• hony007

    Zajímavé cestičky z blanenského okresu sem.

    Příspěvky prosím k tématu, jinak budu blokovat, děkuji za pochopení.

    Z dnešní cesty:

    Z chatové oblasti Blansko, Žižlavice až do Palavy. Cesta vede od silnice Blansko – Těchov, uhne se doprava kolem chatek (vjezd na panely, cca 10 m, první kroužek na leteckém snímku) dál kolem chatek k lesu, za chatou s vysokým bílým komínem (druhý kroužek) zatáčka doprava a po asi 20 m doleva do údolí k potoku, kolem potoku se držet na levém břehu až do výjezdu z chatové oblasti, pak na pravý břeh, cestička vede až na mýtinku, kde je osamocený strom (zelený křížek na mapce), za ním doprava kolem potoka po pravém břehu a držet se na pravém břehu až do Palavy (zde značím červeně, v terénu bez značení). Možnost alternativně vyjet nahoru na sídliště Podlesí (asi 100 m po vjezdu zpět do lesa z mýtinky doleva přes potok a nahoru, značeno zeleně krátce). Odtud přes cestu do lesa kolem vodárny na levé straně, za posledním domem (cca po 100 m) doprava do lesa ke studánce (po levé straně vedle mostku, modrý křížek)) na mýtinku, pak doprava kolem potůčku po levém břehu až k hřišti ČKD, doprava do kopce a za bytovkami ke kuželně (modré značení v mapce).

    0 0
    • hony007  

      ZTZ od „dlouhé“ do Boskovic. Bacha na potok v první třetině, nedá se projet. Dále ČTZ pod boskovickým hradem, která už je v nějakých bonboncích, nástup za rozcestníkem kousek nad boskovickým zámkem. MTZ Pilským údolím kolem Bělé.

      0 0
      • Egesi  

        Bacha na tu zelenou, když už roste vegetace, je to tam totálně neprůchodné – ostružiny a bordely, jestli to letos někdo neprosekal. Jednou jsem se nachytal a od té doby jsem tam nebyl. Ale jinak by to byl krásný singl

        0 0
    • hony007  

      Nad Rájcí u Lenčova. Projede se osadou Lenčov a pravou cestou se jede „po hlavní cestě“ až dojedete asi do třetiny kopce, sjedete dolů k potoku a po pravém břehu jedete po cestičce, až se dostane na louku (vypadá trošku neprostupně, ale jde to), kterou přejedete a pořád se držíte na pravém břehu, dojedete opět až do Lenčova. Alternativně se dá jet po zelené ze Žďáru kolem koupaliště, u koupaliště opustit ZTZ a přímo do kopce, z vrcholu krásný sjezdík. Dole po přejetí potoka doleva a držet se na pravém břehu…

      0 0
    • Vilém  

      Vitam toto vlakno:)

      Kdyz uz se motas okolo Bk a Zlibku (to ej to mezi zahradkama pod Podlesim), tak ma oblibena je jet smerem na zelonou znacku, co vede z pisecne k Techovu. Nad tocnou busu, to dat na cesticku, co vede ke cvicaku (Certovce, Vlckovce), na kraji lesa odbocit doleva a kopirovat les. Pak kolem zahradek, po prave strane je sraz nad CKD. Nahoru k hajence, co ej pod Techovem a tam se napojit na zelenou znacku.Po zelene az na misto, kde odbocuje na Skalni mlyn. Pak pokracujes krasnym trailikem po okraji lesa, az se dostanes mezi Techov a Nove Dvory. Pak podle libosti, treba pres Nove Dvora a Blansek do krasu, nebo na Techov a Veselici.

      0 0
      • pepek  

        Neznáš něco pěknýho v tomto lese? Já jsem se tam motal v sobotu, ale kromě lesních cest jsem nic nenašel

        0 0
        • Vilém  

          Tam znam v podstate taky jen lesni cesty a znacky, ale ty mam taky rad :) Pekny je to, kdyz jedes Sloupecnikem nahoru a na odbocce na Hornicky to vemes rovne, smer Petrovice. Pak taky kolem municaku ve Veselici jsou pekny stezky a cesty.

          0 0
          • pepek  

            To je muničák? No eště, že jsem vycouval :-)

            0 0
            • Vilém  

              Bejvalej. Uz jsem tam nejakou dobu nebyl, ale naposled se tam pohybovali jen homelessaci a neco jako squateri, takze nic divokyho. Naopak bych si to rad nekdy prozkoumal podrobneji, ale nevim jak, to ted je, armada to prodavala.

              0 0
              • Cipísek  

                nedávno jsem jel zespodu k muničáku a začal tam na mě nějakej chlap hučet co si myslím kudy jedu, že je to soukromí, ale projel jsem :o) z horní strany je asi brána ale nevím jestli ji zavírají

                0 0
                • pepek  

                  Já jsem právě do tý brány vjel, ale když jsem uviděl velkou psí boudu, tak jsem to rychle otočil.

                  0 0
                  • lions_coach  

                    Co vím, tak teď prý před bránou stojí rusky mluvící ochranka, jestli myslíme ten stejný, ale předpokládám, že víc jich nad Blanskem nebylo. :)

                    0 0
          • Haryk  

            Tak, tak. Anebo to vzít první odbočkou do prava a kopcem vyjet na Obůrce u čochárny, nebo se dát na palouku doleva a dojet k rozhledně.

