A pak že elektro je pro důchodce a lenochy..

60 nepřečtených
  • tromboonen

    Sorry, zkoušel jsem najít nějaké vlákno s hejtama na elektro enduro, ale vony byly spíš ve fotkách co se pamatuju..

    Každopádně tady jedno s motorkem je, rider si jej užil, a na cestu dokopce jej nepotřěboval, je z toho sranda a nikdo mu to vyčítat nebude..

    0 0
    • Smazaný účet  

      Jj docela pech co se mu stalo. Jeho Party videa byla super.

      0 0
    • Martin  

      ten McAskill :D

      0 0
    • puka  

      A tímto sis dokázal co?

      0 0
      • tromboonen  

        Ja vubec nic, na MTB nejezdim, elektrokolo nemam, bavi me tady ty vlakna a komentare o tom jak je to prasarna, jak to znici traily atd… Ashton je mi velmi sympaticky, jak delal ty triky na silnicce, co ted kde kdo kopiruje, pak se zboural pri nejaky exhibici vlivem banalni chyby, ale jede dal, ackoli tu scenu nesleduju tak kdykoli nekde vystoupi tak pusobi chytre na jednostraneho sportovce, onehdy to pustil dolekopcom jen setrvacnosti s nohama prilepenyma elektrikarskou paskou k platformam, to se tady taky nasli borci co to kritizovali jako ze urcite trpi jeho pater nebo nejede tu spravnou techniku protoze nezatezuje nohy..

        Ja o tech kolech s predkem co vypada jak z motorky z Easy Riders vim hovno, ale tak nejak mi pripada, ze takovej frajer co si to uzije i kdyz je snad od pulky trupu jestli ne vic nepohyblivej, a hlavne to jak mu lidi fandej (jeden skotak ukazal i rozpixelovany koule) je pozitivni zalezitost a takove male plus pro elektro enduro… a jeste ho pustej na trat svetaku a udelaj z toho udelaj ironicke a pritom pozitivni video.. proste jsem to sem lipnul aby se treba ti ortodoxni anti elektro puristi chytli za nos, to je jedno, energie voe, jestli ji tam nevnimas, tak ses na tom spatne :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pokud vim tak ti elektro puristi právě řešili fyzičku jezdce a že užití pro někoho s handicapem chapou. Takže to tvůj příspěvek je trošku mimo.

          0 0
          • tromboonen  

            Hele ja to fakt neminim rozmazavat, ale za me ackoli o tomhle sportu vim hovno je to priklad situace kdy elektro kram nekde pod stredem pomuze cloveku co by to jinak nezvlad zajet neco co kdysi daval, plus pobavi fanousky, plus si sam ze sebe udela srandu („almost as if there was a motor in there“ nebo jak to bylo), jasne, je to reklama na Canyon elektro enduro nebo co… ale proc ne? Matrynovi to „pomuze“ z kopce, je to fake takze nesvindloval, jestli to linymu hobikovi pomuze do kopce a pak se sveze, ja nevim, treba bude divokej a ohrozovat ostatni, ale to muze i namakanej borec bez motoru, a kolikrat to delaj mnohem agrsivneji… no nebudu vam do toho kecat kluci co jezdite radsi z kopce, jen jsem to sem prdnul protoze ac me downhill vubec nezajima tak mi to pripadalo inspirujici, mozna je probem v pochopeni te ironie..

            A aniz bych chtel zasahovat do debaty puristu, neni to priklad toho ze pokud kolo s elektro kramem udela svemu majiteli radost/pomuze mu uzit si neco co by jinak mozna nezvladnul, tak je to super pokud majitel respektuje ostatni a nesnazi se jen jim ukazat, ze on je ten co se nemusi namahat do kopce? Stejne velke procento tehle downhill dobrodruhu to jede nahoru lanovkou nebo traktorem.. a uz dost, fakt se Vam do toho nehodlam montovat, me to vubec nelaka, jen mi to pripadlo jako pozitivni zprava :)

            0 0
        • iron.hide  

          pises ze MTB nemas, tak potom o tom nevies nic.

