Aktuální stav MTB cest v okolí Brna

69 nepřečtených
  • ufoncz

    Snad všecky trasy padly v bonbóncích Brněnska a Blanenska, ale v tom už se teď těžko dohledává, kam reportovat jejich aktuální stav.

    Tak třeba se tohle vlákno ujme a budeme moct co nejvíc jezdit a co nejmíň to někde otáčet, nebo prolejzat skrz stromy.

    Vykopávám:

    Modrá TZ Josefovským dolů kolem Jáchymky až do Adamova: za prudkým stoupáním ve spodní části cesty je těžko prolízatelnej padlej buk, kousek níž padlej smrk (ten je v poho).

    Cestičky nad Býčí skálou a u Kostelíka: směrem k vyhlídce nad Býčí skálou je snadno přelezitelnej (a dolů i skočitelnej) padlej strom, od Kostelíku dolů na východ je taky cosi padlýho.

    Modrá TZ z Rakoveckýho kolem Bílé skály (na Ruprechtov): jeden padlej smrk dole (objezd v pohodě), padlej buk v horní části cesty (lze podlézt), nahoře pak všude na širokých cestách rozježděné bahno.

    Modrá TZ z Adamova (U sedmi dubů) na Babice (kolem Jeskyní nad Švýcárnou) – skvělý stav, jeden skočitelnej padlej stromek, i ta cesta ve svahu k Sedmi dubům ze sídliště Adamov-Horka je dobrá, pevná.

    Červená od Soběšic k Jezírku Lipka („Naučná“) – super stav od Soběšic až k Panské louce, tam pak dost blata a padlej větší strom někde před Morávkovým pomníkem. Jeden padlej strom je tam, co ležel donedávna velkej habr (asi 3 km od Soběšic), šikovní podjedou.

    Spojka od „U buku“ na Kaštánek trail (teda spíš nad něj do údolí Útěchovského potoka) – trocha klestí, jeden malej padlej stromek a až na potok s černým bahnem celé v poho.

    Modrá TZ od „Nad Soběšicemi“ k Panské louce – padlej smrk ve spodní části (přelejzání nadvakrát, ale v poho), jinak ten kořenovej sjezdík samozřejmě pevnej a bez bordelu

    0 0
    • Smazaný účet  

      Koho interesuje, že je někde spadlej jeden strom a trocha klestí?

      0 0
    • Polka  

      V marihuanskym za konecnou par psich hoven, misty klesti od lesaku protkany jarnim bahynkem a v rybnice…bacha na kapry! Jo a kupodivu lesaci ted v sezone dost kaci, tak mozna obcas nakej strom.

      Tady se to urcite ujme :-D

      0 0
      • ufoncz  

        Přestože tvůj post srší přínosností, tak jsi zapomněl na spoustu rozvěšenýho bezdomoveckýho oblečení na tribuně kousek před Rakem. Kdo si moc uprasí svoje, může tam měnit za nepočítaně epesních modelů.

        Ale jo, jsi třetí, při pátým pochopím a pak začnu hledat, kde se dají mazat vlákna.

        0 0
        • pepek  

          Z něho si nic nedělej, on má 29" – s tím přejede i stromy nastojato, ležících si ani nevšimne.

          0 0
          • ufoncz  

            Stejně by mě zajímalo, kde se bere to nutkání vlákno vytrollit, když tu je ta možnost Přidat do blokovaných?

            0 0
            • pepek  

              To není trolení, to je positivní zpětná vazba.

              0 0
            • Polka  

              Ja treba nesnasim vytvareni absolutne zbytecnych vlaken a obcas me to holt chytne O:-) O tom ktery prispevek je prinosny a trollici si jiste udela obrazek kazdy sam. Mimochodem nezapominej, ze jsi na BF, tady to je proste jinej svet!

              0 0
              • ufoncz  

                Uznávám, že při přehlednosti fóra to není ideální (ideální by byla mapa, kde by šlo kolaboračně začmárat poznámku s tím, jak to tam vypadá), ale uznej, že původní představa, že by se to náhodou chytilo a byl by tu od každý stručnej výčet cest kam jo a kam ne, by mohla posloužit.

