Jaký rotoped / spinner na doma?

53 nepřečtených
  • jaradal

    Zdar všem. Chystám se udělat si k letošním vánocům malé „překvapení“ v podobě rotopedu nebo spinneru, abych mohl trénovat na „kole“ i během temných zimních měsící, kdy na bajka není po práci dost světla. Myšlenku trenažéru jsem zavrhnul, protože by mě asi sousedi brzy vystěhovali pro velký hluk. PORADÍTE MI JAKÝ ROTOPED/SPINNER SI MÁM POŘÍDIT? Na co při výběru koukat? (Značka, konstrukce, cena, funkce…). Díky za reakce. J.

    0 0
    • Fidla  

      Rotoped mi naši koupili někdy před pěti lety a dnes stojí v pokoji a slouží na odkládání bundy. Chci tím říct, že bych ti ho nedoporučoval. Spinner se mi zdá taky zbytečný, to si raděj zajdi do centra. Já osobně jezdím na trenažeru a sousedi nic nenamítají. Teda pokud nejedu na plaštích do bahna. A navíc si celoročně zachováš posed, na který jsi zvyklý.

      0 0
    • tchurillo  

      Rotoped nie je velka vyhra: Ak mas ale problem s hlukom, urcite lepsie ako vylihovat na gauci. Ja na jednom magnetickom rotopede v zime/dazdi trenujem, nie je to ziadna vyhra, ale da sa. Problem byva so sedlami, ktore su niekedy uplne zufale, nepolohovatelne, obcas aj s castym agresivnym slapanim zo sedla – rotopedy to moc nemaju radi… Dobru skusennost mam u rotopedu napr. s trenovanim silovejsieho slapania – udrzat rovnake otacky pri tahsich prevodoch. Ak ma rotoped dobry displej s udajmi o case, kadencii, vykone vo Wattoch a pod., da sa s tym vcelku pohrat. Trenoval som intervalovo, nemilosrdne na kadenciu a efekt sa dostavil myslim ze pomerne rychlo.

      Nie je to ziadna velka zabava, ale v zime to ma nieco do seba. (treba pri tom mat nejaku zabavu – radio, TV…)

      0 0
    • davevi  

      Já bych se přikláněl pro ten trenažer.Stačí pod něj položit dva čtverce starýho koberce proti vibracím. No a hluk sousedi myslím neusliší při použití hladkých pláštů. Neměl bych z toho obavy.

      0 0
    • orca  

      No obdivuji tě , nevím jestli jsi na nějakém už seděl a šlapal. Mamina ho moc chtěla tak po letech jsem kapituloval a koupil, první co jsem uděla bylo změna sedla na normální. Další nezvyk přirovnal bych to k časovce do kopce. Myslím že hodina na rotopedu je tak min. 2 hod v terenu . tady nelze zastavit přibrzdit okamžitě jsi na nule. A jak říkal kolega bez TV či rádia zmagoříš a podruhé na to nesedneš. Jo a ještě jedna věc budeš se u toho potit jak sviňa. Šlapu já tak 1× do týdne …mám magnetickej.

      0 0
    • Paja  

      Muzu dat kladne reference na hydraulicky trenazer Hydroforce od Elite, ktery trapim za temnych zimnich veceru, kdy se neda vyjet z casovych duvodu ven. Provoz je pomerne tichy, zvlast kdyz se pouzije uplne hladky plast (zatim si zadny soused na hluk neztezoval), nezda se mi hlucnejsi nez nektery z rotopedu, na kterych jsem kdy sedel.

      0 0
      • Smazaný účet  

        taky ho mám a musím souhlasit – jsem ve 4.patře činžáku (cihla), myslím, že by mě sousedi zabili, kdyby to dělalo kravál :-)

        0 0
    • MARIN  

      Klasicky rotoped rozhodne NE. Zkusil bych treba tohle http://www.progresscycle.cz/firma.asp?… Sam ale mam magneticky trenazer a sousedi si jesne na nic nestezovali. Ono taky neni na co kdyz pri tom posloucham normalne pustenou TV nebo CD. A hlavne ten trenazer je precejenom skladnejsi :)

      0 0
    • ihik  

      Pořídil jsem si Tacx Flow 1680, takže se můžu podělit o nějaké poznatky. Čekal jsem větší nudu, s televizí nebo hudbou se to nechá, chce to občas jít ze sedla, popř. zařadit nějaký rychlejší interval. Mám na tom i computer (kadence, výkon, rychlost, tep), od všeho max, min, avs. Takže je to i dost motivující. Co se týče rezonace a hluku, je to v normě (silnička s 23 pláštěma). Přirovnal bych to ke stejnému hluku jako pračka (nemám na mysli Tatramat, ta při ždímání skákala po koupelně :-) Docela negativně mě překvapilo kroucení rámu, při pohledu dolu je vidět při silové jízdě, jak se střed kroutí a vychyluje, ale rámu by to asi nějak výrazně ublížit nemělo. Kroucení bude asi podobné jako na silnici a tam si toho tolik nevšimneš. Chce to větrák a otevřený okno, studený pití a hlavně hodně. Fakt je to jak sauna.

