• wroum

    jezdim na ramu merida big air 2000 (stejny jako cobra). asi po roce jezdeni se zacaly objevovat prasklinky ve svarech u ulozeni kejvacky. kolo (komplet) sem kupoval bikeranchi. kdyz se poprve objevily prasklinky tak sem se sel zeptat co s tim. bylo mi receno ze tam je od vyroby pnuti v tom svaru a ze tim se to uvolni a dal to praskat nebude a ze mi na to klidne napisou papir ze to jako nevadi. ale za dalsi rok jezdeni je z tech prasklinek cca 0,5 cm na jedne strane a cca 1,5 cm na druhe. vim ze to je u tehlech ramu celkem bezne ale chci vedet jestli tady je nekdo se stejnym problemem a jestli to reklamoval. mam strach ze bikeranch udela vse proto aby se me zbavil. na reklamaci mam este 11 mesicu.

    zkuste mi poradit na co si dat pozor abych pak byl co nejvic neprustrelnej.

    dik

    wroum

    0 0
    • Kohout  

      Počkej, to chceš ríct, že máš praskliny ve svarech a prodejce Ti řekl, že je to OK?

      Kámoš má Cobru, ale tomu jen trochu popraskal lak v místě uchycení kyvky. Ale bůh ví, jak to vypadá pod lakem.

      0 0
      • wroum  

        rek ze to je takova vlastnost tech ramu a ze mi vystavi potvrzeni ze je to normalni a nema to vliv na pevnost. (pride mi to jako pi…na, asi se budu muset hadat)

        jestli mu popraskal nahore ve svarech kde je privaren dil drzici kliky a kyvku, tak to neni na 100% jen lak.

        0 0
        • Kohout  

          Nejsem metalurg, ale myslím, že prasklina se svaru ma zasadní vliv na pevnost.

          Asi bych se hádal, potvrzení a? se strčí někam. Nezkoušel jsi kontaktovat přímo Meridu? Třeba poradí?

          0 0
          • wroum  

            Udajne je tam ten kousek svaru kterej praskne navic.

            kontaktovat primo vyrobce? zkousel to nekdo? jek to probiha?

            0 0
            • Kohout  

              Prostě bych to vyfotil a poslal jim to mailem. Nejdříve dovozci Meridy do ČR a kdyby to nepomohlo, tak přímo na tajvan.

              Ten svar by snad šel otestovat kapilární zkouškou. Někdo už to tady psal v souvislosti s praským rámem. Tak bys poznal, jesli je ta trhlina skrz.

              0 0
              • wroum  

                dovozce mi pred par minutama rek at trvam na reklamaci v bikeranchi a klidne jim rek ze je dam k soudu. jinak podle slov dovozce to na reklamaci je – jen donutit bikeranch at jim to posle. nenavidim bikeranch.

                jo a kdyz teda tu reklamaci uznaj a rozhodne se o vymene ramu a ten ram se uz neprodava? co pak? HT nikdy a transmissiona taky ne? penize mi asi nevratej co?

                0 0
                • blue  

                  a kdyz jim v bikeranci reknes, ze si mluvil s dovozcem a ze mu to maj poslat?

                  0 0
                  • wroum  

                    predpokladam ze znas bikeranch. zkusim to nejdriv podobrym a teprve v druhe fazi utoku prejdu do pozice vyhrozovani.

                    dovozce mi rek at se na nej neodvolavam at se odvolam na zakony o ochrane spotrebitele, popripade vyhrozovat znaleckym posudkem a soudem. doufam v hladky prubeh.

                    0 0
                • Kohout  

                  Teda, když jsem si v podrobnostech přečetl, co jezdíš, tak se ani nedivím, že ten rám prdnul. Na FR a DH bych teba volil úplně něco jinýho… Hlavně to při reklamaci nezmiňuj, říkej, že na tom jezdí Tvoje ségra po silnici a na koupaliště :-) Možná nějaký rámy tohodle typu ješte mají. Nedávno jsem viděl nějaký výprodej.

                  0 0
                  • wroum  

                    na dh a fr mam rb bandit fr. meridu sem mel a mam a treba budu mit na xc a dopravu do prace. parkrat sem s tim byl na bikrosce ale to uz bylo davno praskly a neuspokojovalo me to.

