• zubus

    Potrebujem optiku. Kontaktne sosovky nechcem. Chystam sa nechat si vsadit dioptricke skla do sportoveho ramu(heliovar-y stiemavaju sa podla intenzity svetla).Alebo si mam kupit bryle s dioptrickym klipom?. Poradte…

    0 0
    • Martin  

      Lepší, ale taky dražší, je sklo přímo do brýlí. Jezdím s klipem, vidím, ale komfort není nijak zvláštní.

      0 0
    • Thidney  

      klipy je potřeba velmi pečlivě ozkoušet, můžou ti o něj drhnout řasy, mě vadí, že s ním nevidím tak ostře a jsou těžší. Co jem zkusil /rudy project, addidas, ce-be/ výhody dobře krejou oči, výměnná skla. Občas vozím dioptrické sluneční brýle – nekrejou tak dobře – nenašel jsem optiku, kde by mi daly skla do obrouček, které mi vyhovují /hodně zakřivené/. Na heliovary bych se vykašlal mám s nima špatnou zkušenost. Lepší mi přijde třeba šedozelená, krytí cca70% to se dá i v šeru v lese.

      0 0
      • Thidney  

        až mi na ně zbydou peníze a budu si jistej, že je někde neodložím jak je mým dobrm zvykem tak si nechám udělat oklaye na míru. Je to ta nejlepší varianta. Taky nejdražší.

        0 0
        • zubus  

          A to sa da ako… existuje nejaky shop kde Ti zmeraju parametre, alebo len si nejake doma vyskusas, a potom to nechas osadit optikou??

          0 0
          • Thidney  

            oakley funguje tak, že ty s údajema od očaře dojdeš do shopu, tam si vybereš model + barevnost skla. Prodavač pošle objednávku do států a vyroběj ti skla na míru, trvá to myslím cca 2–3 měsíce. Naštve, když se ti mezitím nějak hne oční vada.

            0 0
        • rock  

          Nebude levnější pořídit brýle bez dioptrických skel a nechat si udělat laserovou operaci očí ? :-)

          0 0
          • Thidney  

            sou vady, kde ti laser nepomůže

            0 0
            • rock  

              Hmm, jsou … všechno není ideální :-( …

              0 0
            • Lister  

              Který?? Teď mně kromě poškození sítnice a jiných vnitřních částí oka nic nenapadá, ale takovému člověku nepomůžou ani brýle. Pak jsou tu i hodně silné vady dioptrické vady, které se ůplně neodstraní, ale zlepší se to. Taky bych doporučil tu operaci. Je to nejlepší investice. Ušetříš za běžné brýle, speciální brýle, nekupuješ čočky. Já už jsem rozhodnutý a až nastoupím do práce tak to je první věc na kterou šetřím. Přece jen oči člověk používá celý den tak si nedokážu představit lepší investici.

              0 0
              • Thidney  

                problémy s rohovkou

                0 0
                • Lister  

                  Ty seš koumák. V tom máš pavdu. Ale pokud budu počítat běžné dioptrické vady, tak je to najlepší řešení. I z finančního hlediska, když to propočítáš na několik let dopředu. Samozřejmě když máš tu vadu ustálenou.

                  0 0
                  • Thidney  

                    nejsem koumák, jen mám tenkou rohovku a na jednom oku v ní mám jizvy.

                    0 0
              • Pá-dlista1  

                Myslim, ze treba jen tenka rohovka je limitni pro operaci. Krom toho co jsem zatim cetl, tak se nazory lekaru ruznej i na stejny druh operace (treba Lasik), coz me docela znervoznuje. Treba s tim jak se presne trefi na nulu atd. Tagze mit pak treba z jedne dioptrie trictvrte je prast jako uhod, k tomu seroslepost, prachy kyblu a bryle na nose :(

                0 0
                • Tomus  

                  Nez se pro operaci rozhodnes, doporucuju prostudovat vsechny rizika, ktere tam jsou. Problemy pry jsou napr. s astigmatizmem, kdy se muze stat ze pak clovek ve tme vidi okolo sviticich objektu jakoby svatozar a nekteri psali, ze kvuli tomu nemuzou jezdit v noci autem. A odstranit zpet uz to nejde.

                  0 0
                  • Lister  

                    Mám obě oči astigmatické. Tahle vada se těžko koriguje čočkami, navíc při mých hodnotách. Pro operaci jsem se rozhodl, jen ještě nevím, který typ. Asi rozhodne lokální dostupnost, délka pracovní neschopnosti, a výsledky pracoviště. Pokud vím tak zhoršení zraku za šera je běžná kmplikace těchto operací. Myslím, že to přežiju.

