Kompatibilita Shi páček a přesmykače různých ročníků

13 nepřečtených
  • wbiker

    Koupil jsem na netu přesmykač Shi LX a když jsem se ho snažil seřídit, zjistil jsem, že, ikdyž oba dorazy povolím na maximum, řetěz mi v obou krajních převodech škrká. Řekl jsem si, že je to neodbornou montáží a raději ji nechal na odborníkovi. Ani ten ale nedokázal seřídit přesmykač tak, aby neškrkal. Mám sice páčky Shimano, ale je to čtyři roky starý model. Mohl se za tu dobu u Shimana změnit převodový poměr? Nebo je přesmykač zralý na reklamaci? Dík moc

    0 0
    • biker007  

      a kliky mas standartni? pokud mas 24–32–44 tak by to melo jit seridit.. nema treba uz stredova osa vuli? a co stav bovdenu a lanek? prinejhorsim presmykac prochu „upravis“ do potrebneho tvaru pomoci sikovek:)). tenhle jemny nastroj umi divy:))

      0 0
    • ravo  

      Co to znamená, že škrtá. Na jakých převodech? A tou osou by to taky mohlo být. Páčkama to nebude.

      0 0
      • wbiker  

        Na třech horních a dvou spodních, nebo naopak. Osa je v poho, tou to není. Možná ta výška, ale že by prolisy na vodítku přesmyku pobraly tři převody z každé strany?

        0 0
    • jonti  

      Dost pravdepodobna moznost je ze mas presmykac zle namontovany na trubke- krivo alebo v zlej vyske, pripadne je na iny uhol trubky (aspon v minulosti sa robili 2 modely pre rozne uhly, ale to nie je velmi pravdepodobne.

      0 0
    • McBlacky  

      mě se tohle stalo taky STX RC řazení LX smyk… nešlo to ani kdybych se posral, buď to škrtalo nebo neřadilo na nejmenší, tak jsem se na to vybod a odsunul do kategorie nechápu :-( -rozsah to přitom mělo, jenom ta indexace na to prostě neseděla, dal jsem tomu 5 pokusů cca hodinu každej

      0 0
      • pitelboy  

        mam XT packy 2001 a XT top-swing smyk 2004. A i kdyz sem se u serizovani skoro posral vzteky tak sem to nevychytal. Skousel sem smyk ruzne natacet a posouvat nahoru a dolu. Ale nejde to. Bud skrta 32/32 nebo 44/13 a 11 Kdyz sem mel jeste XT down-swing smyk 2001 tak to bylo v poho.

        0 0
        • McBlacky  

          jen mě tak napadlo jestli pily na 8 a na 9 nemají jiný rozsah mezi sebou… můj problém to stejně neřeší, protože pily mám na 8 a řazení taky :-( a problém taky s top swing…

          0 0
          • Daf  

            Nemate ty top swingy trochu ohle. Radi se ohybaj mrchy a pak to takhle dre. Ta horni ploska voditka by mela byt rovnobezne se zemi.

            0 0
            • wbiker  

              Já mám klasický down swing. A šířka nejmenší převodník-největší převodník jsou stejné. Zkusím to dát na nějaké letošní páčky, jestli je ta indexace fakt pořád totožná.

              0 0
              • Daf  

                Nove smyky se delaji na kliky se 44z. Mozna je problem prave tam. Zkratka ty prolisy na smyku nejsou presne v te urovni retezu ve ktere by mely byt. Ten jinej krok se mi zda velice nepravdepodobnej. Jak mas vysoko vnejsi voditko od velke pily kdyz je presne nad ni? Je vnejsi voditko rovnobezne s prevodniky. Chyba muze byt i ve spatne delce stredove osy.

                0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.