                    0 0
                    • Kohout  

                      Tak to jo. Ale ten rám asi bude stát za h.., protože ten kámoš, co se mu sype ta Cobra je vyloženě cykloturista a váži cca 65 kg a v životě na tom neskákal.

                      0 0
                • o.ndra3  

                  Někomu tady na fóru vyměnili rám Big Air 2001 za rám Big Air 2004. Je to taková oranžová mrcha, která se k nám nedováží, ale na netu o tom něco najdeš. Mě Big Air prasknul taky, ale já si asi připlatím na Trans Mission. Napiš jak jsi dopadl.

                  0 0
        • MartinXC  

          Když praská lak nad svarem, znamená to, že se pod ním něco hýbe… svar má být tužší než lak… tedy je tam prasklina. Každý normální prodejce na základě trhlin v laku v místě svaru reklamaci rámu uzná !

          0 0
    • Volf  

      Pokud ti tvrdí nějakej prodavač, že je normální, aby svar praskal, tak se ho zeptej jestli by mu to vysvětlení stačilo i od plynaře co by mu svařoval doma plynový potrubí. Jo a uvolňování napětí ve svaru se provádá žíháním / následný ohřev na předem danou teplotu a postupným ochlazováním /.

      0 0
      • wroum  

        vim jak se tepelne upravuji ramy, tenhle nebyl tepelne upravenej, uplne obycejnej zaklad (7005).

        uz se psychicky pripravuju na tvrdy boj!

        0 0
    • Pekáček  

      Kolega má Trans Mission nebo jak se to jmenuje, no praskl mu svár u ložiska zadní stavby, dostal novou, tehdy letošní, jinou. Ta mu teď u ložiska praskla taky a tak zas dostal novou. Docela dobrej přístup. Druhej kolegáček měl HT a rupl mu na zadní vidli od sukování řetězu, taky dostal novej, prostě docela pohoda.

      0 0
    • ferda  

      Prosim Te , ktery prodavac Ti to rekl , docela je znam a jezdim s nima na kole ,ale u tohodle jsem se pobavil…bud je tam nekdo novy a nebo skryva dobre svoji hloupost :)

      0 0
      • wroum  

        letos na jare mi to rekl ne prodavac ale majitel nebo sef prodejny (cca 40let, kratky vlasy). zajimavy je ze ani to kolo nevidel a hned vedel o co jde a rikal ze mi napise potvrzeni ze to nevadi. Budu na tom este chvilku jezdit a pak to tam odnesu. doufam ze to bude bez problemu.

        0 0
        • Franta  

          odnes to tam ted. Preci jen si mluvil s dovozcem a nebylo by nejlepsi delat humbuk a pak tam jit az za pul roku…a 05kola uz maj urcite vyrobeny :-)

          0 0
          •  

            Ja mel taky Meridu Big Air. Praskl mi ram ve svarech. Na reklamacce ho vzali hned a dali mi novej Big Air. Kdyz praskl zase v tom samem miste (po 3 tydnech jizdy), tak se mi v prodejne omluvili a rekli ze je to cela vadna serie Big Airu. Jako nahradu jsem dostal zadara ram NightHawk Pro. Je to o 2 tridy lepsi ram. Hodnota celkoveho NightHawku Pro je neco kolem 95 000Kč. Ja dal za Big Air 20 000Kč. Pro mne to byl hodne dobrej obchod :-) To dvoji prasknuti se mi vyplatilo :-))) Doplatil jsem jen 500Kč za novy presmykovac. Kdo by to nebral, ze? Za priplatek 500Kč mit ram NightHawk Pro :-)

            0 0
            • enjoy  

              v cem je nighthawk tolik jiny v jizdnich vlastnostech?vzdyt je uplne stejny krome jinyho materialu zadni stavby.

              0 0
            • rhuman  

              no kamasovi ted v ty zadni stavbe NightHawk praskl, tak si vyber, ale me zatim big air 01 drzi a to s nim delam trochu vic nez xc

              0 0
              • o.ndra3  

                Tak to máš zatím štěstí. Pečlivě prohlížej „odlehčení“ sedlové trubky.

