Výzva pro dárce krve z Brna a okolí.

77 nepřečtených
  • vlty

    Koluje ve Vašich žilách krev Rh negativní? Pomozte!!! Transfuzní oddělení a krevní banka Fakultní nemocnice Brno naléhavě potřebuje právě Vaši krev. Čekáme na dárce krve všech krevních skupin s Rh faktorem negativním v pavilonu I 2 v pracovní dny od 6,30 do 14,00 hodin, ve čtvrtek od 6,30 do 17,00 hodin. Bližší informace naleznete na www.fnbrno.cz/to.

    0 0
    • střewo  

      a bude použita výhradně pro bikery? :o) Já mám A-, tak se tam stavím, je to dobrá věc, jděte do toho i vy ostatní!!!

      0 0
    • vlty  

      posunutí nahoru

      0 0
    • wroum  

      0 rh+ + kolisajici hladina THC. kdo by to chtel?

      0 0
      • vlty  

        já klidně, mám to samý, až na to THC, to nevím co to je

        0 0
        • RapMan  

          to ses jeste tak mladej nebo uz tak starej ze nevis co to je? :))

          0 0
        • wroum  

          THC = tetrahydrocan­nabinol – vznika oxidci kyseliny tetrahydrocan­nabinolove pri pozvolnem suseni rostliny cannabis sativa ci indica. do krve se prenasi oralni aplikaci rostliny (jidlo, kour). jeji mnozstvi v krvi zavisi na mnozstvi zkonzumovane ucinne latky, na cetnosti uzivani a na dobe od posledni aplikace uplynule. u me z krve pravdepodobne uz nikdy nezmizi, protoze se peclive staram o jeji pravidelne doplnovani do obehu.

          0 0
          • enjoy  

            to mas bejt na co pysnej:-)

            0 0
            • wroum  

              „nekdo zere tiktaky a nekdo si zahuli – jako tomas enge“

              navic cigarety nekourim, alkohol piju minimalne a malokdy ho vypiju tolik abych to na sobe pocitil. THC pusobi blahodarne na vnitroocni tlak a tudis funguje jako prevence sedeho zakalu. Druhy den neboli hlava. kazdej se potrebuje nejak odreagovavat. nekdo chlasta , nekdo kouri, nekdo vypije 2litry kafe denne, nekdo je agresivni, nekdo zere cokoladu a nekdo holt huli. clovek se zmastuje uz od pradavna, akorat prostredky se meni. sympatizuji s indiany, kteri objevili ucinky konopi. co si o tom lidi mysli mi je jedno. i moji rodice a rodice moji pritelkyne si daj se mnou radi brko – ac jsou vsichni nekuraci.

              0 0
              • enjoy  

                vzdycky je dulezity si svoji drogu nejak omluvit:-)))

                0 0
                • wroum  

                  ano

                  ale kdyby ti nekdo rek ze po praci de na pivo tak je to ok. o drogu se nejedna ze? predsudky… alkohol je mnohem nebezpecnejsi droga nez ganja.

                  0 0
                  • enjoy  

                    ale to vis ze jedna,ja predsudky nemam:-),neziju zrovna mezi slusnakama. jestli mas v sobe THC denne,tak budes brzo pekne vypatlanej.mozna uz ses kdyz vidim jak to obhajujes.to je prave to stadium kdy uz ti to leze na mozek. nerikam ze z chlastu ne…,ale davej na sebe bacha,ani nepoznas kdy budes uz „trosku jinej“.

                    0 0
                    • wroum  

                      definuj mi „trosku jinej“. treba uz sem jinej a jenom to nevim.

                      0 0
                      • enjoy  

                        to budes mit pocit ze ses uplne normalni a vypadas ok,jenze na tebe budou lidi blbe cumet protoze budou vedet(spis videt:-)).

                        0 0
                      • vlty  

                        Rizika

                        Doposud nebyl popsán případ předávkování s následkem smrti.

                        Při velmi častém, nadměrném a dlouhodobém užívání se dostavují jemné poruchy některých kognitivních funkcí. Jedná se zejména o zhoršení v oblasti krátkodobé paměti a schopnosti soustředit se.

                        Při „špatném naladění,“ tedy například při déletrvající depresi z rozchodu s partnerem nebo při intoxikaci na místě, kde to není příjemné a/nebo s lidmi, kteří jsou nepříjemní a neznámí, může dojít k rozvoji paranoidního stavu, kdy má dotyčný pocit, že je ostatními sledován, že se na něj stále dívají, pozorují ho, hodnotí. Může se objevit i strach, že bude zatčen policií za užívání „trávy“ (přestože již tuto nezákonnou drogu nemá u sebe) atd.

