• MF

    Zrejme uz ste postrehli ze sa blizi zima a bolo by dobre zainvestovat do oblecenia. Myslite ze je rozumne kupit WS dres, alebo prihodit dajaku tisicku a kupit normalnu WS bundu ktora zrejme vydrzi daleko viac. Pripadne kombinovat WS dres a na to este nieco aby nebola zima. Lienka si vcera kupila Northwave Esential Lady Jacket a je to fakt parada. Dik

    0 0
    • Vilém  

      Nevim jak ostatni,ale osobne nemam s podobnejma materialama moc dobrou zkusenost.Jezdim celorocne,driv jsem jezdil v nejake flecove bunde CykloSchein a rukavicich z materialu Thinsulate.Bylo mi pekne teplo i pri –10 az – 15st.Oboje vsak nevypadalo moc pekne,tak jsem zainvestoval a koupil Axon WS rukavice a Bieme bundu z Atexu.S obojim jsem vsak neprilis spokojen.Rukavice jsou tak do –5st pak je v nich zima jak hovado,totez bunda.Pod bundu musim vzit aspon 5–6 vrstev abych nezmrzl.Proto si myslim ze veskery zazracny materialy jsou jen klamanim zakazniku.Uz si z techto materialu nic nekoupim.Pokud vyrobce pise zimni bunda tak to asi znamena zimu tak nekde v Anglii ap.

      0 0
      • vlk  

        nevím ja WS ale já mám ravo zimní rukavice a tam je nějaký winprof.Vodě a větru odolná membrána-zároven prodyšná.A jsou fakt supr.Na té membráně vrch té rukavice je ještě potažen takovým černým trošičku teplejším materiálem a na zespodu je nějaká asi pravá opravdu měkká netvrdnoucí kůže.Konce 2 prstů a na dlani kde je i vycpávka jsou potaženy jakoby kůží s pásky umělé hmoty.Fakt supr rukavice-vřele doporučuji.Jen když je sundáš nebo aspoň půl hodiny někde stojíš tak je cítit chlad.Ale poku máš jen malé přestávky a z ruk je sundáš až v hospodě nebo doma-ne venku tak jsou supr.

        0 0
        • Jester  

          Tak ty rukavky mam taky a da se v nich tak do 0st. Pak uz je v nich zima. Navic nejsem ani prilis spokojeny s kvalitou, uz bych si je priste nekoupil.

          0 0
          • vlk  

            no já v nich jezdím i v –10 a více.Je mi v nich tak akorát.Kamošovi poledníky už jsou na hydry a ty moje jsou skoro jako nové a to sme je kupovali stejně.Co se ti nelíbí na kvalitě.U mě žádný problém.Kamoš už poledníky znovu přešíval-povolili nitě a odloupává se mu guma z dlaní.Jinak samozřejmě když v nich někde stojíš hodinu,tak v nich zima.Je.Prostě v membrábnové rukavice stojí na principu, že se zahříváš teplem co drří, odvádí pot a neprofouknou. Jo a pro upřesnění na ruce nádherně drží díky neoprenovým páskům s širokým suchým zipem.

            Napiš jaké konkrétně špatné zkušenosti máš s tou kvalitou a? se mám na co těšit já je mám zatím akorát 2 roky. jen tak pro zajímavost co vozíš za rukavice teď ty.

            0 0
            • Jester  

              Mam je taky 2 roky a stale je jeste vozim. Vadi mi treba ten zpusob zapinani na suchy zip. Drzi to dobre, ale suchy zip mi vytahuje nite z tricek z moiry. Myslim, ze uchyceni na zapesti nemusi byt tak pevne, staci, kdyz jsou rukavice dostatecne dlouhe. Nite se mi z nich neparaj, ale ty chranice na briskach prstu jsou usity krive a taky bych rekl, ze je za chvilku prosoupu na dlanich. Aspon se tam material uz dost ztencil. Kdyz je vetsi zima, tak si beru nejaky rukavky asi puvodne na bezky, ktery jsou z neceho jako thinsulate a vrchni asi neprofuk. Staly tehdy neuveritelnych 150Kc. Je v nich podstatne vetsi teplo. Pamatujes si na takovej prehled rukavic ve Velu? Tusim tak 10/2002. Tam bylo jejich urceni do teplot nad 0st (ne-li nad 5st). Kazdy jsme jiny, ale muj pocit se s timto teplotnim rozsahem schoduje.