            0 0
        • Loner  

          já akorát spojku podle potoka z Ráječka nahoru na Karolín nebo Petrovice, sjízdné i za bláta

          0 0
      • hony007  

        Tak tady ještě nějaký spojky u Podlesí, Vilémova trasa nad údolím ČKD, a spojka (takový to „Z“), kterou uváděl někde JSt.

        0 0
        • hony007  

          A asi by to chtělo i tu mapku :-D

          0 0
          • pepek  

            Toto je jiná-asi ta, jak jde zpočátku po schodech?

            0 0
            • Vilém  

              V tom Zku jsou schody, ale jet se to da, kdyz se zadari. Je to spojovacka od byvaleho uciliste CKD, nahoru ke Cvicaku na tzv. certovce.

              0 0
            • hony007  

              Možná je tam ze dva schody, to „Z“ jsou myslím kočičí hlavy a je tam i veřejný osvětlení a vede od silnice u ČKD (ne z parkáče) a vede na Písečnou ke cvičáku.

              0 0
        • pepek  

          Jestli myslíš tu krásnou trasu, co začíná naproti ČKD na parkovišti a vede na Žižlavice, odbočuje z ní doprava pěkná pěšina. Tak ta je aktuálně zarostlá, jak se tam vytvořily ty mýtiny, tam se to nedá rozumně projet.

          0 0
    • hony007  

      Baba-Jiho MTZ z Obůrky do Blanska, s vyznačenou cestou od ZTZ z Těchova. Dole pak červeně spojka od Myslivny (hospoda nad Palavskou nádrží) dolů ke Sloupečníku.

      0 0
      • Vilém  

        Pekna cesticka je kolem toho potucku, nalevo od tebou vyznaceneho najezdu, ze silnice u Techova. Konec je nad druhym, mensim, rybnickem na Ceskovicich.

        Kratky, ale pekny.

        0 0
    • Vilém  

      Pak me napada pekne mistecko nedaleko Obory, pokud by to nekdo neznal.

      Konkretne treba po zelene znacce, vedouci z Boritova smer Krhov, kdyz clovek mine Maly Chlum, tak pokracuje dal, po prave strane je strelnice za niz je misto, kam se driv navazel prebytecny pisek z lomu. Je to pekne misto na blbnuti, hlavne houpacka, kde clovek okusi pekne pretizeni a kdyz to neceka, tak se mu lehce podlomi nohy nebo ruce a bud si natluce koule, nebo sipkou do protisvahu:)

      0 0
    • Vilém  

      A jeste jedna, kdyz jsem byl na te zelene z Boritova na Oboru.

      Pekne stezky jsou z boritovske strany Velkeho Chlumu.

      0 0
      • hony007  

        Tak ještě z Bořitova na druhou stranu, ke Kameňáku, ty dva dlouhý úseky jsou přes pole, konec toho druhýho dlouhýho vede kolem lesa, pak doleva, jakoby vracečka a pak u křížku doprava, zas kolem lesa a do lesa, pak louka, po přejezdu potoku (bahna) doprava, po 200 m zábradlí soukromýho pozemku ranče Kameňák, přehodit kolo a směle dál vpravo kolem budovy a dolů, pak už pole do Rájce/Jestřebí/Dou­bravice, podle trasy.

        http://www.mapy.cz/s/4K0q

        0 0
        • Vilém  

          Po nedavnem brodeni v blate, na zahrazene ceste za kamenakem, jsem to minulej tyden bral nahore za krizkem rovne a ne doprava dolu. Pak kus po louce a nakonec pres vzrostle pole az nahoru k vrtuli, co maji nad kamenakem. Po tom poli to slo v pohode, konaci se s tim neserou a meli obilim vyslapanou slusnou cesticku.

          Jinak presne toto je muj oblibeny kratky, vecerni vyjezd. Na boritov, kolem chlumu, pak pres Hut kousek po silnici an Boritov, potom odbocka na tebou naznacenou cestu.

          0 0
          • Vilém  

            Schvalne jsem si to naklikal, nevozim tacho, tak abych vubec vedel, jak je to dlouhy:)Podle casu to beru bud zadem pres oboru, nebo na Huti hned dolu.

            0 0
          • hony007  

            Jo, sem zapomněl napsat, že po dešti jsou tam bahenní lázně. Ale včera jsem jel tady a bylo to proschlý, což nebývá ani mimo deště, takže by to tam třeba mohlo jít, i když po tom včerejšku spíš zase ne.

            Jinak dá se pokračovat i dál po té červené na hráz a po břehu rybníka a dozadu kolem potoka, vyjede se u Lenčova a odtud se dá napojit na ty cestičky, který jsem postoval dřív.

            0 0
            • Vilém  

              Ze se da u hraze jet doprava nahoru, to jsem netusil. Ja to vzdycky jezdim dolu, z te zatacky u domu na Lencove a pak kolem potucku. Naposled, kdyz jsem tam byl to vsak bylo nejaky vymlety a musel jsem tam prenaset kolo.

              0 0
              • hony007  

                Jo, část té červené kolem potůčku se musí trochu přenést, teď jsem tam viděl i nějakou pěšinu shora přibližně od zastávky, takže by se možná ani nemuselo nosit, když se tím kus objede. No a ta cesta doprava, to sem objevil náhodou, vede do úrovně toho parkoviště přes cestu a pak se to dá namotat i za parkoviště a směrem ke křížku vedle lesa, nad odbočkou do Karolína, ale vyloženě namotat, prvních 500 m je cesta, která člověka pěkně navede, ale pak už je to doslovný cross country :-D, ale po chvíli už člověk vidí to prosvítající pole, takže ví, že se neztratil :-D

                0 0
                • hony007  

                  Protože dědeček ze Saturnina říkal, že zahálka může mladého člověka doslova zničit, tak jsem nezahálel a před koupačkou pro vás trochu objevoval.

