Alernativní dodavatelé energie

101 nepřečtených
  • pekum

    Ahoj, vzhledem k sučasným cenám dominantních dodavatelů plynu a elektřiny uvažuji o změně.

    Máte zkušenosti s alternativními dodavateli? Na co si dát pozor?

    0 0
    • Ondry  

      Nevím jak je to s plynem, ale v ČR máš tři distributoři el. energie a mnoho dodavatelů a většinou si lidi v dané oblasti nemůžou vybírat distributora protože je tam jen jeden.

      Jinak jsem vypíšeš to co máš na faktuře a vyhodí ti to nejlevnějšího dodavatele

      0 0
      • pekum  

        díky, ten odkaz je super, ale je jen pro elektřinu. Existuje něco podobného na plyn?

        0 0
      • mr.nikdo  

        Ty ale distributora neresis. Ty resis dodavatele, ktery ma jine ceny ;-)

        0 0
      • lubor123  

        na ERU nejsou vsichni a neumi ta kalkulacka poradne pocitat s poplatkama co si kdo uctuje, zadrhely ve smlouve o tom, ze se zavazes k odberu ktery platis a pokud odeberes min, tak stejne zaplatis i to co se zavazes a pokud vic, tak odebiras treba za vic. nenajdes tam zdaleka vsechny co nabizi prodej elektriny.

        jinak distribubuce verejnou siti je v podstate zakonem garantovany monopol v danem kraji, nebo se pletu?

        jinak bych se podival po nabidce Amper Market asi. Vypadala svyho casu dost dobre jen mi zrovna jeste trvalo fixacni obdobi.

        0 0
    • Joseph de Sax  

      to nebude asi čistá elektrika…ta jde skladovat v plechovkách od piva.

      0 0
    • vsn  

      pozor si dej na ceské energetické centrum :D až ti zazvoní doma tak je majzni pumpičkou a polej No-Tubesem!

      0 0
    • Charles2k  

      Ano, zkušeností mám dost.

      Nejdříve v roce 2010 jsme přešli k Nano-Energies. Celkem sympatická menší firma, s rozumnými smluvními podmínkami a krátkou výpovědní lhůtou. V roce 2010 byli dokonce ze všech nejlevnější, na letošní rok však bohužel dost podražili nízký tarif. Jediný problém byl, že poslali pozdě vyúčtování. Teď uvažuji o přechodu k Amper Marketu, který neúčtuje měsíční paušál za silovou elektřinu a je letos nejlevnější. Mají však delší výpovědní lhůtu a některé záležitosti vyřizují méně pružně (třeba změnu distribuční sazby si musím vyřídit sám atp.)

      Plyn:

      nejdříve jsme před 2 lety od RWE přešli k ČEZu :-) Měl tehdy solidní ceny a dával bonus 500Kč. Nižší ceny než místní dominantní dodavatel ale garantuje jen první rok.

      Vzhledem k neustálému zdražování jsme proto využili loňskou novinku v energetickém zákonu a odstoupili po prosincovém zdražení od smlouvy (při změnách cen/smluvních podmínek je toto možno učinit bez výpovědní lhůty a nebere se ohled, zda je smlouva na dobu určitou). Přešli jsme k Elimonu a vypadá to, že dost ušetříme. Na plyn letos patří mezi nejlevnější. Když se u Elimonu bere plyn i elektřina, tak mají na elektřinu výhodnější sazbu.

      Ceny elektřiny se stanovují jednou ročně, plynu několikrát ročně, takže u plynu je více možností přejít jinam.

      Nezávislé srovnávače cen najdeš na:

      http://kalkulator.eru.cz/

      http://www.energy.php5.cz/

      http://www.enfocus.cz/

      0 0
    • jackx  

      Ahoj, pozor dát hlavně na skryté poplatky, protože některé firmy jsou na to přímo experti (Bohemia Energy atd.). Všechno zdarma a nejlevnější a po podpisu smlouvy se nestíháš divit… :-(

      S elektrikou nemám zkušenosti, ale s plynem mám dobré s plynule.cz. Kalkulátor mají myslím na stránkách, ale záleží také na tom, z které části ČR jsi. Ne všude můžou být nejlevnější…

      0 0
      • Charles2k  

        Ze zákona můžeš přejít k jinému dodavateli energií 1× ročně bez jakýchkoli poplatků. Je ale fakt, že praktiky a smluvní podmínky konkrétně Bohemia Energy jsou dost otřesné.

