Alternativa ke Canyon LUX CF SL 7.0 Race

70 nepřečtených
  • vasek80

    Několik let jsem pracoval za hranicema a byl úplně mimo cyklistické dění. Dneškem jsem v práci skončil a stal jsem se nezaměstnaným. Letoškem počínaje chci zase začít jezdit na kole a chci si pořídit nějaké nové. Sledoval jsem jen nabídku modelů od Canyonu a co se týče ostatních výrobců, tak mi na 5 let ujel vlak. Než jsem se rozhoupal vyhlédnutý model objednat, byl již na přelomu roku vyprodán.

    Chtěl bych lehkého svižného 29" fulla do 120 mm zdvihu. Po nasypání všech peněz do rozestavěného baráku a koupě rodiného auta je můj rozpočet už řádně osekán, ale myslím, že nějakých 80 tis ještě nebude na rozvod. Díky všem co by dokázali nadhodit nějaký tip, co jsem prohlížel nějaké ostatní značky, alternativu jsem nenašel. V nejhorším počkám na modelovou řadu 2020 stejně se mi letošní barevně tolik nezamlouvala.

    0 0
    • cosmo  

      Giant Anthem

      0 0
    • tomas.nov8  

      Orbea Oiz, pokud seženeš nějakou skladovku. Jinak se na ně čeká tak cca 4–5 měsíců.

      0 0
    • Chlebovnik  

      Po tom, jak tady všichni nadávají na NX/GX Eagle, bych se porozhlédnul po něčem na GX 11. Třeba loňský Epic.

      0 0
    • kliiima  

      Těžko seženeš podobné osazený kolo s carbon rámem za srovnatelnou cenu. Takže pokud na to nespěcháš, počkej do června, bude představený nový XT 1×12 a rovněž nová modelová řada Canyon Lux

      0 0
      • David Bek  

        Po roce nová modelová rada Luxu?

        0 0
      • vasek80  

        To jsem psal v poslední větě, že bych si počkal na model 2020. Ještě mám jedno kolo, taže nechvátám.

        Jinak mám ale ještě brouka v hlavě s tou ORBEOU OIZ M50.

        0 0
        • TheJD  

          Pristi tyden mi ma konecne dorazit Oiz, ovsem ten novy. Do stareho bych kvuli geo nesel. Ja teda navic cekam na TR model se 120 zdvihy a teleskopkou, cimz se situace meni jeste vic.

          0 0
          • zdenek  

            Já jsem naopak před koncem roku neúspěšně sháněl starý. U nového mi vadí jednoplacka.

            0 0
      • vasek80  

        Ač uznávám že perfektní ceny, tak nevím jestli bych skousnul Meridu (u nás jich jeden čas jezdilo strašně moc). Ale zase je přímo u nás prodávají, tak se tam můžu kouknout a třeba přeskočí jiskra. Díky za tip.

        0 0
        • boo-beek  

          One twenty jsem měl na podzim půjčenou na víkend (7.600, takže vcelku nízká řada) a z hlediska funkce rámu to bylo super kolo. Ale rozhodně to není maratonská raketa, byť na polňačkách pomalej nebudeš, tak je to spíš kolo na traily, pohodlný, ta konkrétní verze byla dost progresivní, takže to pobere dost ran a sem tam nějakej neopatrnej drop, vepředu to má 130mm.

          Ten model 6000 za 72 mi přijde smysluplně osazenej, byť ten mix Shimano x RS x FOX mi přijde takovej divokej, no. Ale oproti Luxu to bude opravdu úplně jiný kolo.

          0 0
    • snas89  

      Byt tebou tak se nasema rada uplne neridim a beru to jen jako tipy.

      Dnesni kola se dost lisi geometrii.

      Rozumej to jak kde kolo za pedalem vs toho co ti to odpusti v realu v terenu kdyz udelas chybu a jak se to ridi dolu z kopce.

      Vyzkousej velky znacky a podle toho se pak rozhodni co ti sedne:

      Epic, anthem, ten novej full od krossu napr.

      Z tech 80 bych tomu klidne obetoval 5 za zapujcky apod.

      0 0
    • David Bek  

      Jestli ti to pomůže. Koupil jsem Luxe CF SL 6, provedl trosku změn, jako výměna řazení za to samé, ale vyšší sérii a riditka jsem hodil širší 780mm. Jinak vše ostatní původní. Před tím to kolem jsem měl v karbonu Kubánce v hardtailu a byl jsem plný očekávání, jak bude tento full makat. Mám na něm najeto 200km a je to návykové, proste je pro mě senzační a jsem rad, ze jsem zvolil pravé tuto značku. Nyní mu nemám co vytknout. Při sjezdu je neskutečne stabilní a proti hardtailu obrovský rozdíl ve všech směrech. Nádherné žehlí a síla při slapani se nikam nevytraci, ba naopak. Je pravda, ze jsem tlumiče dlouho steloval, ale povedlo se to nastavit tak, aby to bylo co nejvíce efektivní. Za mě spokojenost.