                        U predisponovaných osob, tedy osob s vytvořenou či vrozenou dispozicí může dojít k rozvoji velmi intenzivních, hlubokých depresivních stavů či stavů úzkosti a napětí. Ty mohou při vystupňování přejít až do panického stavu, kdy hrozí nebezpeční sebepoškození či naopak agrese k okolí. Občas se to může stát při nepřipravenosti k požití velmi vysoké dávky (tady je nutno upozornit na obecnou nemožnost ověřit si koncentraci THC v kupovaném i vypěstovaném rostlinném materiálu; konzument vlastně nikdy přesně neví, kolik účinné látky pozře).

                        Velmi výjimečně u disponovaných jedinců (či při velmi vysoké dávce při dlouhodobém užívání) může dojít k mírným stavům zmatenosti. Ty za určitých okolností mohou přejít až do psychotické roviny – tedy projevit se stavem zmatenosti, dezorientace, poruch myšlení, emocí apod. Výjimečná není autoagrese či agrese k okolí. V případě delšího přetrvávání těchto stavů je nutné posouzení psychiatrem. Zde se častěji jedná o provokaci latentního duševního nemocnění, kde konopí může sehrát úlohu spouštěcího mechanismu (podobně jako v případě rozvoje dlouhodobé hluboké deprese, pokračující i po odeznění intoxikace). K tomu může dojít i při jednorázové první zkušenosti s touto drogou a toto riziko patří pravděpodobně k nevýraznějším. Neexistuje totiž možnost kvalifikovaně předvídat, u koho nenastane a u koho ano.

                        Většina uvedených stavů postupně ustupuje s odeznívající intoxikací. V případě delšího průběhu je nanejvýš nutné kontaktovat lékaře, nejlépe psychiatra.

                        0 0
                        • J.A.V.  

                          TO je všechno pravda. A teď si dosaď místo THC – C2H5OH a máš to stejný.

                          0 0
                          • vlty  

                            Co je C2H5OH? já jsem měl chemii naposledy na základce.

                            0 0
                            • J.A.V.  

                              No to je to proč lidi pijou – ethanol nebo chceš li ethylalkohol. Já taky nejsem zrovna chemik, ale tohle si pamatuju podle Plíhalovo básničky:

                              Sedí hanák pod lavninó, zahřívá se hořlavinó, chvíle je mu dlóhá s C2H5OH.

                              0 0
                              • vlty  

                                aha no chtělo by to asi odborné vyjádření Kováře, protože to je jeho chleba (ne ten alkáč ale ta chemie) teda aspoň myslím. jinak ta písnička vypadá dobře :-)

                                0 0
                                • J.A.V.  

                                  Ten vzorec sedí :) Stačí se optat googlu – C2H5OH a ethanol a uvidíš.

                                  0 0
                                • pos3k  

                                  ja su take chemik, tak tu ma Kovar skorokonkurenci :-) Byt jsme oba z VSCHT ale jineho mesta. Zhlediska chemickeho jsou radky vyse v poradku.

                                  0 0
                        • wroum  

                          je to pravda, ale to se da pouzit na jakoukoliv latku ktera meni stav cloveka (i kdyz to je popis spis velmi extremnich pripadu). lidi byvaj agresivni po alkoholu a ne po ganje – ta funguje presne opacne.

                          jinak este nejlepsi druhy skanku pestovane v pestirnach maji obsah THC max kolem 20%. pri koureni vyuzijez asi 10–15% z toho. kdyz se predavkujes (jde to tezko ale de to) tak se poblijes a des spat. zadny deliria a koma. Pri konzumaci v jidle (thc se vaze na zivocisne tuky pri teplote prevysujici 60 stupnu) vyuzijes cca 70% z toho a predavkovat se je jednoduche, protoze to zacne ucinkovat az tak za hodinu. nicmene se zase poblijes a des spat. stav po predavkovani alkoholem je mnohem horsi.

                          0 0
              • wertigo  

                a kdyz si to umis vypestovat sam tak to ani neleze do penez, jako treba chlast… nehulim, ale taky proti hulicum nic nemam, osobne preferuju pivo, travu jsem zkusil v Amstru a malem bylo po me.

                0 0
          • vlty  

            dík za objasnění, já naštěstí žádný berličky k životu nepotřebuju.

            0 0
            • wroum  

              tomu neverim. kazdej potrebuje. akorat pro nekoho to je huleni, pro nekoho kolo, pro dalsiho pivo nebo treba hudba…vsechno co mas rad je berlicka.