                  Červeně je vyznačeno, jak skutečně vede značka, vede totiž po pravém břehu (křížek je umístění rozcestníku).

                  Zelený trail od silnice, náročný, moje 0,1 Marťuly na to nestačí (je to moc padák), vede od autobusové zastávky, asi tak od konce autobusu, co by tam stál. Druhý zelený trailík je i pro začátečníky, krátký, ale lepší než ta lesní příjezdovka.

                  To černé je trail, se kterým byste si mohli ten předchozí splést, ale těsně před koncem je moc těsný a do zatáčky, takže rači nejezdit.

                  Modře je vyznačena cesta po novém mostě přes hráz (ještě loni tam nebyl).

                  Světle zelené kruhy jsou místa, kde sem zahlídl náznaky možné cestičky místo toho padáku, ale to ještě musím prozkoumat, případně vyčistit.

                  0 0
    • Vilém  

      Jinak na cem vubec jezdis? Abych vedel az te nekde potkam:)

      Ja momentalne nejvic na tomto, tak kdybys me zahlid, tak se klidne hlas:)

      0 0
    • RomanH  

      Jestli bych mohl poprosit, nechces to Hony007 vsechno (od Boskovic k Cerne Hore a k Blansku) namalovat do jedny mapy a tu sem pak hodit, podobne jako kdysi Franta vechny prijezdovky na Buk ?

      Dalo by se to pohodlne vytisknou, kazdy by si to podle sveho spojil v jeden okruh a pak projel.

      Vim, jsem pohodlnej, ale dikec :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Kde najdu ty Bukostezky?

        0 0
      • hony007  

        Problém je, že já tuto stranu Svitavy nemám najetou, pokud se vůbec o nějakým najetí tras dá u mě mluvit, takže bych tam neměl moc co kreslit. Navíc mi to přijde jako hodně dlouhé úsek, takže by to mělo blbý měřítko a značný nepřesnosti. Spíš to vidím na dlouhý zimní večery, až už něco najetý mít budu :-)

        0 0
      • mastihuba  

        to sem nedělal ja ale asi paja nebo polka, ale děkuju za duvěru :)

        0 0
        • pepek  

          Jj to byl tehdy Polka a samozřejmě to zprasil. Víme, že?

          0 0
          • RomanH  

            Neco se mi vybavuje, ale snaha byla…

            0 0
          • Polka  

            Ze ti huba neupadne.

            0 0
          • Jaroslávek  

            Náhodou, já ho za tento počin chválím. Proti pidimapkám … no nebudu jmenovat, víme, že ?

            0 0
            • pepek  

              Dyť tam nemá ani kultovní Návratovou dráhu.

              0 0
              • Polka  

                Jo ten tvuj zakletej shit na kterym se kazdej vyseka? :) Na mape se jendalo o prijezdovky, nikoliv navratovky.

                0 0
                • mastihuba  

                  tak dybych neco takovýho plodil já tak pro mne to bude příjezdovka a ne návratovka, ale dolu už jsem to myslim 2× v životě jel když jsem jel na kalbu do Křtin :D

                  0 0
    • RendyD  

      Jedna příjemná, dávám si ji před spaním místo prášku…:-)

      0 0
    • hony007  

      Stezky pod Karolínem.

      Před pár dny jsem narazil na začátek cestičky (1), tak jsem to musel prozkoumat a narazil jsem na obrovský množství lesních pěšin, obvykle jehličí jako podklad, občas pískovec. Není to technicky náročný, ale je to pěkný svezení.

      Bod 1 vede od červené, když přejedete „potok na silnici“ a po pravé straně pak nenápadná cestička (že jste správně poznáte podle krmelce, který míjíte z pravé strany asi po 50 m).

      Nástupní bod 2 je u konce asfaltky z Karolína, po levé straně rybník, vpravo „lom“ vykutaný kus stráně, na vrcholu toho lomu nástup.

      Bod 3 je mezi domy, naproti „Návsi“ vedle č.p. 23.

      Bod 4 je z točny (autobusová zastávka), buď se můžete pustit dolů a pak kdykoliv doprava, nebo jedete doprava hned.

      Body 5, 6, 7, 8 jsou vždycky ze silnice do Karolína (pěkná asfaltka).

      Když se dostanete až ke škaredé asfaltce, tak už jste přejeli ty růžové cesty, který jsou klasický lesní pro traktor a nic zajímavýho na nich není. Ale v těch modrých šišoidech určitě ještě nějaký cestičky budou. Modrý křížek je pumpa, jako orientační bod pro vás, nevím jestli je funkční. O kus dál pak ještě tůňka.

      0 0
      • hony007  

        Pokračování, tentokrát nad Karolínem.

        Spodní část je přístupná od fotbalového hřiště, shora pak průsek mezi novými stromky, ale jsou takové pěšinky spíš na cestu mimo asfalt, zeleně pak lesní cesta.

