Attersee, Mondsee, Traunsee, Hallstatt; tipy kam vyjet

6 nepřečtených
  • koňák

    Zdravim, chystame se kempovat do Hallstattu s tim, ze po ceste pobudem par dni jeste u nejakeho z jezer vic na severu.. Beru silnicku i horaka, a rad bych nejake tipy kam se tam da vyjet… cim vetsi vrchol, tim lip :) (ale beru i tipy na pohodove vyjizdky)

    0 0
    • vlasto  

      Mezi Traunsee a Attersee je vyborna trailova hrebenovka. Zacatek Pinsdorf, vyjezd na Kronberg a odtud po trailu pres Hongar, Alpenberg a Gahberg do Weyreggu u Attersee. Koupacka a zpatky pres Schwarzenbachsattel a Richtberg( perfektni trail) do Finsterau a Pinsdorf. 50km/1231m.

      Docela brutalitka je Feuerkogel( vyjet se da az na Heumahdgupf 1650m). Je to nejtezsi sotolinovy vyjezd v solne komore a take nejtezsi sjezd( pokud mozno turistickou pesinou, pac na DH trasu potrebujes opravdu DH bajk)

      Dalsi kopce jsou kolem Wolfgangsee: Katrin 1400m, Zwölferhorn 1500m, Schafberg 1760m(zaver se musi nest, ale sjezd je paradni), Zimnitz 1700m( vyjet se da cca do 1450m, pak bud bez kola pesky na vrchol, nebo rovnou odtud sjezd trailem).

      U hallstattu snad jedine po trase C pro Salzkammergut­trophy.

      Pak jeste v Gosau: okruh na Gablonzerhütte(1550m) a Goisererhüte 1500m(Uphill).

      Nejtvrdsi orisek je Krippenstein 2100m, ten je ale tak 40% tlaceni a ted v turisticke sezone by te tam mohli turiste kolem Heilbronnerkreutzu vyprudit. Sjezd v pohode po sjezdovce.

      Na silnicku je muj oblibeny okruh kolem Attersee(ale ne po silnici u jezera), pres Mondsee, St.Gilgen, Wolfgangsee, BAd Ischl a Traunsee, nebo Attersee – Irrsee – Mondsee.

      0 0
      • koňák  

        Parada, diky moc za tipy! Nejaky kemp bys mi tam taky mohl doporucit?

        0 0
        • vlasto  

          U Traunsee je kemp v Altmünsteru primo u jezera, u Attersee ve Steinbachu a Unterachu, pekne kempy jsou u Wolfgangsee ve mestech Gschwand a Gschwendt( nekolik).

          Fotky z jednotlivych tras a kopcu najdes na www.vlastox.rajce.idnes.cz

          0 0
          • scret  

            v Altmunsteru jich je tusim hned nekolik… Ja rad jezdivam do toho uplne mrnavyho u jezera, kdo to nezna, asi ho netrefi…

            Vladne tam takova hodne domaci atmosfera…

            0 0
    • Toman  

      Zdarec, písni mi, prosím, email.

      Byl jsem v Solné komoře 2× po týdnu. Nedávno mě tady z BF někdo oslovil, tak jsem mu poradil ubytko, trasy a nakonec mi přišel děkovný email, že tam všechno klaplo tak jak jsem popisoval. Ten email, co jsem mu posílal, ti klidně přepošlu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.