodsti“ pohodari, takze dojedete s klidem treba v pulce, dostanes diplom ze jsi se ucastnil a je to pohoda! Btw. z vlastnich zkusenosti (uz teda radeji nezavodim) se mi tyto pohodove akce zdaji mnohem zajimavejsi – cesta vede treba i kolem zajimavych mist a tak vidis i neco jinyho nez lidi skandujici „slimaku pohni“ :)))

      0 0
      • Leo  

        Lákají mne více závody než pohodové výletové vyjížďky. S tím měřením sil máš pravdu, proto jsem na konci příspěvku uvedl, že se chystám příští rok na Šelu, kde už pojedu sám a budu se snažit. Jde mi o tu atmosféru a jako divák se mi tam jezdit nechce a tak beru sebou kolo :-).

        0 0
      • jakub  

        he sem letos taky jednu takovou akci jel, melo to byt 40 km jenze sem nak s kamosem zabloudil v Polsku a dali sme 120 uplne hotovi sme jeli tempem na 40km a este sme nedojeli poseldni hehe

        0 0
    • Tomcat  

      Ano na tuhle masovou akci doporučuju FR kolo a dodně chráničů s integrálkou . Protože NAC je trochu při ambicích některých účastníků kontaktní sport. ;-)

      0 0
      • Elvis  

        Nevim proč tomu řikaj MTB závod,když je to celý na asfaltu.Ideál je treking kolo a do huby si dát jointa.Už když sem viděl na startu ty osoby s brašnama,nosičema a pet lahvema v košíkách,tak sem to chtěl skončit.Bohužel sem se nechal zlákat ale už nikdy příště!

        0 0
    • quassar  

      No ja nedavno koupil bajka a chtel jsem si NAC taky zkusit jako svuj prvni zavod s tim, ze pristi rok se do toho opru. Ale kdyz to tak slysim, tak uz nejsem jistej ze na tenhle zavod pojedu, no problem je ze tady na liberecku ale uz asi nic podobnyho do konce roku nebude, nebo se pletu?

      0 0
      • HonzaV  

        28.10.2004 se jede Turné 4 pasů – bajková a silničniční verze, počet účastníku na silničkách cca 50, na biku cca 20–30.

        0 0
        • J.A.V.  

          Jo to jsem chtěl jet už vloni ale zjistil jsem že se to konalo až den poté. Je někde nějaký info??

          0 0
        • quassar  

          a kdepak to je?

          0 0
          • kolombo  

            V Liberci, startuje se z parkoviště od bývalé Tesly. Posledně se po Ještědském hřebenu jelo ve sněhu.

            0 0
      • MARIN  

        co zkusit Decinsky maraton ted v sobotu (25.9)

        0 0
        • quassar  

          do decina to mam z liberce bez auta bohuzel trochu z ruky no :( a ze bych chtel vyzkouset co umej nase drahy provyst s kolem, to zatim fakt nechci… sakra musim sehnat nakyho partaka (nebo lepe partacku) s autem :)

          0 0
    • McBlacky  

      dávám taky hlas proti… pro začátek si vyber něco s max 500 účastníkama a pěknou trasou, už to tady bylo v nějakým threadu. Na NAC jede převážná většina lidí co neumí jezdit a pak to podle toho vypadá.

      0 0
    • J.A.V.  

      Nevím proč bych měl někomu platit takový peníze za to abych se mohl tlačit v obrovském davu na jizerských panelovkách. To je můj názor na tenhle závod. Jeho jediné pozitivum je, že je to taková poslední akce sezón, v době kdy už se moc nic jiného nejezdí, takže spousta lidí tam jede právě pro tu atmosféru. My co máme fóbie z davů pojedeme raději jinam :))

      0 0
    • fousac  

      bych zkusil pro zacatek nejakej lokalek… par desitek lidi, symbolicky statovny…

      ja osobne NAC a KS nehodlam ject..

      0 0
      • Vojtos  

        Dá se to je na krosovym kole nebo je to bez šance?

        0 0
        • jfk  

          dá – já tam onehdá viděl chlapíka na starým favoritu s beranama. možná nabídnu alternativní názor: není to sice nejzajímavější nebo nejnáročnější závod, ale my tam jezdíme s partičkou na závěr sezony a dobře se bavíme. možná to jako první maraton není zas tak špatná volba, dá se to objet v pohodovým tempu, když si dáš pozor ve sjezdech, tak to zas tak nebezpečný neni a nebudeš se někde sám trápit jako na nějaký lokální akci s 50 účastníky

          0 0
          • Vojtos  

            Jo rikal sem si pravě na ty sjezdy teď sem jel prazkou 50 a tak sem to kolik aspoň trochu otestoval a tam to byla pohoda . A hlavne sem ocenil vyhody uzamykatelne vidle.