        Zajímavější je les mezi silnicemi do Žďáru a do Petrovic. Od Petrovic na konci cesty kolem kukuřičného pole doprava na to polní cestu k lesu, za hromadou hnoje doleva a podél lesa. Ze Žďáru když začne les a v něm je na levé straně louka tak po pěšině a pak na lesní cestičky. Červeně jsou zajímavý trasy, modře příjezdovky. Zeleně je pak cesta (letos trochu prošláplá) a odbočky z ní od přírodního parkoviště nad Lenčovem ke křížku před odbočkou do Karolína.

        0 0
    • pepek  

      Tak bonbonky dobrý, Vilémovy trailíky podél potůčků a Honyho potůčkový sjezdík super. Zelená z Petrovic v dolní, kořenové části taky pěkná. Dal jsem to dnes všechno z jedný vody načisto, tak sem sypte další, ať mám příští sobotu kde jezdit :-)

      0 0
      • hony007  

        No já su docela vyčerpané, ale projeď si to u Karolína a nad Lenčovem, k tomu se pokusím ještě něco v týdnu přihodit. Co mě tak ještě napadá tak zelená od Škatulce ke Kuničkám, ale v tom prostoru Kuničky – Újezd – valchovák (silnice 150) – Valchov – Ludíkov – Němčice určitě ještě něco bude, jen sem se tam ještě nedostal. Dneska jsem zkoušel z Dolní Lhoty nahoru na hřeben (cyklostezka P. Bezruče) a mám k tomu tak akorát Matonohův dopis pro KSČM. Jen v jednom místě byl náznak něčeho, ale divně se k tomu dostávalo. Rád bych tady poděkoval přátelům těžařům za jejich „skvělou“ práci v dané oblasti. Nad Spešovem a Jestřebím by to mělo být lepší.

        Spolíhám na Krutora, že se tu konečně objeví a na další místní kolegy.

        0 0
        • pepek  

          TZ mi tady nepiš, ty jsou notoricky známé :-) Matonohu jsem minule citoval taky mnohokrát, ze 6 pokusů o průzkum skončilo v kopřivách a bažinách celkem: 6.

          0 0
          • Krutor  

            A jako že se neozveš …

            0 0
            • hony007  

              Chtěl sis zanadávat sborově? :-D A dej sem nějaký cestičky, určitě neznáš jen tu klepačovskou.

              0 0
    • pepek  

      Tak co, blanenčáci, nějak vám to tady nepřibývá a víkend se blíží. . . .

      0 0
      • hony007  

        Fotbal a diplomka :-(, ale že seš to ty, tak to červeně vpravo je alternativa ke žluté Petrovice – Karolín, ale je to docela padák, pokračuje se místo odbočení z lesní cesty na žlutou ještě kousek a pak intuitivně doprava, to červeně vlevo je techničtější, ale na konci taky padák, nájezd od Karolína je na druhé straně silnice mezi vodárenskými objekty na cestičku mezi nový les, pak přejet lesní cestu a hurá na trail.

        Zelený jsem posledně nestihl prozkoumat, ale ta co je vlevo je docela vidět, jak by měla vést, zvlášť pro tebe, který vidí trail všude :-D

        0 0
      • honhav  

        o vikendu se jede golem ;)

        jinak par tras mam tu:

        http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

        http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

        http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

        v podstate nejhezci technicky trailik mi prijde zelena z hradu k blansku, a cely ten prvni vylet (cervena ze sobesic je paradni), pak svezeni po zelene z techova bylo zminovany…

        jinak poznavaci znameni – obcas prozenu stribrnyho stumpa, sem tam cernou silnicni meridu roadride, po okoli bk, posledni dobou ale vetsinou jezdime se zenou (merida hfs) a 2× vozik (cerveny chariot a modry croozer)…

        0 0
        • pepek  

          Tak tu červenou ze Soběšic teda zkusím, když je tak dobrá. Ani to není moc daleko. A ten čertův hrádek taky.

          0 0
          • Baba-Ji  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
          • Excel  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
    • zdsamct  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • joudys  

      žlutá TZ od Kateřinské jeskyně u Skalního mlýna, stojí za to

      0 0
      • Vilém  

        To je ta, jak vyjizdi u horniho mustku a zacina na parkovisti?

        Pokud ano, tak to je slusnej stoupak, ale da se.

        0 0
        • pepek  

          Tos překvapil, to dávám i já. Psal jsi, že dáváš i zelenou na Blansek, tak v tom vidím jistý rozpor :-)

          0 0
    • Krutor  

      Tak jo, po návštěvě Pepka a jeho spokojenosti dávám dva tipy na pěkný sjezdíky…:-)

      Němčice-Boskovice (asi 4 km):

      Začátek v Němčicích u hřbitova na ŽTZ. Po ní se moc fajným sjezdíkem dostanete nad Valchov (ve sjezdu se pořád držet v přímém směru, ve dvou místech se lesní cesta odklání vpravo…). Na konci se ŽTZ napojí na hliněnou cestu – po té sjet pořád rovně až na asfaltku (žlutá odbočí před ní vpravo do Valchova – tam ne). Dál popis podle mapky:

      1.Po asfaltce přejet k silnici Boskovice-Valchov – přejet silnici do lesa. Tam po cca 100 m odbočit vlevo (les trochu podobný Maštalím). Překřížit lesní cestu (ČTZ) a pokračovat po značené CT 5227 asi 1 km

      2.POZOR! Křižovatka s asi 3 směry – CT pokračuje rovně, je třeba zatočit po cestičce první vpravo od směru cyklotrasy. Cesta dál pokračuje dost dlouho přes kořeny a kameny.

