• blister

    zdravim, chcel by som sa spytat co pouzivate na mazanie vasich bikov. jeden znamy mi ponuka Loctite 8101, ktory je specialne na mazanie retazi a neodstrekuje. je aj dost drahy – okolo 600 Sk za 400 ml balenie. mate s nim niekto skusenosti?

    co sa tyka cistenia – ako cistite? predpokladam ze vysokotlakovym cisticom asi nie… pouzivate nejake cistiace sampony a podobne? ja mam v manualy k biku napisane tiez ze mam pouzivat vosk… co si o tom myslite? rozmyslam nad Turtle Wax + Teflon…

    diky za vsetky odpovede

    0 0
    • slavekRM  

      Abych ti odpověděl, kolo myju ve vaně obyčejným jarem, na mastné části používám cyklostar. Jen pokud jsou na něm extrémní nánosy bláta tak je předem ostříkám na benzínce. Ten Turtle Wax(modrý s teflonem) teda používám na auto a na kolo jsem ho dal jen dvakrát a to vždy na jaře, před začátkem sezony, Je sice pravda, že na to skoro nic nechytá a co chytne stačí jen opláchnout vodou, navíc to opravdu oživí barvy a dodá lesk jako blesk. Ale… Vydrží to asi měsíc a je to děsně pracné. Kolo tím namažeš, počkáš až zaschne, vezmeš flanel a leštíš. Problém je v tom, že ti to zaleze do každé větší prohlubně a mezery třeba i ve svaru a to flanelem nebo hadrem ven nedostaneš. Já jsem to z techto míst dostával zubním kartáčkem. Pokud to chceš praktikovat pravidelně budeš víc leštit než jezdit. Jsem z toho dokonale vyléčený. Spíš bych ti doporučil(pokud tam chceš vosk koupit autošampon s vysokým obsahem vosku. Efekt je skoro stejný, jen to tak dlouho nevydrží. Na mazání řetězu co přijde pod ruku zpravidla GT, Motorex a Chainstar.

      0 0
    • BB  

      retez peru v petroleji, zbytek kola ve vode s jarem, neprehanim to, blato stejne casem opada.

      0 0
      • rb  

        Ja to vidím tak,že stačí čisté kluzáky na vidli a čistý řetěz,zbytek mi hlavu nedělá..

        0 0
    • K2  

      Voda s jarem nebo s autošamponem (český s voskem) všechno mažu WD40 (někteří tvrdí že to nemaže a jen rozpouští nečistoty, ono to ale i maže…)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.