        0 0
        • jackx  

          Přesně a stejně tak i při změně cen dodavatele. Spousta lidí to ale bohužel neví a nechá se nachytat jen na nějakou slíbenou cenu a pak se diví… :-(

          0 0
        • Smazaný účet  

          no přejít sice můžeš ale většina společností má ještě 3 měsíční výpovědní lhůtu tak je to celkem naprd :(

          0 0
      • Ondrasik  

        Jo tak s temahle a s podobnejma mam taky paradni zkusenost, dost jsem se tim pred casem zabyval a kdyz do toho clovek moc nevidi, tak te natahnou. Treba mne dali jakz takz dobrou cenu, jenze mesicni poplatek se nenapadne snazili protlacit pres dve kila :)) Takze jak uz bylo napsano vyse, zmazat je pumpickou a ne tou malou z batohu, ale tou velkou na doma!

        Jinak nejlevnejsi jsem zatim nasel Aukcni centrum. Tam je ten mesicni poplatek 25,–.

        http://www.aukcni-centrum.cz/sazby

        0 0
    • La Piér  

      Elektřinu beru od PRE. Platil jsem zbytečně více než bylo nutné (podle kalkulátoru ERÚ), tak jsem si vzal vyúčtování, vytištěnou srovnávací tabulku a šel do PRE.

      Paní jsem řekl, že bych u nich moc rád zůstal, ale nechci platit zbytečně víc, jestli mi má co nabídnout. Podívala se na mou tabulku, ověřila si nejnižší cenu on-line a nabídla mi tu samou.

      Za 10 minut jsem odcházel s novou smlouvou, roční platbou o 3000 Kč nižší než doposud a tedy spokojený, že se věc vyřešila nejjednodušší možnou cestou s maximálním možným efektem.

      0 0
      • pekum  

        Obávám se, že u mě to takhle jednoduché nebude, bydlím ve Středočeském kraji a jak plyn tak elektřinu beru od ČEZ. Dost bych se divil, kdyby ČEZ udělal nějaký ústupek.

        0 0
        • La Piér  

          No tak od nich odejdeš. Doporučuju navštívit přímo jejich pobočku a pořešit to tam. U mě zabralo.

          0 0
      • mr.nikdo  

        O 3000 nizsi? To bydlis v byte anebo kde?

        To neni moc velky rozdil…

        0 0
        • La Piér  

          No, je a není. V relativní částce je to 14% a myslím, že bys nenašel moc lidí, kteří by odmítli zlevnění elektřiny o 14%, i když to v absolutním čísle je „blbých“ 250 Kč měsíčně.

          Proč platit víc, když to není třeba, ne :-)?

          0 0
          • mr.nikdo  

            Mas asi hodne slusnou spotrebu elektriky, kdyz mas 3 000 za rok… Proto se na to ptam.

            Trochu do toho delam, tak zhruba vim, jake jsou ceny a jake jsou moznosti uspory ;-).

            Ono je pak vtipne mrknout i na kapacitni slozky, kdy nekteri je maji nizsi… Muze to delat i „jen“ 100 Kc za mesic ;-).

            0 0
            • La Piér  

              No, spotřebováváme tak plus mínus stejně, jako známí v podobných domácnostech. Žádný extrém, ale taky nejsme díky spotřebičům (podlahovka, sušička, myčka, velká telka, silné osvětlení…) nijak úsporní.

              0 0
              • mr.nikdo  

                Pokud te podlahovky mas hodne, tak to potom chapu…

                Vim, kolik spotrebujeme my v „normalnim“ byte a jake jsou rozdily, proto se divim ;-).

                Tedka budu vypovezovat CEC… To byl hodne spatny krok vedle… A trada nekam jinam :-)

                0 0
      • drbo  

        PRE dorovnavala konkurencni nabidky jenom do konce roku 2011.

        Mel sem rozdil 1200 Kc pri rocni platbe cca 9000 Kc ve prospech Amper Marketu, tak sem do PRE napsal, hned poslali nabidku se slevou. Bohuzel sem to uz do konce roku nestihnul predelat, ted uz na me serou, takze trada k AM.

        0 0
    • mr.nikdo  

      Urcite je potreba se vyhnout Bohemce. Jeji poplatky za prevod jsou tedka trochu upravene novym zakonem… Vypovedet se da, ale jde to tezko…

      Vyhnout se i Ceskemu energetickemu centru – CEC. Plyn maji stanoveny pouze na 1. kvartal! ⇒ nereknou ti, jakou cenu budes mit potom. Elektrina je tusim dokonce drazsi, jak u E.ONu (beru JMK).