                    0 0
                    • Tomus  

                      Jam mam take astigamtizmus 3,5 dioptrie na obou ocich, taky jsem uvazoval nad tou operaci, ale po precteni ruznych diskuznich for a clanku, jsem se rozhodl ze radsi budu do smrti nosit brejle. Kdybych mel kratko nebo dalekozrokost tak bych do toho sel, ale s astigmatizmem zatim urcite ne.

                      0 0
                      • zdenek  

                        Jsem na to stejne, i stejne dioptrie. Letos jsem cast sezony zabil shanenim vhodnych bryli. Operaci jsem uz taky zvazoval, ale jak jsem zacal shanet reference, tak me to preslo. Narazil jsem i na stranky cloveka, ktery se loni rozhodl. Kontaktoval jsem ho a zjisil, ze to vzdal. Informoval se u lekaru na podrobnosti (uspesnost, pocet reoperaci, pojisteni operatera) a pochopil, ze hlavni zajem je vytahnout z cloveka penize.

                        0 0
                        • Tomus  

                          A sehnal jsi nejaky dobry bryle ? Ja momentalne jezdim jen s obyc. dioprickyma.

                          0 0
                          • zubus  

                            No, dnes som si nechal osadit do slnecnych okuliarov dioptricke skla s tmavo-cirym prechodom (zeleno-modra → cira). Ram sice nie je celkom a la Matrix, ale ma dostatocne velke skla ( asi ako briko lucifer ). Tak uvidim…

                            0 0
                          • zdenek  

                            Vozím obyčejné sluneční. Jezdím silnici a pod dioptrické mi foukalo do očí.

                            0 0
                            • Tomus  

                              Do nedavna jsem jezdil taky bez dioptrii jen se slunecnima, ale pripadal jsem si jako kdybych jel v nejakym tunelo, protoze jsem okolo sebe jakstaks videl tak 5 metru a zbytek uz jsem moc nevnimal. Ted jezdim taky jen v dioptrickych a taky mi fuci do oci, ale je to furt lepsi nez bez nich.

                              Uvazuju nad slunecnimi s dioptr.klipem,pro­to se chci zeptat, jesli do toho klipu si mam nechat dat umelohmotny cocky, nebo muzu i skleneny ? protoze ty bych mel zadara. A jeste jedn dotaz,v jedne prodejne me ukazovali nejaky bryle s klipem, ktery mel odklapeci predni cast, myslite ze je to pouzitelne, ze se to casem nemuze pos**t ? (myslim ze to byly nejaky Axony + 3 barevny skla za 660 Kc)

                              0 0
                              • rock  

                                Nezkoušel jsem je, ale pevně stojím za teorií , že to , co se hýbe, se pos … pokazí mnohem dříve než to, co je napevno …

                                0 0
                        • Pebe  

                          Delal jsem civilku ve Vinohradske Nemocnici v Praze na ocni klinice. Musim rict, ze kdyz jsem odchazel, dostal jsem za dobre sluzby nabidku na velmi vyhodnou operaci obou oci operaci LASIK. Tenkrat to byla nova, superuspesna operacni metoda, problemy nastavaly u jednoho pacienta ze sta az dvou set, tedy minimalne. Sam mam astigmatismus na obou ocich, mam –4,5D a –5,0D a 0,75cylindru a 1,25 cylindru. Tedy v souctu kolem 6 dioptrii. Operace LASIK se dela do 3D bez seriznuti rohovky, od 3D vyse se serizne rohovka, laserem odstrani potrebna cast a rohovka se vrati zpet. Nekdy se nepovede uplne spravne seriznout rohovka prijde ke slovu jeden steh. Oko se osetri masti, nakapou se kapky a zakryje facem. Druhy den rano jde pacient na kontrolu a vetsinou po kontrole muze do prace. Neschopenka ani neni nutna. No a zpravidla, kdyz je vsechno OK, prijde druhy tyden na radu druhe oko. Ja jsem na oci dost citlivej, takze jsem operaci po par shlednutych prednaskach o komplikacich s diky odmitl. Je pravda, ze jsem videl jenom ty komplikace a ne ty tisice uspesnych zakroku, ale dost me to nahlodalo. Ale mam par kamaradu, kteri popisuji prubeh:po praci na operaci po pul hodine domu, rano na kontrolu a potom normalne do prace. Nejvic stiznosti bylo na chozeni s brylemi s jednim sklem :-))

                          0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Tak to by byla fakt vec o kterou bych stal :( Ja jsem jen chtel trochu schladit to listerovo nadseni. Ale tohle je i pro me rana do zatylku.