      0 0
      • vasek80  

        To se mi právě moc líbila ta SL7. Vnitřně bych chtěl kombinaci Shimano/FOX raději jak SRAM/Rock Schock. Ikdyž bych ani s SL6 neměl nejmenší problém (Ghosta jsem měl na SRAMu). Také počítám, že bych nejspíš měnil představec, řídítka a případně i sedlovku. Nejspíš si počkám na novej modelovej ročník a do té doby si budu užívat to vybírání a prohlížení všech možností.

        0 0
        • TheJD  

          Proc hned menit predstavec, riditka a sedlovku?

          0 0
          • vasek80  

            Za lehčí, hezčí, jen marnivost a nebo samozřejmě pokud by úplně dokonale nesedl posez.

            0 0
            • TheJD  

              No nevim. Samozrejme je to i otazka ergonomie a co komu sedi, ale myslim, ze vahove to nebude levne, aby to melo smysl.

              0 0
    • vasek80  

      Co by jste řekli na tohoto Lapiera?

      https://www.lapierre-bike.cz/…rsl-629/4211

      0 0
      • vasek80  

        Mohl bych jej mít za lepší cenu. Dalo by se dostat na cenu Luxe SL 7.0 Race. S tím, že kolo bych mohl mít hned. Mrzí mě váha. S pedály jsem na 13 kg, což není průšvih, ale čekal bych méně, zejména s ohledem na Canyonem udávaných 11.4 u Luxe bez bez pedálů a nejmenší velikost. Rozdíl lehce přez kilo za stejné peníze je dost.

        0 0
      • tom xtr  

        Já LP XR sice jezdím, ale v úplně jiným osazení, tak asi nemá cenu něco moc hodnotit.

        Záleží taky na primárním použití kola. Jestli ti nejde úplně o výkon na závodech, tak bych tu váhu tak nehrotil a ten odkazovaný LP by měl být OK. Váha by se dala dost sundat třeba výměnou plášťů.

        Pokud jde o ty dvě kola LUX – XR a všechny jejich konfigurace, tak nejvíc by se mi osobně líbil LUX 9.0, to je ale jiná cenovka :).

        0 0
      • tom xtr  

        Ještě jeden tip: zkus, jestli by nebyl k mání v podobné ceně kolem 80 tis. loňský LP XR 729 2018, vyšší = líp vybavený model, rám stejný.

        0 0
        • vasek80  

          Měl bych nabídku na loňskej 729, cena o něco málo přez 10 000 více jak mohu mít letošní 629. Váhovej rozdíl cca 1,5 kg v neprospěch 629, ale za ty peníze chci aby se mi kolo líbilo a ta loňská lakovaná úprava se mi nelíbí. Raději mám matnej karbon.

          Asi bych to viděl na 2 možnosti.

          1. počkat na Luxe 7.0 model 2020, který je za stejné peníze váhově na úrovni XR 729. Navíc komplet na XT a FOX bych raději jak RS a SRAM.
          2. vzít XR 629, které se mi líbí více, mohu jej mít hned a nebudu riskovat tím, že v Canyonu pro 7.0 na příští rok zvolí nějaké šílené omalovánky.

          Já už žádné honění po maratonech neplánuju, jen prostě vidím ve své hlavě tu číslovku na váze s pedálama někde přez 13 kg a to prostě bomba není. Oproti tomu 29" full na 12kg je v mých očích parádní. Nechápu, kde 629 to víc jak kilo a půl oproti 729 nabrala. Na řidítkách se sedlovkou, odpružení, pohonu a brzdách kilo nevidím (koukal jsem jen na kliky a kazetu). Asi tam bude nějakej rozdíl na kolech. Nevidím tam vysloveně žádné těžítko, které by se dalo výhledově vyměnit a dostat se třeba za 10 000 s váhou někam na 500–750g rozdílu k LUX 7.0 a XR 729

          0 0
          • capo  

            Na jak dlouho to kolo kupuješ? Kolik z toho udělá to případné čekání na 2020 Luxe, když vlastně máš na čem jezdit? Taky se dá na letošek koupit něco jetyho a prodat jak bude Lux jen s malou ztrátou…

            0 0
            • vasek80  

              Právě kupuju na dlouho. Asi bude nejlepší počkat a pokud se mi nebude Canyon 2020 líbit, tak sáhnu po Lapierovi, kterej bude v létě za lepší peníze a asi bych si připlatil za letošní XR 729. Peníze problém nejsou, problém je odůvodnit to doma před menželkou.