      3.Cca po 1 km menší křižovatka – držet si přímý směr , pokračují kořeny

      4.Cesta na chvíli vyjede z lesa k louce – jet kousek po levém okraji louky a po pár metrech zase vlítnout na cestičku do lesa. Pak začíná prudší úsek – POZOR!!! Vyústí na místní silnici.

      5.Na silnici vlevo a po pár metrech zase vpravo na lesní pěšinu a nechat se po ní dovést ke spodní silnici z Boskovic (naproti fabrika).

      0 0
    • Krutor  

      Sjezdík č. 2:

      1.Start v Těchově – ze silnice směr Obůrka první odbočka doprava mezi stromky. Pak se nechat vést přímo, neuhýbat.

      2.Překřížení šotolinové široké cesty – dál přímo

      3.Na konci sjezdu kolmo doleva a zase se nechat vést mírným sjezdíkem mezi stromy a křovím

      4.Po napojení lesní cesty zprava pravotočivá zatáčka a asi po 50 m uhnout kolmo do prava na pěšinku v trávě

      5.Po projetí trávou vjezd do lesa, cesta zatočí vpravo a v následující levotočivé uhnout z lesní cesty vlevo a projet lesním průsekem přes kořeny. Následuje napojení na lesní cestu – vlevo (napravo je vidět dolů na Blansko v průseku po polomech 2010)

      6.POZOR! Cesta se po cca 200–300 m rozdvojuje do 2 pěšin – dát se mírně vlevo (trochu zarostlé trávou). Za odměnu následuje lahůdečka v podobě projetí pár muldiček …

      7.Po projetí muldiček se dát chvíli doprava po široké šotolině a po pár desítkách m na cestu mírně vlevo. A jet vpodstatě přímý směr až dolů k potoku.

      8.Před potokem senapojuje cesta zleva – držet se vpravo. Maličká změna sklonu a pak už jen sjezdík až k mostku a silnici (pak vlevo do města)

      0 0
    • Krutor  

      A pro zájemce i odkaz na celou vyjíždku – pro zájemce (start a cíl na vlakové zastávce Blansko)

      http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

      0 0
    • pepek  

      Teď jsem objevil plno pěkných mechových a kořenových pěšinek a sjezdů v useku Ostrov-Holštejn-Baldovec. Proč to sem nesázíte, domorodci? Nebo si to šetříte jen pro sebe?

      0 0
      • Krutor  

        tak to sem nasázej. Místní to většinou snad znají a krom tebe k nám nikdo snad nejezdí :-))))))))))))))))

        0 0
    • pepek  

      Trochu tu oživím mrtvolu:

      1. Zná někdo ty sjezdíky na mapě č: 1? Byly někdy (před Kirillem)

      jetelné? Bo teď jsem přes všechnu snahu vždy po 200–300 metrech skončil v bordelu.

      1. Slibný sjezd k vodopádu č:2 skončil zase novým polomem. Dřív to šlo

      až dolů?

      1. Trochu jsem se spravil novým sjezdem č:3, který končí sice 100metrovým

      dropem, ale dá se odbočit doleva a po pěkné pěšince (sjet) do kaňonu a přejít na druhou stranu na standardní zelený sjezd ke Skalnímu mlýnu.

      0 0
      • RomanH  

        3× vyjet / vytlacit v podstate stejnej kopec, to musi bavit :-)

        0 0
      • Vilém  

        Pepku, kde se nachazi to treti foto?

        0 0
        • pepek  

          To je ta trojka, najíždí se tam z Těchova, je tam takový průsek, kolmo k té zelené, na začátku kopřivy, pak se to zlepší. (Skoro všechny ztrouchnivělé stromy jsem uklidil)

          Končí to tou skálou, pak se vrátíš 50 metrů a šikmo doprava do toho žlebu, jak vede ta zelená dolů.

          0 0
      • Cipísek  

        Onehdá jsem zkoušel tvoji 1.(asi) ale vzdal jsem to. Tyto pěšinky prý někdy dávno byly užívané když hafo lidí chodilo do kolbenky (alespoň jsem to tak slyšel)

        Nemám na objevování mentálně :o)

        0 0
      • honhav  

        1 zrovna o vikendu jsem hledal, nenasel…

        2 byla super, dole konci skalou a je treba se dat do prava…uvidime jak to bude vypadat az to vytahaji…

        3 z te zelene uz jsu stromy uklizeny nebo se porad musi prelizat?

        0 0
        • pepek  

          Zelená je furt zapadaná a navíc to včera fest klouzalo.

          0 0
      • Polka  

        Standardni zelena dolu je prece diky stromum hodne nestandardni a stoji za vylizprdel.

        0 0
        • pepek  

          Jo. Měli bychom tam poslat Žaba-biho s pracovitými kamarády s motorofkou.

          0 0
    • pepek  

      Kdo zná, kde je tento nápis na stromě? Ten bych asi pozměnil na: „Tak tam tedy rozhodně ano!“.

      0 0
    •  

      Taky přispěju když už sem se zaregistroval.

      Pěkné cukrle je na Holštejně. Vede od hradu kolem Staré Rasovny ke Kalvodovu kříži. Mapa je jen přibližně naklikaná.

      http://www.mapy.cz/s/a8qO

      0 0
      • Macik  

        No jo, ale to vynecháš ten hravý mini sjezdík co je poblíž tý jeskyně Spirálka ;-)

        0 0
        •  

          Myslíš schody k propadání? Na ty nemám mentálně :)

          0 0
          • emiil  

            Si myslím, že to bude spíš někde tady – cestička ti na 30 metrech o 10 metrů zmizí..