                    0 0
                    • Lister  

                      Každá operace má své indikace(proč ji udělat), své kontrindikace(kdy ji nedělat) a taky komplikace. Kdo nic neriskuje nic nevyhraje(berte to s rezervou).

                      0 0
                  • Thidney  

                    to mám, ani jsem nemusel na operaci :-(( naštěstí jen jedno oko, to druhý se zatím jakž takž drží

                    0 0
                    • HonzaV  

                      manzelka operaci absolvovala ( 3 dioprie), kvuli astigmatismu ji nedelali metodu Lasik, ale PRK. je to podobny, akorat to je bolestivejsi, dela se nejdriv jedno oko a po zahojeni(cca 1/2 roku) ji delali druhy. To prvni delali na dvakrat, 1. pokus moc nevysel, videla dost rozmazane avecne ji to oko bolelo. Ted je cca 1/2 roku bez bryly, je spokojena, rika ze ji oci nebolej a za tmy nebo za sera taky nema problem. Kdyz jsem ale videl ty jeji potize, alchymii v kapani ruznych kapek, 1 x mesicne na kontrolu z Liberce do Prahy ( Klinika Lexum http://www.lexum.cz) tak radeji jeste par let zustanu verny kombinaci Axon New gear upraveny pilnikem pro vsazeni Axon adapteru v cene 600,– vcetne dioptr.skel. Testoval jsem kamosovi bryle Adidas, ty sedej skvele, ale za 5litru. Coz si k mnozstvi mych padu v lese nemuzu dovolit.

                      0 0
                      • HonzaV  

                        Jo a sportovni bryle vhodny na bika do kterych by mi byli ochotny v optice vsadit dioptricky skla jsem v Liberci nesehnal

                        0 0
      • TomTom  

        Jednoznacne jdi do bryli bez vlozky (vyhozene penize, male zorne pole, jednoucelove, poti se). Zkus treba bryle (obroucky) na lyze, skialpinismus – treba CEBE – maji dobre zorne pole, vetrani, superohybne tvarovaci nozky, jsou superodolne. Zkus Hudysport. Dioptricke cocky ti tam da kazda optika a mas plne funkcni bryle, dobre i na kolo. Do bryli ala Matrix slusne dioptricke sklo (plastik) nedas.

        0 0
        • Thidney  

          Skialpove ce-be www.cebe.cz sportech series – peak line – model cecchinel jsou skvělé, jen kdyby je vozil někd o jinej než bretton, pro ně je to bokovka a naprosto kašlou na náhradní díly. musel jsem ukecat kamaráda ve francii aby mi je sehnal.

          0 0
    • Petr SE-D  

      Do teď jsem jezdil v Polaroidech s dioptrickými skly – částečně zatmavené a spokojenost, jen ssebou pořád musí člověk vozit náhradní – nehoda, pozdější návrat za tmy atd. Teď jsem se už nakrk a v sobotu jsem absolvoval vyšetření na oční klinice a jsem rozhodnutý podstoupit zákrok – korekci vady a je pokoj jednou pro vždy. Když se zamyslíš nad cenou operace a nad investicemi do brýlí asi ještě do budoucna ňákou tu kačku ušetřím.

      0 0
      • marhi  

        Stejne je to blbost. Mám cratoni speed blade. K tomu dioptr. klip. Maximální spokojenost. Je to v pobo. Pokud máte už ty brýle a sedí vám tak ten klip to jen umocní

        0 0
    • pepino  

      K těm sklum:Udaje jsou z Biku leden 2004– Oakley-www.oakley.com,bry­le 209euro,skla 169euro,dělají to v Irsku Rupp+Hubrach,www.rh-brillenglas.de,bry­le 99euro,skla 140euro. Jde to pry do –4dio,pak schluss(nepře­loženo:-)) Známý z optiky jsem ten článek ukazoval,řikala,že to dělaj i u nás,ale záleží na zakřivení.Jinak já vozím Rudy perception,3000,– beze skel(teda skla tam mam:-) a pohoda.

