mam depresi - jak se skáče dvoják?

54 nepřečtených
  • BoB

    Tak už toho mam dost. Včera na bikrosce jsem se opět marně pokoušel zdolat double – jakejkoli. Poraďte mi někdo jak se to dělá. Já zkoušel všechno, a nikdy nedoletim za něj. Okolo mě tam jezdili desetiletý špunti na ukrajinách a všichni skákali jak o život, jen já ne. co s tim prosííííím. Je na to technika -jako zpevnit při odrazu a pak se dotknout levou nohou pravýho ucha? Díky.

    0 0
    • McBlacky  

      ty voe, kolikrát jsi se rozštípal? jsi se měl zeptat těch špuntů :-)

      0 0
    • Tomcat  

      No nevim , měl si na to pořádnou rychlost? Od určitý rychlosti to skočíš i kdyby si nechtěl?

      Jinak pokud se bojíš co takhle začít s lavicí a potom postupák nakonec dabl a roletu?

      0 0
      • BoB  

        Já bych ani neřek že se bojim – protože jako že jsem skákal. Ale moje maximum bylo, že se mi povedlo přeletět zo předkem, a zadek mi šel dřív, tzn. dopadl jsem na obě stejně ale pode mnou byl ten hrb. Eště že to ten full posbírá – takže jsem se ani moc nerakvil. Mam pocit že nějak neumim přeplachtit tu díru. Nevim jestli je to v rychlosti ale mam pocit, že na odrazu se jakoby zastavim a všechnu rychlost ztratim,

        0 0
        • MartinXC  

          To je u fulla docela normální. Zdvihy přes 50mm se takhle projeví – útlum při odrazu. Nejlíp ti bude na HT s pevnou… :-)

          0 0
          • BoB  

            Díky, du do krámu :-))). Ale jinak. Je na to nějakej recept? Já vim že všichni kdo to umí to dělají podvědomě ale třeba jak se chováte při odrazu a ve vzduchu?

            0 0
            • lempl  

              ve vzduchu pocitam komary, vytahnu a snim tycinku a mezi tim dam front flipa:)))))) tak asi tak… no myslim ze zkousenim+ poptanim se malejch spunu … se to naucis..(jak dlouho jezdis?)

              0 0
              • BoB  

                díky za další konstruktivní radu – jezdi se to a nauč. Jestli o ten milan1 nemá pravdu že se tu nedá mluvit. A to sem pádlistovo příznivec

                0 0
                • -b-n-x-  

                  no jo, ale v tomto pripade je fakt nejlepsi rada zkouset, zkouset, zkouset. Nejlepsi je ptat se nekoho kdo to umi primo na tom dvojaku. Muze ti hned rict co delas za chyby, co bys mel delat jinak, atd… Tady se sice dovis nejakou teorii, ale pulku z toho zapomenes. Nehlede na to, ze ti kazdy poradi neco jineho. Viz pevnak X full (a to je jeste dost jasna zalezitost). Nejlepsi bys mel, domluvit se tady s nekym, kdo tomu rozumi, a spolu zajit na tu bikrosku. Urcite se nekdo ochotny najde :-))) Stejne furt nechapu jaky je problem preskocit dvojak kdyz mas dobrou rychlost. Chapal bych, pokud bys neumel dobre dopadnout, nebo tak neco, ale toto? Jedine, ze bys pri najezdu vymeknul a misto aby ses odrazil, to pjekne ztlumis. Ale to je jen takova domnenka. Treba to je necim jinym. cau a skoku skok!

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    To nebude domnenka. To bude ta chyba. Proste se boji, ze kdyz se odrazi, tak neco pokazi a rozseka se. Proto radsi povoli na odrazu, aby ho stlumil a tim padem nedoskoci (zadni nejde az na dopad). Jednina rada je nebat se odrazit. Nepovolit rukama pri najezdu na odraz a rukama i nohama se naopak odrazit. Pak je jeste jeden zpusob jak se nenaucit skakat, ale prekonat double. Zachovat techniku a hrozne to rozjet. Jenze na to vetsinou neni misto (jinak by tam byl daleko vetsi skok:)

                    0 0
                    • blue  

                      hele, si medialni hvezda, sem te ted videl v televizi :-) sice jen u trati jako divaka, ale v dresu… a to se pocita :-)))

                      0 0
                      • Manas  

                        Jee, ja ho nevidel .. ja se koukal na sebe jak me dojizdi Musilak :-) V ktery casti je videt, ze bych pockal na reprizu … ?

