Campa přehazovačka + „Shimano“ řazení. Funguje to ?

40 nepřečtených
  • Tomcat

    Pravověrným silničářům a zastáncům Campagnolo se předem omluvám, že z následujícího textu jim může být nevolno. Osobně bych se rád zbavil posledního Shimano komponentu na mým bajku, ale jelikož mám rád pařezy potřebuji silniční přehazovačku. SRAM( ex Sachs) už nedělá silniční přehazovačky.Vy­necháme RS Suntour nebo PaulComponents zbývá Campagnolo. Slyšel sem fámu, že neoficiálně některé přehazovačky sou kompatibilní s odstupňováním Shimano. Šlal by provozovat nějaká Campa s gripshiftem nebo SRAM páčkami (Shimano kompatibilní)

    0 0
    • Tomcat  

      Nikdo nic neví?

      0 0
    • Pekáček  

      Campa ma jiny krok nez vecicky Shimano kompatibilni (Sram Attack…) a jiny nez Sram ESP 1:1. Podle me to nepujde. Jen z vlastni zkusenosti vim, ze sedmikolecko Shimano chodilo na komplet osmickovym razeni Chorus. Pokud chces kratkou prehazku, Sram je dela (ale jen na svuj ESP). Nebo si sezen starou SACHS silnicni prehazku, ale co jsem videl, do sady N.S. za moc nestoji (zlomene zadni dily).

      0 0
      • Tomcat  

        SRAM nedělá krátké vodítko. Označují ho jako medium, o short tam (www.sram.com) není ani zmíňka. To kratší co mají pro MTB srovnávat to s krátkou silniční přehazovačkou­ nejde.

        starou SACHS silnicni prehazku… ..Jo sežeň ji novou LOL

        Jinak dík za info.

        0 0
    • Elvis  

      Zavolej Kernovi nebo M.Kvasnickovi.Ty maj zkusenosti se silnicema a sou v pohode.

      0 0
    • BH  

      nevidim duvod proc by to nemelo chodit.Zasadni je sladeni razeni-jeho kroku s rozteci pastorku, tj pokud je to razeni SH a pastorky SH (a nebo stejna roztec) bude to chodit.

      0 0
      • Tomcat  

        Ne-e, to nestačí jde opravdu o indexaci. Jde o to aby posuv lanka při indexaci odpovídal posuvu vzdálenosti vodítka nutné pro pohodové přeřazení. jedná se vlastně o přepákování.

        0 0
        • BH  

          no teoreticky mas pravdu , viz. rikame, ze Sram menic neni kompatibilni s razenim SH, coz by mohlo platit i u Camp. Jenze vem si to prakticky, ta prehazka se pohybuje po urcite draze, vlastne oblouku od budu A do bodu B (krajni polohy) a to kde se v prubehu razeni zastavi je dano krokem razeni. Jak tedy jinak ovlivnis „posuv vzdalenosti voditka..“ jak pises, cim konkretne to na te prehazce ovlivnis? Delkou raminka,vzdalenosti ukotveni lanka na pevne casti menice a jeho pohyblive casti? Prosim vysvetlit, ma to nekdo teoreticky rozpracovane? Co treba Padlista?Jen podotykam, ze v parxi nechodila prehazka pro 7 kolecko na osmickove kazete a naopak, bylo to dano delkou raminka menice.Necham se tedy poucit proc ty prehazky nejsou komapatibilni pro ruzne druhy radicu.

          0 0
          • Tomcat  

            No na krámě v jednom starém obchodě ležela nádherná přehazovačka Sachs Quartz. Sachs nebyl normálně, kompatibilní s Shimanem ,ale na přívalovém letáku byl popis a nákres jak (kam) se má připevnit lanko aby to bylo pro Shimano řazení nebo Sachs. Takže kompatibilita je jen v upevnění lanka na pantografu přehazovačky ( takže v přepákování ). Rozdíl budou jen milimetry, ale i tak to může být neřešitelný, problém protože tam nebude materiál kam to připevnit . A né každej je takovej machr aby na novou přehazovačku za 3500,– vzal hnedka pilku a vrtačku.