      0 0
    • zdenek  

      Taky jsem se ptal v nekolika optikach, jestli mi vsadi dioptr. skla do sport. obroucek, ale odpoved byla vzdy zaporna. Kvuli zakriveni, tloustce skla atd. Pritom se o hodnotu dioptr. ani nezajimali. Taky to asi bude ochotou.

      0 0
    • Volf  

      Jsem taky brejlovec a mám ty nejobyčejnější Axony s klipem a oproti normálním brýlím si jen chrochtám. Moje žena má teď Ahead / nevím jestli se dá u nás sehnat / a ty jsou úplně super. Tři barvy zorníků, všechno se dá vyměnit včetně i jednotlivých skel. Až dojdou mý Axony tak si je koupím taky. Jinak na ty heliovary bych se vybodnul, protože jsou pomalý. Do klipu ten nejlevnější plast a funguje to.

      0 0
    • sraldo lattrinny  

      Čau. Nejprve jsem znásilnil optika aby mi vsadil do slunečních obrub dioptrická skla. Šlo to, ale máš na výběr pouze jeden druh zatmavení. Teď mám Briko s klipem a maximální spokojenost, celkem máš na výber ze tří druhů zabarvení. Zorné pole dostatečné a potí se všechny brejle. Do těch Cé-Bé bych asi nešel, protože zaplatíš za skla což je největší položka a pak je ani nepoužiješ. Sraldo.

      0 0
      • zubus  

        S tymi sklami mas pravdu. Snazil som sa najst iba ram, ale so sportovymi je to tazke. Mne by jedno zafarbenie stacilo ( cire alebo zelenozlte).

        0 0
        • sraldo lattrinny  

          Jednou jsem experimentoval s obrubami od AXONU. Byl jsem domluvenej s prodavačem a každý den jsem si za úplatu půjčoval jiné obruby a otravoval optika dokud neřek Jo tak sem by to šlo. Skla vsadili a drželo to, bohužel ty obruby praskly – doporučuji něco lepšího než je Axon. Myslím, že by to mohlo jít. Hodně štěstí stojí to za to, Sraldo.

          0 0
    • rasto  

      samozatvavacich bych se bal. hlavne v noci, kdyz Te osviti auto… slysel jsem, ze vekem ztracej ucinnost – proces samozatvavovani (rozsvetlovani) se prodluzuje. vozim asi 3. sezonu RP Kerosene s klipem. vyhoda: 2 barvy skla.

      0 0
    • MartinXC  

      Zkus se podívat do historie, bylo to tu tak v březnu, někdo dával radu jak na to v ooptie a že to někde u brna dělají. Sakra nemůžu si na ot pořádně vzpomenout. Jinak já jezdím v klasických dioptrických brýlích (velké obruby +plastová skla) +klapky, když svítí hodně slunko. Dřív jsem měl i čočky (umřely docela rychle), i klipy – v zimě se pořád pařily. Teď je to vcelku OK.

      0 0
    • kovar  

      operaci jsem zavrhl, čočky nesnáším dobře, k brýlím s klipem mám silnou nedůvěru (hmotnost a hlavně zapařování) Takže budu volit obruby, trochu větší, aby pod ně nefučelo, co se mi budou líbít a sedět + plastová skla zabarvené do žlutooranžova třebas.

      0 0
      • Volf  

        Celý roky jsem jezdil v obyčejnejch brejlých, protože mi všichni tvrdili, že se budou pařit. Skutečnost je taková, že díky klipu jsou malinko dál od obličeje a jediný kdy se orosí je pokud zastavím a nějak blbě dejchnu. Ovšem hned po rozjezdu opar zase zmizí. A ten rozdíl v komfortu oproti obyčejnejm brejlím je nesrovnatelnej. Z koce jsem už v 50 přez slzy neviděl a teď i v 65 naprostá pohoda. A to mám obyčejný Axony.

        0 0
        • kovar  

          no co jsem zkoušel brýle s klipem, tak ten klip byl mnohem blíž očím, než skla u klasických brýlí, a právě proto mám obavy ze zapařování.

          0 0
          • zubus  

            Ja som skusal adidas, a tie mali klip integrovany do opierky nosa, a v podstate sa dioptricka skla dotykali zornikov. Klip sa dal odklapat. Jak jedna, tak druha strana zvlast.

            0 0
          • Pebe  

            Copak zaparovani, ale tim, ze mas skla bliz, nebudes videt uplne stejne jako s obyc.brylemi nebot obraz se spoji jinde nez na sitnici. Tudiz by jsi mel mit upravene dioptrie do klipu.