      Jeste je tam par strelcu, kteri nabizeji nizke ceny a pak zvednou. Kdyz by jsi poslouchal RWE o tom, jak proti tady tomu varuje, tak si toho nevsimej. Samo RWE melo od 19. 12. snizenou cenu, ale pouze do 31. 12. 2011. Od 1. 1. to slo nahoru zhruba o 400,– za MWh…

      Zrovna CEZ nemel tak spatne ceny. Aspon plynu, co jsem se naposledy dival…

      Jinak, kdyby jsi chtel i pomoc s prevodem ci tak nejak, tak mi napis email ;-).

      0 0
    • Valdor  

      Ahoj,

      nedávno jsem změnil ze stejného důvodu svého dodavatele plynu. Rozhodl jsem se pro Plynule.cz (Halimedes, a. s.) a mohu jen vřele doporučit.

      Na internetu inzerují nejnižší ceny na trhu a v porovnání s ostatními tomu tak skutečně je. Jednání se společností je naprosto bezproblémové, celý přechod za mě společnost vyřídila a vše proběhlo v naprostém pořádku. Musím zmínit, že můj předešlý dodavatel se mnou přestal komunikovat ve chvíli, kdy jsem se zmínil, že chci odejít.

      Třeba moje zkušenost někomu pomůže.

      Valdor

      0 0
      • hony007  

        A to ses zaregistroval jen proto, aby ses s námi podělil o svou „cennou“ zkušenost?

        0 0
        • Bish0p  

          Nekdy se registrovat musi. Proc hned podezirat.. BFparanoja

          0 0
    • scota  

      Momentálně jsem u Lumen energy, ale nejsem spokojen. Reklamace neřeší a snaží se je přehrát na distributora, což je ČEZ. Přitom jim platím skoro 49 000,– ročně.

      Máte někdo zkušenosti s Pražskou plynárenskou jako dodavatelem el. energie?

      0 0
      • scota  

        Tak jsem dal Lumenu výpověď a přešel jsem k Pražské plynárenské ani to nebolelo ;-) Uvidiíme jestli si pomůžu, protože ceny el. energie se většinou stejně mění od 1.1. (2013).

        0 0
    • kejmi  

      Dovolil bych si oživit topic a poprosit zdejší odborníky o radu ohledně přihlášení a případném přechodu k jinému dodavateli elektřiny/plynu. V tomto nebo příštím týdnu dostanu klíče a „předávací protokol“ od mnou koupeného bytu v Pardubicích. Předpokládám, že na základě předávacího protokolu předchozí majitel provede odhlášení u jeho dodavatelů a já bych měl co nejdříve provést přepis na mě? Nebo jak toto funguje? Nevím u jakých dodavatelů je nyní odebírána elektřina ani plyn, ale elektřinu chci odebírat od ČEZu (eTarif) – s plynem si vůbec nevím rady:( Plynem budu vařit, ohřívat vodu a topit, předpokládám tedy, že zvolením vhodného dodavatele bych mohl nějakou tu kačku ušetřit:) Má někdo zkušenost s Europe Easy Energy? Popř. nějaké tipy? Díky moc Lukáš

      0 0
      • carat  

        Taky by mě zajímaly zkušenosti s Europe Easy Energy, nezkusil jsi nakonec k nim přejít?

        0 0
    • scota  

      Máte někdo zkušenosti s Nano Energies tarif Economy? Podle jejich kalkulačky to vypadá na úsporu až 3100 Kč, topíme el. kotlem.

      0 0
      • scota  

        Nanoenergies nedoporučuji. Chtěl jsem k nim přejít, ale ani po 4 měsících není převod dokončen, protože neodeslali včas výpověď stávajícímu dodavateli.

        0 0
        • mr.nikdo  

          Tohle je problem ted u vsech. Je jen par firem, co te dokazi vyvazat. A ti pak stejne delaji podraz.

          0 0
    • scota  

      Máte nějaké zkušenosti a Ampér market?

      0 0
      • martinvos  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
        0 0
      • figur  

        Asi nejlepší srovnavač z těch, co znám. A netahají z nás údaje, který si stejně každý vymyslí.

        0 0
        • vladaza  

          Nevím, čím jsem pohoršil admina, že smazal můj odkaz na legální aukci dodavatelů energie organizovanou D-Testem https://www.chcivyhodnejsienergie.cz/ Je to něco sprostýho či rasu urážejícího :-) ?