      Koupeno na kupkolo za 9k, určitě je fajn display pro vyhodnocování a případně sledování pokroků. Dokonce existuje možnost asi za 6k dokoupit iMagic Kit, takže pak se může „virtuálně“ závodit v computeru, ale je otázka k čemu to je. Bude to rozhodně zábavnější, ale na druhou stranu účelem trenažéru není jezdit na krev a s někým závodit.

      0 0
    • Volf  

      Já to vyřešil letos tak, že jsem koupil jakejsi orbitreck a je to docela pohoda. Máš jinej pohyb, protože na rotopedu by mně ranilo a válce jsou fakt dost hlučný a ještě to musíš umět. No a kilometry budu najíždět na silnici pokud to půjde tak celou zimu.

      0 0
    • áronek  

      Zdravím všechny,

      sháním magnetický rotoped v ceně 6–10tisíc nejlépe Kettler, mám zatím tyto 2 favority:

      http://www.kettler-expert.cz/…ler-paso-309

      http://www.kettler-expert.cz/…ttler-giro-p

      cena samozřejmě hraje roli – přijde mi,že oba jsou funkcemi podobné, který by jste vybrali Vy??? Případně jaký jiný kvalitní v této cenové kategorii a s funkcemi těchto dvou

      Díky všem za odpovědi

      0 0
      • bestom  

        Já ze svoji zkušenosti z předchozích dvou zim můžu doporučit

        TACX T1900 ,hlavně kvůli zábavnější formě treninku,dá se na tom vydržet v pohodě i přes 2 hodiny ,dobra je i možnost

        virtuálních závodů přes net.

        0 0
      • Lister  

        Pokud chceš opravdu Kettlera, tak je to IMHO celkem jedno. Oba dva na občasné domácí cvičení budou stačit, Giro P bude mít o něco robustnější konstrukci.

        Osobně bych rotoped podobné konstrukce nechtěl, protože intenzivnější tréning se na něm kvůli posedu absolvovat nedá – když už, tak bych volil minimálně Giro S, na kterém už se bude dát jezdit i trochu intenzivněji. Nakonec by ale u mne vyhrál spinner.

        0 0
        • áronek  

          Moc díky za odpověd,co se mě týče mám pohybu dost a trénovat na tom nebudu, většinou sem už tak utahanej po práci, že to nemám zapotřebí raději se v klidu projedu venku na kole i když sem tam se na tom samozřejmě taky svezu, hlavní důvod je Manželka která se nehejbe skoro vůbec a právě pro ni je rotoped tohoto typu ideální, na to Giro S bych ji asi nedostal právě kvůli tomu docela sportovnímu posedu, manželka musí mít extra dole sedlo a pohodlný :-) Hlavní je aby ji to chytlo a začala jezdit doma a časem až trošku bude kondička třebas i venku na kole

          0 0
          • nox159  

            pokud je zdechla tak ji rotoped chut do toho se hybat jiste neprida… bohuzel… :(

            rotoped/spiner/tre­nazer/valce – to je vsechno nutne zlo zabavneho na tom moc neni…

            0 0
            • Mig_all  

              Souhlasim! Taky jsem babu nejdrive nechal projet se doma, malem mi to otriskala o hlavu :-D Venku uz je to lepší ale porad nejsme na te urovni jakou bych si pral :-)

              0 0
              • nox159  

                pokud ji to nebavi tak ji nema cenu nutit…

                0 0
              • áronek  

                Chlapi, ono je to s mojou těžký ona cvičit chce ale právě, že ne venku ale jen doma „a to formou snadno přístupnou“ :-)Nikdy ji nikdo ke sportu nevedl (a já k němu mám naopak velice blízko) a tak asi proto, se myslím i bojí, že by si někde natloukla a možná i proto, že nechce přede mnou vypadat jako nemehlo nebo nevím proč… Doma cvíčí na stepperu, vrtikruhu nebo jak se tomu nadává :-) ale ten rotoped myslím bude lepší řešení a právě doufám, že jí to vylepší kondičku a třebas i zvedne sebevědomí a někdy vyrazíme i ven. Jen ještě dodám, že jsme už koupili Kettler Giro P za celkem slušnej peníz a je hodně stabilní, hodně pevnej, minimálně pruží jde dobře nastavit poloha (nemyslím pro profíka samo) počítač super, jen to sedlo, jen to sedlo, širší než delší :-))

                0 0
            • Lister  

              Zábavné je to podle toho, co si k tomu pustíš.