              0 0
              • vlk  

                mě se na nich líbí právě to jak pevně drží.Ten sucháš s neoprénem.Moira triko nepoužívám, mám nealini trikot.A to je vpohodě.Máš pravdu s tím teplotním určením ve velu.Asi to bude opravdu u každého člověka jiné, mě je totiž vždy strašné vedro v těch teplých rukavicích co jsou určeny pod nulu.Prostě jak jedu tak mi tyto drží docela slušné klima.Té kůže na dlaních se taky bojím jako by se odírala-žmolky se dělají, hlavně když je mokré ale zase se mi už dál neztenšuje.zatím mohu porovnávat jen s podobným typem poledníků a to ty poledníky jsou proti tomu hrůza.Osobně nevím co lepšího tohoto typu koupit, u nás mají jen poledníky, adidas ,nw, a rava.

                0 0
                • Jester  

                  No já jsem tehdy vybíral podle poměru cena/výkon. Byly poměrně levné. Teď bych si asi koupil NW. Ale pouze čas by ukázal, jestli by to byl dobrý nebo špatný kup. Poledníky jsem měl krátké a už bych si je taky nekoupil. Teď mám krátké Specialized a příští krátké budou od té samé značky.

                  0 0
      • MF  

        Tak v –15 moc casto nejazdim. Ono tu v BA taka zima ani moc casto nieje. Pri teplotach okolo –5 vozim rukavice Lafuma WS a parada. Predtym som jazdil tiez dajake thinsulate. Bolo to mozno teplejsie, ale dost zle sa ovladal bike. Mozno sa na to vybodnem a odjazdim zimu v tom co ine roky.

        0 0
      • Daf  

        Hmm… Zajimavej nazor. Mozna kdyby sis precet neco o vlastnostech funkcnich materialu tak bys vedel ze Windstopper je jak je z nazvu zrejme membrana proti vetru. Neni to zadnej drtic mrazu. Rukavice z nej, pokud nejsou doplnene izolacnimy materialy treba prave jako Thinsulate, jsou dobre tak akorat na podzim. U zimni bundyz WS se pocita ze pod ni navrstvis obleceni podle toho jaka je zima, takze pak v ni muzes jezdit treba od +10 do –10 st. Ale jezdi si v cem chce me je to jedno :)

        0 0
      • Thorn  

        V prvom rade WS materialy nie su na „teplo“, ale proti vetru, na skutocne teplo treba WS membranu kombinovat s nejakym fleece – napriklad Treksport robi bundu z kombinacie NoWind a Tecnopile (skombinovanych do jedneho materialu, nie oddelene, takze medzi 2 vrstvami Tecnopile je membrana) a v tom je teplo aj pri velmi slusnych mrazoch. Napriek tomu, ze to je turisticka bunda v tom jazdim aj v zime na biku.

        0 0
        • MF  

          V materialoch mam celkom jasno. WS som na biku nikdy nejazdil a preto ma zaujima ci je lepsie kupit WS budnu a pod nu narvat dajake oblecenie, alebo kupit WS alebo N2S dres a oblecenie dat na dres.

          0 0
          • Daf  

            Rozhodne si porid bundu. Ten dres urcite nebude do mrazu a vrstveni obleceni na nej postrada smysl. To obleceni musi byt pod neprofuk vrstvou, protoze jen tak to bude fungovat a hrat.

            0 0
          • Thorn  

            Ja jazdim klimatex a priamo na ten spominanu NoWind bundu. Urcite nekupovat WS dres – ten je dobry tak akurat na veterne leto alebo jar.

            0 0
          • Lister  

            Rozhodně bundu. Já momentálně jezdím bundu z nějakého blíže nespecifikovaného materiálu Gore( vypadá to jako membrána nalaminovaná na jemnou vrstvu prodyšné tkaniny), a je to paráda. Moc jsem tomu nevěřil, ale funguje to skvěle. Proti ostatním neprofukům skvěle větrá a i když v tom jedu celý zapnuty tak se nezapařím. Až bude chladněji přidám jen pár vrstev a budu jezdit dál.