          0 0
          • blaf  

            jakmile musis do nejakeho srovnavace vyplnovat sve kontaktni udaje, tak to smrdi, a Dtest je zaruka ceho? prijde mi, ze celkem niceho, o jeho nezavislosti silne pochybuju

            0 0
            • vladaza  

              na srovnávač bych se vyprd, toto je aukce dodavatelů energie, podobný projekt se u nás ještě neuskutečnil

              0 0
              • figur  

                Aukci na dodávku plynu pro své obyvatele každoročně dělá každé větší město se schopnou radnicí. V jednom takovém bydlím.

                0 0
                • vladaza  

                  Já v malé Olomouci na schopnou radnici štěstí bohužel nemám.

                  0 0
            • Delkim  

              já ho mám předplacený už asi 8 let a zatím jsme se ani jednou s ničím neseknul, vybírám celou řadu výrobků právě i podle jejich testů

              nejde o subjektivní dojmy, ale honoty z laboratoře a pod. a to u mne jistou relevanci má

              s tou aukcí pak dám vědět, zkusil jsem to taky, elektřina

              0 0
              • vladaza  

                Předplatné je relativně drahé, ale mám ho taky. Mě je D-Test a jeho snažení sympatický, v záplavě různých periodik nezaměnitelný, svůj. Jistá věc je, že čím víc lidí se do aukce přihlásí, tím je šance srazit cenu větší. Ale ani momentálních 24000 kousků není špatných . Ostatní můžou v klídku ladit na internetových kalkulačkách :-).

                0 0
                • scota  

                  Podle D-test a dalších testů byl Electrolux Ultra One Z8810 nejlepší vysavač, dokonce má na štítku vyrobeno v EU. Koupil jsme si celkem dva, jeden pro domů a druhý pro naše. Po 2 letech a 1 měsíci odešel jeden a za měsíc druhý. Dal jsem si tu práci a provedl analýzu chyby. Výsledkem je poddimenzovaná filtrační tlumivka L3 v ceně asi 3 Kč na tištěném spoji, který je ovšem z Číny. Dal jsem tam tlumivky na dvojnásobný proud (cca 7 Kč/ks) a vysavače opět fungují. Demontáži, montáži a analýzou jsem ovšem strávil několik dní. Takže věřím pouze testům které si sám zfalšuji ;-)

                  0 0
                  • oddie  

                    To to ovšem mají načasované hodně dobře. Dík za tip s tou tlumivkou, pokud mi lehne doma Electrolux, nebudu bádat a rovnou vyměním všechny tlumivky co najdu, furt mě to vyjde levněji :)

                    0 0
                    • scota  

                      Je to filtrační tlumivka L3 na vstupu, takže stačí opravdu tato jedna, případně jí v nouzi můžeš proklemovat.

                      0 0
                  • Delkim  

                    tak prý ty ostatní vysavače ty tlumivky měly ještě v horším stavu a odcházely o několik dní dříve

                    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • scota  

      Tak nám zdražili proud paní Müllerová ;-) Máte někdo zkušenosti s Energie ČS – tedy od Spořky?

      https://www.energie-cs.cz/…ti/elektrina

      0 0
      • scota  

        Zvýšení roční ceny je krásných 15,8%!!!

        0 0
      • Barak  

        Já jsem to s nimi v pátek uzavřel. Nejsou sice nejlevnější, cena je ale přijatelná, v obchodních podmínkách žádné chytaky a reference jsem našel na netu pozitivní.

        Než jsem se ale prokousal pres různé Bohemia Energy, Centropol apod., trvalo to.

        0 0
        • ELx  

          a kolik ušetříš?

          0 0
          • Barak  

            Oproti tomu, kdybych zůstal u svého dosavadního dodavatele, který měl až doteď velmi dobrou cenu, ale navýšil od 1. ledna celkem brutálně, usetrim cca 10%. Při mě roční spotřebě to není na peníze až tak mnoho. Ale změna je celkem snadná, tak proč peníze vyhazovat z okna…

            Jinak, levnejsi nabídky byly, ale na obchodní podmínky těchto firem jsem celkem zíral…

            0 0
            • ELx  

              Tak ti přeju, abys nemusel nikdy řešit výměnu hl.jističe, jeho navýšení, odpojení el.měru nebo další věci.

              Tam pak vznikají takové problémy a komplikace, oproti tomu když jsi u EON,PRE atd, že to za těch ušetřených pár korun fakt nestojí.