            0 0
            • Beeda  

              Jo jsem zapomnel, asi nejazludnejsi „sjezdik“ je od Kristianova – jak odbocis z asfaltu na tu piskovou cestu, tak dole to pekne vynasi a pisek ustreluje, …B

              0 0
        • Beeda  

          Uplne v pohode, stejne na prehradu budou vsichni tlacit, a jediny technictejsi sjezdik do cile holt nak sjedes/sejdes.. je to lesni cesta asi 200m. B

          0 0
    • rasto  

      my jsme NAC odepsali: chtej nekrestanske penize za to, ze se svezu na panelech… je to hodne rychly zavod, je tam opravdu nebezpecno!!

      0 0
      • Beeda  

        Ja jsem vyhlasil takovy testovaci bojkot, kvuli te premrsteny cene. Cili se rozhodnu az par dnu pred zavodem, pokud bude vic jak 2000lidi tak jedu, pokud ne tak nejedu, tzn. aby je trkla vyse startovneho pri maly ucasti na letosek a podporil jsem neucastniky (loni jelo 2700lidi). Holt se to konna v tom nasem prdelakove a proto se temer z povinosti musim dostavit. B.

        A vubec treba napadne snich a bude pokoj…B.

        0 0
        • McBlacky  

          jenže na rozdíl od většiny zde, ty máš šanci na bednu a to skoro jistou :-)

          0 0
        • Leo  

          Ten sníh bych bral, ale pak bych to jel sám bez své drahé polovičky.

          0 0
    • Meesha  

      Jestli chces jet v klidku, tak bych to zkusil. Ale jestli to chces jet jako svuj prvni opravdovej zavod a chces zavodit, tak radsi zkus neco mensiho.

      Ja se ted taky rozhoduju, jestli pojedu. Byl by to letos asi posledni zavod. Zalezi, jak by to bylo s tim startem, tedy bud prvni vlna, nebo nejedu…

      0 0
    • quassar  

      Zatim je prihlaseno neco pres 1100 lidicek, ono to ale asi pribyva nejvic v poslednich dnech ze???

      0 0
    • quassar  

      Tak se priznejte, kdo jede? :) Ja jo…

      0 0
      • Leo  

        Nakonec jsem se přihlásil, tak uvidím.

        Jinak mne docela zarazila ta diskriminace cizinců i těch co jsou s námi v EU (dvojí ceny – je to vůbec legální? Kdyby to bylo v hospodě, tak by TV Nova o tom hned natočila reportáž).

        0 0
      • goood  

        No tak jsem se taky prihlasil. Bude to teda maso, uz ted pres 2300 lidi. A to pojedu nejspis z posledni vlny. A pocasi taky moc priznive nevypada…

        0 0
        • quassar  

          No kdyz bude zly pocasi tak aspon par set lidi odpadne :)

          0 0
          • goood  

            Pokud jim nebude lito tech penez, 550 preci jen neni zrovna malo :-)

            0 0
        • McBlacky  

          to ses na to měl ******… startovat z pozice 2000 a hůř bude hroznej vopruz, si přimontuj na kolo radlici a vem si knížku na řidítka, protože šanci, že by jsi si hezky zajel máš minimální :-)

          0 0
          • goood  

            :-) No jo, ale ja to jeste nikdy nejel, tak me holt daj dozadu. Teren neznam, takze nevim jestli je to dost siroky na nejaky predjizdeni, ale snad se par mist najde. Mimoto nejsem zadnej chrt, jen se chci podivat jaky to je na takovy akci :)

            0 0
            • Beeda  

              Hele ja to pred 3 rokam jel z naky 4. vlny a predjizdet 1500 lidi ma taky svy kouzlo:-)) B.

              PS: Jinak mi tech 10 cm snehu asi nevyjde :-(…

              0 0
              • goood  

                No jo, koukam, ze ses dobrej chrt :-) Tak to bych tech 1500 mohl taky predjet, kdyz budu startovat z ty posledni vlny :-)

                PS ale jinovatka mozna bude…

                0 0
                • McBlacky  

                  beeda je megachrt! osobně tipuju že bude na bedně :-)

                  0 0
                  • Beeda  

                    Jo ted jsem ale mega nasr… volam tam jaky mam cislo a oni prej, ze uz nemam cislo do prvni vlny ktere mam vyjety z lonska. Prej ta elektronicka prihlaska plati az po zaplaceni (chci to platit dnes), a cislo se tim nebookuje. V propozici zadny omezeni do kdy to bookujou neni, cili pokud bych se vubec neprihlasil tak by stejne na to cislo stejne nikdo nemel ject.. Mam jeste zavolat a mluvit s nakym sefikem. Uf, cili asi nakonec dam to pivko a grilovany kure a udelamnaky snimky :-) B. PS: na bedne budou jen Elite, a aby uskodlili prachy tak ani nemaj kategorie – jen do 40 a nad 40… Jak rikam, kdybych tam nebydel tak tezkej fuckoff!