            0 0
      • zubus  

        No, ja som to prave dnes spravil. Nechal som si do slnecnych, celkom fajn zahnutych zeleno-modro → cire diopt. sklo vsadit. Buduci tyzden by to malo byt, tak uvidim.

        0 0
        • rock  

          Mohl bys sem hodit link na ty Tvoje brýle ? A? mám představu, s čím si optik dokáže poradit … jo a cena ?

          0 0
          • zubus  

            Ja som pouzil model sover, ktory som mal doma.

            Ale to az potom, ked som si odskusal http://www.eyeglasses.com/…0-1052845030

            od CK, do ktoreho my boli ochotni ako-tak sklo urobit. Samo ze s vyhradami. No a ja som mal velmi podobny model doma, ktory mi lezal v supliku. Tak som sa opytal, ci osadia sklo aj do mnou prineseneho. Oni suhlasili, ale bez zaruky. To zn., ze ked ram pri osadeni praskne, nedostanem nic. Suhlasil som.

            0 0
          • zubus  

            Ach a cena je 1200 Skk za plastove skla. Problem je naozaj cena, lebo ten CK stal 2800 Skk. Ten by som musel kupit, potom z neho vylupnu sklo a osadia dioptricke. Tak som to riesil ramom, co mi lezal nepouzitelny doma v supliku.

            0 0
            • marhi  

              Tak tuhle anabazi mám už za sebou. Jelikož jsem střelec tak jsem nakupoval po internetu. Tímto chci varovat. Mám na to asi kliku. Brýle sedí báječně. Dokupoval jsem právě ten dioptr. klip. Sice to sním už není tak báječné ale vlastnosti brýlí se tím nezhoršily. Nechal jsem si do klipu udělat diptr. skla. Jelikož jsou dost malý tak ty skla jsou jen tenčený sklo. Na tu plochu se ta váha nepozná a sklo víc vydrží. Myslím na poškrábání. Se zorným polem problémy nemám je to dost v očích. I když absolutně nahoře a dole to už nekreje. Jízda je o dost lepší než v normálních brýlých. Je to jak jet v autě. Jezdím hlavně silnici a je jedno jestli jedu dvacet nebo šedesát v hod. Se zamlžováním je problém jen na jaře a na podzim. Když zastavím a kouří se doslova ze mě tak se zamlží. Pro rozjetí to ale hned zmizí. Tak a teď ty brýle. Jsou to Cratoni Speed Blade. Tři výměnná skla. Celkem to vyšlo asi 4300 kč. Ten klip se sklama stál víc jak brejle. Ale to je daň za rozkoš.

              0 0
              • pali  

                Ja používam Briko clip už 4 roky som veľmi spokojný používam ich aj na zjazd.lyžovani­e.Sfarbenie skla je výborne v tom , že má použitie vo veľkom svetelnom rozpatí nie je potrebné meni? sklá možno až na jazdenie v noci.Briko má v ponuke aj dva modeli bez clipu kde majú uvedené ako možnos? vsadenie dioptr. skiel do 4 dioptr.Cena je myslím priateľná.

                0 0
    • lubos  

      Tak jsem se dal na klip, ponevaz na kratke vyjizdy nemam chut se drbat s cockami . Koupil jsem tak narychlo nejake sunhelmet za asi 1700,–sk plus 600,–sk za skla do klipu. Dojmy ? Spatne. Tlaci me na nose, jsou na muj vkus tezke (diky klipu) , mirne zkresluji ( asi diky zalomeni klipu) – nejak proste se mi hodne blbe jede terenem, videni trochu jako do tunelu, mirne zaparovani pri 10stupnech ( co bude pri 30?), velmi spatne videni do boku (vadi nosny uchyt). Navic jsou vice zatemneny (ty nejvic pruhledny) nez se mi zda normalni. Jedina vyhoda tehle bryli je, ze maji vetsi plochu a vic chrani oci (vzdyt tedy jsou sportovni bryle ze). Jinak je to uplne nanic a obycejne bryle jsou 10× lepsi. A kontakni cocky jsou jako nove oci (pokud jsou ciste a nove, a taky ne kazdemu) :)

      0 0
      • zubus  

        Ja som zas narazil v jednej predajni na znacku JULBO http://www.julbo.fr/www/lg.php?…

        Mali skoro cely sortiment. Model Micropores by sa asi optikou osadit dal. Ja to vyskusam.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          To asi dal, ale jake to ma vyhody oproti normalnim obrouckam?

