• Espen

    Přes rok bolest chodidla + lehký otok ukazováku na noze. Denně jeden artrilon. Je to dost nepříjemné a v mém věku mě to dost trápí. Revmatologoška pečlivá, byla mi provedeno komplet vyšetření na všechny možný tyhle blbosti. Vzhledem k jen v podstatě lehkému problému, beru jen ten Artrilon. Nemá někdo zkušenost, nějaký rady, tipy atd.

    0 0
    • MirosPikos  

      Mamka má reumadijdní artriridu, nějakou vyhaslou nebo co. Ale chudák bolavá, nemohla se pořádně hýbat, ruce bolely… pomáhá jí tráva a dneska jsme se zrovna bavili o tom, že změnila zubaře, zaléčil jí zuby, amalgán šel do háje a že jí to taky pomohly i v jiných komplikacích.

      Takže za mě, tráva a zubař, pokud víš, že nemáš zuby úplně ok. Všechno souvisí se vším. Pak samozřejmě kvalitní stravování a doktory brát s rezervou.

      0 0
    • šimlos  

      Já mám od loňska artritidu v prstech na ruce a v zápěstí.Rev­matoidní faktor v krvi ovšem nula – asi jako ty. Beru na radu revmatologa Trexan a doplňky stravy s boswellií. Taky každý den mačkám takový ten míček na posilování prstů a cvičím – jednoduchý krouživý pohyby, to bys mohl i s chodidlem a nějak cvičit – prošlapávat prsty na noze..Trexan je otrava, poněvadž má vedlejší účinky a jako pro člena západní sekce je to za trest – nemůže se na něj pít :-) Ale ta kombinace nějak zabírá, stav stabilizován a už to tolik nebolí..

      0 0
    • sakul11  

      Artroza by byla snaze diagnostikovana ze RTG snimku.Na plozkach nohy mohou probihat artritidy spise zanetlive nez degenerativni ci autoimunitivni jako je napriklad revmatoidni artritida.Pokud jsi jeste tak neucinil,zkusil bych navstivit ortopeda,takova propadla nozni klenba udela podobne potize.Jinak k dalsim prispevku,existuje revmatoidni artritida bez pozitivity revmatoidniho faktoru,je i pozitivita jinych skupin autoprotilatek­.Nicmene lokalizace na klouby nohy je netypicke pro revm.ar., nicmene ne nemozne.

      0 0
      • Espen  

        Prvotně jsem myslel, že jsem si někde kopl a proto mě bolí prst, takže rentgeny byli, několik. Nikdo na nich nic neviděl. Nebo jestli je to od lupenky, která se objevila na loktech, ale taky jen minimálně.

        0 0
        • šimlos  

          Tak lupenka je autoimunitní nemoc stejně jako artritida..Mně když se to v létě rozjelo, tak jsem taky měl oteklý prsty. A jak psal sakul11, v krvi nemusí být vůbec nic. Já mám z těch revmatických chorob stejný pocit jako z kožních…Mraky vyšetření a stejně se kolikrát neví, co to vlastně je. Důvod onemocnění? Vlastně neznámý.

          0 0
        • šimlos  

          Ještě jsem si vzpomněl, že revmatolog říkal, že tyhle nemoci se rády sdružují, takže to může mít s lupenkou souvislost. Každopádně asi zkus jiného revmatologa. U mě vyloučil artrózu okamžitě, říkal, že je to poznat z rentgenu. Mám normálního doktora, který úplně normálně lidsky komunikuje, což je vlastně klika.

          0 0
          • Espen  

            No a máš ty prsty oteklé pořád? U mě ten otok je fakt skoro neviditelnej, ale je. Mě ta doktorka přijde v pohodě, jak přístupem, tak i že mě proklepla komplet. Vše se mi snaží vysvětlit. Jak mám nějakou aktivitu, kolo, fitko, tak to pak úplně přestane třeba na den bolet.