              0 0
              • Barak  

                Prave z těchto duvodu jsem nevyuzil tech nejlevnejsich nabidek, které by mi dle papírového propočtu, pri me relativně malé spotřebě, ušetřily 6–7 tisíc ročně. Ale ty podmínky…

                Navic, tenhle konkretni dodavatel je nejaka dcerinka Ceske Sporitelny, maji podepsany eticky kodex i dobre reference.

                0 0
                • ELx  

                  No, když myslíš :-)

                  0 0
                  • Barak  

                    Nechci tě přesvědčovat, možná máš nějaké zkušenosti, jak jsi ostatně naznačil vyse.

                    Já mám alternativní dodavatele už řadu let a vždy bez nejmenšího problému. Chce to jen číst podmínky a nejít za každou cenu po nejlevnější cene.

                    0 0
              • scota  

                A proc by jsi kvůli změně operátora měnil jistič když distributor je stále stejný?

                0 0
                • ELx  

                  Jistič neměníš kvůli změně operátora, ale třeba např. kvůli navýšení hodnoty hlavního jističe, při rekonstrukcích a odplombováních. Při všech těchto věcech potřebuješ spolupráci distributora, který je obchodní soupeř tvého operátora. Tak si představ, jaké tam asi můžou probíhat obstrukce…

                  0 0
                  • zdenal8  

                    No tak on je to problém i když máš toho říkejme tomu jednoho operátora. Což je stejně jen na oko. Pokud teda myslíš ČEZ. Ve skutečnosti jsou to u toho ČEZu dvě firmy a komunikace mezi nimi nic moc. Aspoň taková je moje zkušenost.

                    0 0
                    • zdenal8  

                      Takže je úplně jedno jestli probíhá komunikace jiný prodejce (operátor) vs ČEZ distribuce nebo komunikace ČEZ prodej vs ČEZ distribuce.

                      0 0
              • jannk  

                totalni blbost. tohle dela distributor a toho zmenit nejde (a distribucni ceny jsou regulovane)

                0 0
        • Smazaný účet  

          simtě, jak dlouho to trvalo? přemýšlím jestli to stihnu do konce roku. uzavírals to online?

          0 0
          • scota  

            Právě to zkouším uzavřít online. Účet se ověří přes SMS a pak ještě chtějí zaplatit 1 Kč za aktivaci účtu a podepsat plnou moc.

            Úspora mi vychází cca 2800 Kč.

            0 0
            • Smazaný účet  

              jde mi o to že já můžu dát výpověď kvůli změně cen, pak tam není výpovědní lhůta, ale musel bych to stihnout do 10 dnů. když to nestihnou, tak standartně 3 měsíce. já bych ušetřil asi tisícovku no, jestli kvůli tomu před vánocema plašit…

              0 0
              • scota  

                Výpověd za tebe snad vyřídí nový dodavatel a je na to čas do 21.12.2018. Já jsme to dnes naklikal a uvidíme. Jediný problém byl že první mail přišel se zpožděním několika minut.

                0 0
                • scota  

                  Po 4h od naklikání a zaplacení poplatku je ticho po pěšině a v systému vidím, že aktivace mého účtu není dokončena. Asi čekají až jim peníze dorazí.

                  0 0
          • Barak  

            Jak píše Scota, uzavres-li to on-line, máš jednak lepší cenu a uzavřena je to skoro hned.

            Otázka je, jak můžeš odejít od svého aktuálního dodavatele…

            0 0
            • Smazaný účet  

              odejít není problém, ale nesmělo by se to zaseknout u toho nového, museli by s tou plnou mocí jednat ihned, no.

              0 0
              • Barak  

                Me v pátek po telefonu rekli, že od 1.1.2019 žádný problém.

                0 0
      • hodny soused  

        Jsem u často proklínané Bohemia. V listopadu přišel dopis se zdražením o 60%. Trocha vyjednávání a vyhrožování, teď mám si silovou el. O 3% dražší, ale levnější měsíční poplatek za jistič či za co to je. Tak jsem na tom stejně. Ale já mám spotřebu 1,5 MWh, to je prd , jinak teď cena 1180 kč za MWh s dph. Zkoušeli to na 1850 s dph

        0 0
        • te-pe  

          Dostal jsi pri jednání aktuální nabídku písemně ? Mě se cukají dat cokoliv na mail, komunikace jen telefonicky.

          0 0
          • hodny soused  

            Tu neverejnou telefonicky a pak mi do týdne přišel písemně poštou i s uvedenou cenou.