          Na ceste ti elektrobajky prirodzene nevadia, a nikdy ti ani vadit nebudu, pretoze na ceste su okrem nich aj ine a rychlejsie dopravne prostriedky.

          0 0
        • novas752  

          Souhlas

          Akorat to kolo je upravenej sjezdak s motorem 3kW (12× vic nez 250W coz je bezny ekolo) co nemusi byt prislapavan a ovlada se plynem jako na motorce. (Na YT Chanellu GMBN Ashton to kolo popisuje). Takze to s normalnima ekolama moc nesouvisi…

          Kazdopadne velkej frajer ze ho zraneni nepolozilo a dal cvici, rehabilituje a obcas jezdi. Ja bych ten sjezd na tuty nedal ani zdravej. :)

          0 0
          • tromboonen  

            No ja netusim jakou technologii pouzili, a ano, o downhillu a elektrokolech vim prd, ale tomu chlapikovi proste fandim a pripadalo mi to jako pozitivni priklad pro hatery cehokoli elektrickyho, at uz to jezdi do kopce, po rovine, nebo z kopce… hlavni problem, pokud je, je vzdycky mezi sedlem a rodlama, bych rek..

            Ale koukam ze aniz bych chtel jsem mozna zalozil jedno z bourlivych vlaken.. ja se necitim na to to jakkoli komentovat, nejezdim z kopce a temer ani CX, jen mi pripadlo fajn ze elektro muze byt i pozitivni, mozna by jejich odpurci mohli trochu ubrat na ceresu a jejich uzivatele se zamyslet jestli nejsou sloni v porcelanu (myslim treba na trailech aby se nechovali jako motorkari), jinak je to bych rek kazdyho vec a ted si to tady rozdejte, ja tenhle druh trati nejezdim tak to nebudu komentovat, fakt to byl jen pokus o pozitivni energii.

            0 0
        • puka  

          Kanál gmbn sleduju, toho člověka respektuji, vím co se tomu člověku stalo, vím jak to má teď. Když jsem viděl back on track, tak jsem byl z toho uplně na haluzi.

          Nechápu, proč nám sem postuješ video s naprosto debilními argumenty na ekolo. Ten člověk má handicap a ty si myslíš, že lidi tady mu budou říkat ať si vleze na normální kolo? To taky o důchodcích říkáš, že když mají vozíček, tak ničí silnice? -_-

          Proti ebiku nic nemám, ale takto vyvolávat zbytečný flame? Že se nestydíš.

          0 0
          • tromboonen  

            No vidis, ja GMBN nesleduju, ale tohle mi pripada jako argument proc by elektro na plnohodnotnejch kolech nemuselo byt apriori spatny jak se tady casto tvrdi, handicap nebo ne..

            A ne, nestydim se, flame jsem nemel v umyslu, na to nejsem dost zainteresovanej, akorat jsem nevedel kam to prdnout a mel jsem z toho videa dobrej pocit (a taky mam rad Skotsko a UK obecne) ackoli jinak me down scena nezajima, tak se s tim nejak porovnej… ekolo netlacim, neargumentuju, jen reaguju na mistni nekdy az psychozu proti cemukoli elektro… sorry nejsme na facebooku kde je palec nahoru nebo dolu, nemyslel jsem to konfrontacne, spis jako poctu tomu chlapikovi i kdyz to dolekopcom moc osobne neprozivam (stejne jako kdyz jsem si dovolil reagovat na mistni poznamky o tom jeho sjezdu bez elektro a slapani a s izolackou ve smyslu co to dela, vzdyt mu to nici pater [kterou neciti a nepouziva, bohuzel] a jeste to jede blbe)..