                        0 0
                    • BoB  

                      Takže jinými slovy mi chceš říct, že když najedu na odraz, tak mám bejt úplně tuhej a nebát se, že mě to hodí na záda a až ve vzduchu se snažit dopadnout dopředu a ne dozadu?

                      0 0
                      • ddd - andy  

                        Nebudes treba dneska na ty bixce v Repich – ze bych se na tebe prijel podivat..? Abys nebyl tuhej az te to hodi na ty zada.. :-)

                        0 0
                        • wroum  

                          ja se tam mozna taky pojedu podivat po praci – podle pocasi

                          0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Kdyz budes uplne tuhej, tak te to nejspis hodi na zada :) Nesmis povolit rukama a nohama odrazu, to zase jo. Ale nejlepsi bude, kdyz se odrazis. Treba neco jako bunnyhop, ale ja spis radim odrazet se jakoby dopredu nahoru nad riditka. Tesne pred odrazem se prikrcis a v doliku jses pokrcenej a na hrane odrazu uplne natazenej. Pak uz ses ve vzduchu a to si kolo pritahnes k telu a uz si s nim muzes delat co dokazes. Dopadat se snaz na dlouhej dopad na obe kola. Na kratkej nejdriv na predni ovsem kdyz des za, tak taky na zadni. Chce to cvik :)

                        0 0
                        • BoB  

                          nějak jsem to dlouho nekontroloval a tolikdobrých rad … V mezičase jsem přišel na to, že hoooodně důležitý je naučit se právě ovládat kolo ve vzduchu, tzn.nečekat co se stane ale vést ho tak aby spadlo tak jak chci. Teorie pěkná žejo …

                          0 0
          • jecnak  

            Naopak se zdvihama se to da skakat lip, je ale potreba to s tim umet…

            0 0
            • MartinXC  

              :-) a proto na BMX je nejlepsi nadobi full.

              0 0
            • Radek Broz  

              Tak to je, s prominutim, kravina.

              0 0
              • jecnak  

                Da se. Pokud si v pravou chvili zatlacis vidle dolu, tak te to lehce vystreli. Neni to jednodussi, ale pokud tohle clovek umi odhadnout, tak to lita samo.

                0 0
                • Radek Broz  

                  Samozrejme se to da proprozit (funguje to i v klopence), aůe rozhodne to neni „jednodussi“ – proc vsichni dirtari asi jezdi na pevnaku? Vetsina 4X jezdcu to same (vyjimkou jsou napr. jezdci kombinujici 4X se sjedzem, kteri maji problemy s prechazenim z jednoho kola na druhe + jizda na extreme rozbitych tratich)

                  0 0
                • MartinXC  

                  Tak leda na vidli pružina-bez-tlumení. S normální odpruženou vidlí s tlumením jen ztratíš sílu (rozdíl asi jako výskok při volejbalu tělocvičně a na písku).

                  0 0
                • wroum  

                  ono to je spis tak ze kdyz to zamacknes, tak letis skoro stejne jak na tom HT, ale kdyz to nezamacknes tak to spis nedoletis (pokud nejedes vyrazne rychlejc). zdvihy jsou v tomhle pripade spis na obtiz.

                  0 0
        • Radek Broz  

          Nejsem extra skokan (posledni dobou se to malinko zlepsuje;-), ale kdyz uz ti tu radej krosari…: KDyz uz to preletis predkem, neml by to bejt velkej problem doskoci – ve vzduchu zacni cpat predni kolo dolu (natazenejma rukama) – samozrejme ne tak, aby si nim liznul dopadovou hranu – a zadni nohama prizvedavej pod zadek (s SPD to jde samo ;-) )

          0 0
    • Tomcat  

      Okolo mě tam jezdili desetiletý špunti na ukrajinách a všichni skákali jak o život … Jo okud to byly ukrajiny , Velamos RMX , HighEnd ze supermarketu bylo to opravdu o život.

      0 0
      • BoB  

        Jo máš pravdu. taky sem si přišel na svém vymazlenem gt marzocchi fox azonic wtb maxxis jako děsnej borec. Pouze do okamžiku než se rozjeli. Neni vše v kolech (bohužel)

        0 0
    • ddd - andy  

      Pokud nemas naslapy tak je to vsecko v zapesti… Proste s nim otoc jako kdyz ubiras plyn na motorce ve chvili kdyz uz mas predni kolo ve vzduchu..

      0 0
      • -b-n-x-  

        ty woe, to nejak presne nechapu. Jestli sem to dobre pochopil, tak timto ukonem pomuzes prenest teziste vice dopredu? Ale co s tim maji co delat ty pedaly? By me zajimalo, jestli sem jedine pako co to nepochopil :-)))

        0 0
        • J.A.V.  