            Většinou je tam trošku mokro.

            0 0
            • Macik  

              jj. To je přesně to místo. Není to těžký sjezdík, jen napoprvé jsem to musel jet víc srdcem než hlavou :)

              0 0
    • diessel  

      Jedu na tyden s rodinkou do Suchého u boskovic.

      nějky typ na 2 až 3 tresy tak na 2,3 hodky!

      at se jen neválím u grilu :-)

      0 0
      • Vilém  

        Pekny je to vzit na Skalky a pak po modre do Sloupa, je to skoro porad z kopce :) Ze sloupa se muzes vydat nekam do krasu, treba zase po znacce smer holstejn, baldovec a pak se pomalu smerovat na zdarnou a suchy.

        0 0
      • pepek  

        Modrá do Sloupu a z5 to musíš. Okolí přehrady u Boskovic (děti tam můžeš odložit, mohou si hrát na kovboje). No a pak se zeptej s. Krutora, má vyladěné pěkné trasy, zejména Němčice-Valchov-Boskovice, Valchov-Ždárná (:-) – Sloup – Babylón . . . . a jiné.

        0 0
        • diessel  

          díky :-)

          0 0
        • pedro89  

          A co zelená? Také zajímavá? Jak je to lepší jet? Po zelené do Žďárné a zpět po modré do Sloupu?

          0 0
          • Loner  

            ZTZ Žďárná Sloup za odbočkou z lesní cesty 200 m kamení, kořenů, dá se zleva objet, pak pokračuje klasická lesní zvlněná kamenitá, nad Sloupem jde zase do lesa, s děckama objet zase asfaltem. Myslím, že se svištěma do 6 let bych to dal radši celý po cyklostezce a dole je i trochu brzdil, aby nepodjeli závoru.

            0 0
            • pedro89  

              Mluvíš o zelené? Jedu bez děcek, jen jestli se to dá projet na biku.

              0 0
              • Polka  

                Pred dvema rokama za mokra bez problemu, proc by nemelo dnes?

                0 0
              • joudys  

                zelenou do Sloupa je to podle mě lepší, bez problému, před Sloupem zelená uhýbá z asfaltky doleva, doporučuju tama, pěknej sjezdík v lese namísto jet pořád po asfaltce dolů. Ale zase když to přejedeš, dole u koupaliště můžeš dát na zahrádce pivko.

                Modrou do Sloupa moc nemusím – začátek ok, v polovině pak v údolí je často mokro a bláto a poslední třetina před Sloupem je pak po asfaltce po rovině nuda.

                0 0
                • pepek  

                  Protože nevíš, že z toho asfaltu se dá přejet louka doprava, brod a pak pěkná lesní cesta. Po vyjetí na asfalt zase brzo doleva do lesa a lesem až skoro do Sloupu. Mokro? To nebylo už rok. (Až doteď)

                  0 0
                  • joudys  

                    ty cesty samo znám, byl tam problém s jedním brodem, ale nic na tom nemění, že posledních x km je to v údolí po rovině tzn. nuda. Mezi modrou a zelenou je řada spojovacích cest, takže se to dá přejet, ale musí to tam člověk znát.

                    0 0
                    • pepek  

                      Tak pravda, moc to tam neznám, ale můžu tam ještě tedy zajet. (Záznam je za poslední 3 měsíce z 20 let, kdy tam semtam zajedu.)

                      0 0
                      • pedro89  

                        Tak jsem to dnes projížděl a modrá ze Sloupu je hodně podmáčená, koleje od traktoru, spousta větví od prořezávání, moc nedoporučuji.

                        Jinak zelená z Těchova ke Skalnímu Mlýnu fajn, jen kdyby tam nebylo asi 250 popadaných stromů přes cestu, takže také nedoporučuji.

                        Nevíte jak je na tom zelená o kousek dál z Nových Dvorů dolů směr Macocha? Dík

                        0 0
                        • pepek  

                          Nj, ted po sobotním lijáku to bude všude špatný. Ta zelená k Macoše byla na jaře jakeštakež, ale jak ted nevím.

                          0 0
                        • Krutor  

                          před cca 1,5 měsícem dva stromy přes cestu

                          0 0
                      • Puamik  

                        Co je to za aplikaci, že v ni jdou zobrazit spolu dohromady historické záznamy kudy jsi projížďěl?

                        Díky

                        0 0
                        • pepek  

                          Jsou to uložené záznamy, přesunuté pouze myší a upuštěné nad otevřenou mapy.cz.

                          0 0
                          • Puamik  

                            Děkuji. Jenom je škoda, že po přenesení trasy do mapy ji nelze takto uložit a postupně přidávat další trasy. Možná to umí nějaké aplikace, ale zatím jsem na nic nenarazil.

                            0 0
                            •  jarek1  

                              třeba v Edge: ..Tisk/Microsof­tPrintTo PDF/Uložit..pos­tupně přidávat trasy. Ale k čemu?

                              0 0
    • destr  

      Jezdíte někdo ty schody jsou po červené ze Šošůvky kolem Holštejna do Ostrova?

      0 0
      • Vilém  

        To je v holstejne od hradu dolu k vode?