              Když je venku marast a prostě nic jiného se dělat nedá, tak je to furt lepší, než u té bedny sedět. Výhoda je taky to, že se dá klidně jezdit i pozdě večer, když už jiné aktivity typu plavání nebo posilka (v malém městě) nepřipadají v úvahu.

              Ke kettlerovi – bohužel už je to tak, že Kettler nebude v dané kategorii ničím výrazně vyčnívat (jako vše ostatní za tuhle cenu se vyrábí v Asii). Obrovská výhoda je ale servis a reklamace (záruka 3 roky) – už jsem to tu někde psal, když máš problém, tak to většinou moc neřeší a přijedou a opraví. Nebo pošlou zdarma vadný díl a ty si to vyměníš sám.

              0 0
              • nox159  

                at si pustim cokoliv tak je to porad otrava… – to uz radeji jdu behat to mi prijde lepsi…

                0 0
                • Mig_all  

                  Furt běhat, běhat už mě to štve, každý v zimě jezdí na kole nebo aspon běhá… To jste všichni z vesnic nebo co? Ja zimní bike vživotě nepoznal NEJDE TO! BO OSTRAVA!!! Rakovinu plic fakt nechci…

                  0 0
                  • nox159  

                    nedramatizuj to tak, vzdycky to jde :)

                    0 0
                    • Lister  

                      Vždycky to nejde, když venku leje jak z konve, tak se tam prostě vydá jen extrémista. Zato hezky doma v teple strávené dvě hodinky na trenažéru při sledování třeba Tour de France, by mne lákaly mnohem více. Ale samozřejmě tohle má každý nastavený jinak – mne by třeba to běhání nebavilo.

                      Ale pokud se budem bavit o té zimě, tak tam souhlasím – i v zimě se dá najít den, kdy se dá bez potíží vyrazit.

                      0 0
                      • nox159  

                        na kole se jezdit vzdycky neda, ale behat se da vzdycky… ( muj pohled na vec… nikomu to nevnucuju…)

                        a uprimne 2h na valcich si nedokazu predstavit…

                        jo trenazer s pripojenim na PC… muze byt celkem sranda… :)

                        0 0
                        • Lister  

                          Dvě hodiny už jsou celkem dost, ale když už na to vlezu, tak jezdím cca 90 minut, jinak to nemá moc smysl.

                          Buď rád, že tě zatím moc neomezuje práce, rodina a podobné věci. Často jsem za ten trenažér rád, protože bych se bez něj nemohl hýbat i déle než týden. Třeba zítra dorazím domů po více než 48 hodinách a to prostě nemůžu popadnout kolo a zase někam zmizet – to by IMHO udělal jen sobec. Takže se budu věnovat rodině a večer budu za těch pár minut na trenažéru hodně rád.

                          0 0
                    • Mig_all  

                      Ne vzdycky to nejde, do Kopřivnice ten naš smog nedoletí co?

                      0 0
    • Terryinka  

      Pokud chceš trénovat na trenažeru, taksimyslím,že je nejlepší si zajít na spinning. Pokud ale věříš tomu,že na tom budeš trénovat tak často a hlavně, že an tom vůbec vydržít trénovat sám,že se ti vyplatí koupit si ho domů, tak určitě ne klasický rotoped, ale spinner nebo cyklotrenažer.

      0 0
      • nox159  

        tak doma pojede vklidu v ZDV tak jak potrebuje…

        na spiningu ta hodina probiha trochu jinak ne? :)

        ( porad se tam chystam zajit, ale jeste nebyl cas )

        0 0
        • Terryinka  

          zajdi :D

          Mně na hodiny taky chodí trénovat pár cyklistů, sednou si ke kraji, vezmou tepák a odjedou si to podle svýho(celou hoďku v sedle).

          Jestli se někdo dokope doma,má kvalitní stroj, fakt mu jde jen o to celou zimu trénovat vytrvalost v sedle a baví ho to, pak je spinning vyhození peněz.

          Ti, co mi tam chodí, tak je to prostě doma před televizí nebaví, je pro ně pořád lepší být mezi lidma, nechat si pouštět hudbu, (dívat se na upocený baby :D). A většina z nich už přišla na chuť i samotnýmu spinningu, protože to je prostě větší zábavaa když sečlověk trochu zná a umíposlouchat tělo, tak si i tam dokáže tepovku tak nějak pohlídat, když potřebuje.