              0 0
              • vasek80  

                Ještě jsem narazil na model 2017. Osazení XT by bylo fajn, kola také perfektní, cena příjemná. No a teď se poprat s tou žlutou a přesmykačem, na kterej už po prohlížení posledních modelů nejsem zvyklej :-)

                0 0
                • vasek80  

                  Chtěl jsem přihodit odkaz http://www.mojekolo.cz/…-729-l-18-5/

                  0 0
                • capo  

                  Ta žlutá dobrá, když dáš pláště s černejma bokama… Přesmyk je individuální :). Já sám nevím jestli bych to spíš nepovažoval za výhodu, bál bych se že s 12 převodama by mi vadily skoky mezi nima a velkej rozdíl v kadenci, ale na to je tady vlastní téma.

                  0 0
                • tom xtr  

                  Já naopak právě kvůli zpřevodování LP 2017 na Sh 2×11 čekal na model 2018, který je na Eaglu, ale každý má preference jinak.

                  Jinak dnešní „závodní“ setup toho XR včetně pedálů má cca 10,5 kg (podle toho kolik je mlíka v pláštích:), „enduro“ setup s teleskopem a jinými koly a plášti bude kolem 11 kg.

                  0 0
                  • capo  

                    běžná teleskopka má tak o 300g víc než normální, to ti zbývá 200g na širší hrubší pláště a odolnější kola. to není moc :). jak jsi to vyřešil? :)

                    0 0
                    • tom xtr  

                      To „enduro“ ber jako nadsázku :) = teleskop místo karbon sedlovky + jiné sedlo, pláště původní Maxxisy (Ikon + Ardent) + o chlup těžší XC kola.

                      0 0
          • cosmo  

            kolem 12kg mas toho anthema nebo konu, predvadeci BMC speedfox…u vseho musis udelat nejaky upgrade, pokud se ti nejedna o karbon, vzal bych hlinik a doplnil o lehka kola + GX, tahle prestavba bude ±nutne u vseho co koupis…krome tohoto modelu anthema s karbonovymi koly ktery je za paradni cenu a vaha je pod 12kg, ale je to pouze velikost L

            0 0
            • vasek80  

              Tak ten Anthem by se mi líbil moc. Volal jsem tam a je zamluvený, no uvidím. Pokud jej nevemou asi bych si pro něj zajel.

              0 0
              • cosmo  

                visi jim tam dost dlouho, skoda ze nemaji eM, bral bych ho z fleku:-)

                0 0
                • jonti  

                  Kdybych o tom vedel driv, tak ho mozna vezmu, ta cena je velmi dobra a kolo za me asi nejlepsi soucasny full.

                  0 0
                  • cosmo  

                    skoda ze se nekdo nezminil – shanim lehkeho fulla – toho L se tam za tuhle cenu nemuzou zbavit uz od predvanoc…dokonce jsem sel do kramu mrknout jesli mi nebude sedet eLko:-)…a nesedi…sakra…a bylo mi fakt zahadou proc ho nikdo nechce…

                    0 0
                    • vasek80  

                      Kolik měříš? Já bych byl u Lapiera spíše na L, zatímco u Canyonu M. Ještě jsem neměl čas kouknout na geomentrii Giantu.

                      0 0
                      • cosmo  

                        Mam anthema 2016 29er, v M, merim 175…Lko je velke, stejne jako L od Scottu…takze jsem asi eMkovy…Treka Fuel Ex mam 18,5 a je to taky cajk

                        0 0
                        • vasek80  

                          Já mám 180, koukal jsem na rozměry a L by mohlo být cajk. Každopádně možná to ani nebudu muset řešit. Zítra bych se měl dozvědět, jestli je kolo pryč a pokud ne, tak bych se na něj zajel podívat a nejspíš bych jej vzal.

                          0 0
                          • cosmo  

                            na 180 budes mit L presne…

                            0 0
                            • jonti  

                              No nevim, mam 187cm a ten Anthem v L mi sedi taky. Ale mam kratsi ruce i nohy a spis mi sedi mensi kola.

                              0 0
                  • krabica  

                    Nejlepší full? :-)))

                    0 0
              • palo7  

                Ber Anthema

                0 0
              • vasek80  

                Tak je definitivně prodaný. Smůla, měli ho dlouho a když se o něm dozvím, tak už je pryč.