            0 0
          • rock  

            Připadá mi principielně mnohem lepší nejdříve zastavit vitr a až pak mít oblečení vytvářející mikroklima, než mít hřejivý ohoz, pod který se dostane studený vítr. Takže teplé vrstvy dovnitř a neprofuk bunda nahoru …

            0 0
    • K2  

      Moje zkušenosti s WS. Nehřeje pouze neprofoukne, je drahý a není nejlehčí. Z mého pohledu ideální náhrada: Pertexka (malá lehká, levná, dobře se pere) na zateplení lze použít jako vrstvou pod cokoliv dle tploty: Moira (plyš, trio, mikrofleace, fleace) Co by však z mého pohledu mohlo být fajn, tak nezateplený windstoprový dres s dlouhým rukávem (axon dělá i s odepínacím rukávem) na podzimní počasí okolo cca 14–18 C

      0 0
      • Daf  

        Ja jsem nahodou pertextu jednu sezonu taky jezdil. Ovsem k materialum jako WS to ma docela daleko. S tou vahou to je pravda, ale ja se v ni potil jen o neco malo mene nez v bunde se zaterem.

        0 0
        • K2  

          Porovnej mi prosím ze svého pohledu WS x Pertex. Z mého pohledu oba dva perfekteně odolávají větru a dýchají. WS vzhledem k tomu, že je na nějaké látce trošičku hřeje, minimálně. Pertex vůbec

          0 0
          • Daf  

            Bundu mam Adidas Chill Kill coz je skoro to same jako WS. Proste mambrana zalaminovana mezi dalsi dve vrstvy. U pertexky na rozdil od Adidasu mi pot kondenzuje na vnitrni strane bundy a pak to navlhcuje vnitrni vrstvy ovleceni. Ta Adidaska je furt sucha a pokud nejedu prilis intenzivne tak se skoro nezpotis. V Pertexu jsem prijel mokrej vzdycky.

            0 0
          • Lister  

            S WS nemám zkušenost vozím to co jsem posal výše a pak teoreticky by měl být WS mnohem prodyšnější. Perex jsem si jednou koupil. Moc mi to nevyhovovalo. Celkem jsem se v tom pařil. Tak jsem ji šel vrátit. Naštěstí byly hodní a vyměnili za jiný výrobek. Pokud by ale byla dobře odvětraná pomocí dobrých otvorů tak by se to asi dalo. Tahle byla přes hlavu, celorozepínací by mohla být lepší. Místo pertexu bych bral radši tohle:www.vavrys.cz/…log/view.php?… jsem na ni slyšel samou chválu.Cenově je Pertex někde jinde(asi tak půlka WS), ale asi bych připlatil.

            0 0
            • K2  

              Že by můj NoName šus?ám měl lepší vlastnosti na bajk než Pertex, asi tomu tak je. Vyhovuje mi, že jde strašně jednoduše vyprat. Zblácené WS po každém švihu by mi bylo asi líto. Máte někdo zkušenosti s Tactelem? Je taky tak špatně prodyšný jako Pertex?

              0 0
              • jonti  

                vozim tenku bundu axon wind1 z tactelu, predtym som vozil aj pertex. Je to ovela tensie, lahsie, proti vetru to iste, ovela lepsie to dycha, ale hned to premokne, co je asi jedina nevyhoda.

                0 0
                • K2  

                  Pertex nepromokal? Jak je to s mech odolností, neškube se to? Ta Axonka se mi líbí, ale nemá v přdu kapsy a kapuci a ta co je má je moc široka, takový hodně turistický střih. Zvažuju nějaké samodomo, přítelkyně celkem umí šít.

                  0 0
                  • jonti  

                    Pertex mam len na klimatexovej bunde vpradu, a dost casko ak som zmokol som bol uplne mokry a zpredu suchy. Neskube sa, na to aka je tenka vydrzi velmi vela.

                    0 0
                • vlk  

                  to samé a taky spokojenost.Jinak déš? to nevydrží,jedině když jen trošičku krápe.

                  0 0
            • Lister  

              Teď jesm byl skouknou tu svoji bundu a teoreticky by to mohl být WS jen o tom nevím. Nemohl by mi někdo popsat jak vizuálně vypadá. Ten můj matřoš je z venku jako by semišový a z vnitřní strany je nalaminovaná lesklá bílá membrána (zátěr to není). Nepromokavá taky není, takže na nějaký Goratex to nevypadá. V každém případě se to s pertexem nedá srovnat.

              0 0
              • Daf  

                To se neda rict WS se laminuje do ruznych kombinaci materialu. Ale pokud by to byl WS tak bys tam mel skoro urcite logo Windstopper nekde nasite.

                0 0
                • Lister  

                  Tahle bunda je ušitá doma z materiálu, ze kterého se šila v jedné zdejší fabrice zásilka věcí na kolo do německa. Vim jen že to je gore a to je všechno.