          0 0
          • nox159  

            jj je to podle me hodne i o tom instruktorovi… verim ze muzou byt super hodiny… ( super na zpestreni treninku jednou tydne… :) popripade tymove najizdeni km by mohlo stat taky za to… )

            jako pro me idelne by bylo najizdet doma na valcich u nejakeho filmu ale aspon ve dvou to by byla pohodicka… :)

            0 0
        • Terryinka  

          škoda, že bydlíš tak daleko, bych tě tam konečně vytáhla :D

          0 0
    • umimjennatrikolce  

      prodám skoro vůbec nepoužívaný věšák na prádlo

      Ergometr Master

      http://www.nejlevnejsisport.cz/…CZ_SK_PL.pdf

      Na heurece stojí nejlevnejší 5 500, prodám ho nevím určo za míň chci se toho velkýho krámu zbavit. Pokud si pro něj přijedeš, stary bude tak rok nebo dva, možná k němu dohledám i doklady až bude čas

      0 0
    • umimjennatrikolce  

      prodám skoro vůbec nepoužívaný věšák na prádlo

      Ergometr Master

      http://www.nejlevnejsisport.cz/…CZ_SK_PL.pdf

      Na heurece stojí nejlevnejší 5 500, prodám ho nevím určo za míň chci se toho velkýho krámu zbavit. Pokud si pro něj přijedeš, stary bude tak rok nebo dva, možná k němu dohledám i doklady až bude čas

      0 0
    • mpdu  

      Zadnej! Max do mesice na nej budes veset hadry a ani na nej nesednes.

      Moje zimni cesta je jezdit kdyz to jde a jinak spinning. Je to uplne presne jak popisuje Teryinka. Jezdim si svoje, jsem tam mezi lidma a z nasi lektorky se ve finale stala kamoska, se kterou bajkujeme :-) Hlavne ale musis otestovat lektory a najit si toho, kdo ti bude vyhovovat. Krasna princezna v bezeckejch teniskach nema smysl. Zahraje disco, baby jsou spokojeny a ty se ani nezapotis.

      0 0
      • Mig_all  

        O vhodnosti spinningového kola pro silničářský trenink mluvit nebudu, to bych jeste prekousl ale mě na tom celem neskutečně sere ta tma! Ve vsech spinningovych „posilovnach“ co jsem byl byla vzdycky tma jak v prdeli (je to depresivní a uspavá to než nabuzuje k výkonu) proste zadne prirodni svetlo ale umele zatemnění obcas nejaky ten neon nebo bodovka to je vsechno. Potom ten smrad z potu a nebo z nečištěné klimatizace, to je na blití (zadne okna, zadny prirodni vzdousek), zrcadla, ty jsou snad vsude, já nevím ale rad se dívám bud na venkovni krajinu nebo na tv/platno/monitor kde mi neco poběží a ne sam na sebe, nebo ostatni poticí se lidi ze vsech ruznych moznych a nemoznych uhlu. A potom ten hluk! To co pousti neni hudba to je změt hluků! Vetsinou zbytecne nahlas, nejsem prece na koncerte… A verte ze si svoji tvrdsi muziku poustim HODNE nahlas. V neposledni rade instruktoři kteří ječí pisklavými hlásky povetsinou do mikroportů jako podsvinčata aby jsi sel ze sedla atd. :-D NO ZLATE VALCE DOMA A ZADARMO NO NEKUPTO!!! :-D

        0 0
    • winter78  

      Ja mám doma mechanický spinner. Žiadne elektronické blbosti, žiadny display ani nič podobné…len mechanické brzdenie.

      Na jar,v lete a v jeseni ho vôbec nevyužívam, ale cez zimu dostáva zabrať. Beh a ani bežkovanie ti ten pohyb na bicykli proste nenahradia. Rovnako nemá zmysel chodiť bežkovať alebo behať pri mínusových teplotách v zime a pokúšať tak svoje zdravie.

      0 0
      • Lister  

        Jaký máš? Když píšeš, že dostává zabrat, tak bys mohl mít reference o výdrži.

        0 0
        • winter78  

          Jéééžiš ja značku neviem :-)). Na kotúči má napísané len SPINNING a to je všetko čo o ňom viem. Má robustnejšiu a jednoduchú konštrukciu, nastavenie sedla do výšky a dopredu(dozadu) + nastavenie riaditiek hore/dole a rôzne sklony. Prirobil som si naň tachometer z biku,aby som mal aspoň prehľad o prejdenej vzdialenosti :-).