          No pokud máš ty nášlapy, tak si s nima můžeš pomoc, nemusíš to tahat jen tím zápěstím.

          0 0
          • wroum  

            a nauci se skakat blbe. naslapy ti pri uceni se skakat (ne vyskocit na obrubnik) spis uskodej. on se potrebuje naucit tahat kolo rukama a ne nohama. nohama to je spatne. taky sem se ucil skakat na xc kole s naslapama a tahal sem to nohama (hlavne), coz je spatne a dlouho sem se toho zbavoval.

            0 0
            • J.A.V.  

              O tom se nehádám, jen jsem mu odpovídal co s tím maj ty pedály do činění. Na učení jsou určitě lepší platformy (a chrániče holení :) ).

              0 0
    • wroum  

      rozjed se spis vic nez min – na placku to je lepsi nez prednim kolem do hrany.

      v okamziku odlepeni kola ze zeme mu muzes pomoct podobne jako kdyz skaces bunny hop – to kolo proste jde „vytahnout do vzduchu“

      jinak trenovat a trenovat – zadnej ucenej este z nebe nespad, takze musis padat abys byl ucenej… :-)

      na ktery bikrosce jezdis?

      0 0
      • BoB  

        Praha řepy

        ale moc nejezdim, spíš vzdycham

        0 0
        • wroum  

          ta je na uceni uplne super. stoupnes si na ten dabl co je u ty budky, rozdupes pres klopenku a potom uz to jde uplne samo – postupak, lavice, dabl, dabl. tahle rada je uplne basic a neni na ni vubec nic zaludnyho. a jestli se rozstipes, nebudes ani 1. ani posledni :-)

          0 0
          • BoB  

            jo tak přesně to jsem dělal: rozdupal jsem to, na postupáku dostal ránu do zadního, na lavici sotva vyjel, na prvním dablu další rána a ten poslední jsem už radši nic nezkoušel. Achjo

            0 0
            • wroum  

              ono musis tomu kolu trochu pomoct a treba ho i nasmerovat prednim na dopad a zadnim za hranu. na to prijdes, musis vytrvat. pomaha taky koukat co delaj ostatni pri skakani (jak hejbou kolem, co delaj rukama…). jestlize to preskocej ostatni, neni duvod proc bys to neprelit i ty.

              good luck. ja se budu zitra snazit ve vsenorech :-)

              0 0
              • ddd - andy  

                Nejlepsi je kdyz ostatni poustej pri skakani ruce, nohy a delaj vubec ruzny kraviny.. to se toho chlapec pak moc nenauci.. :-))

                0 0
                • -b-n-x-  

                  ale ne. Neni duvod proc by se to nenaucil taky :-)))

                  0 0
                  • ddd - andy  

                    treba i nechtene… :-)

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      to zalezi na tom jaxe to nasledne vysvetli. Obligatni veta: presne takhle sem to chtel dat :-))) U tvrdaku to jsou prvni slova, kdyz se proberou z bezvedomi :-))

                      0 0
    • Marosh  

      klid, na ty spunty si zvyknes :) a jinak fakt se musis rozjet „jak hovado“ a pak to ve vzduchu jakoby oklopit smerem dolu. ale ode me si radit nenech, este mam na bikroskach taky DOST co vylepsovat. :)

      0 0
      • BoB  

        No tak já to budu zkoušet. Když já mám právě pocit, že jedinej kdo tam jede rychle sem já, všichni ostatní se tak jako přišouraj k odrazu, pak udělaj takový hop a sou na druhý straně

        0 0
    • ota  

      to je sranda..minulý týden jsem se vracel přes Hranice na Moravě,a poprvé se podíval na bikrosku.úplně ty samé pocity.jen myslím,že jsem se neměl bát a víc to zkrátka rozjet.nechtěl jsem se před těmi dětmi válet :-) .jo,nejmenší skokan měl kolo nejspíš z Kauflandu a 6 let maximálně..

      0 0
    • biker seli  

      Ja to skusil jednou na motokrosové dráze v Litovli, nedoporučuju! 3 zlomene žebra a 2 obratle.

      0 0
      •  

        nestraš

        0 0
      • Pá-dlista1  

        No jako na kole mas co delat nektere MX skoky vubec skocit a to jeste jinak nez na motorce. Bych pro zacatek zkusil neco mensiho spis pro BMX nez MX.

        0 0
        • biker seli  

          Taki tam uš nelezu. Letos sem se chtěl trochu projet a neležet jako minulou sezonu ve špitále a doma.

          0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.