                  0 0
                  • Daf  

                    V tom pripade to opravdu bude spis ten Windstopper, ponevadz v Goretexu by ses asi zaparil jeste vic jak v te Pertexce.

                    0 0
        • K2  

          Abych ještě dodal, osobně jezdím v nějakém noname šus?áku, který má menší hustotu než Pertex a tím pádem prodyšnost maximální.

          0 0
          • Air  

            na pertexu dela tu vetruodolnost ta finalni uprava zevnitr – je to nejaky zater. ta jemnost vlaken umoznuje hlavne dobrou skladnost a vahu. tohle mi aspon rekl vyrobce stanu a obleceni Jurek S+R, kdyz jsem s nim kecal v jeho podnikove prodejne

            0 0
            • Paja  

              O tom pochybuju, podle www.pertex.com ma zater jen varianta endurance, ktera se pouziva na spacaky a perove bundy.

              0 0
              • Air  

                on to asi neni klasicky PU zater… ale neco tam je – se podivej na PTX bundu zevnitr (proti svetlu to musis videt – takova leskla vrstva), proste tam neco je. Mozna to je jen lehky zater, ktery tomu matrosi dava tech 500 mm (=„vodeodolnost“). Nevim presne co to je, ale neco tam proste je.

                0 0
                • Air  

                  no ted si uvedomuju, ze kvuli te vodeodolnosti to nebude – protoze ty vlakna maji DWR upravu (Durable Water Repelent – DWR), takze to bude asi fakt z duvodu te vetruodolnosti.

                  0 0
                  • Paja  

                    Nevim, co je v jejich pojeti DRW, jestli je to impregnace – vlakna nebo celeho materialu nebo zater, ale u ostatnich materialu-equilibrum, clasic, microlight, ze kterych se vetrovky delaji jsem nic o zateru nenasel. Spis bych rekl, ze ta leskla vrstva bude DWR uprava, protoze mame doma 2 pertexky, novejsi s DWR, ktera ma to co popisujes a starsi z microlightu, ktera tu lesklou vrstvu nema. Zatim jsem nezkusil vzit si tu DWR od pritulky, abych porovnal prodysnost, ale vode ta s DWR odolava o neco dyl.

                    0 0
                    • Air  

                      hmm, ta prodysnost bude urcite taky horsi. a pod tou tvou,bez te vrstvy, se paris (jak to obvykle lidi co maj pertexku tvrdi)?

                      0 0
                      • Paja  

                        Nejsme to zas my dva – diskuze co na sebe do deste?-) S prodysnosti jsem spokojeny, nemam ale osobni srovnani s WS nebo No-windem, z tech mam jen rukavice a cepici, ocenuju hlavni vyhodu oproti temto materialum, ze pertex se da pouzit i za relativne tepleho dne kdyz na horach hodne fouka (uplne tenka vrstva pod pertexku – moira UL, apod.). Krom toho mam na bike tu uz drive zminovanou windI od Axonu, mat. Tactel – je jeste tensi nez ta pertexova, vetruodolna a pocitove asi o neco prodysnejsi.

                        0 0
                        • Air  

                          jo, asi to budeme my :-D tak toho radsi nechame, at se to tu zase nezvrhne :-)

                          0 0
                          • Paja  

                            Kdyz uz jses na drate, jaky jsou zazitky a zkusenosti se soft shellem? Splnilo ocekavani a sliby vyrobce?-) Zkus srovnat.

                            0 0
                            • Air  

                              no, ja jsem ji mel zatim 2× na kole a 2× na kratsi turu (spis prochazku) v zapadnich tatrach. Jinak mam nemocenskou, takze jsem ji jeste poradne nevyzkousel. Zatim to jsou takove neurcite dojmy. Mel jsem na sobe Plysku (ktera ma 40 % bavlny), jednou (na jedne z tech kratsich tur) i bavlnene tricko… :) A jeste jsem casto odvetraval kapsama nebo v podpazi. Takze zatim opravdu nemuzu hodnotit objektivne. Ma mi dnes nebo zitra prijit nove funkcni pradlo z Moiry a az mi skonci nemocenska, tak to budu moct teprve poradne otestovat – bez odvetrani, s kvalitnim 100 % ne-bavlnenym spodnim pradlem abych opravdu mohl zhodnotit tu prodysnost. Dest jsem jeste neabsolvoval. Jinak z prvnich dojmu snad jen ze vnitrni fleece je magnet na necistoty (takze do mesta bych v tom moc nekupoval), ale to Gore casem doresi. Preci jen je to prvni matros. Elasticnost je super, samozrejme 100 % neprofoukne. Na kolo to bude urcite super matros. Rozhodne. Jel jsem ale jen kratce a byl jsem dost navleceny (byla tehda pekna kosa).