          0 0
          • zubus  

            Uprimne povedane asi ziadne, ale ked som ten model skusil, tak nejako lepsie sedel, a ma ochranu na bokoch proti podfukovaniu. Este je model sherpa, a ten bol ultralahky. Tak neviem. Pouzivam klasicke dioptricke okuliare, a urcite mi lepsie sedia ako s klipom ( adidas evil ci ako). Este to bocne podfukovanie…snad sa da ten kusok koze kupit.

            0 0
    • rock  

      Chtěl jsem přispět čerstvou zkušeností (koupil jsem Axon Spectacle se sadou výměnných zorníků a následně jsem si nechal udělat dioptrický klip – samozřejmě plastový, kvůli váze. Ale nepřispěju, protože jsem se neopatrně pochlubil doma a brýle mi byly okamžitě zabaveny – do Vánoc :-) … takže zatím mohu říct jen tolik, že mi

      • držely na ksichtíku během sady zkušebních pohybů (nasimuloval jsem něco jako epileptický záchvat)
      • řasy mi neštrejchaly o dioptrický klip
      • váhu klipu jsem vůbec nepoznal

      Další praktické zkušenosti až po 24.12. …

      0 0
      • Clodman  

        Co myslíš tím nechal vyrobit, to nemáš ten originál axon??

        0 0
      • onegear  

        S dioptr. klipy jsem behem 4 let udelal 3 pokusy a vyhodil spoustu penez – zaver – jezdim ve standardnich dioptr. brylich.

        Dalsi moznost, kterou jsem proveroval – oakley original dioptr. zorniky.

        Byl jsem krok pred objednanim, kdyz prisel hoch s reklamaci, ze po 2 mesicich cekani a platbe 10tis Kc na to vubec nevidi.

        0 0
      • Tomus  

        Ty Axony Spectacle se me taky libi, zkousel jsem je na Sportlifu a sedeli skvele. Ptal jsem se nane v Brne v Bikeshopu a prodavac me tvrdil, ze si je nemam kupovat, ze optici do dotoho klipu nechteji delat skla a doporucoval me nejaky BBB Powerview.

        0 0
        • Loner  

          Optik Fokus Masarykova – bez záruky, ale v pohodě. Ten klip v BBB je podle mě moc malý a příliš natlačený na zorník – bude se pařit a periferní vidění žádné – mluvil jsem s borcem co je používá. Cena kolem 1300 je dost.

          0 0
        • rock  

          Nevěř prodavači. Optik sice nepatrně zaváhal, protože se značkou Axon zatím neměl zkušenosti, ale přesto to za dva pracovní dny dal dohromady (optika v Brně ve Špalíčku). Jo a protože jsem nijak moc nepředpokládal, že je v kamenným obchodě dostanu v barvě, co by se mi líbila, tak jsem si je objednával přímo u Axonu. Dovezli to do tří dnů až do domu, akorát poštovný a balný bylo docela dost (120 Kč) …

          0 0
      • Loner  

        Mám starší axony s klipem a chválím ho. Spektákly jdu dokoupit – za litr i s optikou to stojí.

        0 0
    • xo  

      minuly rok som si kupil okuliare s tmavymi dioptr sklami. cena skiel 1200SK(spolu,,mam 2.0),, cena ramu 800SK celkovo ma to vyslo na 2000SK.. ked si pozres moj profil tak ich mam na fotke..

      0 0
      • cirrus  

        Čerstvá zkušenost: koupil jsem Keroseny s dioptr.klipem a nechal do nich zabrousit plastová skla. Bohužel můj optik udělal na začátku fatální chybu, protože si nechal jen ten klip. Když jsem ho pak zasadil do brýlí, viděl jsem prdlajs.. Klip je totiž kovový, očnice jsou spojené titanoocelovým drátem, takže se při zasazení do brýlí roztáhnou od sebe. A protože mám astigmatismus a skla cylindrická, změnila se mi tím osa cylindru a bylo vymalováno. Takže se to předělávalo a stejně to moc super není. Vidím, ale s různou kvalitou podle směru, kam se dívám. Časem jsem si zvyknul, první pocit ale bylo zklamání za 6 tisíc :-(

        0 0
        • zdenek  

          Kolik máš ten cylindr? Právě chci jít do Adidasů s klipem, tak bych si nerad naběhl.

          0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.