• x-mass

    Zdravim, mam dva problemy s kterymi bych potreboval helpnout.

    1. Na kolik mam foukat Marzocchi MX Pro ETA 105mm 2004, kdyz mam 90 Kg.
    2. Jak muzu seridit prehazku XT 2004 s keratkym ramenm. Mam trojprevodniik a neustale to na jednom z nich dela problemy (blbne na prostrednim → serdim → blbne na malym atd..). Nemuzu proste vyuzit vsechny tri taci, aniz by to na pastorcich chodil tak jak ma. Praseci prevody si nedavam:). 1-tac = 3-pastorky. Diky moc za rady i postrehy.
    0 0
    • Daf  

      Otazka je jak moc to o to voditko dre. Kdyz to lehce skrta na nejlehcim prevodu, tak bych to moc neresil. Jetli to dost dre, nebo to i to spatne radi tak pricinou muze byt i spatna delka stedove osy.

      0 0
      • x-mass  

        ne ne ne, tam jde o to, ze kdyz mam vpredu napr. velky tac, tak ta prehazovacka to vzadu s tema 3 nejmensima patorkama nejak nezvlada. neustale se to ten retez snazi nacpat nahoru. zalezi na tom jak to zrovna posteluju. kdyz to vyladim, tak to jde v kombinaci s velkym tacem v pohode, ale zase blbne kombinace nejmesiho tacu a trech nejvetsich pastorku. v tehle kombinaci se to ta prehazovacka zase snazi nacpat doulu. problem je celej v prehazovacce. presmykac jde uplne v pohode. asi se to tezko predstavuje.

        0 0
        • Daf  

          Aha tak jestli nejsou spinave bowdeny muze byt ohla patka. Pricinou nuzou byt i ojeta kazeta a vytahanej retez.

          0 0
          • x-mass  

            no kazeta to nebude je stara necelej pulrok. retez taky ne (meril jsem ho asi pred 14 dny). mozna to bude ta patka, pac predchozy prehazovacka, ktera na ni byla chycena odesla po ostrym stretu s kamenem. je to ale divny, ze by mi o tom servisak nerek.

            0 0
            • Andrew  

              mě to hodně připomíná moje problémy s ohnutou patkou a pravděpodobně bouchnutou přehazkou. Přiznávám se, že nevím jak to může ovlivnit délka ramínka

              0 0
              • Lister  

                já bych řekl, že to bode pávě ta délka raménka. Odpovídalo by to tomu, že to prostě nestíhá. Máš větší rozsah než dokáže zvládnout. Pokud by to bylo tím tak nezbyde než výměna přehazky.

                0 0
                • x-mass  

                  No, do vymeny se moc nechce:(.Zrovna jsem si ji koupil. Ale jestli nepujde jinak, tak asi budu muset. Nenecham si kvuli tomu znicit pastorky. Snad se najde nekdo, kdo by si s tim vedel rady.

                  0 0
                  • MARIN  

                    a mas spravnou delku retezu?

                    0 0
                    • x-mass  

                      Nad tim jsem premyslel. Kolik by tak mela byt?

                      0 0
                      • MARIN  

                        retez das na velky prevodnik a velky pastorek mimo prehazovacku (aby ji neprochazel) a pridas jeden cely clanek. Nebo zaradis velky prevodnik a maly pastorek´a kladky prahazovacky (kterou tentokrat prochazi retez) by mely byt v kolme ose. Tusim ale ze jsi psal ze mas kratsi raminko a u toho je to snad jinak

                        0 0
                        • Lister  

                          To mě nenapadlo ale Marin má možná pravdu. Ten druhý postup by měl fungovat s každou délkou raménka.

                          0 0
                          • Lister  

                            Jen upřesním, že to ramínko by mělo směřovat svisle dolů. Kdybych nevěděl o co jde, tak bych to asi nepochopil. (To není kritika jen abysme si rozuměli)

                            0 0
                            • x-mass  

                              jak si to tak predstavuji, tak asi stejne nechapu co presne mam provest. dokazali by jste to vysvetlit trochu polopate?

                              0 0
                              • Lister  

                                Zařadíš velkou placku a nejmenší pastorek. Pokud je řetez zprávně dlouhý tak směřuje ramínko přehazovačky kolmo k zemi. Pokud je řetez delší tak uhýbá dozadu (zkrátit řetěz). Pokud je kratší tak je netáhnuté dopředu( s tím ale nic nenaděláš). Kapišto?

                                0 0
                              • Daf  

                                Pokud mas prevody 44–32–22 a 11–32 da se pouzit zpusob ten, ze zkratis retez tak, aby pri nejtezsim prevodu 44/11 byly kladky presne pod sebou. Nebo jeste funkuje jeden zpusob a to tak ze zaradis prevod 22/11 a kladky jsou vodorovne vedle sebe. Nejlepsi a nejspolehlivejsi zpusob je ale ten co radi Shimano a to tak ze retez napnes pres nejvetsi pilu a nejvetsi pastorek a pridas dva dilky retezu. (retez se pri tom neprovlika prehazovackou)

                                0 0
                                • Lister  

                                  tohle mi přijde jako nesmysl, protože ten řetěz musí být pak zatraceně krátký. Na mým kole to jde normálně zařadit(neříkam že to používám za jízdy), ale takhle zkrácený tam určitě nenarveš, to bys urval přehazku.

                                  0 0
                                  • Paja  

                                    Velka pila nejvetsi pastorek + 2 dilky nedoporucuje jen shimano, ale i sram, uz dlouho tak retezy zkracuju a rozsah prevodu funguje tak jak ma.

                                    0 0
                                    • x-mass  

                                      tak jo zkusim to postupne a uvidim co bude fungovat. moc diky vsem.

