• Dandysek

    …dá se tady někde najít místo, kde bych si mohl zkusit zajezdit na bajku??? Jsem v tomhle začátečník, ale dříve jsem dost jezdíval na silničce. Bajk mám týden a chci konečně začít, ale ještě nechci jezdit nikam dál, dokud nenaberu alespoň nějaké zkušenosti.

    0 0
    • Air  

      vsude!!! ja kde hledam, tam nachazim. Zacni treba u cyklotramvaje do Zatisi (za Porubou), ale bacha na klistata, radsi se dobre necim nastrikej a prohlizet nohy (na Opavsku jsou infikovane). Jinak fakt vsude… Az neco najezdis, Beskydy jsou jasna volba… Nemusis se myslim bat zacit jezdit i hned tam.

      0 0
      • Ekscel  

        Dívám se, že Dandysek je z Bohumína, takže Zátiší má trošku z ruky. Myslím, že stačí vzít mapu Ostravska v rozumném měřítku (třeba cyklo) a určitě se nějaký vhodný kus bajkerské přírody najde přímo za humny.

        0 0
        • Air  

          aha, to jsem si nevsiml, myslel jsem ze je z Ostravy… tak sorry… ale nic to nemeni na tom, ze tady se fakt da bajkovat snad vsude… Ja jsem ani netusil jakej mam supr bajk revir par km za barakem… lesaci a zemedelci nam tu udelali super cesty. Muzu najezdit treba desitky km a porad nebyt vice nez nejakych 8 km vzdusnou carou od baraku… Proste staci vjet do lesa po nejaky lesni ceste a jet, cest budes nachazet urcite dost.

          0 0
    • vorvan  

      Docela dobre se da jezdit smerem Antosovice, bazantnice v Silherovicich a dale pak smer Hat, nebo smer Darkovicky, Hlucin. Nebo taky okoli Landeku smerem na Koblov popr. Hostalkovicky kopec atd.

      0 0
      • rb  

        Z ruky to bude taky,ale kdyby chtěl,Palkovické hůrky…

        0 0
        • Pitrz  

          Palkovicke hurky mám rád, projíždím tam na Hukvaldy a směr Beskydy. Možná se tam potkáme.

          0 0
    • Pietro  

      Nazdar, zkus treba tuto trasu. Koblov konecna trolejbusu – pres landek do kopce a pak z kopce pozor na konci sjezdu jsou schody dost divoke (nebo po rovine kolem reky pres hornicke muzeum rovne) – vyjedes v Petrkovicich u Jana dej se smer Hostalkovice a cca po 150m doprava do lesa tusim ze je tam zelena TZ peknou stezkou vyjedes na ??? ted si nevzpomenu jak se to tam jmenuje ale jsi na zacatku bobrovnickeho lesa. Projedes les po zpevnene ceste a jsi v Bobrovnikach, jed porad rovne prejedes hlavni cestu a pokracujes stale rovne az do lesa. V lese jedes smerem dolu cesta se rozdeluje na dve prvni vede vlevo a ta po ktere pojedes rovne ale je tam brana kterou v pohode objedes. Za branou valis porad rovne dolu po sotoline ktera se opet tocci doleva tam ddojedes k chatove osade ja ale doporucuji jet rovne je to drsnejsi. Kdyz jsi dole dej se doprava budes muset projet takovou drevenou branou a pak pres betonovy most prijedes na rozcesti (v pravo je nejaky rodiny dum/statek). Tady muzes jet vlevo (pesina pres pole po ktere jezdi kone a na poli vetsinou roste nejaky vysoky bordel co se vsude namotava, ale vyjedes hned u jezera na ceste do dehylova) i vpravo (pres cast hlucina sjedes dolu k jezeru je tam cykloznacka) obema castami se nakonec dostanes k Hlucinskemu jezeru. Odtud to vem po pravem brehu opavice po proudu kolem Lodenice smer trebovice, (tady je most na druhou stranu, za mostem doprava) smerem hostalkovice-lhotka, je to cyklostezka. Kdyz v hostalkovicich prejedes most (tesne za stavenistem dalnice D47) dej se doleva, muzes jet bud primo po hrazi reky pry to jde projet a nebo po asfaltce. Asi po 1 Km budes podjizdet novy dalnicni most (ted ma fotku v novem VELU) tak pokud jedes po asfaltu tak se vyskrabej doleva na hraz reky a pokracuj dal. Dojedes ke splavu ve Lhotce, jet ale porad dal po hrazi a uzka pesina te vyvede az v Petrkovicich u Mostu (normalni silnicni), tam prejed na druhou stranu reky, jed kousek po ceste a uz asi poznas ze jsi zase v Petrkovicich u Jana kde jsi byl i na zacatku.

      No to jsem se ale rozjel kurna. Myslim ze jestli to pojedes z Bohumina tak to bude cca 70–80Km ale cely ten usek od Hlucinskeho jezera je rovina takze to jede.

      Jinak se samozrejme da z Hlucina pokracovat dal a dal a dal a dal.

      Cau Peta

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.