                    0 0
                    • McBlacky  

                      ty voe, tak to je kua hustý 2500 lidí a oni ani nevypíšou kategorie, to se mi snad zdá…

                      0 0
                    • McBlacky  

                      a s tím číslem… než předjedeš 2500 brzdičů, tak bude elita v cíli :-)

                      0 0
                      • Beeda  

                        Uz jsem to „vykomunikoval“ Aspon s tim sefem byla rec, male lehce smazatelne plus. B. To pivo a kure si dam stejne…

                        0 0
            • quassar  

              no ja to taky jeste nejel ale az na vyjimky znam celou trat a je to vetsinou tak siroky ze projede bez problemu nakladak, takze se neboj ze by nebyly mista na predjizdeni

              0 0
            • MARIN  

              TEREN znat nemusis – zadny tam neni :)

              0 0
      • Vojtos  

        No ja jedu urcite akorat je pruda ze tam budu muset zaroven pracovat zaridit stan firmy a podobne opicarny:(, no ale zas kdyz zamazne startovne v prvni vlne. Jo neco za neco:-))

        0 0
    • quassar  

      Nevite nahodou, kde se daj najit vysledky ze starsich rocniku?

      0 0
      • goood  

        Nejlip na webu NAC : http://www.novaauthorcup.cz/index-c.php?…

        0 0
        • kolombo  

          Ten průlet je hroznej, ještě že vím, kudy ty cesty vedou. Trasa je hezčí, než bývávala, obzvláště doporučuji hezký výhled z okruhu kolem Smědavské hory. Pomníčků je tam už kolem trasy dost, tak jezděte opatrně :-)

          0 0
          • McBlacky  

            to jsou většinou dřevorubecký pomníčky…

            0 0
            • kolombo  

              Jeden je letecký, 2 ks malých sportovních letadel na Smedavské hoře, při závodě po levé ruce nad cestou. Cyklista pod Kristiánovem pomníček nemá, bohužel. A zabil se právě při maratonu, to se to ještě jezdilo směrem dolů. Jeden nový pomníček, kdy nevím co se tam stalo, je kousek pod Prezidentskou chatou, projíždí se kus pod ním.

              0 0
    • quassar  

      Tak to vypada, ze si to zitra diky pocasi opravdu „uzijem“ :((

      0 0
    • quassar  

      Tak jak jste dopadli? :) http://www.novaauthorcup.cz/vysledky.htm

      Jinac se mi zavod moc libil. Zajisteny to imho bylo velice dobre, fakt si na nic nemuzu stezovat.

      0 0
      • goood  

        No nakonec pocasi celkem vyslo, takze z tohodle hlediska dobry. Trat fakt skoro cely asfalt. Akorat me dostal dojezd do cile. Projel jsem jednim obloukem a rikam si, parada, jsem tu, ale ejhle, vsichni jedou dal, to samy jeste jednou a pak az teprve cil…Zajisteni super, prezral jsem se minonkama :-)

        0 0
      • kolombo  

        Web mi na dotaz na výsledky hlásí tohle: Vážení závodníci a návštěvníci, přijměte prosím naši omluvu. Výsledková listina závodu Nova Author Cup 2004 bude k dispozici v neděli 10. října 2004 v dopoledních hodinách. Zdržení je zapříčiněno elektrickým pulsem, který na krátkou dobu odpojil komunikaci s počítačem

        0 0
        • McBlacky  

          co se divíš, na NAC je možný všechno, třeba tam teroristi z Iráku hodili EMPčko :-)

          0 0
    • Leo  

      Tak NAC splnil mé očekávání (počasí nám přálo, organizace dobrá, občerstvení taky). Do první občerstvovačky (zhruba ½ tratě) jsme s kamarádem jeli spolu s mou přítelkyní (do kopce svým tempem a na kopci udělali pár fotek a počkaly). Nejlepší byla hláška projíždějícího bikera druhému: „Ty dva vidím už popáté jak tu stojí a fotí a ještě ani jednou nás nepředjeli.“ – příště jsme se mu při předjíždění hlásili. Po občerstvení jsme se odpojili a jeli naplno, ale z poslední pozice to bylo více pro zábavu než pro umístění. Trochu mne překvapil časný konec, když v 16:00 vše skončilo a šlo se domů. Za rok bych jel rád znovu, ale naplno již od startu.

      P.S.: Nevím proč se to ještě jmenuje NovaAut…, když z Novy jsem tam viděl pouze pár neznámých lidí z kanceláří, kteří se do kopce vozily autem (asi to už není jako za vlády Železného, kdy to bylo „povinné“).