                Viděl jsem to tak, že když plánuju cestu někam (příklad: den ježdění nad Blanskem), tak tady mrknu na posty s nejnovějším datem a už si podle toho v hlavě poskládám trasu tak, abych si užil trailíků v co nejlepším stavu a vyhnul se rozoraným nebo těm, kde musím desetkrát přenášet. Anebo si do té oblasti ani výlet neplánovat, když tam nejlepší cesty zrovna budou naprd a přeplánovat tam, odkud budou pozitivní reporty.

                Když si to tak po sobě čtu, tak nějak vlastně nevím, co je na tom tak těžkýho pochopit.

                0 0
                • pepek  

                  To by pak bylo jednodušší tady napsat ty dvě, nebo tři trasy, kde nic takovýho není. Takto kvůli nějakýmu padlýmu stromku budeš jezdit furt samý volej.

                  0 0
                • honhav  

                  naopak, nic nevynechavat… do batohu vloz malou pilku, nejaky vetsi nozik a kde to jde, to pekne procisti… :)

                  0 0
                • RomanH  

                  Ty by jsi chtel bikovou on-line navigaci jako je Waze na silnice, ze ? Ja chapu, ze kdyz je nekde brutalni oraniste ci fest polom, tak na to ma smysl upozornit, ale aby se tam hlasil kazdy spadly strom, louze…

                  Nic ve zlem, ale o tom to MTB je

                  Základem jednotlivých etap Sudety MTB Challenge jsou historické trasy, které vznikly časem, a nebyly budovány rukou člověka speciálně pro to, aby se po nich jezdilo na horském kole. Stezky, po kterých se zde jezdí, byly dříve cestami spojujícími vesnice, stezkami, které využívali místní obyvatelé ke sběru hub a lesních plodů, ale také byly místem kudy procházela vojska armád mezi sebou válčících národů. Každý „umělý“ bike park na světě, se může jít schovat!" napsal o trasách Sudety MTB Challenge Mike Blewitt z australského portálu MarathonMTB.com

                  0 0
                  • ufoncz  

                    Já bych chtěl, aby vám na vtípky a notování si stačila vlákna, kde se domlouváte na srazy ;-) (čímž brněnskou kliku proti sobě buď popudím a z vlákna už nebude nic, nebo urazím a z vlákna nebude zase nic, klasická loss-loss, no)

                    0 0
                    • obda  

                      Tak asi většině přijde jeden spadlý strom zcela nezajímavý – podle toho si snad nebudu vybírat trasu. Ale 300m polomu nebo půl kiláku rozorané cesty od těžby už zajímavé jsou. A na to tu máme vlákno Tude ne, přátelé – Brno a okolí ;) Což už tady Franta nalinkoval.

                      0 0
                      • ufoncz  

                        No, to vlákno je dobrým příkladem. Poslední odpověď před rokem a půl – proč? Protože jsou ty stavy cest utopený po kouskách v bonbonkovejch, srazovejch a obecně plkacích vláknech. A taky to dopadlo jako už dopadá toto – původní záměr neřiditelně zamířil k OT, až zabíral jen menší zlomek.

                        Jinak na tebou zmíněné pořádné souvislé oraniště jsem narazil tady:

                        http://mapy.cz/s/gqnF

                        a pak tady:

                        http://mapy.cz/s/gqnX

                        a tady taky:

                        http://mapy.cz/s/gqod

                        Upřímně řečeno, ta cesta od Panské louky k Jezírku Lipka taky nemá moc společnýho s radostným ježděním (ale jak chcete).

                        A třeba jsem čekal, že se dozvím, jak to aktuálně vypadá mezi Mokerskou a Horákovskou hájenkou, v Podkomorských lesích, na Babě atd. Naivně.

                        0 0
                        • pepek  

                          Aha, tak už je to jasný. Ty ty sračky vlastně vyhledáváš. To jsou přesně místa, kde je bahno skoro furt. Tam už ti chybí jen koníčkářské trasy kolem Ořešína.

