• Starej Bručoun

    Omlouvám se za laický dotaz, ale třeba mi tu někdo poradí. Mám staré válce a skoro nové kolo s bluetooth senzorem rychlost/kadence (Giant Ridesense). Je nějaká aplikace (ideálně pro android tablet), která by mi i v téhle omezené konfiguraci trochu zpříjemnila nudu na válcích? Nepotřebuju nějaké online závody nebo porovnávání výsledků s ostatníma, obejdu se i bez plánování tréninků. Stačilo by mi, že by přede mnou ubíhala nějaká zajímavá virtuální krajina a ukazovalo mi to naměřené hodnoty (okamžitá/průměrná rychlost/kadence, čas, vzdálenost). Předem díky za Vaše tipy.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Pro android vyzkoušej Rouvy, na pc s windows můžeš vyzkoušet kromě Rouvy třeba BigRingVR.

      0 0
      • Starej Bručoun  

        Díky. Rouvy jsem už zkoušel. Nainstaloval, zaregistroval, spároval se svým senzorem… a skončil na výběru trenažéru. Nic podobnýho jako „starý válce“ tam nebylo. Jestli dělám něco špatně, budu rád za každou radu, jak to vyřešit/obejít.

        0 0
        • petyn  

          Taky by mne to zajímalo

          0 0
        • Smazaný účet  

          Zkus nastavit Kinetic Rock and Roll nebo Road Machine, případně jiný „hloupý“ trenažér s hydraulickou brzdou. U těchto trenažérů je pro aplikace známá odporová křivka, tak si z čidla rychlosti snadno dopočítají výkon ve wattech.

          U nebrzděných válců ti sice bude ukazovat výkon možná až nesmyslně vysoký oproti realitě, nicméně tvůj požadavek na to, aby ti na monitoru ubíhala krajina, to splní. Jen bude ta jízda o něco rychlejší.

          0 0
          • Starej Bručoun  

            Díky. Zkoušel jsem nastavit tyhle dva i další, ale vždycky se jen roztočí „kolotoč“, jako že se snaží připojit… a dál se nedostanu. Asi dělám něco špatně, ale netuším co.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Musíš nastavit tu verzi bez označení smart a zároveň aktivovat čidlo kadence a rychlosti např. tím, že otočíš klikami. Aplikaci by mělo stačit to, že zná typ podporovaného trenažéru a jeho wattovou křivku a z okamžité rychlosti na čidle si pak dopočítá výkon ve wattech.

              Na dálku ti neporadím, co děláš špatně, ale já jen s tepákem, čidlem rychlosti a kadence bez problèmů funguju na BigRingVR a chodilo mi i demo na Rouvy.

              0 0
              • Starej Bručoun  

                Mně po volbě trenažeru (např. ten Kinetic RaR) vyskočí okno Sensor scan. Po protočení klik pod to naskočí řádek: ikonka BT a Ridesense (jméno mýho senzoru). Ale celou dobu se vpravo nahoře točí kolotoč a nic dál se už nestane.

                0 0
        • Petr L2  

          Jsou na nějakém SW také MTB tratě, nebo je to všechno jenom o silnici?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Někde jsem četl, že J. Kulhavý trénoval s Rouvy na trať olympiády v Riu, takže minimálně tato trať by na Rouvy měla být. Navíc je Rouvy postavená tak, že si tam může kdokoli nahrát vlastní videa, pokud jsou pořízena zařízením, které dokáže do videa vkládat GPS údaje.

            0 0
          • milan.v  

            Ano, na Rouvy určitě jsou, ale v drtivé menšině.

            0 0
    • tromboonen  

      Nebude lepší pustit si nějakou věc na TV nebo do sluchátek a inspiraci hledat v číslech? Já válce drtím i bez senzorů, jenom dělám takový ty vopičiny jako warm up, pak od nejlehčího po netěžší převod, pak třeba nějaký intervaly na nejtěžším (s kartama ve výpletu dám minutu až dvě podle toho jak se šetřím), pak 2–3 min vydejchat a pak buď zas heavy nebo odzhora dolů, nebo max kadenci, to taky docela vyšťaví… když si k tomu pustíš zprávy a nějakej politik tam kydá kecy co víš že jsou nahovno, tak to hned jede líp… na válcích stejně dáš max hodinu, jde o to jak to ošidit aby sis to užil… když už to děláš, tak asi nejlepší je nějakej venkovní stimul a do toho co nejefektivnější šlapání, ta kouzla s kadencí a převody docela fungujou.

      0 0
      • Starej Bručoun  

        Jasně, muzika nebo filmy. Určitě ale nebudu sledovat politiku. Za přínosnou radu pro sebe považuju inspiraci k častější změně převodů. To asi dost zanedbávám. Takže často řadit a snažit se přitom držet stejnou kadenci. To by mě mohlo na nějakej čas zabavit.

        0 0
        • tromboonen  

          Ne stejnou kadenci, dělej minutu až dvě na lehkým převodu s co nejvyšší kadencí, jednak Ti to zlepší techniku a taky je to alternativa k makání na těžší převod… a po rozehřátí projeď celou kazetu od skoro nejlehčího převodu až po nejtěžší… třeba pak zase zpátky, ale na tom nejtěžším na plno to docela vyšťaví… podívej se na videa kde profíci radí jak na válcích trénovat.

          0 0
    • novas752  

      Bacha na to že na válcích jedeš o dost rychleji než mimo, takže ty údaje rychlost, vzdálenost jsou zkreslený.

      Já mám trenažer a sledhju filmy nebo seriály.

      0 0
      • Breakpain  

        To lze i na valcich :)…

        Coz me dovadi k myslence, ze asi trenazer strelim, stejne uz jen valcuju…

        0 0
    • mrozu  

      Válce a senzor rychlosti a kadence stačí i pro Zwift, jen nevím, jestli už jim funguje spojení přes BT, ale není nic jednoduššího, než to vyzkoušet :)

      0 0
      • Starej Bručoun  

        Díky. Opravdu na Zwift nepotřebuju chytrej trenažér nebo wattmetr? Radši se ptám, než se tam zaregistruju a zaplatím. Pokud ne, tak to večer vyzkouším.

        0 0
        • mrozu  

          Rozhodne ne, jezdil jsem zezacatku taky jen na valcich se senzorem z garmina, akorat ze tehdy to umelo jen ANT+, BT byl v priprave a nevim jestli uz je to funkcni. Kazdopadne platit nic nemusis, vyzkouset se da zdarma snad kazda takovahle aplikace.

          0 0
        • Mamutko  

          Zwift BT podporuje, na androide musi byt spusteny Mobile Link (zwift) ktory bude pripojeny do tej istej siete ako PC na ktorom budes mat pusteny zwift, je tam tusim tyzden zadara, na vyskusanie staci.

          0 0
          • Starej Bručoun  

            Díky za Vaše rady. Zwift jsem takhle rozchodil. Pěkný. Bylo by to fajn, ale na starším počítači, co mám v místnosti s válcema, se to strašně seká. Na novým PC v obýváku to běží hezky, ale válce si do obýváku stěhovat nechci. Na příští zimu to asi nějak promyslím a pořídím si k válcům lepší PC. Ale na teď, neporadíte mi někdo neco podobnýho, klidně i jednoduššího než Zwift, co by běželo na android tabletu?

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.