• t100-CZ

    Ahoj,

    chtěl bych se doporučit nějaké hezké místečko v alpách kde by to bylo třeba na 3dny na kolo, 2 dny jít na feratu a třeba možnost se i vykoupat. Preferoval bych rakouské alpy, ale německo neurazí. Itálie už je asi zbytečně daleko. Jelikož bych jel s přítelkyní preferoval bych něco snažšího. To samé feraty A/B.

    Taktéž tip na ubytování v dané lokalitě neurazí. Nejlépe apartmán pro dva. Kolik se může pohybovat cena?

    0 0
    • ZuzicK  

      Sice píšeš, že Itálie je daleko, ale tvému popisu naprosto odpovídá oblast Lago di Garda nebo vedlejší Lago di Ledro. Ferátky jsou tam lehké i těžší a zábavné, protože to jsou staré stezky z války. Tedy nijak nesmyslně (pro zábavu) vedené.

      0 0
      • t100-CZ  

        trochu se zrovna na tomhle bojím ceny a obsazenosti…

        0 0
        • zdenek  

          Tak se přestaň bát, rozmysli si termín a začni hledat. Velký výběr je na Booking, HRS a dalších serverech. Rozdíly v kvalitě a cenách ubytování jsou obrovské. Teď o prázdninách jsou ceny nejvyšší. Po nich se dá stejné ubytování pořídit levněji a je i méně lidí v terénu.

          0 0
      • scret  

        „Tedy nijak nesmyslně (pro zábavu) vedené“

        Jak tomu mam rozumet?:)

        Jakoze ty valecne puvodni stezky jsou v poradku a ty vsechny ostatni novejsiho data jsou blbost? wtf?:)

        0 0
        • ZuzicK  

          Tak to nemyslím, ale tyto jsou vedené v podstatě nejlehčí cestou, která tudy vede, ne jako některé ferraty, které vedou nad cestou/pod cestou/cestou, která splní vyšší než C- obtížnost atd. Neříkám, že ty „uměle“ vytvořené jsou horší, v žádném případě, jen to má trochu jinou atmosféru, protože jdeš po stezce a najednou vykutaná skála alá bunkr, opevnění.. má to za sebou nějakou historii.

          0 0
          • scret  

            tak historii ty italsky samozrejme maji, zas muzu rict, ze rakousky feraty jsou lip zajisteny… Jsou mista kde bych na konkretne nekterych italskych jisteni uvital…

            Rakouske kl. jsou vetsinou i sportovnejsi, tezsi…

            Neboli vse ma svoje kouzlo… Italske i diky panoramatum dolomit…

            0 0
            • ZuzicK  

              Je to tak, na stejné obtížnosti je Italská mnohem lehčí než Rakouská. S horším zajištěním jsem se zatím nesetkala, ale zas na tolika jsem nebyla.

              0 0
              • scret  

                ja uz bohuzel ano:)

                Oblast kolem Cortiny

                0 0
                • ZuzicK  

                  Tak teda s jednou jsem se taky setkala.. vpodstatě byla lehká až na pár míst, kde byly stěnky 3–4m lezecké obtížnosti cca 3 až 4. Vzhledem k tomu, že v té době jsem moc nalezeno neměla jsem byla posraná až za ušima, pád by byl hodně špatnej. Byla to Via del 92°C Congresso u Arca (hřebenovka).

                  Fotka je z lehčí části :-)

                  0 0
    • t100-CZ  

      ještě dodám, že přítelkyně má crosové kolo, takže nejlepší terény budou nějaké štěrkové atd…

      0 0
    • Evilcleaner  

      heh A/B není žádná ferrata, štěrkové cesty žádné bajkování a rybník za vesnicí taky žádná výhra. mnohem rozumněji uděláš když pojedeš na slovensko do roháčů na hory, pod nima si můžeš pojezdit na kole a voda thermal bešenová nebo aquač v liptovském mikuláši.

      0 0
      • t100-CZ  

        Tak já lezu C/D ,ale s přítelkyně jde poprvé tak nepolezeme jako paka hned něco těžkého.

        0 0
      • jIrI___  

        Tak teď jsi mu to nandal :D

        0 0
    • Maty.dp  

      Rakousko, Ramsau – Dachstein. Pěkný kemp s jezírkem na koupání, ceny docela rozumné a feraty v oblasti Dachstejnu jsou lehčí ale i těžké. Cesty v okolí jsou na krose docela OK.

      0 0
      • t100-CZ  

        a nějaký tip kde přesně zakufrovat? Okolo jezera konigsee by to nemuselo být špatné. Výlet na orlí hnízdo…

        0 0
        • t100-CZ  

          Watzmann¨haus je také prej fajn

          0 0
          • newbie  

            fajn? typická óbrchata na frekventované cestě… mraky lidí, první vstávaj chvíli poté, co jdou poslední spát a tak… :-) ale ta hřebenová feratka za to fakt stojí. většina z těch stovek lidí jde jen na první vrchol a zpátky, takže dál je už celkem klid

            :-) jako první seznámení s ferátama docela luxus, ale proč ne? zajištěné je to perfektně, technicky lehké… jenom místama trošku exponované a s návratem údolím ne moc krátké

            0 0
        • ZuzicK  

          No okolo té Gardy mi to přišlo hezčí než okolo Konigsee, navíc to je dost studené a tuším že se v něm ani nesmí koupat (ale pár lidí v něm bylo :-)). Je to takovej cirkus pro německý tůristy. I na to Orlí hnízdo to byl opruz, bo jsme vyšli jednou cestou a najdnou silnice, kterou vyvážej turisty autobusy a zákaz. Takže jsme museli dolů a druhej den jinou cestou (vůbec nepředpokládaj, že tam někdo pěšky půjde :-/). Okolo Gardy funguje i dost Shuttlů, tedy, že tě vyvezou autem nahoru, třeba kus nahoru ještě jedeš a pak je to převážně dolů, to by se přítelkyni taky mohlo líbit, jestli není echt sportovkyně.

          0 0
    • dipous  

      Několik vláken dole se probíralo Slovinsko, to by pro vás také mohlo být vhodné. Jinak v Rakousku prakticky celá Salzkammergut je vhodná, jen si vybrat jezero ( za mě Wolfgangsee ;-)

      0 0
      • t100-CZ  

        byl jsem na ferratách u traunsee a mondsee, ale zde ještě ne. Opravdu je to tam i na kolo?

        0 0
        • scret  

          prave oblast okolo Traunsee jsem chtel doporucit… JInak pokud neni zena poleno, klidne bych vynechal obtiznost A – to je snad jen pro invalidy a pustil bych se do B klidne s kratsimy useky C…

          Koupacka v rakous.jezerech zas az tak extra nebude, precijen neni to jak kafe…

          Idealni je fakt ta itoska – Garda apod.

          0 0
        • dipous  

          Jestli myslíš Wolfgangsee, tak pro lehké, nenáročné vyjížďky jsou trasy okolo jezera a můžete jet udolíma i k jiným jezerům. Ideál je motat se pomalu kolem jezer, občas se vykoupat etc. Navíc je Rakousko ( ubytování) oproti Itálii o dost levnější a navíc fakt čisté a püntlich ;-)

          0 0
    • malamala  

      Koupání v alpách? To letos už nestihneš. Teď bude pár dní pršet, potom zima a v září napadne sníh. Léto už skončilo :).

      Myslím tím alpy rakouské.

      0 0
      • t100-CZ  

        Já bych to tak špatně neviděl. Meteorologové neví jistě ani jak bude zítra natož za měsíc. Loni jsem se koupal v Rakousku ještě v říjnu…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.