• chorvat

    Nechci rozvirit diskuzi jestli zamek je vubec k necemu, ale pokud je, tak jestli je lepsi na klic nebo ciselny kod? vyhody/nevyhody

    0 0
    • zwwak  

      Číselný kód každýho levnějšího zámku ( tj. ty na kolo )je pro zručný a citlivý ruce záležitost na pár, max. několik desítek sekund.

      0 0
    • jihra  

      Zloději se se zámkem většinou nepářou. Co jde ustřihnout to ustřihnou. Když zámek nejde přestřihnout, tak zloděj třeba hodí celé kolo i se zámkem na auto. Takže jaké poučení z toho vyplývá? Pořádný zámek a zamykat k pevnému předmětu (pořádný strom, pouliční lampa atd.). Bohužel pořádný zámek = těžký zámek.

      0 0
      • BB  

        zamek = falesny pocit bezpeci ⇒ pokud vubec zamek, tak cim horsi, tim lepsi, protoze clovek zustava ostrazity.

        0 0
    • Volf  

      Zámek je k ničemu. Kolo je k ježdění a ne aby stálo někde zamčený. A s metrovejma pákovkama přestříhneš asi každej zámek, čili pokud někde zamkneš kolo je to stejná nabídka jako když ho necháš stát odemčený.

      0 0
    • Nikdo  

      Chce to poradnej zamek na klic, ktery ma tak silne lano, ze nejde prestrihnout beznyma pakovkama a dostatecne dlouhe aby slo pripoutat za neco minimalne stejne pevneho co nedokaze odnest ani skupinka silnych lidi. Tenky lanko ti snadno prestrihnou, da se pouzit jen na rezavou ukrajinu jako ochrana proti nahodnemu opilci. Se zamkem na kod si zlodeji taky velkou hlavu nedelaji. Ja jsem na fanousi puzival zamek s takovym kulatym dutym klicem, jednou jsem ho ovsem pujcil sestre a to ho behem jednoho dne znicila, ted mam zamek s klicem ktery ma krizovy prurez a zatim funguje dobre (segre ho, ale uz nepujcim) akorat zacala silene smrdet umela hmota kterou je kryte ocelove lano a taky zabira celou ramovou brasnu (a to je docela velka). Zlodeje asi pekne seru, protoze mi jednou, kolo trochu zrychtovali, kdyz jsem ho nechal stat v noci pred pochybnou diskotekou, ale ocel je ocel – jen jsem narovnal svetla, blatniky, kola a jel jsem domu ;o)

      0 0
    • Lister  

      Jsou i zámky které ti nikdo nepřestřihne. Dělají se i s takovím pevným obloukem s nerez oceli tak o průměru kolem 1 cm. S tím už si jen tak neporadíš. Bohužel nevím výrobce, ale třeba poradí někdo jiný. Má samozřejmě i nevýhody, je dost těžký(kolem kila), neohebný, zamkneš tím jen jednu část, maximálně rám a zadní kolo.

      0 0
      • Smepet  

        A co treba zamky, ktery se prodavaji na motorky ? To je uz poradna sila. Nemyslim, ze to je zamek jen tak do tasticky, ale treba zamknout kolo do sklepa k ocelove roure od WC nebo ke stoupackam by mohlo byt bezpecne ne ?

        Zrovna nejaky kvalitni zamek shanim, nevite kde by se to dalo poridit a kolik to tak stoji ?

        Slysel jsem, ze opravdu kvalitni zamek muze stat 3 – 5 000.

        0 0
        • K2  

          A co třeba stlačený dusík,. kterým zámek schladíš a pak kladivem rozvbiješ – a to nemluvím o přenosném příručním autogenu – dvě malé bomby. Ukráds jde všechno – když se chce. Zámek používám tak maximálně, když sedím na zahrádce a kolo mám opřené u ní pro přípdané odskočení na záchod.

          0 0
          • Lada1  

            nebo kapesni laser, ze

            0 0
          • mosquito  

            stlaceny dusik je uz asi prezitek – kdyz nam vykradli kolarnu tak i policajti zasli nad nejakou tekutinou co se chemicky zahrala natolik ze cely kovani zmeklo na uroven gumy takze nebyl potreba ani uder k rozlomeni ledove studene oceli :o/

            0 0
    • KENVELO  

      Podívej se na tohle: http://run.to/alarmy Objednal jsem si ho po netu a myslím že je to slušně vyřešené a cena se dá rozdejchat. Jelkož se u nás na sídlišti krapet /více/ krade, zamykám kolo i doma na noc. Je to hnus, ale jak jsem slyšel jsou dnes schopni ti kolo ukradnou i z bytu když chrníš -(((

      0 0
      • střewo  

        já si asi koupím tenhle: http://www.best4bike.com/tip4.html když bude chtít ti jej nějaká kurwa ukrást, tak to udělá, ale jse o to jim to alespoň maximálně zkomplikovat :o)))

        0 0
        • PHiLiPZ  

          Ja som taky podobny mal (ocelove valceky s priemerom cca. 3cm spojene ocelovymi gulami a v strede toho vsetkeho este hrube ocelove lanko). Priniesla teta z Holandska a odisiel zamykaci mechanizmus. Vliect to na reklamaciu nas5 sa nikomu nechcelo, tak teraz bike vonku ani nepsutim z ruky.

          0 0
    • zemehranol  

      Zámky se probírali taky tady http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

      Já jsem si letos koupil v Praze v Kotvě zámek od Abusu za necelých 700 Kč – 25 mm silný spletený ocelový lano s tubulární vložkou (odolná proti odvrtání, vyhmatání…). Váží asi kilo a půl, takže to není na každodenní tahání, ale na zamčení ve sklepě ke trubce apod.

      Jinak dost slušně vypadají řetězy http://www.cadsafe.cz/ Ten slabší v délce kolem jednoho metru by mohl být relativně skladnej.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.