                          0 0
                          • Polka  

                            Presne. A takovy useky jsou obcas potreba…aby si mohl clovek poradne zapicovat, ze Exiku? :-D

                            0 0
                        • Smazaný účet  

                          Trasu můžeš plánovat jak chceš, stačí jeden nevhodně zvolený úsek, např. podmáčená louka a netočí se ti kola. Kdybych se měl soustředit jen na radostné ježdění, tak nevyjedu vůbec. Jde přece o jízdu v terénu v přírodě, tak musíš s nepředvídatelnýma událostma počítat, jinak ti zbudou jen stezky uměle vybudované a udržované…

                          0 0
                        • mastihuba  

                          zjišťovat stavy cest teď na jaře po zimní těžbě je zcela irelevantní, protože zrovna v neděli mi známej říkal že jede tento týden spravovat cesty do oblasti Bukovinka. Tedy co bylo před týdnem už nemusí být zítra vůbec pravda. :)

                          stejně dokud trochu nevyschne tak je to jedině na Holednou nebo na silnicu :)

                          0 0
                        • Polka  

                          Ty mas snad vetsi radius jak jIrI.

                          0 0
                          • ufoncz  

                            Bylo hezky = potřeba pojezdit všude možně.

                            Zkusím konkrétní dotaz, co ty cesty z této mapky:

                            http://www.bike-forum.cz/…blansko.html#… ?

                            Modrou teda vím, ta vrstevnicová červená by mě zajímala a pak ta žlutá alias pozvolný výjezd malebným údolíčkem (i když se zdá být zakreslena na cestě, co začíná celkem nepozvolně do kopce a údolíčkem je to vedle)

                            0 0
                            • Polka  

                              Joo, to jsem jeste malo cumel na vrstevnice a takto to dopadlo :-) Zluta ma byt udolickem vedle jak sam pises, ne po hrebeni. Malebne to tam ovsem uz docela dlouho neni, ani nevim jak to (pres Pepka?) vzniklo. Cervenou vrstevnici jsem nejel dlouho, ani loni v lete, mozna jednou, protoze to tam bylo skoro permanentne dojebany…kdyz ne od lesaku, tak od konaku. Teto oblasti bych se tedka komplet vyhnul.

                              0 0
                            • pepek  

                              Jak ty to děláš? Opět trefa: na obou trasách skoro immervere sračky, nyní tuplovaně.

                              Ta trasa vede opravdu pod kopcem, on Polka se v terénu špatně orientuje.

                              0 0
                              • ufoncz  

                                Děkuju.

                                A to je přesně ono, bych se tam prosťáčkovsky klidně vydal. Když nad tím tak přemýšlím, tak v té horní části údolí už toho teda moc na ježdění fakt není.

                                Neasfaltové cesty od Ríšovky (zhruba) někdo teď zkoušel?

                                A co ta Baba, tam by to mohlo být cajk, ne?

                                Abych přidal k nejspíš trefám, tak žlutá z Jehnic k rybníčkům na Ponávce, potom ta červená na Lelekovice – blbý? (okolí Babidolskýho rybníka – kam jsem v zimě mimochodem zapadl až nad kolena, takže to může vypadat, že sračky vyhledávám – jsem už kdesi četl že blbý)

                                0 0
                                • pepek  

                                  Žlutá z Jehnic je především volej, to nestojí za to jezdit ani za sucha. Vrchem vede pěkný trail (ten co je níž) do Lelek. Můžeš taky sjet kousek za tou loukou dolů a pěšinou kolem jezírek do Lelek.

                                  Je tam ještě jeden z Jehnic do Mokecu, ale ten nenajdeš.

                                  Babídolský rybník: negativ

                                  Červená na Lelky ujde.

                                  0 0
                                  • pepek  

                                    Eště ta mapa : www.mapy.cz/turisticka…

                                    0 0
                                    • ufoncz  

                                      Aha, já myslel, že žlutá TZ vede právě kolem Krystalmiřské studánky (tu cestu dolů z Jehnic jsem myslel, ale blbě řekl teda).

                                      0 0
                                      • pepek  

                                        já jsem mluvil o tom vrstevnicovém trailu, co začíná na žluté, objede kopec a pak sjedeš dolů, nebo pokračuješ do lelek vrchem

                                        0 0
                                  • ufoncz  

                                    To mi připomíná, že hřebínek vedoucí z cesty kousek pod Soběšicema zakončenej sjezdem těsně před tou Skalkou http://www.openstreetmap.org/… u Řečkovic (k Lachemě) jsem nenašel snad v žádnejch bonboncích. To bylo suchý i v lednu. Pro trialisty samozřejmě žádnej úhyb k Lachemě tím sjezdíkem…

                                    0 0
                                    • Polka  

                                      To jsem kdysi kamsi daval ja, objevovali jsme tehdy s Orlikem, to byly casy.