              0 0
              • J.A.V.  

                to je fakt :) pro mě je to kolo a endorfin co jede po hodině do krve…

                každej má nějakou berličku, pod to bych se podepsal

                0 0
            • websky.cz  

              asi mas malo hektickej zivot :)

              0 0
              • vlty  

                to platí i pro wrouma: taky se dočkáte doby, až přijde rodina, že se všehchno tak nějak zklidní…

                0 0
                • wroum  

                  rodina me sice zklidni – to ano, ale co to ma spolecneho s konzumaci berlicek?

                  0 0
                  • vlty  

                    no jenom to, že pak na nějaký konzumace nebude moc kdy, pokud teda na rodinu nebudeš kašlat. ikdyž když budete kouřit, nebo jak to do sebe dostáváš, doma všichni pospolu, tak to asi bude v poho… blbá diskuze… ale aspoň se to hlavní téma drží nahoře :)

                    0 0
                    • wroum  

                      chces tim rict ze okamzikem zalozeni rodiny nebudu mit cas na nic? ubaleni a vykoureni jointa je otazka minut a jestli si myslis ze je pak clovek nepouzitelnej protoze se vali smichy na zemi, tak ses mimo.

                      0 0
                      • vlty  

                        tak su asi mimo.

                        0 0
                        • Pepazdepa  

                          mimo je wroum.. já si to taky myslel než se mi narodil syn.. teď su rád, že se občas vyspím :) ale neměnil bych :)

                          PS: co se trávy týče, tak ji mám ve 3litrovce ve špajzu a nedotčena tam odpočívá již dlouhý čas :) Nějak mě to ani nenapadne si dát jointíka.. To wroum pochopí až to nastane..

                          0 0
                          • vlty  

                            hele nejseš taky přispivatel najednom nejmenovaném fóru o chorvarsku? je tam srandista stvým nickem. a jak to děláš, že se občas vyspíš? já bych musel spát asi v jiným bytě… ale taky bych neměnil :-)

                            0 0
                            • Pepazdepa  

                              …já jsem všude zdejší… :)

                              třeba dnes jsem spal do neuvěřitelných 7.45! jsem přespanej! malej má 2 měsíce a věřím, že se taky naučí vyspávat..

                              0 0
                              • vlty  

                                aha tak to tě možná to nejlepší čeká, dneska jsem měl budíčky v 1:00, ve 2:45, 4:00, a mezi tím asi ještě dvakrát, co nevím, kolik bylo… vopica má 7měsíců…(a celou noc spala zatím 2×)

                                0 0
                                • Pepazdepa  

                                  tak to sem myslel,že mám nejhorší noční shou za sebou!?! První tdy jsem stával 4× za noc tj. hodina kojení pak uspávání.. Jsem myslel, že bude po mě a odstěhoval jsem se na sedačku do obýváku.. :)) Ani to nepomohlo a hluk z ložnice ke mě doléhal tichou nocí jak rozjetý vlak.. Další den jsem testoval balkón a to mě zase zbudilo slunko už o půl paté wrrr.. dnes spím pod dvěma polštáři a úspěšně odolávám nočním výstřelkům toho tvora :)))

                                  0 0
                                  • vlty  

                                    jojo přesně jak u nás, hodina kojení pak uspávání, to už máme za sebou… teď je najezená za pět minut ale to uspávání… já jsem zatím ložnici nevyklidil, ale už jsem měl taky namále :-) ale spíš sem nějak rezignoval a žiju v takovým polobdělým stavu jak přes den tak přes noc jinak se tak jednou za noc aktivně účastním krmení zvěře (už nekojíme).

                                    0 0
                              • MartinXC  

                                Nedoufej, náš malý spával nejpíp když mu blo kolem 6 měsíců. Od té doby je to horší a horší… typicky: teď je mu 22měsíců, usíná kolem 22:30, a ráno se dožaduje aktivity okolí kolem 6:30, přes den prospí tak 2hodinky. A po dobu co je vzhůru je vyčerpávajícím způsobem aktivní, má tendenco zaměstnat „n+1“ lidí, kde „n“ je právě dostupný počet, větší než 0. ;-)

                                0 0
                          • wroum  

                            jestli tam odpociva dlouhy cas tak bude naprd, dlouhy cas muze bez nasledku odpocivat v mrazaku a ne pri pokojove teplote.

                            kdyby sis dal brko tak se nevyspis? co to je za logiku. je to jako bys rek ze si po obede nemuzes dat pivko protoze mas rodinu a rad se obcas vyspis.

                            mozna ze prestanu hulit az budu mit rodinu, to je klidne mozny. ale rozhodne ne z duvodu ze na to nebudu mit cas. pochybuju ze bych nebyl schopen si udelat cca 10 min klidu. to bych pak asi nebyl schopen se jit ani vys..t!