            0 0
    • doubleingram  

      Planuju prechod s plynem a elektrikou, byt, jeden clovek, plyn na topeni a ohrev vody, Praha, Ted mam PRE, PP.

      Doporucite neco dobreho, kde nesmeli a cena je ok? Idealne prejit s obojim k jednomu, preferuji bez upsani na rok nebo dva, pokud to pujde.

      Koukal jsem na nejaky srovnavace, na recenze, ale jsou nazory pro i proti, klasika, tak bych ocenil nejake realne.

      Diky

      0 0
    • scota  

      Lumius nějaké osobní zkušenosti prosím?

      0 0
    • yorg  

      Postupně jsem vystřídal všechny hlavní dodavatele a po letošním oznámení zdražení u Eon jsem si nechal zpracovat přes svého finančního poradce energetickou optimalizaci od fy Optimal-Energy.cz a jako nejvhodnější mi bylo doporučeno přejít k dodavateli Dobrá energie, s. r. o. Další v pořadí byli EP ENERGY TRADING, a.s., ARMEX ENERGY, a.s., VEMEX Energie a.s., Centropol Energy, a.s. a ČEZ Prodej, a.s.

      Datum přechodu bude vzhledem k výpovědním lhůtám až letos v létě. Úspora by měla být docela zajímavá a podle recenzí, co jsem k tomu četl, jsem nenašel vysloveně záporné reakce kromě nepřítomnosti kamenných zákaznických center, kdy se musí jednat pouze přes online zákaznické centrum nebo formou e-mailu.

      0 0
    • scota  

      PRE nechce po úmrtí vrátit vysoký přeplatek, který si náš strýc bohužel nechal nastavil. Řeším to s nimi již 7 týdnů stále se vymlouvají. Provedeno vyúčtování k 31.12.2024 do­ložen úmrtní list, dědické řízení bylo uzavřeno, osobní návštěva nic nového také nepřinesla.

      Zemřelému po 3 týdnech od doručení zprávy o úmrtí poslali složenkou přeplatek, prý standartní postup. Co myslíte může si mrtvý skočit na poštu? P.S. Platnost složenky skočila před 6 dny.

      0 0
      • mais  

        Řešil jsem to s nimi taky – nesmíš se nechat odbýt. Máš-li rozhodnutí dědického řízení – že jsi dědic – tak volat a nenechat se odbýt…na odpovědi standardní postup atd… okamžitě ok a jak mám postupovat, dejte mi návod atd… koukal jsem, jestli to mám ještě někde v mailu, jak jsem to udělal a bohužel jsem nenašel…jen si pamatuju, že úspěšná metoda byla být asertivně neodbytný

        0 0
        • scota  

          V dnešní době okamžitých plateb prý budou čekat na vyjádření české pošty dalších cca 4–5 týdnů. Já každopádně vypovím smlouvu a půjdu zase o kus dál.

          0 0
          • mais  

            jo kouzlo energetických společností v kombinaci s českou poštou…v dnešní době…výlet do skanzenu – to jim nestačí, že jim tu složenku vrátíš?

            1 0
            • scota  

              Nestačí složku je na jméno zemřelého a navíc je již 6 dnů neplatná :-(((( takže kvůli cca 6000 Kč raději přijdou o zákazníka který platí 60 000 Kč ročně.

              0 1
              • mais  

                Naprosto klidně – prémie jsou za nově uzavřené smlouvy, takže lapenej zákazník, když odejde…

                0 0
          • scota  

            Např. PPAS nabízí od 1.3. nižší ceny el. energie o cca 8% s fixací na 12 měsíců.

            0 0
            • mais  

              PPAS ti naprosto klidně v pátek 24.2 odpoledne. pošle zdvojnásobení záloh od 1.3. a podle smluvních podmínek můžeš do 28.2. včetně odstoupit (akorát si musíš umět tak rychle sehnat někoho levnějšího) – takže po téhle zkušenosti za mě nogo firma

              0 0
              • scota  

                Je to taková hra já vždy navrhuji zálohy dle roční spotřeby dělenou 12 a pokud na to dodavatel nepřistoupí odcházím jinam.

                0 1
      • yorg  

        ČEZ funguje stejně. Nestačí zápis od notáře, který řešil dědictví a chtějí další potvrzení a trvá to, než z nich člověk peníze dostane a často to jsou jen výmluvy že to řeší někdo jiný a přehazují si to mezi sebou. Holt, když ty peníze mají, tak s nimi mohou operovat.

        0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse