• Paja

    Vy co je mate, nestalo se vam, ze by tenhle typ blatniku ulomil mustek vnejsich noh kdyz jde vidla nadoraz? Me jo, ale zlomil se mi ten bazmek, co vidlici drzi v hlavovce, protoze jsem za sucha ten blatnik sundal.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Coo? Jeste jednou a cesky prosim.

      0 0
      • Paja  

        Padlista a mluvi o cestine?-)) Tak jeste jednou – jde mi o blatniky, ktery se uchycuji plastovou rozperkou zespodu do hlavove trubky, na tu rozperku se nasadi samotny blatnik napr. www.author.cz/index.php?… AXP 710. Me se zlomila ta rozperka na ktere ten blatnik drzi, protoze se mi za sucha nechtelo vozit zbytecne blatniky, a zrejme mustek-spoj vnejsich/spodnich noh vidlice ho pri nejakym velkym razu zlomil. Jde mi o to, jestli to vydrzi pokud tam ten blatnik bude (nenapali to uplne do toho nasuvnyho mechanizmu). Predpokladam, ze kazdymu sem tam jde vidla nadoraz. Uz to bylo dost cesky?-)

        0 0
        • blue  

          aha, takze se ti rozlomil ten plastovej bazmek, na kterej se zacvakne blatnik, a ne bazmek, co drzi vidlici v hlavovce, jak si to popsal napoprve… z toho sem taky moc moudrej opravdu nebyl :-)

          0 0
          • Paja  

            Jo presne tak neuvedomil jsem si, ze sou to dve casti a nekoho napadne, ze se to vylomi cely.

            0 0
            • blue  

              me spis neni jasny, co je ten „bazmek, co drzi vidlici v hlavovce“, ale mozna je to uz jedno, kdyz se vysvetlilo, jak to opravdu je :-)

              0 0
              • Paja  

                Aha tak to byl preklep:) co drzi blatnik v hlavovce to melo byt

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  No ono to totiz na poprve vyznelo jako by ti pri kazdy vyjizdce zlomil blatnik podkovu spodni vidlice (coz je prej „normalni“), ale ted ti dokonce urval neco jako sloupek vidlice. Tak sem se zrovna chtel zeptat co je to za bytelnej blatnik, protoze ja znam jen pripady zniceni blatniku nikoliv vidlice o blatnik :)))

                  0 0
                  • Paja  

                    ;)) no jo cestina, O.K. priste si to 3× prectu a budu psat jednoznacne:)

                    0 0
                  • Paja  

                    A kdyz uz jsme to tak objasnili, tak prosim jeste neco o tech znicenych blatnicich:)

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Ja je nevozim, tak nevim. Ty origos M jsou prej dobry a koukal jsem, ze je vyrabi myslim Acerbis pro ne. Zatimco SKF blatnicek soused normalne uklepal. Proste se rozkmital, az se zlomil. No a ty na sedlovku jsou kapitola sama pro sebe. Vzdycky kdyz jedu na kole s tema levnejma cernejma blatnickama tak predni hned ukopnu.

                      0 0
                      • Paja  

                        Origos M je ....... (marzocchi??) Neni ten uklepanej blatnicek spis SKS? Je to ten typ na kterej se ptam (shockboard, shockblade)? SKS na sedlovku maM a krom toho ze se obcas mirne posune do strany jsem s nim spoko (mozna to vyresi vrazit pod uchyceni kousek gumy z duse) Ktery levny cerny blatnicky rad ukopavas?

                        0 0
                        • kovar  

                          Shockblade nebrat !! A shockboard také raději ne, strašně sebou oba mlátí (musel jsem je přikutrovat elekropáskem) Shockblade navíc mlátí i o pneu. Vyhodil jsem je a koupil jsem nedávno nějaký no name černý přední za 160,–Kc do sloupku vidle a je konečně božský klid

                          0 0
                          • Paja  

                            Ja jsem mel ten 710 Author (jinak Polisport myslim na tom bylo odspodu:) za necele dve stovky, nevim jestli sebou mlati min nez ty SKS, ale i tak se mi zdalo, ze to tam zas tak moc nedrzi ruzne se to hybalo…(je otazka, jestli tam takovy pomerne velky blatnik muze drzet v 1 bode a pruzit min)

                            0 0
                            • onegear  

                              Prosim, nezkousel jste nekdo speedstuff od www.katmar.cz ?

                              Drahe ale zda se trvanlive.

                              0 0
                              • slou  

                                Mno jeden doma mam a pouzivam ho ze zacatku jara a na podzim. Nevim jak ted ale muj drzi pomoci gum. spalku, ktery je se sroubem stahne cili se rozepne v krku vidle. jeste jsem ho nevyklepal ani nezlomil. A vypada lip jak jine :)

                                0 0
                            • kovar  

                              SKS má úchyt blatníku na bazmeku ve sloupku vidle hodně titěrný (krátký, úzký). Prostě to soudruzi z NDR nějak nedomysleli. Takže cokoliv jiného musí zákonitě mlátit míň.

                              0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Jasne SKS. Sorry preklep.

                          No a kdyz se ten blatnicek otoci, tak by bylo lepsi ho tam vubec nemit.

                          0 0
                          • Paja  

                            Neotoci se, jen nevydrzi vzdycky presne na plastem jak ho nastavis, ale o kousek uhne, i tak jeste pochyta vetsinu vody a bordelu, ktery by jinak dostaly zada. Myslim, ze podlozeni gumou by mohlo dostatecne zvysit treni aby drzel stoprocentne. Jeste ty tvoje ukopavaci blatnicky…:)

                            0 0
                            • Pá-dlista1  

                              Normalni cerny plastovy blatnicky co jsou nasouvaci do drzaku na vidlici. Ty ukopnu spickou, kdyz protocim pedaly dozadu apod. , ale jen kdyz nestihnout upadnout sami. A ty pazvuky co vydavaj, to je taky luxus.

                              0 0
        • kovar  

          nejenom můstek u některých vidlic, ale při vyšších pneu může blatník při hlubokém ponoření vidle jít až k pneu, což radikálně přiměje blatník k opuštění kola nebo jezdce k poletu přes řidítka. RAději vyzkoušet.

          0 0
    • homat  

      podívej se sem, už tam drží druhý rok: http://www.bike-forum.cz/forum/bikes.php?…

      0 0
    • TomK  

      Jednou jsem můstkem přestřihl celý ten blatník v půli. Byl to nějaký Artur. Teď mám jiného Artura (myslím, že 710) a zdá se, že ten tam má víc prostoru a zatím drží. Zato už se mi ho podařilo jednou vytratit celý i s tou rozpěrkou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.