        0 0
      • Baba-Ji  

        diky za tip, kdyby nebylo tak pozde a nemel jsem takovou opici, hned tam jedu mrknout :)

        0 0
      •  

        To bych taky chtěl vědět:),ty stupně maji tak metr. Navic jsou tam zaraženy trubky aby neujižděli.

        0 0
        • Macik  

          Když objedeš Holštejn zleva, tak se těm schodům zcela vyhneš.

          0 0
          • Vilém  

            Tady ale asi neslo o to, kudy to objet, ale jestli to jde sjet:)

            0 0
            • Macik  

              OK beru, nicméně to asi sjede opravdu málokdo, esli vůbec někdo. Tak jsem navrhl objížďku, která tě nepřipraví o sebevědomí ;)

              0 0
              • destr  

                Jde to v pohodě i po dešti…jenom to chce trochu odvahy, dal jsem to třikrát po sobě a čím rychleji jsem jel, tím jednodušší to bylo.

                0 0
        • Baba-Ji  

          metr na vysku? podle toho zabradli to tak tedy nevypada

          …spis bych rek napohodu schody, ale nebyl jsem tam, treba fotka klame

          0 0
          • Vilém  

            Metr opravdu nemaji:) Myslim, ze by to mohlo jit, kdyz clovek zarazi sedlo, ale uz jsem tam dlouho nebyl.

            0 0
          • honhav  

            nakouknu jak budu mit chvilku :D

            0 0
          • pepek  

            Myslím, že ty to dáš s prstem v nose, soudruh tady trochu kalí vodu, ty schody mají tak do 30–40cm

            0 0
            •  

              Metr byl myšleny s nadsázkou, omlouvám se za mystifikaci. Když jsem tam jel od Ostrovu a nesl kolo do těch schodu na hřbetě, tak jsem musel zvedat nohu hoodně vysoko:) Kurňa musim se tam vypravit někdy s metrem. :)

              0 0
          •  

            Tak jsem jel nafotit ty schody. Protože jsem gramař tak jsem nechal metr doma :)

            0 0
      • biker jura  

        Jo, s Radimem to dáváme.

        0 0
    • mastihuba  

      Jen tak ze zvedavosti… Dava nekdo ty koreny k rudickymu propadani, kdyzse odboci u te lezecke skaly dolu k potoku?

      0 0
      • destr  

        Pokud je to to co si myslím, tak ty jsem naštěstí viděl jenom zespodu a nenapadlo mě to sjíždět :-) ale to už bude tak 5 let

        0 0
      • Macik  

        Ne, ale když tam su, tak to prohlížím a přemýšlím, kudyma by se to dalo :D

        0 0
        • Baba-Ji  

          to delam vsude, kde jsu bez kola :D (vylety, prochazky,… …uz asi uchylka :D)

          0 0
          • JSt  

            me uz to pustilo. docela nebezpecny je to pri jizde autem a pozorovani okoli. nebo hledat lajny pro lyze v zime. :-D

            0 0
        •  

          Taky tak:) Ale to by byl asi muj posledni hrdinské čin. K propadání jde sjet z druhé strany. Ze silnice od Křtin po cestě vlevo a asi po 50 metrech hned z cesty po vrstevnici.

          0 0
      • obda  

        Dávám. Tedy směrem nahoru – kolo na rameno a na jeden zátah ;)

        0 0
      • biker jura  

        taky se to dá:D

        0 0
      • ufoncz  

        Když se to umí (což není můj případ) a zvolí se dobrá stopa, vypadá to (na videu) celkem jednoduše: http://www.youtube.com/watch…

        0 0
        • mastihuba  

          To ses ty? Je to rudicky propadani?

          0 0
          • ufoncz  

            Je to Rudický propadání a nejsem to já (viz závorka v příspěvku výše, kde píšu, že to není můj případ – mým vrcholným výkonem bylo sjet celkem rychle žlutou ze Spáleniska do Bílovic tím korytem a jinak mám všude bobky (oprávněně, pač chybí skill))

            0 0
        • siskin  

          Hehe :) ,jednou jsem to z nerozumu dal ,když jsem tam byl pak podruhé , o pár měsícu starší a chytrejší :D ,tak už ne.

          0 0
          • o.unca  

            aleale, dyť jsi to tam dával, ne? (ehm, oba jsme to dávali…-)

            0 0
    • ufoncz  

      Jak to vypadá teďka na té žluté od Kateřinské přes Macochu dál směrem na sever? Je lepší se držet ŽTZ, nebo radši trasou Naučné stezky? A už vůbec netuším, jak vypadá zelená od Velké dohody na Lipovec a pak žlutá do Krasovského údolí.

      Něco zhruba na této trase: http://mapy.cz/s/fjpV s tím, že by samozřejmě bylo fajn mít co nejmíň asfaltu a širokých polňaček, ale zase střídat přelejzání padlých kmenů s broděním se blatem. Schody od Holštejna s kolem na ramenu, to je jasný.

      Beru jakýkoli dobrý tipy pro úpravu trasy.

      0 0
      • Krutor  

        řekl bych , že teď jsou všude sračky a když ne tak pěkně měkko :-)

        0 0
        • ufoncz  

          No klidně bych bral i něco obecně o těch cestách mimo cyklostezky tam. Že je všude vlhko, to tak trochu tuším, ale nedá se s tím nic dělat a vědět to mi nijak nepomůže ;-).