                0 0
    • McBlacky  

      Fousáč zlomil big aira 2001 a dostal model 2004, akorát že to je úplně jiná geometrie, kolo je znatelně kratší a hůře drží stopu ve větší rychlosti, překlápí se a to jak vpřed tak i vzad, prostě to dost odflákli, ale zase vypadá že to bude větší držák, akorát, že to vyžaduje kompletně změnit styl jízdy :-) Až přijede z volna tak ti o tom třeba napíše víc, kdyby jsi mohl, tak zkus vyreklamovat prachy…

      0 0
      • wroum  

        to bude problem. kupoval sem to jako komplet kolo a nejaky dily sem vymenil za lepsi a nektere za jine stejne dobre. takze prachy za cely kolo asi nedostanu. kolik bych mohl dostat za ram bez tlumice? co za ty prachy koupit podobnyho? HT asi uz fakt nikdy vice…

        0 0
        • enjoy  

          neboj,penize ti nedaj.nechci aby to ode me znelo hnusne,ale myslim ze penize od nich fakt neuvidis.

          0 0
          • wroum  

            taky si myslim ze udelaj vse proto aby mi nemuseli dat ani korunu. budu trvat na odpruzenem ramu podobnych (ne)kvalit a na druhou stranu ode me neuvidej ani korunu jako doplatek (pripadne)

            0 0
      • fousac  

        jsem tu.. :)

        napsal si to docela presne… je to uplne jiny kolo po strance geometrie a jizdnich vlastnosti.. ale da se s tim pracovat…

        ze big airy praskaly, to uz se vi… ale jeste sem neslysel ze by to nechteli vyreklamovat… u cepu kyvky jich praskla vetsina a vsechny menili..

        takze tvrde do nich.. (ja mel s reklamaci jedinej problem, cekal sem 5 tejdnu.. )

        0 0
        • wroum  

          ja sem se tam sel zeptat co se s tim da delat a oni aniz by to videli tak mi chteli dat potvrzeni. jeste jednou jsem volal dovozci a ten rikal ze big airy praskaly i jinak nez u ulozeni kejvacky. pry nejake prasklinky u mufny (takhle sem to pochopil) a ty skutecne nevadi. Tak jestli nahodou si nemysleli ze to sou ty co nevadi. netusim.

          par otazek: kde jsi reklamoval big aira? jakej je novej big air? dali ti nejakou moznost treba jestli nechces transmissiona s doplatkem?

          jinak dik.

          wroum

          0 0
          • fousac  

            kdyz sem objevil puklinu, stavil sem se s tim u nas v obchode, kde sem ho kupoval.. tam sem se dohod, ze jim dam samotnej ram, ze uz stejne puvodnich veci moc neni… tak sem jim druhej den dones jenom ram bez tlumice… za tejdem sem tam byl neco koupit, tak mi rek, ze reklamaci dovozce uznal, ze mi daj novej ram, ale ze musim jeste pockat, ceka se na dodavku z TW… no a po cca 5 tejdnech mi volali ze maj pro me ram (vcetne tlumice, hlavovyho a sedlovy objimky).. ja cekal ze dostanu bud rok 02 nebo 03, dostal sem 04… sem spokojenej.. na missiona sem se nijak neinformoval, ani bych ho nechtel.. zaruku uz nemam na celej bike, ale jenom na ram extra (2 roky)..

            novej big air je kratsi (ve 20,5" o 6cm) ram mi prijde celkove lepsi, merida se (si myslim) poucuje z predchozich chyb (vetsina ramu praska jinde nez predchazejici.. :), tak snad neco vydrzi… jezdi se na nem fajn, jenom je to takovy dost splaseny, budu muset hodne ladit techniku.. :)

            co sem slysel nezavisle od dvou lidi, ty prasklinky se delaly mezi stredovym domeckem a hlavnim cepem ve svaru… prej se na tom dalo dal jezdit.. nevim.. me se tohle nestalo, ackoliv vsichni prorokovali jinak (14 mesicu jezdenej ram)… rozhodne bych to reklamovat sel..

            0 0
            • wroum  

              dik za info. odnesu to na reklamaci.

              missiona bych taky nechtel a doufam ze se mu vyhnu.

              to ze se s tema prasklinkama da jezdit sem taky uz slysel a to si ale nemyslim – za posledni 2 mesice se kazda prodlouzila o cca 8 mm, predtim asi rok byly uplne stejny a nezvetsovaly se. jinak mi to zacalo praskat asi po roce jezdeni.

              dik

              0 0
              • McBlacky  

                omla? jim to o hlavu, kdo ti pak bude platit invalidní důchod :-( taky se jich můžeš zeptat, jestli by jezdili autem s naprasklým závěsem kola, například…

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.