      0 0
      • Vojtos  

        Mě to teda moc nendachlo hlavně jak to bylo z 95% panelka a asfalt. O dost víc se mi líbila P50 přišla mi řekl bych akčnější. A ta vopičárna na louce mě fakt dostala. Řekl bych jednou a dost příští rok zkusim Tour de Brdy

        0 0
        • CoolingeR  

          Jaka vopicarna na louce???

          0 0
        • Beeda  

          Lidi to jste museli pocitat ze to bude asfalt,panely, zacpa pod prehradou, silenci ve sjezdech a business vopicarny od Novy. Vyslo pocasi, coz mi bohate stacilo k plne spokojenosti… Ta louka i rampa musela byla prijene spestreni, kdyz se vam nelibil asfalt a panely. Me to prislo zajimavy, a vubec napadlo me ze by se dalo ject jeste dolu do JD a pak jeste zpet do cile :-))..B.

          0 0
          • McBlacky  

            jasně že ti to přišlo zajímavý, protože jsi měl průměr přes 30km/h, takže jsi se docela projel :-) jsem koukal že mezi vaší a předchozí skupinkou byla 5 minut díra, to je docela dost vzhledem k pozici, to je docela škoda že jsi je nestíhal, stejně se dost hákovalo nebo se pletu? Koukal jsem na účast, hodně top chrtů si to dalo :-)

            0 0
            • Beeda  

              Tu diru 5 min jsem udelal JÁ, proste jsem to bojkotoval a nikoho nepustil, klickoval, aby vsichni byli naprdli a udelal se poradnej spunt :-).

              Jinak mi to pripada divny/zajimavy, (blblo jim mereni?), ze ve 2min pred nama dojelo 25 lidi, pak 5 min nikdo, a pak zase lidi po 10 sec… No ja se drzel do pulky v rychly skoupine, pak jsem byl nakonci, ale kluk predemnou odpadl, ja s nima ztratil kontakt a uz jsem nemel na to sject tech 10m v protivetru a ve 40kmh, tak jsem pockal na dalsi skupinu u bufetu na Knajpe a z te to dotahl prvni, cili jen casova dira. :-) Mrknu do HACe.

              0 0
      • kolombo  

        Když jsem se účastnil já, tak jsem závodil s Daňkovou z Občanského juda a se „starou gardou TV Nova“, ale je to už několik let zpátky, od té doby jsem to nejel (nebudu platit za takové davové šílenství). Nevím, jak se Nově ta jejich cykloaktivita vyplatila, protože hned v prvním sjezdu na Polednickou silnici se jim ošklivě potlouklo nekolik lidí. Jak startovali z první brázdy, tak je prostě vytlačili do příkopu ti rychlí zezadu.

        Ještě připomínka k povrchu, těžko lze čekat, že v Jizerských horách, kde všechny delší a širší cyklotrasy vedou po asfaltu a panelech, výrazně jiný povrch po většině závodní trasy. Pro 50 lidí ano, ale pro 2500 NE a NE a NE !!!

        0 0
    • Excel  

      Víkend strávený s „bratry v bajku“. Pro mě: ukončení sezóny a příjemná dovolená. Jinak: Jel jsem ve vlně, která mi vyhovovala, takže žádné prodírání. Někteří berou ten závod až příliš vážně. Nasr.. mě zejména ti, co to ve sjezdech rozpálili přikrčení jak na časovce a když mě míjeli neřekli ani pumpička, aby vzápětí zdržovali ve stoupání. Pobavilo mě místo, kde ve stoupání ležel drát z kola a řetěz. A znechutil mě dojezd, rampu bych ještě skousnul, ale nesmyslné kroucení tratě na louce mě morálně odrovnalo. Jinak zajištění lepší než loni, záchranáři už měli vychytaná místa, takže tam kde se někdo vyvalil, už k němu běželi (aspoň co jsem viděl) a u občerstvovaček se mi holky nevrhaly s banány do cesty. Fajn počasí…fajn rychlej závod (časovka :-) ) A to že konečeně zasypali ten zkur… makadam pískem přijal můj zadek a záda s nadšením

      0 0
    • brouk  

      Bohužel, právě jsem se dozvěděl smutnou zprávu: letošní ročník NOVA Cupu byl poslední a celá tato skvělá akce byla nenávratně zrušena. Bylo totiž zjištěno že na startu se svévolně objevilo několik závodníků (závodnic?) s pornografickou minulostí. Za této situace nikdo nemůže zaručit aby se závod nezvrhnul v něco zcela jiného, a proto nezbývá než to celé rozpustit. Existuje ještě malá šance, že by příští ročník byl odstartován po 22.hodině. Zdar.

      0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.