            0 0
            • šimlos  

              Už vlastně nemám, jenom tak nějak lehce :-). Ovšem prsty zatím úplně nenarovnám ale prášky a cvičení asi celkem zabírají. Rozumný pohyb je nejlepší lék.

              0 0
              • Espen  

                Taky je úplně neohnu. Nedávno sem byl na józe a jak tam je člověk na boso, docela to bolelo a pak veškerá bolest na pár dní úplně ustoupila.

                0 0
    • Plechovka  

      Jsem možná podobný případ: Z ničeho nic mi otekl ukazovák na pravé noze. Diagnóza od ortopeda: počínající artróza (ale nic co by prý nebylo v mém věku obvyklé :-), ale není to příčina otoku, tou je příčně plochá noha, na které došlo ke zhroucení klenby. Doporučení: omezit sport, nechodit dlouhé trasy (chodím párkrát do měsíce na 20–30km „procházky“), zkusit si pořídit ortopedické vložky, ale moc si od toho neslibovat, protože ty řeší spíše podélnou plochost než příčnou.

      Já jsem měl prst nateklý hodně, bolelo to, nedal se ohnout, nebyl jsem schopen ujít třeba 7 km v kuse. Takže jsem si pořidil vložky vybrané dle otisku nohy (viz obr), nejdřív jsem si je dal do „denních“ bot, pak jsem si musel koupit boty nové, kam se už nevešly, tak jsem je přestěhoval do pohorek, ve kterých jsem chodil na ony „procházky“. Začal jsem užívat kolagen, 15g denně,s chondroitin cosi, vlastní směs … – vše nakoupeno na 4fitness.cz (kolagen je tento https://4fitness.cz/…289kc-p-113/). Na více místech jsem četl (bohužel to už nejsem schopen dohledat), že „větší“ dávky kolagenu jsou schopny zpomalit / zastavit počínající artrózu.

      Výsledek: Nějak se to spravilo :-). Nevím, co to způsobilo, ale prst splaskl, a já zase můžu chodit a sportovat bez omezení. Na žádné kontrole jsem už u ortopeda nebyl. Ber to jenom jako můj příběh, samozřejmě nezaručuju, že to pomůže i tobě :)

      0 0
      • MirosPikos  

        Co zkusit barefoot a pocvičit core?

        0 0
      • Espen  

        Já zas čím víc chodím, nebo cvičím, tím míň to cejtim. Plochý nohy vůbec nemám. Zrovna min týden mi říkala známá že to před 10 lety měla dva roky taky. Pak to přešlo samo a má klid, ale popsala ty stejný problémy.

        Poslední dobou přemýšlím o anabolikach, prostě jen na zahojení, ne kvůli výkonu. Už z několika stran sem slyšel, že se člověku zahojí klouby, šlachy atd.

        0 0
        • šimlos  

          No, nevím. Já mám léky na bázi anabolických steroidů jako poslední záchranu předepsaný od doktora, když se už nemůžu pořádně hnout – mám ještě i jinou revmatickou nemoc. Velmi účinný, za pár hodin mám pocit, že je mi zas dvacet a nic mi nebolí. Je to ovšem něco za něco. A to co volně koupíš, nebude mít asi žádný zvláštní účinek.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Zkusím se zeptat, třeba tu má někdo podobnou zkušenost. ;) Boule na chodidle pod kotníkem. Diagnóza: výrazná artroza talu, ta boule je kostní „můstek“ pomocí kterého jedna kost srůstá s druhou kvůli poškozené chrupavce. Na to, že mi je lehce přes 20, moc nic :o))) Verdikt ortopeda: my s tím nic neuděláme, talus časem patrně sám přiroste ke zbytku. A následovalo klasické doporučení: moc nechoďte, moc nestůjte, moc nesportujte.

      A nyní ten dotaz jak od tydýta. Má někdo zkušenost, jak se snáší takový zdrav. problémek na kotníku s pravidelným amatérským tréninkem a občasným závodem? :)) Člověk to má rád, nasypal i nějaké prostředky do materiálu, tak se toho nechce hned vzdát…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.