          0 0
    • Vilém  

      Přidam nahodně objeveny sjezdik z Olesne dolu k Hradskemu tunelu. Z pocatku se jede po lesni stezce, potom se v zatacce cesty, u roztrojeneho stromu, odboci doprava a jede se po hrebinku dolu k trati. Pak odbocit mezi 3 chaty a kolem reky se pak dostat az na cestu mirici do Sv. Kateriny. Sjezdik neni drouhy, ale je pekny.

      0 0
      • Vilém  

        Koukam, ze je tam videt prd.

        Tak druhy pokus.

        0 0
        • pepek  

          Dziêkujê bardzo :-)

          0 0
          • Vilém  

            Jeste mam v planu prozkoumat tu cestu, z ktere se odbocuje a ktera na mape kousek za zatackou konci. Bylo by bezvadne, kdyby se dalo nejak prekonat rokli, pred kterou podle mapy konci a napojit se na cesticku vedouci nad trati smerem k druhemu tunelu pred blanskem. Je to takova moc pekna cesticka, misty zasekana ve skale, asi tak 10–15m nad kolejema, ktera udajne slouzila pro pripad pozaru, kdyz se jezdilo na paru.

            0 0
            • pepek  

              Jednu z těch cest na mapě, asi tu prostřední, jsem kdysi tlačil až nahoru, peklo to bylo.

              0 0
            • pepek  

              Na každé mapě je to jinak, takto to mají na mapách geodezie protažený optimisticky až k té elektrárně

              0 0
            • pepek  

              Tak v Geodézii nekecaji, „cesta“ tam je. Není ovšem příliš jezdivá :-)

              Ta tvoje je v té dolní části přímo luxusní, dokonce je tam více variant. A já blbec jsem to kdysi tlačil od těch chat nahoru tím žlebem vlevo. Mohl jsem mít prvosjezd :-(

              0 0
    • Kire  

      Přidám pár tipů na zpestření ZTZ z Petrovic do Blanska.

      Místo klasiky, odbočení doprava na polňačku z cesty směrem z Petrovic na Vavřinec, se odbočí doprava až u rybníka (1). Ze začátku nic moc, pak ale následuje krajem lesa kořenovka, která končí lávkou přes potok (2). Vjede se na malou louku u bývalého tábora, přes louku mírně doleva a jede se pěšinkou po pravém břehu potoka až do bodu (3), kde je rybník s altánem. Dá se pak pokračovat stále podél potoka k bodu (4), tam už to ale až tak zábavné není, nyní tam v jednom krátkém úseku těží.

      Pak nahoru do kopce a těsně před jeho vrcholem vlevo přes metrový hup na pěšinku, co vede rovně, pak doprava a klikatí se k lavičce na Horničkách.

      Ze zelené pak vedou sjezdy do Sloupečníku (11), který je technický (a zatím jsem ho celý nedal, zkusím zase za sucha :-)) a (10), který se jezdí ne korytem cesty, ale hned vlevo mimo cestu. No a na druhou stranu směrem k Horní Lhotě a Blansku se dají dát sjezdy 7, 8 a 9. V bodě (6) se dá uhnout ze zelené na pěšinku, která se pak u Blanska se zelenou spojí.

      0 0
    • Kire  

      Dvě pěkný pěšinky u Suchýho.

      0 0
    • otecius  

      Zdarec borci, nevíte někdo kde přesně je namotaná stará DHčková z Hořic??? PS: docela koukám, že tu není o Hořicích ani zmínka

      0 0
      • Vilém  

        Co je stara? Co je nova?

        Znam tam jen to co zacina v pravem zadnim rohu hriste, u te boudy.

        Pak tam na podzim bylo neco vyjezdeno nahore od konce vleku, ale to mi prislo jak po nejakem enduro zavode, nebo tak neco, vim ze tam obcas neco poradaji lidi z Brna.

        No a pak kdysi pred lety byly nadelany nejaky lavky kousek nad vrstevnici nad starym Blanskem, ale to uz podlehlo zubu casu.

        0 0
      • psedma  

        taky už nevím co je nová a co stará, každopádně jak říká Vilém, obě začínají v rohu hřiště… jedna při příjezdu na cestu pokračuje rovně, pokud chceš na druhou, tak na silnici doleva, kus šlapat do kopce, a pak doprava (myslím, že kousek za el. vedením, kousek na sever od turistické, ale už jsem tam rok nebyl, tak si to nepomatuju :-D)

        no a pak jsou teda ještě vyježděné „enduro“ tratě od konce vleku, jedna ze začátku podél lesa, druhá hned od začátku víc na sever a k hluchovskému potoku… ale otázka je, jestli to tam po zimě půjde vůbec poznat…

        0 0
    • Kire  

      Pěšinky nad Karolínem, je tam toho víc, než na mé mapě ;-).

      0 0
    • Kire  

      Singly v hezkých údolích nad Holešínem. Trasu, co vede od většího rybníka směrem dolů, doporučuji jet dolů stále po pravém břehu, je to pěšinka na šířku stopy s nějakými těmi kořeny ;:).

      0 0
    • rodo  

      Nazdar, neviete mi poradit nejake pohodove trasy v Blansku (start aj ciel). Budeme tam mat s partnerkou volno vzdy par hodin. Dlzka tak 20–40km, mimo asfalt, ale nic moc technicky narocne, mame HT a technika jazdenia tiez nie je na vysokej urovni. Dakujem za odpoved.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.