            0 0
            • BH  

              Zni to logicky,neni to nekde rozkreslene tak aby to bylo uplne jasne?Chapu to tak, ze podle typu razeni se lanko u prehazky posune ruzne, jednou napr. 2 mm(terba SH) a jednou 4 mm(treba SACHS) a pak se ten pohyb pres upevneni lanka na ramenku prehazky- paralogram prenasi na spodni casty prehazky tedy kladky . Na rozsah posunti ma urcite vliv misto vetknuti toho lanka na ramenku paralogramu.(kdyz to dam niz, posunese vic a kdyz to dam vys posunese mene. Heureka. No a ted k problemu SH- Camp. jak to tedy je?Je ten pomer pak stejny u SH a Campa? Jdu to zmerit…Diky za vyjasneni

              0 0
            • rb  

              No nevím jak přehazka,ale řazení Sachs Quartz mi v pohodě chodí s šaltrem šmano už několik let.Tak proč by to nemělo jít opačně???

              0 0
              • Tomcat  

                Jo, ale tu co myslím já tak to se psal rok 1995 ;-)

                0 0
                • rb  

                  Tož to nevim,mám ho přece enom kratší dobu.

                  0 0
              • BH  

                Tak to uz jsem tu resili,Oqartz je komapatibilni se Shimanem oproti ciselne oznacenym sadam Sram-Sachs. Ty se shimanem nechodi ! Muj zaver: suplerou jsem si zmeril vzdalenost od stredu uchyceni lanka na hornim- venwejsim raminku menici Campa(Chorus,Ve­loce, Mirage) a Shimano(Ultegra, Deore,Sora).po horni cep uchyceni tohoto raminka manice. Campa ma tento rozmer u vsech typu stejny, ale je delsi nez ma Shimano. Z toho mne vychazijediny zaver , ze to neni kompatibilni se Shimanem a razeni Shimano s capma prehazkou chodit nebude, je tam jine krokovani jak na menici, tak i razeni. Tod muj teoreticky zaver. Prakticky nema cas to zkouset, to necham na jinych. Preji mnoho uspechu.Jinak se omlouvam zejmena Vojtiskovi, ze jsem tentokrat zmenil svuj nazor, povodne jsem si myslel, ze to chodit spolu muze.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Podle me tento udaj neni smerodatny. Zalezi na celem paralelogramu. Ty nemas technicke vzdelani, ze? No jestli jses obchodnik :))) To je jedno. Vysledek bude asi stejny. Az budu mit cas a naladu, zkusim to.

                  0 0
                  • BH  

                    ted jsi me tedy nastval, mam technicke vzdelani!A myslim si, ze muj zaver je spravny.Zkus si to namalovat a uvidis.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Nejsem umelec. Ja modeluju rysuju a pocitam :) Za tu urazku se tedy omlouvam. Ale stejne nemuzes vychazet jen s tohohle udaje. Vzdyt muze byt to raminko cele treba delsi a hned je to jine. Nebo lanko prichazet z jineho uhlu a uz to znamena pri stejne vzdalenosti posunu lanka jinou vzdalenost na kladkach atd.

                      0 0
                      • BH  

                        A slovickar, tak nakresli.Dobre, jaky bude z toho zaver,kdyz uz je to tak teoreticky rozpitvane bude camap chodit se Shimanem a nebo , ne?

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Nevim. Tak si to zkus. Urcite k tomu mas bliz nez ja :)

                          0 0
                          • BH  

                            no uz vzhledem k te diskuzi,z niz neni jasny zaver a zda to nekdo zkousel,to asi za ten pokus stoji.Pokud si najdu cas budu referovat o vysledku.

                            0 0
                            • Pá-dlista1  

                              Tak jsem otravil dvorniho mechanika a ten rikal, ze uz to videl. Tak to asi funguje.

