šaltr 5.0 - problém se seřízením

16 nepřečtených
  • Smazaný účet

    No, není to tak dávno co jsem tu přehazku vychvaloval… neska sem se rozhod jí seštelovat, a narazil jsem na dvě věci: 1/ z těla přehazky nejde odstranit přilehlá část klícky, tzn. třeba pružina je neservisovatelná. Kouknul jsem na stránky sramu, z kterých jsem pochopil, že to jde pouze u nejvyšší x.0 (mluvím o řadě ´04). To mě docela zklamalo, mé předchozí stx rozložit šlo. I když nevim jak je na tom shimano teď. Proč mě to zajímalo – mám pocit že klícka se neotáčí tak docela rovně, že je tam trochu nakřivo, ale to se těžko posuzuje, no. 2/ jsem zmaten z rozsahu, v jakym se přehazka pohybuje po 9 kazetě. má tendenci dělat větší skoky mezi pastorkama, než je třeba, z čehož plynou problémy na krajních pastorcích, respektive druhejch od kraje, krajní se daj omezit dorazem. uprostřed kazety poloha zhruba sedí. u pastorků druhejch od kraje pak jde jako blíž k těm krajnim, odhaduju tak o 2 mm od osy pastorku. a pak to má tendenci střílet, na suchu ani ne, ale trocha bahna a je hotovo. jo, mám to v kombinaci s páčkama x-7 a deorkovou kazetou 11–34 tušim, což by mělo být plně kompatibilní. ledaže by sram dělal kazety s širšíma roztečema, o čemž pochybuju, tolik ten rozdíl bejt nemůže. je takovejhle chod normální? 3/ sram doporučuje vzdálenost kladka-pastorky 6 mm. ani když vytočim ten šroub kerym se reguluje, tak na 6 mm se skoro dostanu u největšího pastorku, dole ne. krom toho mi 6 mm přijde hrozně málo, to už mi skoro kladka skáče po pastorku. ovšem sram asi počítá že si namontuju i patku, kerá bude mít ideální rozměry… jinak vůli nemá skoro žádnou, patka je rovná, spolu s řazením asi 1000 km. jak jsem zmínil, snažim se eliminovat to střílení v nepříznivých klimatických podmínkách, který mě nedávno pěkně nakrklo při závodě – i když se asi není čemu divit http://www.pinguin.wz.cz/…PICT1246.jpg (esli nejde, zkopírujte do adresní řádky). nejsem na to zvyklej, že mi něco na kole hapruje.

    0 0
    • rb  

      Bojím se,že v takovém sajrajtu nebude fungovat pořádně žádný šaltr..

      0 0
    • Pekáček  
      1. Netřeba servisovat pružinu. S tím že není rovně – nevím. Dej link na foto.
      2. Pomohlo by ti podložit lanko na páce šaltru kde se „navíjí“ když odřazuješ. Navlíkni na něj třeba bužírku. Tím by se mohl krok zmenšit.
      3. Vzdálenost nastavím tak, aby to nebručelo při řazení na největší pastorek a odřazení z něj.
      4. Sem ti říkal, že nejlepší byly 5.0 šaltry loni, jezdím ho doteď a drží se statečně. Ale někdo ten novej zkusit musel :o)
      0 0
      • Smazaný účet  

        1/ foto nemam, ono by to asi nešlo nějak zachytit. nemám s čím to porovnat. ale nebude to nic vážnýho, problém bude ve 2. 2/ jestli to správně chápu, myslíš vypodložit to v tom umělohmotném kanálku. to by mohlo jít, zvětšila by se páka, čili při stejný dráze lanka menší posuv přehazky – je to tak? ovšem nevim jak tam narvat bužírku, ono je na té drážce malé očko, kterym je lanko provlečený. bych ho musel odstranit… 4/ :o) no jo, no.

        0 0
        • Pekáček  

          2. No lanko vyvlíkni, navleč na něj bužírku a zase ho provleč a upevni. 4. Příště si nech poradit :o) PS: Šelmíra psala, že máš přejít na Šimáno. To je rouhání, viď?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Co? Kde to řekla? No toto? Taková urážka. To si vypije. Tim vočkem nic neprovleču, je tak akorát na lanko, musil bych to fak upilovat. Nerad dělám takové invazivní zásahy… eště tomu dám šanci.

            0 0
            • Pekáček  

              Nééé, pilovat né! Stačí povolit imbus, vyvlíct lanko z toho očka natáhnout na něj (na to lanko) bužírku, která se pak bude i s lankem navíjet na ten kanálek. Tj. bužírka se zarazí o to očko, tím už dál půjde směrem k imbusu jen lanko. Kapišto? Jo Šelmíra? Pssst! Nic sem neřek :o)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Hmmm. Zkusim to. Ale to vočko je akorát tak v půlce. Na nejvyšší pastorek, když se přehazka víc narovná, se to lanko opírá až skoro u něj, takže by to tam už nebylo tak účinný. Ale zkusim to tam navlíct. Tak dík za pomoc. A Šelmíra má vroubek.

                0 0
      • mosquito  

        ale ikdyz je to v blate tak ma ten lonskej model ne ? takovej ten hubenej …

        0 0
        • Pekáček  

          Loňskej, 2003, byl buclatej jako tehdejší 7.0, 9.0 a 9.0SL. Letošní, 2004, je hranatej jako 4.0, 3.0. Ten loňskej byl stříbrnej a měl kovovou zadní část a je to docela držák, zatím předčil ty předloňský šedý „pětky“.

          0 0
        • Smazaný účet  

          mám letošní…

          0 0
    • rock  

      Rozteče jsou stejný, myslým, že tady nejsem jediný, kdo má SRAM kazetu na Shimaňáckým řazení …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.