                              0 0
                              • Paja  

                                Fleece je lapac vseho bordelu za kazdych okolnosti:) Tak napis az ji otestujes vic…

                                0 0
                                • Air  

                                  jasne, ted nemuzu napsat neco objektivnejsiho… na kole to ale testnu myslim dostatecne.

                                  0 0
                                  • Lister  

                                    O co taklhe něco obecného pro nás méně zasvěcené. Co je to Soft shell. Nějaký nový matroš Gore nebo obecné označení typu oblečení.Vím že jste se o tom bavili v té minulé diskusy, ale já to přestal sledovat asi u 543 příspěvku:-).

                                    0 0
                • Paja  

                  A z jakeho zdroje mas tech 500mm vodeodolnost?

                  0 0
                  • Air  

                    uz presne nevim… ale myslim, ze nekteri cesti vyrobci co sijou z pertexu tvrdi ze je "vodeodolna " (tento vyraz muze dle ceskych norem pouzit vyrobce, pokud ma alespon 500 mm H2O). A mozna jsem to i nekde cetl (na letacich nebo tak nejak…)

                    0 0
      • MaPa  

        Tohle mi taky příde dost na zvážení – pertexku strčím do kapsy dresu, WS bundu nikoli (Sám mám pertexku a Nowindovou vestu od Moiry a před švihem se rozhoduji na základě stálosti počasí) P.S.:ta vestička i hřeje – ale normálně je ukrutně drahá.

        0 0
        • Daf  

          No ja zas tak otuzilej nejsem abych v zime uvazoval o tom jestli pojedu jen v dresu s bundou v kapse :) Jestli ale uvazujes o necen do 15st tak je WS opravdu zbytecnej luxus. V pohode staci vesta se sitovanejma zadama za par stovek.

          0 0
          • MaPa  

            Aby se neztratilo moto – už se tu dohodlo že jak Pertex tak WS tak Nowind (a jiné od jiných výrobců) je PŘEVÁŽNĚ proti větru. Proti zimě musí být něco pod tím. (Dres jsem uváděl jen kvůli skladnosti pertexky, stejně tak může být v brašničce nebo kdekoli jinde :-))

            0 0
            • Daf  

              V tom pripade souhlas. Jako vetrovka na leto je bunda z WS fakt nepouzitelna. Cyklisticke bundy, ktere se sijou z Windstopperu jsou ale prevazne zimni bundy :) V lete by ses v tom upek protoze vnitrni strana je zateplena necim chlupatym jako flis.

              0 0
              • MaPa  

                Ano, ano, ano. Takže na zvážení je a) na zimu si pořídit všebundu a v létě to řešit jinak, nebo b) si pořídit ochranu proti větru (na celý rok) a na zimu jen něco pod to. Osobně jsem pro b) – ale asi záleží jestli ty materiály nebudou nevyužívány i jinak než na bika nebo třeba běžky – třeba do divadla :-))))

                0 0
    • Volf  

      Vždycky jsem tvrdil / bez zkušenosti /, že No Wind nebo podobný materiály jsou na nic, protože se ve větší zimně nedá jezdit. Ne že bych nejezdil, ale vždycky kousky byl jsem každou chvíli nachlazenej a bral to jako nutný zlo. Nedávno jsem musel koupit nový čapáky a po debatě tady jsem koupil od Kalaše s membránou. Po prvním jetí jsem šel ještě koupit bundu, návleky na tretry, rukavice a čepičku pod helmu. Do tý doby jsem nevěřil, že jízda třeba večer v nějakejch 6 stupních / kraj Vysočiny / může být taková paráda. Bundu jsem koupil od Atexu ve slevě za 1900 stovek, čapáky asi za 1 500,– návleky 500,– rukavice Atex 560,– , čepička Atex 260,–. A letos bude první sezóna, kdy kolo nezazimuju.