                0 0
                • cosmo  

                  zkus zavolat sem, pisou skladem, mozna to byl ten jeden stejny model co melo vice prodejcu v nabidce, ale za tel. nic nedas…

                  http://www.cyklosauer.cz/…018-skladem/

                  0 0
                  • snas89  

                    Poslední kus v elku mají v jablonci.

                    To už je na mě velký. Jinak bych do toho šel hned.

                    0 0
                    • vasek80  

                      Trochu se toho L také bojím. Lákala mě ta Plzeň, měl bych to hodinu autem si jej zkusit. Jablonec je už mimo a objednávat si kolo naslepo mám strach. Jako vrátit by asi šlo. Na to abych si v nedalekém obchodě zkoušel od Athema L a M a pak objednal jinde na netu nemám žaludek.

                      0 0
                      • capo  

                        Já bych při 180 o M vůbec neuvažoval. Ale mluvím o sobě…

                        0 0
                        • vasek80  

                          Běžně jsem měl kola L. Jen u Canyonu mi vychází M. A trochu mě zarazilo, že Giant má pro L u Athema spodní doporučenou výšku 179cm.

                          0 0
                          • capo  

                            Jojo, oni mají ten kalulátor divnej :). Já jsem nikdy na Canyonu nejel, tak nemůžu soudit jejich geometrie, ale při 180 jsem jezdil asi 6 let na TranceX v L a zvládl bych i delší.

                            0 0
                      • snas89  

                        Merim 178.

                        Mam epica v emku. Vim ze je to na vrchni hranici. A ten anthem podle cisel taky tak.

                        Ale myslim ze na cim mensi ram se dostanes (tak aby te to neomezovalo samozrejme), tak pak lip muzes ovladat kolo v technice.

                        No kazdopadne jsem loni procko v emku zkousel a byl jsem nadsenej:)

                        Je to takovy ten dojem: jo, tohle je kolo presne pro me.

                        Proto vim, ze chci radsi emko. Nez opravdu vyhodny elko.

                        0 0
                        • TheJD  

                          Vetsi a delsi kolo zase bude stabilnejsi v rychlosti a lip projede bordelem (pokud nejedes moc pomalu).

                          0 0
                          • snas89  

                            To asi jo. Ale ja od xc/maraton rakety ocekavam neco jinyho. Ocenim i sviznost a obratnost.

                            A kdyz se kouknu po svetaku co kdo jezdi tak jdou taky podle me spis do mensich.

                            0 0
                        • zdenek  

                          Mám stejnou výšku a loni jsem zkoušel Anthem. Podle jednoho prodavače jasná M, podle druhého jednoznačně L a podle třetího přesně mezi. Na prodejně měli jen M, tak jsem ho zkusil. Buď mi to blbě nastavil nebo mi to bylo malý. Seděl jsem nad předním kolem a pocit z jízdy byl hodně špatný.

                          0 0
    • vasek80  

      Tak díky všem za rady. Myslím, že jsem za 80k sehnal nejlepší možné kolo. Velikost perfektní, sice jsem se ještě ani nesvezl, jen cca 100 metrů, ale hned jak jsem si sedl, jsem měl jasno. No a když jsem jej potěžkal, tak už nebylo o čem.

      0 0
      • palo7  

        A navíc je to hezký ;-)

        0 0
      • snas89  

        No parada.

        Tak at dobre slouzi:)

        0 0
      • Chlebovnik  

        Sakra to je pěkný.

        0 0
      • boo-beek  

        Wow! Ve vztahu k věcem to moc často nepoužívám, ale tohle je fakt sexy…

        0 0
        • cosmo  

          Videl jsem na forbike letosni model a ten je proti tomuhle barebvne o level niz, pritom cenove vys…musim pockat na 2020 snad se barvy povedou

          0 0
          • snas89  

            To je jen subjektivní dojem. Mě se to docela líbí.

            Oproti loňsku trochu lepší záplety a rovný řidítka.

            Musíš leda tak umřít.

            Pořád můžeš koupit 2018, v nabídkách ještě jsou.

            Za 80 není co řešit a jasně jít do 2018.

            Pokud bych měl vybírat za plnou, tak jdu i za menší příplatek do 2019.

            0 0
            • cosmo  

              ano jedine co je navic jsou karbony s vnitrkem 25mm, predstavec, riditka a sedlo menim vzdy, takze to neni benefit…a 2018 v eMku ma par obchodniku, ale za plnou 100.tis..a to nedam…2019 se mi nelibi ani modra u top modelu za 200. neni nic extra, cekam na 2020

              0 0
    • Pasrovec  

      Nenašel by se prosím někdo z Brna či okolí, kdo má Lux v M nebo L? Potřeboval bych zkusit velikost..

      Případně prosím tip, mám 177 a rozkrok cca 83.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.