                              0 0
              • Mamut  

                Sachs ( != Sram )bol kompatibilny so Sh. Iba pri saltri sa odporucalo v manuali (ale nebolo tu uplne nutne) uchytit lanko troska vedla nez normalne, pokial clovek k tomu pouzival aj Sachs radenie. Kompatibilne boli aj tie plastove rady ako posledna Centera, Neos, Quartz a Plasma. Az ked ich kupil Sram, tak pouzil ich konstrukcne riesnia, ale zmenil prevodovy pomer.

                V kazdom pripade, na povodnu tomcatovu otazku tu asi nikto odpoved nevie.

                0 0
          • Pá-dlista1  

            Jak pise Tomcat. Zalezi na paralelogramu prehazovacky. Ten udava pomer 1:1 (SRAM), 1:2 (SHiMANO)…a nebo Campa. Jestlis pouzival prehazovacku Campa s koleckem Campa (coz neni podstatne) a razenim Shimano (coz je zasadni:), tak je prevod Campy asi 1:2 a tudiz compatibilni se Shimanem razeni (a SRAM se Shimanem kompatibilni:). Uz jsem o tom premyslel, ale cenove me to nejak neoslovilo a prehazovacky popr. RapidFire jsou veci, ktery mi od Shimana sedi. Tzn. jsem nemel potrebu menit a nemam to prakticky overeny.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Ted jsem si to poradne precet. A tys teda mel i prehazku Shimano? To pak tedy neznamena vubec nic, protoze kazety i naboje SRAM taky fungujou se razenim a prehazkou Shimano :)

              0 0
            • miťo  

              Ja bych rekl, ze Kampa ma krok tak asi 1:1,75 tak nepujde k razeni Sram 1:1 ani k Shimanu 1:2. Priklad: Na razeni Shimano 8 SIS ti bude Kampa vzadu krokovat asi jako na devitikolo. Nedoporucuju to zkouset.

              0 0
              • hanz  

                takovým kulhavým řešením by bylo udělat si asimetrické vahadélko a nacpat ho někde třeba na rámovku- to vahadélko by upravovalo krok lanka k šatru.Samo že délky ramen na jednotlivé strany od osy otáčení by se museli přesně spočítat.

                ps: jestli to někdo vyrobí pls pošlete mi foto do sbírky nesmyslů.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Uz je to, jako vsechno v cyklistice, davno hotovy. Pridelany to bylo zhruba nekde z boku na horni ramovy az sedlovy trubce a zaroven to nahrazovalo jeden ohyb bovdenu. Prevod byl resen jednoduse. Byla to vlastne kladka s dvema drazkama ruznych prumeru.

                  0 0
        • BH  

          a jeste poznamka, pouzïval jsem celkem bez problemu Campa vyplet i s kazetou na kole osazenem SH a naopak ( v pripade defektu a tak), takze ciste teoreticky by se ta prehazka Campa mohla srovnat s razenim SH.

          0 0
    • Vrci  

      Jestli nemáš hydry a trváš na silniční přehazovačce od campy bylo by možná řešení tohle: http://www.campagnolo.com/groupsets.php?… Ale bude to asi trochu drahá sranda měnit kvuli tomu i řazení.

      0 0
      • Gatier  

        7 kolova prehadzovacka funguje s 8 kolom. Kedze jazdim Shimano 9kolo na ceste s Camp. kazetou musi to fungovat aj s adekvatnym Sramom. Nebal by som sa toho. Najlepsie je odskusat. Ja by som tam dal aj 10kolo Camp.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Jsem asi neco zaspal :)

          0 0
        • hanz  

          tak jsem vůbec nepochopil co jezdíš a čeho by ses nebál…pls upřesni.

          přehazka od shimana na shimano řazení bude fungovat(když to dorazy dovolí) od 5 třeba až do 50-ti kolečka protože má stejný krok. DÁL UŽ TOMU MOC NEROZUMÍM.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.