                            0 0
                            • vlty  

                              za každých deset minut v klidu budeš rád! ale neboj, děti jsou požehnání…:-)))

                              0 0
                              • radek z BF  

                                Koukám, že se tady z toho stává fórum „kojících otců“ :-))))

                                0 0
                                • vlty  

                                  sorry, za ty dny seš toho plnej, tak to prostě někde musí ven :-)))))

                                  0 0
                                  • RomanH  

                                    Jak pise Martin XC, dcerka nejlepe spavala prvniho pul roku. Od te doby se budi 5–8× za noc. Nyni ma 12 mesicu. Jointa jsem mel naposledy v zime, ale urcite to neni jenom tim, ze na to nemas cas, spise nebyla spravna chvile na jeho vychutnani. Ale zjistuji, ze nemam nak cas na lesteni biku – drive jsem po kazde prasne vyjizdce ihned oplach kolo a promazal, v soucasne dobe jsem rad, kdyz promazu retez a kolo umyju 2× do mesice. Taky skoro o ctvrtinu poklesl pocet najetych km.

                                    0 0
                              • wroum  

                                opravdu se mi snazis rict ze az budu mit deti ze si nedam ani brko protoze na to nebude cas? nerikej mi ze kdyz je nekdo kurak ze prestane kourit az bude mit deti, protoze si na to cigo neudela cas. je milion duvodu proc nehulit/nekourit ale cas mezi ne nepatri.

                                0 0
                      • enjoy  

                        je videt je nevidis realitu,to samozrejme nemuzes kdyz jsem v tu chvili zrovna na kasi.zkus se nekdy divat na zhulenyho cloveka.samozrejme ze se nechechta jak trotl…,ale ma takovej pekne vypatlanej vyraz.si dam pivo a budu vypadat stejne?snazis se ale moc ti ty obhajoby nejdou:-)))

                        0 0
                        • wroum  

                          proc bych nemel videt realitu? myslis ze sem porad spalenej? naopak dokazu videt realitu z obou stran narozdil od lidi co jenom melou. kupodivu uz sem par zmastenejch lidi videl a na nekom to videt neni a na nekom hned po prvnim prasku. Stejne tak pivo – kamos vypije 15 piv a je OK, ja si dam 2 a rozhodne to na me je videt vic nez kdyz si dam brko. Kazdej clovek reaguje jinak. navic si myslim ze to je kazdyho vec co se sebou dela a jak vypada.

                          0 0
                          • enjoy  

                            nerikam ze neni,ale kdyz ty tady tu ganju tak pekne obhajujes,jakoby te uz uplne dostala.snazim se byt v tomhle nezaujaty,ne jako ty.nepatrim ani k tem co pokladaji ganju za nejhorsi drogu,ale ani pro me neni Jiri X. Dolezal buh. kazda droga je spatna,kazda!ne­zalezi na tom jak moc si ji dokazes obhajit…,ze je to droga ji nikdy neodpares.jestli ji chces omlouvat tim ze jiny zase delaj tamto,tak prosim,mas pravdu.kdyz ji potrebujes tak hul dal…,ale neprehanej to.anebo ne,delej si co chces,vybral sis,je to tvuj zivot.

                            0 0
                            • vlty  

                              vyjímečně s tebou musím souhlasit

                              0 0
                            • wroum  

                              bohuzel ted s tebou taky musim souhlasit. to cos napsal snad ani neni z tvoji hlavy. ganja me dostala to mas recht – ale ne tak jak si myslis – hulim to ano ale zajima me vse o teto rostline, vyuziti v lekarstvi, ucinky jednotlivych druhu, zpusoby pestovani, technicke vyuziti… je to muj konicek. stejne jako kolo nebo rybareni.

                              0 0
                              • enjoy  

                                tomu se rika zhoubna vasen:-)

                                0 0
                              • Žanek  

                                S tím rozdílem, že kolo a ryby nemažou mozek ;o)

                                0 0
                                • wroum  

                                  kolo nici zada a klouby, z ryb si clovek odnese krivy zada a revma… ganja mozek nemaze – ono thc pouze ovlivnuje nervova propojeni v mozku bezprostredne po konzumaci. pri pravidelne konzumaci se tento jev neomezuje pouze na „po konzumaci“ nybrz i „mezi – tedy kdykoliv“. rozdil oproti kolu a rybam je zasadni – po urcite dobe bez konzumace se nervova spojeni uvedou sama do puvodniho stavu (narozdil od kloubu a zad). Samozrejme pro plice to neplati a to je podle me taky jediny kamen urazu u ganji.

