• Markos

    Asi před měsícem jsem koupil RM El nino s touhle specifikací: rám Alpine custom 7005 Superlight vidlice Suntour XCP75 měniče Shimano LX/Deore řazení Shimano Deore brzdy RM alloy V-brake střed Truvativ Five D, 22–32–44 osa Shimano UN25 řízení Ritchey Zero Logic integrated kazeta Sram PG-950–9, 11–32 pedály Fasten alloy náby Rock Machine cartridge dráty stainless sedlo WTB Speed V Comp řidítka Ritchey představec Ritchey ráfky Ritchey Girder OCR, 32 h pláště Kenda Koyote 1.95 Nejsem žádný velký biker, právě naopak, začínám :). Tomu odpovídal i výběr, přiznám se bez mučení, že žádný průzkum trhu jsem si nedělal, prostě jsem měl nabídku a tak jsem do ní šel..Když jsem potom s kolem byl v cykloshopu, bylo mi řečeno, co že jsem si to koupil za „sračku“…a jako srovnání za obdobnou cenu mi předvedli GF Tassajara :(..no a od vás bych rád věděl vaše názory na RM..fakt je to kolo tak zlý…zatím mám najeto jen pár set km…zatím bez problémů, dokonce koncem srpna plánuju i první krátký závod :)

    0 0
    • Otto  

      Pokud se ti na něm dobře jezdí, tak se vy… na radu rádoby odborníků, kteří by se Suntouru ani nedotkli, a kteří neuznávají komponenty kde není napsáno aspoň jedno „X“

      0 0
    • Vymi  

      no sracku asi urcite nemas :-) co se tyka toho kola nebo spis tech komponentu myslim ze je to dobry – ale zadna slava, ta vidla pokud vazis vice jak 85 kg ti bude pripadat celkem dobra ale je to hrubej zaklad. Rozjezdi se a pak udelej koupi lepsi vidle… pokud vazis min holt smula, bude dost tvrda i po nastaveni elastometru… Mozna par veci bach vymenil a koupil lepsi ale jak tvrdis ze si zacatecnik tak bych to nechal tak a trochu se vyblbnul… :-)

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Nehodnotim tvoje kolo, ale nezdaj se vam Rockmachiny vseobecne dost predrazeny? Pritom ramy prodavaji v podstate za pakatel (mozna ne) a cely kolo bych si nekoupil, protoze od konkurence muzu dostat za ty prachy daleko lepsi (a to i od dost znamych znacek).

      0 0
      • Vymi  

        asi mas pravdu za tu cenu bych mozna koupil trochu komponentalne lep­si…

        0 0
      • vlk  

        standartní cena rámů za pakatel není(vyšší modely ceny jako duratec nebo rb), ale dost často objevují výprodeje a tam to až tak je to více než dobré.Osazení hardware se mi nikdy nelíbilo.Ale letošní ritchey snad pujde.Za ty ceny bych ho taky nekoupil, ale na podzim bývají slušné slevy.

        0 0
        • gersa  

          Ceny RM moc koser nejsou, v kontejneru z asie je to za par susniku a prodavanoje to za dvojnasobek

          0 0
    • Tommy  

      Jezdí se Ti dobře? Jsi spokojen? Nesype se Ti to ? Jestli sis odpověděl ANO – vyser se na ostatní a přístě až budeš vybírat, věř tomu že už budeš mít zkušenost – byla to normální investice ku Tvé spokojenosti – hodně kilometrů bez poruch

      0 0
    • Darkson  

      doporučuju spíš změnit cykloshop, až na tu vidli je to velmi slušný kolo, s kterým se nemusíš bát v terénu

      0 0
      • Siddha  

        ani ta vidle neni tak spatna, jak vsichni tvrdi…

        0 0
        • enjoy  

          placni se pres ruce.

          0 0
        • vlk  

          ta vidle je otřesná porovnal bych ji se supermarketovkama co mají zvih 5cm a místo pružiny mají nějakou gumu,To je prohrůza, tak tu nepovídej bludy.To už bych možná i více doporučil pevnou.

          0 0
    • BH  
      1. zalezi i na tom co jis za to dal, pokud se cena pohybovala od 15 do max.18-ti tis. tak je to v pohode
      2. vybava jse zcela standartni mix komponentu zakladem je Deore, coz neni zrovna zavodni sada
      3. vidlice odpovida vyse uveden cenove tride
      4. pokud se Ti na tom dobre jezdi, tak nic neres a bud rad.

      5.RM je znacka jako kazda jina Made in Thaiwan or China

      0 0
      • mastihuba  

        add2. Proč neni deore zavodni sada? :))

        0 0
      • vlk  

        RM se dělají jako polotovary v číně a zadní stavba + nátěr by se měl dělat u nás.Deore ještě nedávno byla řada kterou používali mladí bez sponzorů kteří začínali závodit.Dnes jak se snižují ceny se dostává stále na levnější kola a tak se používá i tam kde kdysi bylo alivio.Zas tak moc bych ji neodsuzoval deore a lx osobně zas takový rozdíl nepoznám.

        0 0
        • Volf  

          To je velkej problém. Já když jsem si v roce 2000 stavěl kolo, tak jsem vrazil prachy do kompletní sady LX a myslel jsem si co nemám kór za ty prachy. No a podívej se dneska kam už se LX dostává. Jinak já bych taky to Deore rozhodně nenazíval nějakým šméčkem.

          0 0
    • Pytlik  

      Pokud nejsi „zadny velky bajker“ tak´s nekoupil spatne. Vyssi rady jsou o presnejsim razeni a nizsi hmotnosti, to asi zatim uplne nepotrebujes. Nevim, proc se vsichni tak rozplyvaji nad znackami jako GF, GT a podobne – pro drtivou vetsinu lidi jsou rozdily pod jejich rozlisovaci schopnosti (vcetne me). Rozdil poznas akorat v cene, kde si za radoby kvalitu pekne priplatis. Proste, kdyz ti kolo sedi, tak je to OK a neres to, ze soused ma peknejsi manzelku:-). Docela presne jsi vystihl pristup vetsiny „high end“ prodejcu kol. Vsechno, co neni Morati na XTR stoji za hov.o a ty jsi peknej vul, ze uvazujes o koupi neceho jinyho. Chapu, chteji prodat to nejdrazsi (a vetsinou nejvetsi lezak), jenze takhle lidi akorat odradi – treba Artex (nebo Atrex?) v Brne na Stare osade…-muj nazor, nekamenujte me hned.

      0 0
      • Thidney  

        jen pro srovnání specifikace GF Tassaraja za 19 900 a není problém ho sehnat za 18 000 mi to nepřijde jako velké přeplácení za značku rám – Gold Series butted aluminum vidlice – Rockshox Pilot XC, 80mm travel řazení – Deore házečky – Deore/LX kliky – Shimano 440 brzdy – alloy – asi tektro kazeta – SRAM 970 / 11–34 řetěz – Shimano HG73 náby – Deore ráfky – WTB Dual Duty pneu – IRC Mythos XC | 26×2.1 řídítka, představec, sedlovka – Bontrager Sport sedlo – Titec

        0 0
    • rasto  

      zaklad kazdeho dobryho kola je ram. Tvuj vypada dobre. takze mas na cem stavet ;-) koupils drzaka. soucastky taky nevypadaj spatne. osobne bych zkusil casem upgradovat vidli. do te doby si zajed za Milanem na Kladno, at Ti ji doladi. podle toho, co tady zazniva, tak jim ku.evsky dobre rozumi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.