                                      0 0
                                      • obda  

                                        Jak rika Polka, uz to tu bylo vickrat. Pokud mas konkretni dotazy, tak se ptej dal.

                                        0 0
                                        • ufoncz  

                                          Poslední, co mám v nejbližší době v merku (když už z toho za odměnu mám vlákno pro vlastní potřebu), je Žižlavice a dolů kolem Palavy (zhruba z Obůrky na Blansko). Palavu teda asi vím (tam bude kousek pod vodní nádrží Palava II. blato a jinak to bude ok hádám).

                                          0 0
                                          • pepek  

                                            jo ta modrá je dobrá.

                                            Pokud jseš ovšem tak blátoplachý, jak píšeš, tak nejlepší volba bude Holedná Hill a Kohoutovitz-Gebirge, tam totiž není bláto. Nikdy!

                                            0 0
                                            • ufoncz  

                                              Málokdo je tak blátoplachý jako já, ale bohužel si mě to blato vždycky nějak najde.

                                              Mezi prasátka v Holedné bych zapadal, nicméně pořád jsem nepřišel na chuť cyklopřejezdu přes město aspoň na ten Červeňák (kde asi ten vzduch oproti tady severovýchodu taky ještě nebude žádná výhra), abych se tam vydával častěji.

                                              0 0
                                              • RomanH  

                                                Tak to otoc a vem to z Bilovic do Ceske a pak nejak takto

                                                Na Palacaku muzes prubnout par bonbonku, a nebo se presunout rovnou na Holednou. Z ni pak na Cervenak, presun jednosmerkami v Bronxu pres Spitalku k rece a nejakymi bonbonky zpet do Bilovic.

                                                0 0
                                                • pepek  

                                                  Tos mu pomohl. Než tam dojede, tak bude unavený a unuděný, že se mu do kopca nebude ani chtít jet.

                                                  Dyť přes Soběšice je to kousek.

                                                  Já bych to pojmul jako biatlon.

                                                  0 0
                                                  • ufoncz  

                                                    Na běžky už to ani na takové hoře jako Mt. Holedná asi nebude, navíc tou malorážkou bych divočáky leda dráždil a i toho muflona by zdolat trvalo.

                                                    0 0
                                                  • pepek  

                                                    biatlonem rozumím oblíbenou kombinaci: auto-kolo. Dojedeš pod kopec, vytáhneš kolo, pojezdíš a jedeš dom. V ideálním případě jedeš i po vhodných auto-trailech, což ovšem v tomto případě nehrozí.

                                                    0 0
                                                  • RomanH  

                                                    No vsak o to jde, ne ? Na 30ti km da alespon vyskovejch 1500m, vecer uz nebude pres mesto provoz, a kdyz toho bude mit plny brejle, vezme zavdek cyklostezkou kolem vody. A jako bonus prijede cistej :-)

                                                    Kdyz nechce prijet zasranej, nechce se motat na jednom fleku a chce pojezdit alespon 3 hodiny, moc lepsiho toho v tomto pocasi nevymysli.

                                                    0 0
                                                  • pepek  

                                                    3 hoďky dám na samotný Holedný, aniž bych jel něco dvakrát (no dobrá, něco pojedu opačně, ale toho si jako začátečník ani nevšimne)

                                                    0 0
                                                  • obda  

                                                    toho si jako začátečník ani nevšimne

                                                    :D

                                                    0 0
                                                  • ufoncz  

                                                    Tak jsem nakonec rád, že jsem se nepřemáhal na Holednou a Kohoutky. Protože to vám dneska byla krása :-)

                                                    • nejdřív jakoby vrstevnicová a pak trochu sjezdová cesta šikmo odMokerské myslivny (tak nějak mezi červenou a tou asfaltkou dolůk Jelenovi) – bezva stav
                                                    • Spálenisko (na kopeček a pak se připojit na žlutou až předkorytem) – taky bezva
                                                    • Naučná je teď asi nejzábavnější od Soběšic dát jako obasměry – něco přes 3 km k blatu od lesáků (traktorů) a otočit aužít si to zase zpět
                                                    • Karásek trail neskutečně umetenej, pokud je za tím náhodou někdo, kdoto tu čte, tak bych mu rád poděkoval
                                                    • trailík za rybníčkama a pak červená do Lelek fajn až na kousek, kdeněkdo mučil koně (v tom kopcu od potůčku to fakt vypadá, že to koňoviklouzalo)
                                                    • žlutá z Vranova do Adamova ještě lepší než kdy jindy, protoželesáci řízli a odklidilu tu břízu, která nepozorným a vyšším jezdcůmhrozila skalpem (akorát jsem tam někde řízl, ale co už)