                                      0 0
                                  • Daf  

                                    Hele ja to tak normalne delam roky takze s tim mam zkusenost. Neni vubec problem spanela zaradit. Problem muze nastat spis u tech predchozich dvou zpusobu, protoze ty nepocitaji s nejvetsim pastorkem. Tzn. kdyz retez zkratis zpusobem s kladkama pod sebou a budes mit pastorek 34z tak budes mit problem dostat tam spanela protoze ten retez bude kratsi o clanek.

                                    0 0
                                  • Lister  

                                    Dobře, když to máte vyzkoušený tak to asi funguje. Jen mi nejde do hlavy jak se tam tam přehazka narve když je tam rezerva jen těch dvou článků. Asi je ta mrška pořádně ohebná.

                                    0 0
                                    • MARIN  

                                      no k tomu aby ten retez pak prosel tou prehazkou prave ty dva (jeden cely) clanky staci a prehazka je dooost napnuta a rozhodne ji to dobre nedela

                                      0 0
                                    • Paja  

                                      Asi je protoze prevod nejvetsi – nejvetsi zaradit jde, nejlepsi je ale takove nesmyslne prevody neradit:)

                                      0 0
                                    • Daf  

                                      Ona to pobere v pohode jsou tam prece pruziny. Kdyz to tak udelas a zaradis nejtezsi prevod mas kladky pod sebou jako kdybys to delal tim druhym zpusobem :) Vyzkousej si to nekdy.

                                      0 0
                                      • x-mass  

                                        ja si to na spanela stejne nikdy nedavam. jak jsem rikal, maximalne tri nebo ctyry pastorky na jeden prevodnik. proste se to snazim setrit.

                                        0 0
                                        • Daf  

                                          Tak to ja si ho tam sem tam na zavodech zaradim. Setri to cas a nemusim se bat ze zasukuju retez kdyz radim v tahu. Nejsem ale magor abch tak jezdil i normalne. Ale celkem bezne radim z velky pily az na treti nejvetsi pastotek 24z. Vetsi opotrebeni nepocituji.

                                          0 0
                                          • x-mass  

                                            O tech zavodnich spanelech uz jsem slysel. No ja si taky nejsem uplne jisty jestli to ma nejaky vliv na opotrebeni, ale i tak to radeji nedavam. Je to hodne slozita procedura s tim retezem nebo to zvladnu za pul hodky doma (manuelne zrucny:))?

                                            0 0
    • Beeda  

      To jsem resil vcera na Sramu X.9 a LX kazete – na prevodnicich OK, ale na kazete to bud skakalo na malych nebo na velkych zubech, vyresio to napnuti raminka,…B

      0 0
      • MARIN  

        tak tak zkus pritahnout ten sroubek na prehazce co se opira o patku prehazovacky

        0 0
    • lubos  

      1. Prvne zkus nafoukat tak, ze kdyz poskocis a lehnes na riditka tak udelat rekneme tak 8cm zdvih a kdyz sedis mas sag rekneme tak 2cm, i kdyz tuhle nevim jak je to s tim sagem. To jako pro zacatecni nastaveni.

      Pak si tam nech znackovac zdvihu a jezdi s tim obvykle trasy v terenu. A zjistis kolik ti vidle chodi. Z tech 105 rekneme alespon 95mm, a ten 0.5cm mas jako rezervu kdybys neco projel hodne rychle, nebo velky naraz. Nebo tak nejak priblizne. To je relevantnejsi pro tvoje jezdeni.

      0 0
      • filipes  

        jak je znackovac zdvihu udelany? zitra snad okostuju moji novou Z1 SL, takze me ceka utrpne nastavovani vzdychovych komor.

        0 0
        • PePu  

          a co treba stahovaci paska na kabely

          0 0
          • x-mass  

            to bude docela drsnej zpusob znackovani. premyslim jak jinak by se to dalo zaridit, ale nic moc (spis nic) mne nenapada.

            lubos: jak to funguje?

            0 0
            • Mamutt  

              Jde o to, že na jednu nohu vidlice utáhneš tu stahovačku → po jízdě zěříš, jak vysoko je vytlačená a to je maximální zdvih, který jsi z ní dostal. Jinak na RokŠrotech bývá nacvakávací plastový prstýnek za stejným účelem.

              0 0
              • x-mass  

                Jo tak. no ja jsem si pod stahovackou na draty predstavil nejakou lepici pasku:). To s tim plastovim krouzkem je dobra vec. 100% vyzkousim.

                0 0
        • MartinXC  

          Otevři plastovou flašku od vody, z víčka utrhni ten kroužek co se drží na flašce a je to. Když moc nedrží (podle průměru nohou), pomož mu tenkým měděným drátkem, nebo ho pod fénem namotej na menší průměr, atd…

          0 0
      • Andrew  

        To ses asi přehmátl ne? to nemá s doladěním přehazky nic společnýho.

        0 0
      • Andrew  

        Soráč nějak sem si to nepřečetl celý

        0 0
    • Lister  

      Pokud jsi koupil novou přehazku a dělá to hned od začátku a s tou starou to bylo v pohodě tak bych to fakt odhadoval na to, že to nestíhá, kvůly tomu krátkému raménku.

      0 0
    • x-mass  

      Tak vidlici jsem jeste neporesil, ale to s tou prehazovackou se zda byt v pohode. Retez jsem zkratil o jeden cely clanek a prehazovacka jede tak jak ma. Teda zatim jsem to skousel jenom na stojanu, ale myslim ze pri jizde to pujde dobre. Cele jsem to vyresil metodou natahnuti retezu prec velky prevodnik a velky pastorek + jeden clanek. Ta druha metoda s kladkami v ose se take potvrdila. Kdyz tam dam nejvetsi prevodnik a nejmensi pastorek, tak jsou v jedne ose.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.