          0 0
    • Raider  

      našel jsem stránku na spinning stroje použité.. Docela by me zajímal jaky máte názor na použité spinnery za takovou cenu? je to příznivá cena a nebo sehnat něco ze spinning center? http://www.fitbazarek.cz/…p/star-trac/

      0 0
    • Raider  

      Jinak nemá někdo takový stroj na prodej tady v kuloárech bike fora..

      0 0
    • Breakpain  

      Mám podobný problém jako tazatel.

      Spinningové kolo – ergotrenazer – trenažer – válce

      1. válce mám a jezdím v úzké chodbě 1–2× týdně

      chtěl bych to po nastěhováni do nového (miniaturního) bytu doplnit o pravidelné ježdění 5–6× týdně s tím, že zachovám frekvenci u válců a proložím to statickým jezděním, kde nemusím řešit rozbití papuly.

      1. váhám mezi spinningovým kolem a ergotrenažerem, protože mám cca 170cm na umístění a kolo v trenažeru je bohužel delší
      2. ještě je tu možnost jezdit v chodbičce na kole v trenažeru, ale jsou tam vstupní dveře → denně to skládat a uklízet do sklepa … To je docela slušná pakárna a ztracený čas. Stačí mi to u válců … Přijde mi, že spinningové kolo nebo ergotrenažer udělají stejnou službu…jen to mám celoročně v bytě…
      3. prdět na to a jezdit jen válce (pak mi ale přijde, ze oproti ježdění na statickém kole nemám takovou výdrž do kopců…)

      Kombinovat válce a nějakou formu trenažeru mi přijde nejefektivnější, ale třeba je to omyl. Minulou zimu jsem jezdil jen na válcích a přišlo mi to nic moc z výkonnostního hlediska, ale uznávám válce mě daleko rychleji utahají a balím to …

      P.S. obecně nemám problém na to sednout aspoň 4× týdně, takže nemusíte řešit „sušáky na prádlo“

      Díky za vaše případné zkušenosti a rady ;).

      0 0
      • Hanyz1  

        Ad 2) a kolik má na délku kolo v trenažeru bez předního kola? :-) (jasně, že bys to nepoložil přímo na vidlici, ale upnul na nějaký homemade držák)

        0 0
    • MP17  

      používám tento cyklotrenažer

      http://www.kettler.cz/…-3-7639-600/

      nejlevnější magnetický od Kettleru, opravdu tichý, jednoduché ovládání, dostatečně robustní, nic nevrže a neskřípe

      0 0
    • Wojtkingson  

      Zdravím vás, někde jsem četl, že trenažery ala https://www.kettler.cz/…-3-7639-600/ nejsou vhodné k rehabilitaci (přímo nějaká nálepka na trenažeru). Sháním přítelkyni která půjde na operaci kyčle něco staršího na rehabilitaci a zajímalo by mě v čem je tak zásadní rozdíl rotoped/trenažer – na rotopedu jsem asi nikdy neseděl a jestli je trenažer opravdu tak nevhodný na rehabilitaci. Sám bych asi trenažer využil, ale rotoped pochybuju.

      0 0
      • Namtos  

        Nemá někdo zkušenosti s Kettler race 3? Jak je to s posedem, nezdá se mi ten široký hranol, který je pod sedlem na nastavení posedu – jestli by mi nevadil při šlapání. Širokou přední část nemůžu mít ani na kole. Uvažuji taky o něčem na šlapání, co zvládne i zátěž ve stoje (třeba i spiningové). asi bych oželel programy výrobce a přes hrudní pás a měřič kadence (nebo tachografem) to propojil s nějakým programem třeba přes tablet nebo pc to je fuk…

        0 0
        • jaja01  

          mam ho, hranol je predozadni posun sedla a opravdu nema jak prekazet, je primo pod sedlem, tam se ti zadna cast tela nepohybuje (aspon dufam, ze ti tam zadek nepretejka!)

          programy jsou fain, automaticky ti meni zatez a to mi vyhovuje, ze neslapu desitky minut porad stejne, nejlepsi je si najaky nacvakat sam

          0 0
      • jaja01  

        hele, nejsem rehabilitak, ale kolo obecne na rehabilitaci byva doporucovano a ten kettler se posedem kolu hodne priblizuje, narozdil od rotopedu, na kterem sedis jak babka jedouci pro mliko

        a ted jsem se byl na nej podivat a zadnou nalepku na nem nemam, ani v navodu nic takoveho nezminuji … zeptej se doktora a budes mit jistotu

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.