                                                    Hlavně za poslední tři dny kupodivu trochu proschlo i u koňů na Panské líše, takže se tam musí míň kličkovat při průjezdu a celkově to schne rychlejc, než by počasí nasvědčovalo.

                                                    0 0
                                                  • ufoncz  

                                                    Jo a ještě ten kořenovej sjezd po červené napříc serpentýnama z Hostěnic na Hádek je pročištěnej – akorát je ta vykácená paseka takový smutný místo teď (jen aby report byl komplet, kdyby se tam někdo nedostal).

                                                    0 0
                                • obda  

                                  Doplním pepka – Baba bývá +/- suchá, teďka jsem tam ale nebyl. Ale taky celkem nuda.

                                  0 0
                                  •  jarek1  

                                    jenom ne 10.3.15) po ČTZ od Sychrova nad Českou

                                    0 0
                                    • obda  

                                      Pravda, úplně jsem zapomněl, protože napříč (ve směru východ-západ) přes Babu nejedím, vždy jen podél hřebene. ČTZ nebrat! (A modrá do Ivanovic taky žádný zázrak.)

                                      0 0
                        • rock  

                          Tak třeba ty první dvě jsou rozjebaný imrvére už několik let a má na ně smysl vjet jenom za mrazu nebo za absolutního sucha. Já si je zkusil naposledy letos v zimě v tom mrazu na sněhu a dalo se to přežít. Ale taky jsem se ujistil, že mne tam až do konce léta (kdy bývá v lese nejvíc sucho) nikdo neuvidí.

                          Ale jak píšu na začátku, ten stav je setrvalej už několik let, tak už ani nemá smysl se tím nějak vážně zabývat.

                          0 0
                    • Polka  

                      Uz je nas 5 ;-) Mazat vlakna ale umi jen admin.

                      0 0
                      • ufoncz  

                        Měním názor, mělo by se to zamknout a přilepit nahoru, aby to fungovalo výstražně pro kohokoli dalšího ;-)

                        0 0
    • mastihuba  

      Asi myslis toto

      http://www.bike-forum.cz/…a-okoli.html

      Neni zač :)

      0 0
    • Kukla  

      Možná se to tu už rozebíralo a možná taky ne ale pokud měl někdo rád tento krátký sjezdík tady tak se s ním rozlučte :-(

      Padl za oběť výstavbě el.rozvodné sítě – je to tam rozježděné bagrem.

      0 0
      • ufoncz  

        Oni existují! Díky :-)

        (kdyby ti náhodou někdo napsal mlho, tak po něm půjdu! ;-))

        0 0
      • Polka  

        Tam to bylo rozjebany uz loni jak tam kaceli, ale podklad z tech sutru by to mohl zachranit, to bahno treba naka bourka poradne splavi dule ke studance.

        0 0
        • Kukla  

          No mám právě obavy že z toho kamenitýho podloží tam moc nezůstalo.

          Já tam naposledy jel loni asi v květnu/červnu a vím že to dole u konce už bylo trochu rozbagrovaný, ale teď je ta zelená rozjebaná od vrchu až dolů.

          0 0
      • obda  

        Rozebiralo, mockrat ;) Tam bylo bahno snad furt, jednou jsem se tam pres rodla efektne vyvalel. Treba to alespon trochu spravi.

        0 0
    • JSt  

      po lehkem rannim destiku je aktualne skoro vsude vlhko.

      0 0
    • mastihuba  

      Číšník u hostova stolu říká: „Mám drůbeží játra, hovězí srdce, vepřový jazyk, uzené koleno, volské oko, rybí prsty, kuřecí prsa, telecí nožičky, kančí plec a skopové žebro.“ A host na to: „Vaše problémy mě vůbec nezajímají, přineste mi guláš a pivo.“

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.