                                  na vsem neco najdes…znas to: kdyz ji milujes, neni co resit. Ja ji miluju a proto to uz tady nehodlam jakkoliv resit. Ganja je rostlina budoucnosti – rekneme jedna z velmi perspektivnich surovin, takze o ni jeste uslysime.

                                  0 0
                • websky.cz  

                  rodina muze byt takova berlicka, aby ses nezblaznil kazdej musi mit nejakej ventil …

                  0 0
                  • vlty  

                    ne každej musí brat nějakou drogu!

                    0 0
                    • websky.cz  

                      to netvrdima nikdy jsem netvrdil, ale kazdej musi mit ventil a marihuana je min nebezpecna nez spolecnosti tolerovane drogy jako kofein, alkohol a nikotin

                      navic i sport je droga, ten euforismus pri vyplaveni ruznych hormonu atd .. a sport dokaze byt taky pekne nebezopecnej

                      0 0
                      • vlty  

                        ano pokud bereš sport jako drogu tak je to pravda, mám už na něj vypracovanou závislost a už mám taky pěknej abs?ák (viz moje ukradený kolo)

                        0 0
                    • wroum  

                      cesi sou nejvetsi konzumenti piva na hlavu na svete. sme narod fetaku. alkohol je mnohem nebezpecnejsi droga nez konopi: 1-vsude k dostani 2-mnohem horsi dopady na organizmus 3-relativne rychly vznik fyzicke zavislost (u konopi fyzicka zavislost vubec nevznika, pouze psychicka a ta je u alkoholu taky)

                      takze jestli si das vinko ci pivko ses uplne stejnej konzument drog. akorat konzumujes drogy legalni a zdanene. kdezto ja nelegalni a nezdanene. Jo a aby to nevypadalo – nepropaguju drogy – obhajuju konopi a jeho produkty, protoze ve srovnani s alkoholem a cigaretama zas tak nebezpecne nejsou a spousta lidi bude verit tomu co reknou v televizi a nepripusti si ze by to mohlo byt jinak.

                      0 0
                      • náčelník  

                        Alkohol a cigarety jsou legální, protože už je nelze zakázat – viz. prohibice v USA. Jak něco povolíš, tak to už nikdy nezakážeš. Takže už bych nepovoloval nic, proč dělat stejnou chybu dvakrát. Na jednu stranu se volá po legalizaci konopí, na druhou se tvrdě táhne proti kuřákům cigaret – viz. Irsko. Sakra, dal bych si pivo nebo fr?ana :)

                        0 0
                        • wroum  

                          taky bych se nesnazil legalizovat konopi. se stavem soucasne legislativy by to stejne trvalo 20 let nez by nasi uzasni zakonodarci vytvorili a schvalili zakony upravujici vse okolo konopi. klidne bych zakazal konzumaci alkoholu a cigaret na verejnosti a alkohol a cigarety bych zdrazil i nekolikanasobne. kdyby stali ciga 150 kc/krabka, kolik 15ti letejch cucaku by si je mohlo koupit? to by fungovalo, ale to si stat nemuze dovolit. asi se jim ciga vyplatej. svetem vladnou prachy!

                          0 0
                        • enjoy  

                          moooc dobry:-))),mas u me panaka:-))

                          0 0
    • JohnLee  

      sakra to je diskuze,a ja ji promeskal…

      0 0
      • sharkcom  

        A jak je to s tou krví ???

        0 0
        • vlty  

          no jestli máš rh faktor negativní, tak mazej cedit do Brna, protože jí maj málo (všehch skupin) zatím tu výzvu maj pořád na hlavní stránce: www.fnbrno.cz nebo tady můžeš s náma kecat v blbostech :)

          0 0
          • sharkcom  

            No mám nulku a Jsem z Chebu, takže asi nic. Já jen že to bylo o dobrý věci a zkončilo to u hulení špeků…

            0 0
            • vlty  

              nojóno co naděláš, většina dotazů/témat tady končí na úplně jiný téma, než začaly…ale aspoň se víc dovíme.

              0 0
          • JohnLee  

            bydlim kousek od nemocnice,tak se tam asi zastavim…

            0 0
    • moriarty  

      téda, tolik keců kvůli blbý trávě. Mě by spíš zajímalo, jestli berou krev s THC. (já stejně nepomůžu, mám nízkej tlak a jsem chudokrevnej)

      0 0
      • radek z BF  

        seš chudokrevnej? musíš víc hulit tu „rostlinu budoucnosti“ :-))) ale dej bacha, aby Tě u toho neviděl Komorous :-)))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.