            0 0
    • mr.antik  

      kombinace pití alkoholu a přítomnost internetu s otevřeným bike-forem nedělají očividně dobrotu

      0 0
    • snas89  

      Video parádní a je super, že tu ta možnost je.

      Nicméně po shlídnutí videa mám ještě silnější pocit vděku za to, že si můžu užít tu dřinu sám za sebe.

      0 0
    • alinceb  

      Dám jenom takovou poznámku pro zamyšlení:

      V pátek jsme s kamarádama jeli jeden sjezd. Máme ho relativně kousek od baráku, je celkem technicky náročnej a moc moc zábavnej. A přesto ho jezdíme jednou nebo dvakrát do roka.

      Důvodem je, že po sjezdu musíš jet zase zpátky nahoru, což je 4,6km s převýšením 400m (a cca. 3,5km z toho je průměr stoupání přes 10%), což je na těžké EN kolo, s nejezdivými gumami a 1×10 převody, celkem vražda (na XC kole jsem to jel taky na nebylo to zdaleka tak namáhavý).

      Díky tomu, že je výjezd tak namáhavý a kola tam moc nejezdí, je ten trail ve velice dobrém stavu a nějaké poškození větším provozem tam prostě není. Co se ale stane, až si každý nadšenec koupí elektrokolo, takže ten prudký výjezd nebude žádnou překážkou?

      0 0
      • iron.hide  

        nechaj tak, ked niekto jazdi len cestu a nevie co je to jazda na skvelom traili, tak taketo nieco nema sancu pochopit.

        0 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          můj pohled na věc je takový,že se elektrokolo s přírodou nemá nic společného,takže nejsem jejich fanda a myslím že to do čisté přírody nepatří,ale psát, cituji: ked niekto jazdi len cestu a nevie co je to jazda na skvelom traili je trochu mimo mísu:) Nic ve zlém pán Prezident:D

          0 0
          • iron.hide  

            to som myslel tromboonena, ktory sam napisal ze nema MTB.

            a vyssie som uz pisal ze na ceste elektrobajky nevadia.

            0 0
            • tromboonen  

              MTB mam a roky jsem jezdil, ale jen XC.. z kopce samozrejme taky, ale tak nejak normalne..

              Kdyz je dneska mozny a bezny nechat se na vrchol vozit lanovkou, traktorem, pickupem, mikrobusem, tak ja osobne si nemyslim, ze by par lidi co si koupi tyhle „superkola“ (mineno sjezdaky s elektro) najednou zahltilo traily nejak vyrazne vice..

              0 0
      • Edwin  

        Až si všichni koupí elektrokolo, tak ševci nebudou mít co žrát.

        0 0
      • Pedro404  

        Coby, trail bude opečovávanej, protože s elektrokolem neni namáhavý si nahoru vyvízt nářadí a trochu to tam opravit:)

        0 0
      • McBlacky  

        modrá z Bílé? nebo něco jiného?

        0 0
        • alinceb  

          ;)

          0 0
          • McBlacky  

            tak mi to pošli do SZ, chápu, že to nechceš dát sem. moje ambice je to jet tak 1× ročně, takže ti to fakt neojedu :)

            0 0
            • Peslezedirou  

              Docela sranda, jak se musí některé traily tajit, mě stačí co hulibrci dělají na Závisti, třeba Adámkův trail jsem jezdil asi sám, teď jsem čučel, že tam někdo naflákal šipky a už to je docela projetý, nebo zasypaný žlábek ve skále na modrý z Břežan na Závist.....

              0 0
            • alinceb  

              Však jsi to trefil…;)

              0 0
              • McBlacky  

                ok, no vidíš o tomhle vím už roky a jel jsem to jednou :(

                se k vám dostanu málo a když tak skoro nikdy s AMkem. Ted tam v nedeli budu, ale vykašený nohy po Malevilu a Ht, tzn to zase bude variance na „kam na pivo, pokud možno ne moc do kopce“

                0 0
        • mr.antik  

          modrá z Bíle už je dávno zničená, teď už je to spíš takový flow trail, možná když bude nějaká povodeň tak to zas trošku potuní

          0 0
          • alinceb  

            Já teda nevím, jaké to tam možná bylo kdysi, ale rozhodně mi to nějak zničené nepřijde. Jen to jedno místo pod rockgardenem je hodně podmáčené a to imho není způsobené lidma, ale přírodou.

