Atnhem X nebo Trance X (obojí 2010)

27 nepřečtených
  • kerio

    dotaz je celkem jasný a vyplývá z nadpisu… Jezdím jak terén, tak cesty tak všechno možné, takže univerzálnost, rychlost a stoupavost…

    0 0
    • kerio  

      aaa, haló, copak nikdo nejezdí gianty?!

      napište jen rozdíly, výhody nevýhody, já se v tom nějak nevyznám :/

      0 0
    • Danikklotz  

      Rozhodne Trance pro univerzalnost…Kamos ma X2 a je moc spokojenej.JInej vymenil Epica za Anthema a taky, ale ten druhej jezdi zavody (Xterra, …)Trance je povedene kolo…

      0 0
    • mr.antik  

      jestl nezávodíš a neuspokokuješ se maximálním výkonem ve výjezdech, tak trance…

      0 0
    • sdasty  

      Nemohu objektivně posoudit rozdíly mezi oběma koly. Mám a jezdím půl roku Trance X1 a spokojenost maximální. Dle praxe mu není co vytknout. Zdvih 125mm má navrch i do hor oproti 100mm Athemu. Trance se zdá být univerzálnější.

      0 0
    • capo  

      Je-li ti bližší gramaření a rychlost, pak Anthem je tvou volbou. Jsi-li spíše pohodář a jízdu si chceš hlavně užívat, vol Trance.

      0 0
    • tm  

      Anthem jede, Trance houpe

      0 0
    • scret  

      jestli chrtis – pak Antenu, jestli jezdis na pohodu a zadny minuty nehonis – pak TranceXe

      0 0
    • AleZ80  

      Trance zas asi o tolik těžší/pomalejší nebude a 2cm zdvihu navíc se neztratěj.

      0 0
    • ZuzicK  

      Univerzálnější, pokud nehoníš časy na vteřiny, je Trance. Ovšem musíš počítat s tím, že to není kolo vyloženě na chrcení, ani na brutálnější sjezdy.

      0 0
    • Trailmistr  

      Jednoznačně Anthem…

      0 0
      • capo  

        Podle tvého nicku bych to od tebe zrovna nečekal :D

        0 0
    • zdenyk  

      Mám Anthema 2010 a spokojenost naprostá, Trance bych zvolil pokud bych měl ještě další kolo na delší přesuny po zpevněných cestách či asfaltu, na cestování. Jinak na Anthemu sjedu či objedu téměř vše.

      0 0
      • antt  

        Mám trance X 2010 i HT na zdvihu 100mm, ale nemám potřebu HT používat ani na delší přesuny po asfaltu. A když jsem tak párkrát udělal, tak jsem si stejně nadával… ty naše cesty jsou místama horší jak nějaká lesní pěšina…

        U trance jsem jen vyměnil pláště za rychlejší smart samy, představec hodil o jeden kroužek níže a můžu říct,že mám univerzální bike vyhovůjící mým požadavkům. S klukama co jezdíme a kteří mají HT nemám problém s nestíháním a mimo cestu mám navrch a líp si to užiju. Nepříjde mi, že by to kolo bylo nějak líné oproti HT. Rychlost, jak známo, se dá ovlivnit pláštěma, změnou posedu a případně přihuštěním vidlice a tlumiče. U mě spokojenost největší, i přes to, že je to můj první full a s jinými nemám zkušenosti.

        0 0
        • zdenyk  

          Mě se Trance moc líbí, bral bych ho hned pokud bych jezdil jen po ČR, ale snažím se zahraniční dovolené trávit na kole a na poznávačky Francie, Korsiky či Sardinie není 120/120 full ideální, je to převážně po asfaltu. :(

          0 0
    • georgio  

      Jakou sháníš velikost a na jaké úrovni výbavy chceš to kolo kupovat? (výběr loňských modelů už je celkem omezenej…sám jsem se po nich poohlížel) Navíc jsem se někde dočetl, že u modelu 2010 byl nějaký problém s praskáním zadní stavby u Trance..

      0 0
      • scret  

        u Trance jsem to neslysel, ale mely problem ReignX, tusim na spodnim vahadylku, byly poddimezovany a praskaly…

        0 0
    • -Alan-  

      Já takzvaně chrtím a tak bych si vzal Anthem. Ten mi přijde jako povedený chrtící full na závody i mimo ně. Jeho zdvihy stačí pro to, co se tu dá široko daleko absolvovat. Já ho mám ještě ve verzi 85/90mm. Ale pro pohodlnější svezení bez ambic honit místa (já teda taky nejezdím o bednu) bych volil Trance. Vzhledově by mi ale Trance nesměl přes práh, na rozdíl od Anthemu mi přijde hnusnej.

      0 0
    • marošek  

      obnovím dotaz ve verzi Anthem/Trance 2012 následovně:

      Chci kolo které pojede jak v terénu tak na zpevněných cestách ale nechci nic nepohodlnýho. Trance mám vyzkoušenýho, je čitelný v terénu, na silnici i při pláštích Schwalbe RR/NN nic moc. Anthem – pocit z pružení zadní stavby stejný pocit z posedu podobný, jízda na asfaltu možná lepší jen nižším hlavovým úhlem … Jaké máte zhušenosti vy? Co byste doporučili?

      0 0
      • Aspean  

        Ja vybiral kolo jako univerzala, takze sem volil Trance. Prijde mi, ze nato ze ma 125 zdvihu zvladne dost. Kdyz sem se tehdy koukal i na Anthema, tak sem silene rad, ze sem ho nekoupil. Jezdim na pohodu, nespicham a uzivam terenu, takze za me Trance.

        A plaste udelaji fakt moc. Puvodni Nevegaly nejely a ted zkousim proflaklou kombinaci NN/RaR. Ikdyz NN je 2,4" na zajimavejsi vyjizdky do terenu a jede i drzi to lepe :-)

        0 0
        • marošek  

          Názor od několika lidí jezdící Anthemy: universální kolo s velmi dobrým pružením pocitově plně srovnatelné s fully jiných značek se zdvihem okolo 120mm,dále tvrzení že rozhodně nejde o chrtího fulla ale pohodlné kolo na svižné XC ! A jejich komentář k Trancům: výborné kolo ale jen do náročného terénu orientované na sjezdy.

          Na druhou stranu je na stránkách bikefora řada příspěvků horující za universálnost Trancíků …

          0 0
          • Smazaný účet  

            nejlíp uděláš, když si půjčíš testovačky a projedeš obě kola.. každýmu vyhovuje něco jinýho tak je tahle filozofická debata dost neoběktivní.. Mě vyhovuje trance, anthena mi nevyhovovala.

            0 0
      • Sidewinder  

        Zasadni rozdil je v geometrii .. anthem je delsi a tusim i vyssi – ja jsem na nem mel neprijemne natazeny pocit proti Trance, ktery mi dovoli vprimenejsi a pohodlnejsi posed. Jinak jedou oba imho srovnatelne, pruzeni taky funguje u obou perfektne a dal je to jen o kvalite osazeni..

        Na zavodeni by byl asi lepsi Anthem, ale pro zabavu jednoznacne Trance.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.