      0 0
    • Jester  

      Teda ja muzu WS bundu jenom doporucit. I proti chladu. Jezdim v ni do –10st s moirou mono a rolakem duo a je v tom krasne teplo. To se pocitam spis mezi zimomrive. Jinak ta bunda neni prilis zateplena (Briko Race), takze se s ni da jezdit, i kdyz je relativne teplo (tak do 15st). Takze moje rada je:

      1. urcite radeji bundu nez dres
      2. nebrat vylozene hodne zateplene bundy, rozpeti jejich vyuziti je omezene
      0 0
    • RomanH  

      Pertexka je univerzalnejsi, levnejsi a vice skladna (i kdyz mi unika prakticky smysl skladnosti pri zimni vyjizdce v marazech), ale daleko vice se v ni zapotis nez ve WS bunde primo na kolo. Jinak co se tyce rukavic, tak jsem mel zimni od Adidasu (Chill Kill), ale v teplotach pod –5 mi v nich bylo zima. Loni jsem si poridil zimni rukavice od OF3 (take s nejakou membranou) a vydrzel jsem v nich bez pocitu zimy 2 hodiny pri –12 stupnich. Nejsou to pritom zadne naducane rukavice, docela me to prijemne prekvapilo.

      0 0
      • Thorn  

        Nezalezi na teplote, ale na vlhkosti. Ked je sucho, tak aj lyzujem bez rukavic pri –10, ked je mokro (niekedy staci vlhko), tak staci +5 a clovek je na kost premrznuty…

        0 0
        • RomanH  

          Tak to jsi frajer :o)

          Lyzovani bez rukavic mi jde jen chvili, kdyz mam zahrate ruce. Neco uplne jineho jsou bezky – tam jsou ruce tak prokrvene, ze je to pohoda. Jeste hodne zavisi na vetru.

          0 0
    • Hanysek  

      Mam uz 2 roky Pearl Izumi – http://www.pearlizumi.com/…product.aspx?… . Muzu doporucit. Trozku drazsi, ale super. Pouzivam na kolo, na hory. Neni nejmensi. Daji se snadno odepnout rukavy a vlozit do kapsi na zadech.

      0 0
    • Air  

      Ve zkratce je to novy material – nove zapracovnani Windstopper membrany – fleece dovnitr a ven polyamidovy uplet. Ten dava bunde vetsi odolnost vuci desti a snehu (nenasaka), take zvysuje celkovou odolnost bundy. Protoze fleece se prosoupe, ale tenhle PAD uplet jen tak ne – odpada taky nutnost davat na bundu vselijake vyztuhy (na lokty, ramena (kvuli batohu), ap.), protoze tenhle matros nezmolkovati a je taky odolnejsi vuci oderu (dobre napr.pro horolezce ale i kdyz spadnes z kola tak by to melo vydrzet vic nez fleece).

      obecne je to popsany tady: http://www.svetoutdooru.cz/…y/clanek.asp?…

      taky jsou dobry diskuse k testu bundy Tilak Ogre Action – tady: http://www.svetoutdooru.cz/…y/clanek.asp?…

      nebo diskuse k testu Tilak Latok: http://www.svetoutdooru.cz/…y/clanek.asp?…

      test bundy Warmpeace butterfly: http://www.svetoutdooru.cz/…y/clanek.asp?…

      Vsechno to jsou bundy urcene spise na trek, horolezectvi, skialpinismus, lyzovani… ale urcite se z tohoto materialu budou sit i zimni bundy na kolo. Ovsem casem… az to dojde i k vyrobcum cykloobleceni. Ja mam bundu Tilak Ogre Action a je super. Ani nektere bikove bundy nemaji takove dlouhe rukavy… parada! ale trosku me zklamala jedna vec – mohla byt delsi (vzhledem k rukavum je totiz ponekud kratsi). Je ale hodne prilehava, anatomicky tvarovana, podle vyrobce dobre pasuje na vychrtle lidi :) Ale to ja nejsem a taky mi pasuje dobre. Podrobnejsi zkusenosti ted davat nemuzu, protoze jsem ji jeste poradne v zatezi nemel tu sanci otestovat.

      0 0
      • Lister  

        Díky moc. Asi budu muset zase prolíst svět outdooru abych si zas udělal přehled. Už jsem tam dlouho nebyl.

        0 0
        • Air  

          jo, to jsou hodne dobry stranky. Fakt tomu rozumej. Uz jsem to tady nekolikrat doporucoval. Myslim, ze je to dobry min. pro kazdyho cyklistu ktery nejezdi jen v lete… aby si udelal prehled a nenaletel reklamnim kecum prodejcu… nekdy ziram, co si ti (i ti zavedenejsi) vyrobci sportovniho obleceni dovoli uvest…

          0 0
          • Lister  

            Jen mě tak napadlo, nepsal jsi tam náhodou pod nickem londak. Tedy pokud to chceš prozradit. Má podobné postřehy jako ty??

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.