            Jinak kdybys to teď někdy jel, tak dávej majzla – je tam dost popadaných věví a v jednom místě přes cestu pořádnej strom (takovej bunny imho neumíš). Něco jsme uklidili, ale pořád tam něco je…

            0 0
            • mr.antik  

              já si to pamatuju z dob, kdy tam na kole zajel maximálně tak někdo omylem a v podstatě bylo nereálný to sjet bez šlápnutí. Dnes tam je už normánlě vyjetá stopa, takže se tam asi jezdí dost

              0 0
              • alinceb  

                Na XC to imho bez šlápnutí nesjedeš ani dneska (tu horní kamenitou část). A tu podmáčenou část nesjedeš bez šlápnutí skoro na žádném kole. Jezdí se tam, ale zdaleka ne tak moc jako na trailech nad LBC…

                0 0
              • scret  

                byl jsem tam predloni? a na XC kole si to moc neumim predstavit… mozna nekoho na 29 a hodne dobrou technikou…

                0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Musela by se potkat technika a lidé, tedy nabídka (už je) a poptávka (?). Kolik vystajlovaných elektrokolistů (a elektro- není rozhodně zadarmo, takže většinou žádní teenageři) bude mít potřebný skill, aby se vůbec dolů z kopce odvážilo a ve zdraví dojelo? Zašité traily jsou v tomto ohledu relativně v bezpečí, větší nebezpečí hrozí profláknutým lokalitám blízko měst (napadá mě Křivoklátsko, ale třeba i údolíčka na okrajích Prahy). Zase to u nás nevidím na nějaký velký rozmach, přestože krajinný potenciál by asi i byl (a v Praze nejspíš i finanční).

        Přirovnal bych to k motorkám. Kolik bezmozků, když už musí, si koupí na frajeření motokrosku/terénní enduro a kolik dá přednost efektním kočkolapům v podobě silniček, čoperů a dalších neterénních variant? Na motokrosce už je dost potřeba umět jezdit, na silnici to stejně většina „motorkářů“ jen tak šolichá. Jak mi důvěrně sdělil kolega motorkář, většina jeho kamarádů (ani on) na motorce nenajede za rok tolik, jako aktivní cyklista na kole, tak jak by vůbec mohli umět jezdit? (U čtyřkolek je to jinak, tam jsou nároky na techniku jízdy a kondici jezdce trochu jiné.)

        0 0
        • alinceb  

          U nás je bohužel teda i těch krosek dost. A jsou to většinou právě mladý kluci. Asi před měsícem jsem šel s rodinkou na výlet s kočárem. Tlačil jsem do kopce velice prudkou, ale hezkou šotolinovou cestu. Už dole mě překvapilo, že přes tak hezkou cestu jsou položené velké kameny, přes které jsem musel kočár přenést. Záhy jsem pochopil. Kousek před koncem, kde cesta ústí na lesní asfaltku, jsem za sebou uslyšel hroznej rachot, tak jsem přidal a co nejrychleji vyběhl nahoru. A za pár vteřin se za námi vyřítili tři idioti na neoznačených kroskách. Zajímalo by mě, co by kreténi dělali, kdyby mě s kočárem na té klikaté cestě potkali za zatáčkou…

          0 0
      • scret  

        za mne jeden z nejhezcich trailu, ktery jsem kdy jel…

        Trochu mi to jen zkazil skoronastipnutej loket:))

        0 0
    • scret  

      ja nevim, ale prijde mi, ze na tom sedi jako pecka… ani do pedalu si nestoupne:D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.