A opět téma - správná velikost mtb treter!!!

8 nepřečtených
  • Aleš71

    Ahoj kamarádi cyklisti. Po dlouhé době jsem si kupoval mtb tretry Sidi Eagle a opět jsem mimo. Byl jsem si je osobně vyzvednout, kde jsem si zkoušel různé velikosti a nakonec jsem si koupil velikost, která mě sedí úplně akorát, jak na šířku tak na délku. Je to k zvážení – těsná tretra může tlačit po delší vyjízďce, volná zas se zouvat!!!

    Děkuji za rady

    Anketa: Mám je vyměnit za číslo o jedno větší, abych ji měl volnější??

    Ano
    0x
    0%
    Ne
    8x
    100%
    0 0
    • tromboonen  

      To neděláš dobře, Vladimíre…

      Sidi jsou z dobrého materiálu a dobře dělané, nenatáhnou se ani trošku, mám je už asi 5 let.. Mám je o dvě čísla větší než normální boty (což je u Sidi obvyklé v závislosti na tvaru nohy), ve špičce mám asi cm a pul mista aniž by se to hejbalo na noze natož tak zouvalo.. a kolikrát na delší vyjížďce mám pocit, že už tam žádné místo není, respektive povoluju a stejně mi připadaj těsný..

      Obecně má být každá bota asi o cm delší než chodidlo (právě kvůli natékání nohou po delším stání/neležení vodorovně)… na těsno rozhodně ne, leda že by to byly nějaké papuče co se okamžitě roztáhnou, ale to Sidi prostě neudělaj..

      Šel bych vyměnit dokud můžeš, větší se daj řešit tvarovanou vložkou atd, máš rezervu na tlusté ponožky atd, menší jsou stopka, budeš další, co Sidi prodává protože netrefil velikost..

      0 0
    • Tencovozikmin  

      Tak pokud ti tam vleze silnejsi ponozka tak by nemel byt problem. Do delky problem nebude,ale po delsi jizde noha oteka a bud trochu tretru povolis nebo bude tlacit.

      0 0
      • Aleš71  

        Jo jo zkousel jsem to na takovou podzimní ponozku. Zimni tretry mám. Měl jsem žvejkačky Northwave a nikdy jsem nepozoroval zda mně natéká noha.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.